Şimdi Ara

Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biraz Paranoyakca olacak ama bence bunun altında yatan neden kullanıcıya bilgisayarına müdahaleyi olabildiğince zorlaştırmak.

    Ben ilk aldığım bilgisayarda ve telefonda işletim sisteminin denetimlerine kısıtlama koymayı seviyorum. Ve bakıyorum çoğu neredeyse nefesinizin ritmini bile duymaya hevesli bir sürü ayrıcalık ile beraber geliyor.

    Microfost 10'da güvenlik bölümlerinde o kadar çok ayrıcalık var ki kapa kapa bitiremedim. Yok her şeyimi buluta yüklemek, yok bütün bilgilerimi izlemeye izin vermesi şu bu. Hatta klavye sistemim F Türkçe yaptığımda ısrarla Q ingilizceyi kaldırmıyor kaldırdığımda ise yapışkan kalvyesini kaldırımayacak kadar imkansız bir şekilde bilgisayarıma ekliyor. Böylece dışarıda müdahale edilirken kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Amerikalının F Türkçe klavye bilmesi zor tabii...

    Belki paranoyakça ama bu konudaki ısrarları ve kaldırılması imkansız şeyler koyması veya gizlemesini ben çok hayraalamet bulmuyorum.

    Şimdi de Denetim Masasını gizlemesi profesyonel kullanıcıyı olabildiğince caydırmak ve güvenliğini zorlaştırmak. Orta karar kullanıcı ise henüz bilgisayarı açıp kapatmak ve maillere bakmak kadar bir ustalığa sahip iken hayatını bir film gibi izlenmesine müdahale edebilecek bir gücü yok tabii ki.




  • milletin ağzına vura vura zorla bir kullanışsız tablet arayüz getirdiler
    şimdi kullanıcılara rağmen denetim masasını kaldıracaklar
    hadi ikisi birden olsun bari yok illa bizim deiğimiz olacak diyorlar
    böyle diktatörlük görülmedi kullanıcıları boşver kafana göre at koştur sen microsoft
    nasıl olsa tekelsiniz
  • Win7 varken kim kullanir ki bunu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attıMicrosoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attıMicrosoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı

    Windows 1.0, Windows 2.03 ve Windows 8'de Paint. Denetim masasını kaldırmak ne haddine Microsoftun

    Yeni bir işletim sistemi lazım. UNIX/Linux tabanlı olmayan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğu Kocatepe -- 30 Ocak 2017; 21:53:46 >




  • Önce adam gibi çalışan ir Windows yapsınlar da sonra böyle antika işler ile uğraşsınlar stabiliteden eser yok her makinada türlü türlü cins sorunları var. kafasına eser mavi verir kafasına ese 4 gb okuma yazma hıza sahip ssd takılıyken donar kasar kilitlenir kağnı gibi çalışır aklına eser ssd diskte kağnı gibi çalışırken klasik bir disk ile çok daha stabil çalışır. artık böyle saçma sorunların aşılmış olması lazım Windows 7 dönemindeki gibi. Windows 8' in arayüz saçmalığı olmasaydı o bile bin kat iyi 1607 sürümünden.

  • ekşi sözlükte harika bir entry vardı, adam bende dahil bir çok kişinin hislerine tercüman olmuş diye düşünüyorum ve aynen yapıştırıyorum...

    microsoft tablet takıntısından kurtulmadığı sürece amerikalıların love or hate diye tabir ettiği vaziyette kalacak işletim sistemi.

    gerek microsoft gerekse diğer firmalar yıllarca cep telefonlarını akıllı telefona dönüştürmek için masaüstü işletim sistemine benzer yaklaşımlarda bulundular. windows mobile'da stylus, blackberry ve palm'de full q klavyeler ufacık gui elamanları derken apple çıkıp iphone ile bütün dünyaya akıllı telefonun nasıl yapılması gerektiğini gösterdi. eğer masaüstü işletim sistemleri tablete dönüşmek zorunda olsaydı zaten bunu ilk apple yapardı. flat dizayn ve birkaç ikon benzerliği dışında ios ve mac os arasında kullanıcı arabirimi açısından hiçbir benzerlik yok ve olması da düşünülmüyor. microsoft ve hatta ubuntu inatla masaüstü işletim sistemlerini tabletlere göre dizayn etme yanlışını sürdürmekte. o tabletler ki bir gazla satın alınıp üretkenliğinin sıfır olduğu fark edilince hızla uzaklaşılan cihazlar. satış oranları hızla düşmekte ve çin malı tabletleri geçtim apple bile artık eskisi kadar ipad işini sallamamakta.

    aslında mobil ve masaüstünün tek bir cihazda birleştirilmesi ilk bakışta hiç de kötü bir fikir değil. bunu yapmanın yolu her iki fonksiyonu da sakatlamak olmamalı. windows 10'a her geçtiğimde o kocaman tuhaf ikonları ve garip ayarlar arayüzünü görüp acayip garipsiyorum. daha çıkar çıkmaz ortadan kaybolmuş windows rt edition*, kaderine terk edilmiş windows phone ailesi ve gelecekte emülasyonla 5 inç telefonda çalışacak windows 10 için pc kullanıcılarına şu eziyeti çektirmeye değer mi?

