Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.769
Cevap
40
Favori
73.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ziromen kullanıcısına yanıt

    Call of Duty (Black Ops V/Gulf War/2024) Day1 Gamepass.

  • Ubi cloud sayesinde cepte, ben bir sonraki hedef olarak EA diyorum. En kötü EA sports ayrılıp kalan bölüm satın alınabilir.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt

    SEGA

    BAMCO

    KONAMİ

  • Sonunda alındı azar azar oyunları eklerler yılbaşı sonrası Diablo 4 oynarız gibi.

  • Oh be sonunda World of Warcraft aylık çok ucuz bir fiyata doya doya oynanabilecek. Şükürler olsun ki Blizzard tekelinden kurtuluyoruz! Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?  Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?  Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? 

  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?
  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Diablo 4 2024'e dediler.

  • Activision Blizzard anlaşması resmen gerçekleştiğine göre artık hepimiz geleceğe bakabiliriz - Xbox'ın ActiBlizz IP'si üzerinde tam kontrole sahip olduğu bir gelecek. Call of Duty'nin sahibi diğer oyun serilerinden oluşan bir hazinenin üzerinde oturuyor ve hatta bazılarının bir aşamada 'remake' formunda geri döndüğünü görebiliriz.
    Anlaşma bugün erken saatlerde gerçekleşirken CNBC ile konuşan Activision CEO'su Bobby Kotick, Xbox sahipliğinin faydalarını ve bu satın almanın geleceğinden neler gördüğünü anlattı. İşte tartışmadan ilginç bir haber:
    "Bence bu birleşimin faydalarından biri de son 30 yıldır kütüphanemizde bulunan oyunları alıp yeniden yapabilmemiz."
    Activision'ın bunu neden kendi başına yapmadığından tam olarak emin değiliz, ancak finansal durumun yeniden yapım arzusunda - ya da eksikliğinde - bir miktar söz sahibi olacağını varsayabiliriz. Xbox'ın birinci parti ürünlerini ve Game Pass serisini güçlendirmek istemesiyle birlikte, ActiBlizz yeniden yapımlarının satın alma sonrasında gerçekleşme olasılığı daha yüksek olabilir.



    Şimdilik bu iki dev şirketin birleşmesinin ilk aşamalarındayız, Microsoft mümkün olduğunca çok sayıda Activision Blizzard oyununu Xbox Game Pass'e getirmek için çalışmaya başladı. Tüm bunlar halledildikten sonra, bazı ünlü ActiBlizz IP'lerinin Xbox'a büyük bir dönüş yaptığını görebiliriz.

    Purexbox
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • legendwarior3 L kullanıcısına yanıt

    O yüzden yılbaşı sonrası dedim 2024 başı, ortası, sonu artık kendilerine kaldı. Hele ki Diablo 4 BG3 sonrası oyuncu kaybı göz önüne alınır ise gelişi çok uzun sürmez.

  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Diablo 2 Resurrected ve Diablo 3'te iyidir.

  • @legendwarior3 Onlar Xbox arşivimde ekli Diablo 4 için ise bir kuruş vermedim Xbox'a elbet gelecek diye, o yüzden pek istenileni vermese bile beklediğim en önemli Bliz oyunu 3-4 aya gelsin bana yeter. 1500 tl'yi kim niye versin beleşe varken almayarak verdiğim yıl içinde ki en iyi karar.. Gp geldiği oyun içeriği saçma sapan bir hal aldı, fiyatı yeni zam aldı ama yıl sonu yeniden bir ''güncelleme' bekliyorum..

  • Sony fancıklarının gözler yaşlı

  • Ethan-Winters kullanıcısına yanıt

    Fancıkları bilemem ama Sony'nin kendisi şu an hiç değildir Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?  Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? 

  • Şimdi her sene yeni Call Of Duty bedava, eskiler bile lobiler full çekiyor. Microsoft atom bombası attı gerçekten.

