Şimdi Ara

Microsoft, Internet Explorer desteğini sonlandırınca Japonya'da kaos çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Internet Explorer desteğini sonlandırınca Japonya'da kaos çıktı



    Japonya hala birçok kişi tarafından dünyanın teknoloji merkezlerinden biri olarak görülse de, ülkede işler eskisi kadar iyi değil. Japon devlet kurumları ve ticari kuruluşlar, Microsoft'un Internet Explorer tarayıcısına verdiği desteğin sona ermesi nedeniyle büyük bir krizle karşı karşıya.



    Ayrıca Bkz.Avrupa'daki akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi



    Gelen bilgilere göre, Tokyo merkezli yazılım şirketi Computer Engineering & Consulting (CEC), Nisan ayından bu yana çok sayıda yardım talebi nedeniyle siparişleri karşılayamıyor. Müşteriler arasında ağırlıklı olarak devlet daireleri, finans kurumları ve hala Internet Explorer için optimize edilmiş web sitelerine sahip üretim şirketleri yer almakta. CEC'e göre, desteğin sona ereceği uzun süredir biliniyordu, ancak birçok şirket ve devlet kurumu gerekli önlemleri almayı erteledi ve ortaya çıkan kaosun birkaç ay daha sürmesi bekleniyor.



    Japonya'da %49 pazar payı var



    Microsoft , 27 yıllık tarayıcının ardından 15 Haziran'da Internet Explorer desteğini resmi olarak sonlandırdı. Birçok kullanıcı uzun süredir alternatiflere yöneldi, ancak birçok kuruluş hala eski tarayıcı için oluşturulan çözümlere bağlı kalıyor. Öte yandan Japonya'da Mart ayında yapılan ankete katılanların %49'u ise Internet Explorer'ı iş için kullandıklarını belirtmişlerdi.



    Microsoft, Internet Explorer desteğini sonlandırınca Japonya'da kaos çıktı



    Tarayıcının yalnızca siteleri görüntüleme aracı olarak değil, aynı zamanda çalışanların katılımını izlemenin ve diğer dahili kurumsal araçlarla çalışmak için yardımcı bir araç olarak kullanılması dikkat çekici. Yerel bir emeklilik fonu kaynağı da dahil olmak üzere bazı devlet portalları, yeni tarayıcılarda bile çevrimiçi formların Internet Explorer modunda doldurulması gerektiğini ve bazı kaynakların resmi olarak eski Microsoft çözümünü ana tarayıcıları olarak önerdiğini belirtiyor.



    Bir zamanlar pazar lideriydi



    1995'te piyasaya sürülen tarayıcı, bir zamanlar sektör için dünya standardı haline geldi ve Netscape'in yerini aldı, 2009'da pazarın %65'ini oluşturuyordu. Ancak 2000'lerin sonlarında pazar payı düşmeye başladı ve StatCounter'a göre şu anda %1'den az.



    Internet Explorer'ın kapatılma sebeplerden biri, web teknolojileri için uluslararası standartlara uymaması. Uzmanlara göre, tarayıcı JavaScript ve diğer kodları alternatif programlama dillerinde işleme konusunda yetersiz bir iş çıkardı ve bu da etkileşimli sitelerle kullanılmasını engelledi. Internet Explorer'ın düşüşü, şu anda küresel pazara %65'lik payla hakim olan Google Chrome'un yükselişiyle aynı zamana denk geldi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/the-morning-after-half-of-japans-businesses-are-still-using-internet-explorer-111513243.html







  • Haberin orjinal başlığı "Japonlar desteğin kesilmesine rağmen hala internet explorer kullanmakta ısrarcı" minvalindeydi,o başlıktan bu kaoslu maoslu başlığa nasıl evrildi hala şaşkınım... Edit:Kaosa neden olabilir diye sitedeki yazar yorumunu katmış eyvallah da yine kaos çıktı denemez...
  • Başlık sanki Ahaber'in attığı başlıklar gibi olmuş?



    Yarın da japon bankaları, firmaları internet explorer yüzünden iflas ettiler haberi gelmesin?

  • ulan flashı da bitirdiler modemden bittorrent yüklüyordum. flash yok diye yükleyemiyorum :D

  • asya uluslari konservatiftir bildikleri yoldan sasmazlar, bu yuzden internet exploreri birakamamalari sasirtmaz. keza asya uluslarinin olayi inovasyon degil kolektif verimli calismadir, tipki daimyolar yada mandarinler emrinde feodal sistemde kolektif princ tarimi yaptiklari gibi. bu yuzden cin gibi japonya gibi kore gibi arkadan geldiklerinde cok hizli ilerlerler, kolektif halde verimli calisirlar, aradaki farki hizla kapatirlar ama yetistiklerinde one gecmeleri gerektiginde yeni fikirler yeni teknikler uretmede zorlanirlar, keza ozgur dusunce, bireysellik ve inovasyon yoktur. bu dogalarindan oturu nasilki japonya hizli yukselisinin pesinden duraklama donemine girdiyse yakin zamanda benzeri duraklamayi cin ve guney kore de seyredecegiz.

