Şimdi Ara

Microsoft Anti-Spyware Norton Anti-Virus'ü siliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Anti-Spyware Norton Anti-Virus'ü siliyor

    Microsoft'un henüz beta aşamasındaki antispyware yazılımı Microsoft Anti-Spyware'in en son güncellemeler sonrasında Norton Anti-Virüs yazılımını şifre hırsızlığı yapan bir program olarak yakalayıp, silinmesini önerdiği belirtiliyor.

    Washingpost'un bildirdiği habere göre Microsoft Anti-Spyware yazılımının en son malware tanımlama dosyaları (version 5805, 5807) Symantec Antivirüs dosyalarını PWS.Bancos.A (şifre hırsızı) olarak tespit ediyor. Zararlı görülen dosyaların silinmesi halinde Norton yazılımı zarar görüyor ve işlevini kaybediyor.

    Microsoft sorunu gidermek için bir güncelleme yayınlayacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl sonunda Microsoft'un anti-virüs alanına müdahalesinden hoşnutsuzluğunu açıkca ifade eden Symantec'in ise bu duruma ne tepki göstereceğ ise merak konusu



  • Dostum bildiğim kadarıyla Microsoft Anti-Spyware kalktı yerine Windows Defender geldi.

    EDIT: NOT: Hatta ek$i sözlük'te Microsoft Anti-Spyware diye girdiğimizde karşımıza sadece (bkz: Windows Defender) yazılı 1 entry çıkmaktadır. Oraya girip de entryleri okuduğumuzda da bunun en başta Microsoft Anti-Spyware olduğunu sonradan Windows Defender olduğunu anlıyoruz.

    Böyle anti-... yazılımlarının zararlı olmayan dosya/programlara zararlı demesi de acayip birşey. Bende Kaspersky Internet Security yüklü, resmi web sitesinden full indirilmiş Winamp'a (winamp'ın setup .exe'sine) Trojan diyordu

    Ya bir de şöyle birşey yaşanıyor. Mesela Ad-aware ile bir adware-spyware taraması yapıyorum. Atıyorum mesela ABCD.exe diye bir dosyayı tarıyor, tam o sırada normalde zararlı olup da öyle duran ve en meşhur kaliteli ve arkaplan gerçek zamanlı aktif korumasının/taraması çalışan anti-virüs programlarının bile o taramaya kadar uyanmayıp göremediği ABCD.exe dosyasını tam Ad-aware tararken görüyor. Yani aynı dosya 1 program tarafından manual scan ile taratılırken diğer uyuyan program (arkaplan gerçek zamanlı aktif koruması olan anti-virüs programı) nedense o anda "bu zararlıdır" uyarısını veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Ağustos 2006; 19:27:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.