Şimdi Ara

Microsoft sertifikalarının kazandırdıkları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yazılım üzerine eğitim almak üzereyim.Amacım sertifika alıp iş kovalamak değil.Bilgiyi edinip kendimi bu konuda uzmanlaştırmak.
    Netron'la görüştüm bu MCPD:Enterprise Aplication Devoloper eğitimini almak üzereyim.
    http://www.netron.com.tr/content.asp?menu=3&SubMenu=1&Node=2


    Yanlız aklıma takılan pek çok soru var.Bunları her ne kadar netron'a sorsamda yinede tarafsız bir kaynaktanda bilgi edinmek en doğrusu sanırım.
    Bu gibi kurslar bilgi açısından insana önemli şeyler kazandırır mı?
    Para tuzağı diyenlerde var fakat bir kursa gitmeden evde kitaplarla öğrenmek hem çok daha zor hemde çok vakit alır gibi geliyor.


    Bu kurslara gitmiş yada gitmiş yakınları olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse çok sevinirim.


    SAYGILAR.







  • Dostum yazılanları anlamamışsın galiba.Bu negatif yaklaşım niye onuda anlamadım.Ben sadece bu tarz eğitimler yeterince bilgi veriyormu diyorum sen neler diyorsun.

    Not:Bilgisayar Mühendisliği başlığındada aynı negatif tutumla birşey yazmışsın merak ettim nedir alıp veremediğin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No_oNe -- 23 Mayıs 2006; 0:40:05 >
  • @metallica adam soru sormuş güzel kardeşim cevap ver.sana dert mi yakın dedi.merak etmiş değip değmiyeceğini soruyo ne var bunda lamak geliyo içimden ama lamıcam seni
  • İş deneyimin var mı ya da herhangi bir üniversite mezuniyetin bilgisayar ile ilgili bölümlerden?
  • eğer bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği gibi bir yerden mezunsan cv ne yazmak için güzel olabilir ama tek başına pek de faydalı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 23 Mayıs 2006; 1:11:25 >
  • asıl önemli olan ms seftifikası mı verdikleri . genelde ms programlarını öğrenme kursuna katılım belgesi veriyorlar
    yani "hiç birşey" veriyorlar. ms sertifikası verilmiyor bir süredir diye biliyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7094306/mpage_1/key_sertifika//tm.htm#7100683
    burada daha önce konuşmuştuk. daha önce defalarcada konuşuldu. bir aram yaparsa iyi olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faati2222

    asıl önemli olan ms seftifikası mı verdikleri . genelde ms programlarını öğrenme kursuna katılım belgesi veriyorlar
    yani "hiç birşey" veriyorlar. ms sertifikası verilmiyor bir süredir diye biliyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7094306/mpage_1/key_sertifika//tm.htm#7100683
    burada daha önce konuşmuştuk. daha önce defalarcada konuşuldu. bir aram yaparsa iyi olur.


    Kursu tamamladığında katılım sertifikası veriyorlar.
    MS sertifikası almak için ücretli sınavlara girmek gerekiyor.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    quote:

    Orjinalden alıntı: Gücdevani
    İş deneyimin var mı ya da herhangi bir üniversite mezuniyetin bilgisayar ile ilgili bölümlerden?



    İş deneyimi olarak 1,5 yıldır bilgi işlemde teknisyenlik yapıyorum.Kendimi yazılımda geliştirip yazılım üzerine çalışmak istiyorum. MYO da okuyorum.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Şimdi şöyle bir gerçek var herkez Bilgisayar Müh. bitirmen gerek falan yazıyor iş bulmak için.Bu bölümlere herkezin gitmesi mümkün değil. Sonuçta insanın kendini geliştirmesi için birşeyler yapması lazım.Bu gibi kursları sorunca yok bunlar para tuzağı yok şunlar işe yaramaz deniyor.Peki ne yapmak gerekir.Hayattan eli eteği çekip bu ülkeden birşey olmaz deyip yan gelip yatmak mı?