  • Bir performans düşüklüğü olur mu diye endişe ettim ancak zaten blizzard'da işler o kadar rezaletti ki bundan daha kötüsü olamaz diye tüm endişelerim geçti. Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? Şirket satılacak diye adeta sabote ediliyormuş gibi geliyordu bana. Wow'un durumu, diablo rezaleti, hs'nin oyun değil de pos makinesine dönmesi vs vs.


    Umarım fiyatlandırma makul seviyelere getirilir. Ne diyeyim hayırlısı olsun.

  • Bu saatten sonra Ea ya da Take Two'yu Microsoft'a yar etmezler bence.Ubisoft'un da 21000 çalışanı olduğu için o yükün altına girmezler.Zaten şu an 20000 çalışana ulaştılar nerdeyse.Japon firmalarını da bırakmazlar.Sadece Sega olabilir , onun da kurucuları iki Amerika'lı olduğu için diğer Japon firmalarından ayrı bir statüde olabilirler.


    Belki Sega ya da Asobo tarzı orta ölçekli tek stüdyoların peşine düşerler artık.

  • wither kullanıcısına yanıt
    Bana yine benlenmedik bir şey yapacaklar gibi geliyor. Her alım haberi supriz oldu bizim için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wither kullanıcısına yanıt
    Şu anda toplam 21800 kişiye ulaşmışlar. Ubisoft gibi bir şeye girişmezler bence de ama Sega veya Capcom tahtadaki en büyük hedefler.
    Asobo yu araya sıkıştırsınlar artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'un dev Activision Blizzard anlaşması tamamlandı ve Ubisoft artık Call of Duty, diğer tüm mevcut Activision Blizzard oyunları ve önümüzdeki 15 yıl içinde çıkacak oyunlar için bulut yayın haklarını elde etti. Microsoft'un verdiği bu önemli taviz, anlaşmanın İngiltere'deki düzenleyici kurumların onayından geçmesine yardımcı oldu. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?


    Ubisoft, AB ülkeleri ve Microsoft'un daha önce imzaladığı çeşitli bulut oyun anlaşmaları haricinde, Call of Duty ve diğer Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun hizmetlerinde nerede görüneceğini artık kontrol edecek. AB ülkelerinin yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç'i de kapsayan Avrupa Ekonomik Alanı'nın (EEA) bir parçası olan bir ülkede yaşıyorsanız, satın aldığınız mevcut ve gelecekteki tüm Activision Blizzard PC ve konsol oyunlarını "kendi seçtikleri herhangi bir bulut oyun akış hizmeti" üzerinden yayınlamak için ücretsiz bir lisans alacaksınız.
    AEA dışındaysanız, Xbox Cloud Gaming'e dahil etmek üzere Microsoft'a geri lisanslamak da dahil olmak üzere, Activision Blizzard oyunları için bulut akış haklarını hangi hizmetlerin alacağı Ubisoft'a bağlıdır. Teorik olarak Ubisoft, Microsoft'un gelecekteki Activision Blizzard oyunları için lisans almasını engelleyebilir, ancak gerçekte bunun gerçekleşmesi pek olası değil. Yine de Microsoft'un bulut hizmetleri için Activision Blizzard oyunlarını lisanslamak üzere toptan bir düzenleme ücreti ödemesi gerekecek.

    Ubisoft'un Activision Blizzard oyunlarını belirli bulut sağlayıcılarına özel olarak sunması da yasal olarak mümkün ancak yine de pek olası değil. Olası değil diyorum çünkü oyun endüstrisinde münhasırlık ya da Xbox Game Pass'ten oyunları uzak tutmak için yapılan gizli anlaşmaların aksine, herkes Ubisoft'un burada hakları kontrol ettiğini biliyor ve şirket oyunları belirli bulut hizmetlerinden reddetmeye ya da engellemeye kalkışırsa tepkiyle karşılaşır. Avrupa Komisyonu'nun çözümü sayesinde bulut sağlayıcılarına AB pazarlarında bu oyunları yayınlamak için ücretsiz bir lisans da sunulacak.Neden Ubisoft?

    Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını almak isteyen çok sayıda şirket, İngiltere'deki Rekabet ve Piyasalar Otoritesine başvurmak zorunda kaldı. Mülakat benzeri süreç, CMA'nın bulut oyunları konusundaki endişelerine en uygun şirketleri seçmesi anlamına geliyordu ve daha sonra hangi şirketle anlaşmasını yeniden yapılandıracağına karar vermek Microsoft'a kalmıştı.

    Ubisoft'un stratejik ortaklıklar ve iş geliştirmeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Early, "Yayın alanında uzun süredir faaliyet gösteriyoruz ve Microsoft'un bize gelmesinin nedenlerinden biri de bu; Google'ın Stadia için birlikte çalıştığı ilk stüdyo bizdik; Amazon'un Luna için birlikte çalıştığı ilk şirket bizdik; ve yıllardır NVIDIA GeForce Now ile ortağız," diye açıklıyor. "Microsoft'a göre, bu alana aşina olacak ve yayın için değerin ne olacağını bilecek birinin biz olmamız mantıklıydı. Ve biz de bu değeri gördük."Ubisoft Plus

    Ubisoft ile yapılan anlaşma, Activision Blizzard oyunlarının artık şirketin oyun abonelik hizmeti olan Ubisoft Plus'ta yer alacağı anlamına geliyor. Bu oyunları Ubisoft'un aboneliğine getirmek için çalışmalar bugün başlıyor, ancak hepsinin ne zaman kullanılabilir olacağı belli değil.

    Anlaşma 15 yıl sürse de, lisanslar kalıcıdır, bu nedenle Ubisoft 15 yıl geçtikten sonra bile haklara sahip olmaya devam edecek ve dünya çapında (EEA dışında) insanlara ve şirketlere oyun sağlayabilecektir.

    Early, "Beklentimiz Ubisoft Plus'ta yer almaları ve daha sonra bunları şirketlere ayrı ayrı lisanslayabilme haklarına sahip olmamız," diyor. "Belki de dünyanın herhangi bir yerinde bu hakları lisanslamak ve sahip oldukları yayın hizmetine eklemek veya yeni bir yayın hizmeti başlatmak isteyen bir şirket vardır ve bence bu, önümüzdeki 15 yıl veya daha uzun bir süre boyunca yayın hizmetinin nasıl geliştiğine dair eğlencenin bir parçası olacak."

    Microsoft'un bulut oyun anlaşmaları

    Microsoft'un AB düzenleyicilerini yatıştırmak için yaptığı anlaşmalar sayesinde Activision Blizzard oyunları da çeşitli bulut oyun hizmetlerinde kullanılabilecek. Bu anlaşmalar şunları içeriyor:

    Nvidia: GeForce Now bulut oyun hizmetinin operatörü
    Boosteroid: Ukrayna merkezli en büyük bağımsız bulut oyun sağlayıcısı
    Nware: İspanya merkezli bulut oyun sağlayıcısı
    Ubitus: Tayvan merkezli bulut oyun sağlayıcısı
    EE: İngiliz mobil ağ sağlayıcısı
    Microsoft ayrıca Call of Duty için Nintendo ve Sony ile anlaşmalar imzaladı ve Call of Duty'yi Steam mağazasında tutmak için Valve'a bir taahhütte bulundu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Microsoft stüdyoları + Bethesda 5000 çalışan.

    Blizzard 5000 + Activision 2000 + King 3000 kişiydi.

    Toplam 15000 çalışana ulaşacak deniyordu , ne ara 7000 kişi eklendi buna anlamadım :)


    Tabloyu Klobrille hazırlamış , gerçektir sayılar elbet.Capcom çok zor bence.

    Şu Desperados 3'ü yapan , geçenlerde son oyunlarını çıkarttıktan sonra stüdyoyu kapatan Mimimi Games'i alsalardı keşke.Adamlar tükenmişti psikolojik olarak , Microsoft altında geniş geniş takılırlardı :)

    Gül gibi stüdyoya yazık oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 14 Ekim 2023; 1:12:7 >
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.