  • Microsoft, Internet Explorer desteğini sonlandırınca Japonya'da kaos çıktı

  • " Uzmanlara göre, tarayıcı JavaScript ve diğer kodları alternatif programlama dillerinde işleme konusunda yetersiz bir iş çıkardı ve bu da etkileşimli sitelerle kullanılmasını engelledi."

    Aslında tam da doğru değil, diğer şeylerde de olduğu gibi kendi derleyicilerini itelemeye kalktı, MS. VB Script'i, kendi Javascript yorumlayıcısı kakalamaya kalktı. Tabi bu arada CSS ve HTML'de de uyumsuzluk göstermeyi ihmal etmedi.

  • bunlar akilli adam degilmi niye explorer kullaniyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haberin orjinal başlığı "Japonlar desteğin kesilmesine rağmen hala internet explorer kullanmakta ısrarcı" minvalindeydi,o başlıktan bu kaoslu maoslu başlığa nasıl evrildi hala şaşkınım... Edit:Kaosa neden olabilir diye sitedeki yazar yorumunu katmış eyvallah da yine kaos çıktı denemez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmeyenses -- 17 Haziran 2022; 23:30:41 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Asya uluslarından ziyade özellikle Japonya inanılmaz derecede muhafazakar, kafa yapıları da öyle, çok eskici insanlar.

    Bu kadar gelişmiş bir ekonomiye sahip bir ülkenin böyle gerici, eskici kafa yapısına sahip olması çok ilginç. Firmalarında çalışan tüm yöneticileri de zaten hep yaşlı adamlar.

  • Türkiye’de böyle ona bakarsanız. Hâla çoğu devlet kurumunda Explorer kullanılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Japonların duraklama dönemine girdiğine dair geçenlerde güzel bir belgesel vardı..Sony bile eski Sony değil artık..Adamlar aşırı muhafazakarlar..Ama Çin sanırım aynı hatayı yapmayacak çünkü eğitimde ve patent başvurularında Abd'den iyi duruma geldiler, Çin'de ciddi bir ar-ge kafası var, tüm dünyadan öğrenciler var..Japonya'da ise yaşayan yabancı oranı yüzde 1 civarında ki bu yüzde 1, son 10 yılda nüfusun iyice yaşlanması nedeniyle mecburi olarak geldi..Adamlarda 100 yaşın üstündeki insan sayısı 50bin kişinin üzerinde :)

  • Ya iyi de Explorer yine eskisi gibi çalışacak. Sadece güncelleme almayacak. Bu süre zarfında geçişi tamamlar adamlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • diger asya toplumlarida cok farkli degilller. zamaninda koreli bir kizla tanismistim gercekden cok muhafazakarlar. kore ile cin'in farki su an hizli bir ilerleme ve degisim surecinde olmalari ama bir sure sonra farki kapatip kendilieri inovasyon yapmak zorunda kalinca japonya ile ayni problemleri yasamaya basliyacaklar. asya toplumlarinin bu kadar hizli gelismelerinin nedenlerinden biri kulturlerinde bulunan kolektif tarim. princ yetistiriciligi bugday gibi degil, daha cok bakim gerektiyor, cevrenin doganin degistirilmesi gerekiyor, buda kalabalik kolektif calisma gerektiriyor. bu yuzden grup halinde calismada basarililar, buda hizli gelismelerini sagliyor ama bati toplumlarinda bireyselcilik ne kadar ondeyse uzak doguda komun o kadar onde. bireyselcilik zayif oludugu icin inovasyon yapmalari zor. korede ornegin bir gencin apple gibi tesla gibi amazon gibi kendi sirketini kurup buyume hayali yok. en buyuk hayali korenin dev chaebollerinden birinde iyi bir is bulabilmek. kendi bir is yapmaya kalktiginda bu dev chaeboller ona buyume ve hareket imkani tanimiyacaktir.





  • darkaura kullanıcısına yanıt

    güzel konuştun

  • Hanzolarımıza yazık olmuş... Microsoft, Internet Explorer desteğini sonlandırınca Japonya'da kaos çıktı 

  • Bu donanım haberin ne zaman doğru dürüst haber editörleri olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim pcde hala çalışıyor hemde zorla asdadsadsads

  • "Kaos ortamı herhangi bir istenmeyen durum sonrasında kriz esnasında oluşmakta olan bir durumdur. Örneğin bir doğal afet sonucu ilk müdahalenin gelmesi aşamasına kadar oluşan belirsizlik ve kargaşa hali kaos ortamıdır." Olağan üstü bir durum yok, MS önceden haber vermişti zaten.


    Haber yapıyorsunuz bari düzgün yapın, işinin ehli olmayan insanları bir noktaya getirmekte üstümüze yok.

  • Çok ileri gitmeye gerek yok. Bizde Siemens PCS 7 web servere sadece internet explorerden ulaşabiliyoruz. Türkiye'de w7 altyapısı kullanan PCS 7 dcslerse durum farklı değildir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.