Şimdi Ara

Microsoft, Mobil departmanda işten çıkartmalara devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Mobil departmanda işten çıkartmalara devam ediyor 

    Microsoft mobil sektörde uzun bir süredir mücadele veriyor ancak hala istediği verimi alabilmiş değil. Şirket geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Windows 10 ile yeni bir sayfa açsa üzücü kayıplar yaşamıştı. 

     

    Microsoft'un küçülme başlangıcı aslında biraz daha geriye dayanıyor. 2015'in Temmuz ayında 7800 çalışanla yollarını ayıran şirket bu dönemde ufak bir yeniden yapılanmaya girmişti. Sonrasında Windows 10'un gelişi ve Lumia 950 - 950 XL gibi amiral gemisi modeller ise beklenen etkiyi yaratamadı.



    Windows 10 hamlesinin ardından şirketin son çeyrek satışları bir önceki yıla %60 gibi önemli bir seviyede gerilemişti. Bu gidişatın ardından ise ikinci işten çıkarma operasyonu gündeme gelmiş gibi görünüyor. İşten çıkarmanın büyüklüğü henüz belli değil. Önümüzdeki günlerde şirketin bu hamlesi kesinleşince daha detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

     








  • Microsoft, Finlandiya’daki Mobil Cihazlar Pazarlama Bölümünü Küçültmeyi Planlıyor. Olay bu. yeni iş alımları vs. Surface departmanına oluyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft sen git yılların Nokia'sını içerden köstebeklerinle yavaş yavaş çökert,kendi beş para etmez,rezil,kullanışsız işletim sistemini kullandır.Sebep ne peki ? Değerini azaltıp ucuza almak,aldın da ne oldu ? Hala daha zarar etmeye devam eden bir firma vaziyetinde.

  • yok yok gizemli güçleri özellikleri daha anlaşılamadı Windowsphone un ilerde değerlenecek diyorlar

  • Ama olsun Windows 10 ile gelişecek.





  • hepsinin temizlenmesi gerekir,bu kadar ücretli yatış yeter...



    hatta ceo bile muhasebeye uğrasın,telefonu,aracın anahtarlarını,lojmanın anahtarını bıraksın.bukadar kötü yönetilir bir şirket.

  • lapatid L kullanıcısına yanıt
    Bu microsoft tez zamanda batar inşallah. Hiçbir şeye üzülmüyorum da şu Nokia'yı bu hale getirdiler ya ona yanıyorum. Symbianım bundan kat kat iyiydi. Hele meego falan harikaydı. Kendi işleyim sistemi kendi harita yazılımı kendi mağazası ve donanımı ile zamanın Apple'ı idi. içten içe çökerten de bu MS oldu. Şimdi elimizde kaldı telefonlar. Neyse ki telefon hala bir nokia ve iş görüyor. Hepsi gerizekalı nasıl bu kadar büyümüşler aklım almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Nokia batmadı sadece sürekli zarar eden mobil birimini microsoft'a sattı.

  • Bence çıkarılan işçileri nokia geri alsın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Bence mobil bölümünü tamamen lağvedin ve bu pazarndan çekilin. WP sahipleride "böyle aşkın ızdırabı" modundan kurtulur hem.

    Bence gayet mantıklı. Sürekli zarar ettirecek zaten bu bölüm. Ama hali hazırda lumia telefon sahibi olanları mağdur etmemek adına başka işletim sistemi romu atılabilmesi için resmi destek vermeli.
    Microsoft pda'lerin ölüp kapasitif dokunmatik akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla değişen mobil piyasaya uyum sağlamakta geç davrandı malesef, onlar oyalanırken google android ile piyasadaki gereksinimi kapattı.
    Stylus yerine parmakla(kapasitif) kullanmaya odaklı yeni arayüz ve mağaza anlayışı gerekliydi o anda, bunu öngöremediler. Bu fırsatı gören google ve apple'ın işletim sistemleri şimdi piyasada lider.
    Halbuki windows mobile çok köklü ve eski bir işletim sistemi. Şu andan sonra dünyanın en iyi sistemini bile hazırlasan artık tutar mı? Sanmıyorum. Android ve Ios kendi fan kitlelerini ve developer'larını oluşturmuş, herşey oturdu. Tren kaçtı.
    Microsoft'un yönetimi mobil sistemler konusunda çok vizyonsuzdu, şu anki yönetim hala da vizyonsuz. Köklü değişiklik lazım firmada. Aldıkları her şirketi batırmaları belki de bu yüzden.
    Başarılı oldukları 3 sektör var: 1. Business sektörü, 2. Desktop/laptop pc sektörü, 3. Xbox (ne kadar bu nesilde ps4'e göre az satsa da). Bu sektörlerde neden başarılı? Çünkü zamanında erken davranıp gereksinimi giderdi.
    Finans konusunda bunlara ağırlık versinler bu saatten sonra, özellikle Windows desktop sürümü pc piyasasında tekel gibi zaten.




  • Microsoftdan nefret edenlerden akplilerden daha fazla nefret ediyorum,sizlere diyecek kotu sız henüz lugat a girmedi!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten mobil bölümde kaç çalışan var merak ediyorum. Ne tam sürüm geldi, ne hatalar kapandı adam gibi, ne reklam var, vs. vs. Yatan adamları bir zahmet çıkarsın yani çaycıyı koysa masa başına o daha fazla iş yapacak. Mobilin Windows'unu yapacaktı ya neden bu kadar isteksizler anlamadım, insanlar kaç kere şans verdi hadi olacak hadi olacak diye halen daha ellerine yüzlerine bulaştırmaya devam ediyorlar, Nokia bile arada kaynadı daha ne diyelim.

  • Bizim forumda microsoft mobil savunan arkadaslar var bence onlarla anlassin belki yazilimdan anlamazlar ama eminim cok iyi pazarlama ve reklam yaparlar.

    Bazen oyle ovenleri goruyorumki sanarsin ios isletim sistemini microsoft yapmis.

  • Çok komik ya burda nokia babalarının malıymış gibi üzülenler var yakında yeniden türer nokia, siz merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil kısım android'e taşınsın bence daha çok satar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanb85

    Çok komik ya burda nokia babalarının malıymış gibi üzülenler var yakında yeniden türer nokia, siz merak etmeyin.


    Adamlar batmadı ki sadece telefon bölümünü sattı. Bu yıl geri dönecek zaten.

  • Windows phone 10 çok iyi bir işletim sistemi.arayuzu çok hoşuma gitti.nokia 625 te arayüz akıyor resmen. 8.1 i donuyordu sürekli. Siz bugün bunu 512 mb rami olan android telefonda yapamazsınız.
    neyse konumuza gelirsek telefonları aşırı pahalı , cimri bakkal gibi rami düşük koymuşlar ve içinden kulaklık bile çıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes mobile yatırım yaparken mic. yine çıkarıyor ki

  • Meraba ben satya nadella.

    Ya ben nokiayı aldım buradan yürürüz diye de şimdi wpyi düzeltemiyoruz mühendisler yapamıyoruz olmuyor beceremiyoz diyolar. Ben de napayım hepsini atıyom işten. Çalışmak isteyen varsa lise mezunu olsun yeter özelden sivinizi atın



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık oldu nokia'ya keşke zamanında android ile yola devam etselerdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.