    2000'li yılların başında bildiğimiz bilgisayar faresine bir alternatif bulma yarışı vardı. hani her sene ekransız ayfon görselini yeni iphone diye lanse edip clickbait peşinde koşan gazeteler var ya işte o zamanlar da fareye takmışlardı. yok düşünce gücüyle kontrol edilecekmiş yok gözün baktığı yeri seçen alet yapacaklarmış... ne şu ibm'in klitoris kılıklı trackpoint'i ne laptop'lardaki touchpad ne dokunmatik ekranlar ne gamepad'ler asla farenin yerini tutamadı. aynısı çizim için de geçerli. grafik tabletler varken mouse ile herhangi bir şey çizmeyi kim ister? istese bile ne kadar başarılı olur? hadi bunu geçtim bilgisayar klavyesine bakınca kendimi insan değil ilkel bir maymun gibi hissediyorum. çünkü bir belgeselde maymunu eğittiklerini ve maymunun 3 temel duygusunu 3 tane koca butonu yumruklayarak ifade ettiğini görmüştüm. hatta onun daha biraz gelişmişi burada. bunu düşününce pc önünde duran klavye son derece hantal ve ilkel geliyor ama ne kadar ilkel görünürse görünsün ses tanıma da dahil windows diliyle insan arabirimi olarak bilgisayarı kontrol etmek için bundan daha "keskin" bir yol düşünemiyorum.

    tam da buraya parantez açmak gerek. trackpoint dedik stylus dedik. bunlar yaratıcı ve harika çözümler. çoğu zaman da iş görüyorlar. aradaki nüansa dikkatinizi çekmek istiyorum. evet "iş görüyor". asla pointer olarak farenin rahatlığı yok. windows 10 da böyle. diyorsunuz ki "sen salaksın anlamıyorsun, senin ssd'n yok ondan oluyor, bilmem ne ayarını kapatmadığın için öyle". şahsen windows 10'u diğer işletim sistemlerini nasıl kullanıyorsam öyle kullanıyorum. işimi yapıyorum, oyunumu oynuyorum. iş görüyor evet. zaten problem bu değil. problem windows 10 üzerinde bir şey yaparken olması gerekenden farklı şeylerin gerçekleşmesi. bir bilgisayar kullanıcısı olarak üzerinde bir şey yaparken kendimi rahat hissetmiyorum. verimlilikle ilgili sıkıntıları var. aynı işi yapmak için daha fazla sıkıntı çekmemeliyim. milyar dolarlık projelerim zarar görmüyor. merak etmeyin. basit örnekler verecek olursam zorla kullandırmaya çalıştığı edge tarayıcısı arkaplanda youtube videolarını çalmıyor. kendisi masaüstü değil tablet arayüzü için tasarlanmış ve tasarlandığı amaca uygun olarak bunu yapıyor ama ben eski sevgilimin fotoğraflarına bakarken müzik dinlemek istiyorum. fotoğraf demişken varsayılan fotoğraf tarayıcı da öyle garip. parmakla kaydırmak için tasarlanmış. halbuki ben windows 7'deki kocaman ileri-geri butonları olan fotoğraf göstericiyi istiyorum. bu kadar basit işte.

    insanlar olarak her işi yapmanın daha kolay ve "zarif" bir yolunu her zaman bulmuşuz. örneğin ulaşımda hayvan gücünden yararlanmayı bırakıp içten yanmalı motoru icat etmişiz. mektup yerine e-posta ile iletişim kurar hale gelmişiz. insan vücudu fiziksel olarak çirkin ve ruhumuz, düşüncelerimiz ya da bilinç işte her neyse, iç dünyamızla tamamen uyumsuz vaziyette. o yüzden her şeyi daha estetik yollarla halletmeye çalışıyoruz fakat bunun bir sınırı var ve olmaya devam etmeli de. cinsel ilişki yerine laboratuvar ortamında spermin yumurtayı döllemesi ve genetiği değiştirilmiş insana yakın bir canlıya aktarılarak geçen çocuk sahibi olma sürecini kim ister? bir yakınımız öldüğünde mezarına toprak atarak cenaze ritüelini yerine getiriyoruz. amerikan filmlerinde gören olmuştur adamlar yemeğin üzerine tuz ekermişcesine ellerindeki adını bilmediğim kavanoz benzeri şeyle oturdukları yerden toprak atıyorlar. acaba gerçekten olmak istediğimiz şey bu mu? iddia ediyorum bir gün ışınlanma icat edildiğinde sırf manzara seyretmek için trenle yolculuk yapacak insanlar olacak. teknoloji ne getirirse getirsin, ne kadar zaman geçerse geçsin insan olmanın bize getirdiklerinden asla tam olarak kaçamayacağız ve çoğu zaman kaçmayı istemeyeceğiz.

    kısaca, yapmayın sayın mikrosoft. bırakın bilgisayarlar bilgisayar tabletler tablet olarak kalsın. ezan okuyan cami şeklinde saat gibi her fonksiyonu tek bir cihazda sunmak zorunda değilsiniz. nasıl akıllı buzdolaplarını oyun oynamak için kullanmıyorsak masaüstü bilgisayarı da cep telefonu gibi kullanmıyoruz. ikisi çok farklı dünyalar. bunu aksini inatla kabul ettirmeye çalışmanın anlamı yok. aynı büyük gazla çıkıp aynı hızla yok olan akıllı saatler gibi olmayan bir probleme çözüm getirmeye çalışıyorsunuz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.