Şimdi Ara

Microsoft Edge, Chrome’u “yanlışlıkla” kötü amaçlı yazılım olarak belirtiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft Edge tarayıcısının, Google Chrome'un kurulum dosyası olan ChromeSetup.exe'yi potansiyel olarak zararlı olarak işaretlediği tespit edildi. Microsoft Edge 116 kararlı sürümünde tespit edilen bu hata Edge'in yerleşik güvenlik özelliğiyle ilgili görünüyor. Edge’in güvenlik özellikleri riskli dosyaları indirirken kullanıcılara uyarı gönderiyor. Görünüşe göre Chrome'un kurulum dosyası da yanlışlıkla aynı muameleyi görüyor.



    Microsoft, Chrome'u kötü amaçlı yazılım olarak işaretledi




    Yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, Microsoft Edge kullanarak Chrome'u indirirken bir uyarı mesajı ortaya çıkıyor: "ChromeSetup.exe cihazınıza zarar verebilir. Yine de saklamak istiyor musunuz?" Edge ve aslında Chrome da zararlı olduğundan şüphelenilen veya güvenli olmayan bir yerden indirilen dosyalar için benzer uyarıları gösteriyor. Kullanıcılar daha sonra indirilen dosyayı "Sakla" ya da "Sil" seçeneklerinden birini seçebiliyor.




    Öte yandan Microsoft, Windows kullanıcılarına sürekli olarak Edge’in reklamını yapıyor. Şirket, kullanıcıları kendi tarayıcısında tutmak için bugüne kadar farklı yöntemler denedi. Örneğin, kullanıcılar Edge üzerinden Chrome'a erişmeye ve Microsoft'un Bing arama motorunu kullanmaya çalıştıklarında, Chrome'u indirmelerini engelleyen çeşitli uyarılarla karşılaşıyorlar: "Yeni bir web tarayıcısı indirmenize gerek yok. Microsoft, zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek hızlı, güvenli ve modern bir web deneyimi için Microsoft Edge'i kullanmanızı önerir. Şimdi deneyin."



    Ayrıca Bkz.Google Chrome, yeni seçeneğiyle şifrelere erişimi kolaylaştırdı




    Eğer bu uyarı sizi ikna etmeye yetmiyorsa Chrome’un indirme sayfasında “Microsoft Edge, Microsoft'un ek güveniyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışır. Şimdi güvenli bir şekilde gezinin.” uyarısını gösteriyor. Öte yandan Microsoft, Chrome’u (ChromeSetup.exe) neden potansiyel olarak zararlı olarak işaretlediğine dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Sorun halihazırda Microsoft Edge 116 tüm sürümlerinde çözülmüş olabilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/08/23/microsoft-edge-falsely-flags-chrome-setup-malwa/







  • “yanlışlıkla”

  • DH'nin geleneksel Windows gömme haberi. Bu hafta geç kalmıştı. "Nerede kaldı Windows kötüleme haberi çeviri mi yetişmedi yoksa" diye merak ettik. Nedense bu haberlerde yazılan durumlar son kullanıcı olan bizlerde hiç yaşanmıyor.

  • ÇARE FIREFOX!

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Gömme ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Son zamanlarda edge üzerinden chrome indirmeyi denediniz mi ki bizde yaşanmadı diyorsunuz. Şu win 10 ilk çıktığında hele şu zorla win10 a geçirme skandalı tam bir rezaletti. Rezaletin de ötesiydi. Bunu yapan başka ülkeden bir firma olsaydı. Çin falan olsaydı hani komple dünya da yasaklatmak dışında nükleer falan atarlardı muhtemelen. Hiç bir şekilde hayır yükseltmek istemiyorum cevabını kabul etmedi, her gün sordu. Bir ton şikayete rağmen geri adım atmadılar. Üstüne daha da kötüleştirdiler, kendi kendine random zamanda timer ile sormaya başladılar. Bilgisayarını açıp bırakıp gidenlerin ciddi bir kısmında timer'dan ötürü otomatik kabul edilmiş sayılıp kendi kendine geçilmeye başlandı, insanlarda veri kaybı oldu, firmalarda ciddi veri kaybı oldu. Üstüne davalar açılması ve iyice şikayetlerin artması ile aylar sonra durdurdular.

    Yani bir yazılım firmasının yapabileceği en üst düzey yüzsüzlüğü açık ara yapmış bir firma, chrome a kafayı takmış, en başarısız internet explorer'ı sonra edge i yükseltebilmek için düzgün bir alt yapı, kullanıcı feedbacklerine önem veren bir yazılım üretmek yerine bin bir zorlama yöntemi denemiş firma, "kazara" adı altında zararlı yazılım mı demeyecek. En sonunda zaten kendileri bile başarısızlıklarını kabul edip, chromium a geçtiler.

