Şimdi Ara

Microsoft, GPT 4’te insan düzeyi zeka “kıvılcımları” gördüğünü söyledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 💩

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Güzel cevap için teşekkürler.


    Şimdi öncelikle bilimsel bir mecrada, bilimsel bir konu üzerinde, bilimsel araçlar, makaleler ile konuşmadığımız için bilimsel tez vs bu tarz şeylere gerek yok. Burası bir forum, insanlar görüşlerini belirtiyor. Bu görüşler, insanların okudukları farklı kaynakları, bilgileri de temel alıyor olabilir, fakat kendi düşünceleri de olabilir. Ben burada çoğu zaman kendi düşüncelerimi belirtirim. Konu üzerinde aslında farklı düşünmüyoruz; ben de tabii ki zamanla yapay zekanın inanılmaz ilerleme kaydedeceğini düşünüyorum, zira 10 sene önceki (2013) telefonlar ile şimdiki telefonların farkını bir düşünün. Ki telefon fiziki bir şey, fiziki limitlerin etkisinde kaldı, yapay zeka ise bir yazılım. Bence gelişmiş yapay zekaya en güzel verilebilecek örnek, Iron Man serisindeki Jarvis.


    Dolayısıyla, evet, yapay zeka gelişecektir, fakat tanrısal zeka seviyesi ve hatta bilinç gibi bir şeye bürünmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü bilinç günümüzde dahi tam anlamıyla açıklanabilen, kaynağı, oluşturucusunun ne olduğu bilinemeyen bir olgu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 29 Mart 2023; 9:34:58 >




  • Bilinç insanda vardır. İleride üretilebilecek hiçbir üründe bilinç olmayacak zaten olamaz da. İnternet aleminde hepimiz bir veriyiz. Görüntülü aramalarda yüz ifadelerimizin hepsi bir veri. Toparlayacak olursak makineler tüm bu verilere sahip olabilir bu veriler arasından en uygunlarını eşleyebilir, en uygun kelimeleri ardı ardına sıralayabilir,kodlanan her matematik denklemini çözebilir hatta tanımlanmış her türlü alanda %99,9 başarı yakalayabilir. Ama bilinçli olamaz. Bilinç başka bir şeydir. Bilinç yaşamla ilişkilidir makine yaşayamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.