Şimdi Ara

Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chrome kullananlar eskiden internet explorer kullananlarla aynı tipte kişiler, yeniliğe kapalı ve önüne sunulandan başka bir şey bilmeyen araştırmayan denemeyen kişiler. En azından %50 oranında böyle, tabi ki severekte kullanan var yok diyemeyiz.

    Chrome hem tekel, hemde kasıtlı olarak sistemi bilerek ve isteyerek sömüren bir tarayıcıdır, ne yazık ki bütün piyasayı CEF yani Chromium tabanı ile zaten ele geçirdi çoktan.

    Bütün chrome olumsuzları bütün chromium alt yapılı tarayıcılarda mevcut ne yazık ki. Hiç bir iş yapmadan 9 10 işlem çalışması, ram şişmesi v.s. bunlar hep chromium yüzünden oluyor.

    Açık kaynaklığı filan hep sahte, her kuralı google belirliyor, diğer geliştiriciler sadece cila atıyor bu bozuk alt yapıya.

    Explorer ve eski Edge en düşük Ram, en düşük CPU, ve en düşük GPU kullanan tarayıcılardı, ne yazık ki hepsi tarih oldu.

  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    evet tabiki de, chrome android altyapısı nedeniyle kullanıcı daha çok mecburiyetten kullanıyor, masaüstü bilgisayarlarda da alışkanlıktan...

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    firefox önce donanım hızlandırması işini bir çözsün hele...

  • Bozuk altyapı değil. Fazladan ram tutması hiç önemli değil. 2023 yılında 8 gb ram kullanmayın artık. Esnek yapısı için o işlemleri açmak zorunda. O kadar işlem gözüküyor hangisi sistemi kırıyor veya sisteme fazla yük bindiriyor ? Chrome altyapısı esnek ve kullanımı kolaydır, bu yüzden popüler. Övdüğün IE ve EdgeHTML geliştiricilerin web ortamı geliştirmesi için Chrome gibi bir esneklik ve eklenti desteği asla sunmuyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge kullanıyorum, gayet memnunum, hiç problemim yok. Firefox'un ne artıları var?

  • PC de edge kullanıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Piyasadaki en iyi tarayıcı edge şu an, kullanımı rahat ve mobil cihazlar için performans olarak fark ettiriyor. Ayrıca gelişime açık yapısı var.

  • Hayret henüz opera övücüler gelmemiş

  • Chromium altyapısı fena değil. Firefox çıktığından bu yanan kullanan biri olarak ungoogled-chromium kullanıyorum bir kaç ufak düzenleme ile istediğim ayarlara geldi.

    Ortalama ram tüketimi konusunda Firefox'a da aynı ayarları yaptığımda maalesef Firefox sayfalarda daha fazla ram sömürüyor. Özellikle bu durum Whatsapp Web'te belirgin halde. Chrome bu sekme için 100-120mb ram isterken, Firefox 250-300 bandına çıkıyor. Ayrıca Firefox uygulaması direkt olarak 200 mb ram kullanırken, Chromium 70-80mb ram kullanıyor. Donanım hızlandırmayı kapattığımızda da aynı şey geçerli. GPU tarafında Chromium'da 10mb civarında bir kullanım olurken, Firefox'ta bu kapalı bile olsa GPU kısmı 150-250 aralığında değşiyor. Firefox şu konuları düzeltse çok güzel olacak. Maalesef tüketim konusunda son güncellemelerle Chromium daha optimize bir durumda. Bunu hala Firefox kullanan biri olarak belirtiyorum.


    Aşağıdaki örnekte Whatsapp Web ve Donanımhaber açık halde bulunan optimize edilmiş iki browser'ı görebilirsiniz.


    Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil


    Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil




  • Aslında 2'incilik bile gerçekçi değil. Çünkü Windows'da Edge'i silemiyorsunuz. Silebilsek, sileceğiz. Kullanmak ise pişmanlıktan başka bir deneyim sunmuyor. Sistem kaynaklarını umursuzca sömürüyor, yavaşlatıyor, tıkıyor hala. Chromium desteği hiçbir işe yaramamış, çünkü asıl niyetleri kötü. Sözde herşeyi kontrol edecekler. Biz de kullanmıyoruz işte. Chrome istemeyenler için Firefox ve Opera gibi dengeli tarayıcılar varken..

  • Ben duck duck go kullanıyorum. O,ellikle mobilde. Bunu kullanınca reklamlar çok azaldı.artik konustuklarim önüme reklam olarak gelmiyor. Şiddetle tavsiye ederim..

  • Eskiden PC de google chrome kullanırdım artık Edge kullanıyorum Mobil de hala chrome oda alışkanlıktan ama sanırım oradada Bing veya Brave geçerim

  • En uzun süre kullandığım ve insanlara kullanmaları için destek çıktığım uygulama Firefox tu. Firefox bir dönem o kadar bozdu ki hem en yavaş cevap veren uygulama hemde eskiden çalıştırdığı çoğu add ons u çalıştıramayan bir uygulama haline gelmişti. Örneğin bir dönem google çeviri translate normal add onslarda yoktu. IDM çalışmıyordu vs. Tampermonkey gibi üst seviye eklentileri söylemiyorum son kullanıcıya yönelik kullanımı kurulumu daha kolay işlevsellikler gitmişti. Şuan durum nedir bilmiyorum ama yorumlara bakacak olursak hala çok yavaş ki millet şikayet etmiş.

  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    Ne özellikler onlar acaba?
    Hiçbir tarayıcıda karşılaşmadığım çökme problemlerini firefoxta yaşadım.
    Edge kullanıyorum mobilde de pcde de çok memnunum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilde Chrome, bilgisayarda Firefox tercih ediyorum. Firefox mobilde arayüzü maalesef çok kötü ama pcde en stabil ve hızlı tarayıcı. Chrome de mobilin tersine hantal kalıyor Firefox'a göre.

  • Vivaldi kullanıyordum ama edge geçtim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Firefox'un özellik olarak eksikleri olabilir(ki çoğunlukla uzantılarla hallediledebilir) ama Chromium tekelinin karşısında Gecko motorunun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.


    Chromium kullanılacaksa da özellik bakımından zengin Edge veya gizlilik odaklı Brave var. Chrome kullanmanın mobilde eşitlemekten çıkamayan kişiler haricinde bir tane anlamı yok, var mı?

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    ben zaten brave kullanıcısıyım. Linuxta da brave kullanıyorum.


    Tekellerin karşısında başka satıcıların desteklenmesi gerekliliği aptalca ama. Bu objektif olarak daha iyi olduğu halde amd ekran kartı almak gibi bir şey.

  • Beni sadece tarayıcı kısmı ilgilendiriyor, içerisindeki reklam engelleyici, VPN, vs., özelliklerine ihtiyaç duymuyorum. Onları zaten harici olarak kullanıyorum. Artık kaç yıl olmuşsa Edge'in ilk sunduğu RC'in den beri sadece onu kullanıyorum, memnunum. Edge'in PlayReady DRM'i de yer etmiş aklıma, onun da etkisi var. Android telefonda da Chrome kullanıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.