    SAYGILAR.




  • Eğitimi tabiiki alacaksın ama tecrübesiz olmuyo bu işler. Mesela MCSE eğitimi de sırf sınavlara yönelik. Uygulamaya geldiği zaman çuvallama ihtimalin yüksek. MCSE'de sınavlara uygulama yapmadan da çalışamazsın hakkıyla sınava girmek istiyorsan. Herkesin evinde en az 3-4 bilgisayarlı bir network kurma şansı yok. MCPD'de her ne kadar işin network boyutu olmasa da orda da değişik yazılım projelerinde çalışıp yine tecrübe kazanman gerekecek. Sadece kurs yetmiyor yani. Bol bol uygulama gerekiyor.
  • valla ben bilgeadam'lan görüştüm kursa katılım sertifikası mı veriyorsunuz dedim yok dediler microsoft'tun sertifikası california(başka yer de olabilir)'dan evine özel postalanıyor ayrıca microsoft'un sana bir kimlik kartı veriliyor sisitem mühendiliği olduğuna dair. arkadaşlar ben şuna inanıyorum mühendisler'in zaten iş bulma gibi bir sorunları yok onlar biraz düşük ücret isteseler illaki bir yerlere girer. ama şu gerçek ki ülkemizde ara eleman ihtiyacı çok fazla bu ara eleman'dan kasıt çaycı ofisboy değil teknisyen tekniker gibi eleman'lara gerçekten ihtiyac var. bence bu kurslar faydalı mesela bana gittiğimde gösterdiler kursa katılan muhasebe bölüme katılanların hepsini bir işe sokmuşlar bazısını holding'lere bazıları kobi'lere vermişler. bazı büyük firmalar ARA ELEMAN ihtiyaçlarını bu tür kurslardan kapattığı bir gerçek. bana iş garantisi verselerdi ben katılacaktım ama bana iş garantisi değilde iş görüşmesi garantisi veriyoruz dediler bende katılmadım ni tekim 6200ytl para verecem ve bana iş garantisi vermeyen bir kursda'da katılmam abes olur du.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: icaktan

    Eğitimi tabiiki alacaksın ama tecrübesiz olmuyo bu işler. Mesela MCSE eğitimi de sırf sınavlara yönelik. Uygulamaya geldiği zaman çuvallama ihtimalin yüksek. MCSE'de sınavlara uygulama yapmadan da çalışamazsın hakkıyla sınava girmek istiyorsan. Herkesin evinde en az 3-4 bilgisayarlı bir network kurma şansı yok. MCPD'de her ne kadar işin network boyutu olmasa da orda da değişik yazılım projelerinde çalışıp yine tecrübe kazanman gerekecek. Sadece kurs yetmiyor yani. Bol bol uygulama gerekiyor.


    Arkadaşım tabiki herkek ewinde 3-4 makinalık server kuramaz hardware olarak ama sanal olarak pc nın donanımina göre 3 de kurarsın 5 de ve hiç bir fark olmadan yaparsın bu işi. Testking ve bazi sinav simülasyonlarını nette çok rahat bulabilirsin özellıkle MSCE için ben bu eğitimi aldım ilk sınavada girip Mcp sertifikamı aldım sınav ücreti 70 dolar civarında sınav simülasynı veya testking pdf lerıne çalışarak soruları ezberliyerek sınava girip çok rahat verırsın sınavı ortalam 300 sorunun cevabını ezberleyıp sınavda çıkan 50 soryu dilmen gerekli ama bişey bilemden eline ne gecer bilmem. Bu tıp eğitimlerın bir çoğunda Mcse,Ccna vb. sertifikalar uluslar arası gecerlılıktedır online sınava girerek alırsınız. Eğitimi alcağınız kurum (Edutime, Netron,Bilge Adam vb..) önemli değil eğitimi veren kişi önemlidir bunu unutmayın kurumdan çok dersinize girecek eğtimciyi araştırın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_eagle -- 23 Mayıs 2006; 11:22:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.