    Win 8 olayında ilk çıktığında başlat menüsü yok, biz yükselen tablet sektörüne öncelik vereceğiz ayağı yaptılar. Millet bir ton tepki gösterdi. Üstüne açıklama yaptılar, kullanıcılar mı bilecek biz mi, biz nasıl istiyorsak öyle olacak diye tersleştiler. Sonra baktılar adam gibi kimse win 8 e geçmiyor, sadece en son çıkan iyidir mantığında özentiler geçiyor. Paşa paşa başlat tuşunu geri getirdiler.

    Bu kadar her şeyi ortada bir firma, kullanıcıların ne istediğini zerre önemsemeyen bir firma'nın ekstra bir çaba ile gömülmeye ihtiyacı yok ki.





  • Eğrisi doğrusuna denk gelmiş sanki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Friendly fire

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kromu yükleme diye yalvarıyor, kazara açıyorsun "noolur beni kullan" diyen uygulamamı olur.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Öncelikle sistemimde Edge haricinde Brave, Chrome, Firefox ve Opera yüklü. Hepsini de muhtelif zamanlarda yükledim ve hiçbirinde böyle bir uyarı almadım. Hatta bu mesajı yazmadan önce Chrome'u kaldırdım ve yeniden yükledim. Zararlı yazılım olarak görülmedi nedense.


    Çok fazla detaya girmeyeceğim. Konuyu haberden alakasız bir şekilde taa Windows 8 dönemlerine getirmiş ve o dönemden bu yana yaşadığınız zulümleri, dramları (!) anlatmışsınız. Şayet bütün mezalimden sonra hala Windows kullanmaya devam ediyorsanız sorun Windows'ta değil sizde. İnsan bu kadar nefretle andığı bir şeyi kullanıyor olmamalı. Yok Windows kullanmıyorsanız kullandığınız işletim sistemi ile mutluluklar. O zaman bu romanı yazmak için bu kadar çabaya gerek var mıydı? Ben Windows kullanıyorum ve mutluyum. Beğenmesem hemen yarın alternatifine geçerim.


    Bu sitede her hafta yazılan Windows gömme temalı haberlerdeki durumların hiçbirini yaşamadım. Benim de söylemek istediğim de bu. Bu benim kullanıcı deneyimim ve referans alacağım daha sağlam dayanak noktası yok. Bilmem hangi sitede yapılmış bir haberden hareketle kullanıcı deneyimimi şekillendiremem.





  • alaz1903 kullanıcısına yanıt

    Yok yani benim başıma gelmedi o zaman gömme haberleri yalan haber tarzı yaklaşırsak, %99 herkese denk gelmiş olan Win10 a zorla geçirme olayını hatırlatayım dedim. Siz beğenebilirsiniz elbette ama bu yaşanan sıkıntıların gerçekliğini değiştirmiyor. Misal nvidia fanboyları da o kadar göz kör derecesinde ki, Nvidia yeni driver çıkartıp bir çok oyunda atma problemi yaratınca, bu problemi de 7-8 driver boyunca çözemeyince, fanboylar Forza Horizon 4 ü Steamde eksi bombardımanına tutmuştu. Akıllarının ucuna dahi gelmemişti bunun Nvidia nın aslında çok sık karşılaşılan driver problemi olabileceği. Diğer yandan 25 yıl neredeyse 2 bilgisayarımda ve diğer çevremdeki herkeste Ati/Amd ekran kartı kullandım, ben de milletin bahsettiği driver problemlerinen 1 tanesine bile 50-100 kartta denk gelmedim. Ama bunca insan söyleniyorsa vardır bir doğruluğu.


    Ben evet Windows kullanıyorum. Şu an Win 10 dan memnunum. Ben microsoft'un politikasından memnun değilim. Her iki nesinde bir başarısız işletim sistemi çıkartıp insanları zorlamasından memnun değilim. Microsoft bazı şeylerin patentini alıp bırakmadığı, tekelci davrandığı için alternatifleri işimi göremiyor, zira milyonluk şirketlerin yazılım tasarım ihtiyaçlarını karşılamak için her programın güncel haline ihtiyacım oluyor.





  • microsoft tekeli... edge chromium tabanlıyken... chrome virüsse edge ne?...

  • Microsoft Edge ve Chrome testi youtube mevcut. Ben Edge yi tercih etmiyorum. Ota boka edge ile açmaya çalışması çok gıcık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.