Şimdi Ara

Microsoft, Sony’nin 10 yılda Call of Duty alternatifi geliştirebileceğini söylüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Sony’nin 10 yılda Call of Duty alternatifi geliştirebileceğini söylüyor
    Microsoft, Sony'nin Call of Duty serisine rakip ürünler geliştirmesi için 10 yılın yeterince uzun bir süre olduğuna inandığını söyledi. Daha önceki haberlerimizde de aktardığımız gibi, Microsoft, Activision Blizzard'ı satın almayı tamamlamak için Sony’ye 10 yıllık lisans teklifi götürmüştü. Bu teklife Sony tarafından olumlu bir yanıt ise gelmiş değil.



    "Sony, 10 yılda alternatif geliştirebilir"



    İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) da dahil olmak üzere düzenleyiciler, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasının rekabeti olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeli. Sony ise "yeri doldurulamaz" olarak nitelendirdiği Call of Duty serisinin Microsoft'un mülkiyetine geçmesi nedeniyle PlayStation'ın rekabet etme kabiliyetini önemli ölçüde azalacağını öne sürüyor.



    Microsoft, Sony’nin 10 yılda Call of Duty alternatifi geliştirebileceğini söylüyor
    Microsoft, anlaşmaya onay alabilmek için düzenleyici kurumlara her yeni Call of Duty oyununu 10 yıllık bir süre boyunca Xbox'a çıktığı gün PlayStation'da da tam içerik ve özellik eşitliği ile sunmaya hazır olduğunu söyledi. Aktarılanlara göre bir görüşmede CMA, Microsoft’a 10 yıllık sürenin yeterli olup olmadığını ve bu sürenin sonunda Sony’nin uçurumun kenarında gelip gelmeyeceğini sordu. Microsoft, CMA'ya Sony'nin Call of Duty'ye alternatif geliştirmesi için on yıllık sürenin yeterli olduğunu bildirdi.



    Ayrıca Bkz.Ubisoft, oyunlardaki hikayeleri yazmak için yapay zeka kullanacağını duyurdu



    Öte yandan Microsoft, verdikleri 10 yıllık lisans sözünün pratikte daha uzun olacağını da belirtiyor. Ancak tüm bu söylemler Sony’nin endişelerini gidermekten uzak gibi görünüyor. Zira Sony, Call of Duty’i Yüzüklerin Efendisi veya Star Wars gibi çok büyük IP’ler ile eş olarak nitelendiriyor. Düzenleyici kurumlar ise henüz kesin kararını vermedi. CMA’nın nihai kararını 26 Nisan’a kadar açıklaması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/microsoft-says-10-years-is-sufficient-for-sony-to-develop-call-of-duty-alternatives/







  • Yeni bir Killzone bekliyoruz.yalnız Sony ne hikmettir bilinmez bu oyunu görmezden gelmeye devam ediyor.callf of duty gibi artık kendini sürekli tekrar eden bir oyuna kapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 22 Mart 2023; 22:47:40 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, killzone oynanışı olsun grafikleri olsun güzel bir seriydi.

  • joven kullanıcısına yanıt
    tek katıldığım yorumun bu. gerçi d4 derken hayat kararacak bir de killzone , finito.

  • Sony sonuna kadar savaşmalı bu satın alımına izin vermemeli. Xbox tekel olmamalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu sony ye bi emzik verseler yeter aslında

  • COD olmasa da sağlam kalitede bir FPS IP'si çıkarabilir. Buna katılıyorum. 10 yıl ciddi bir süre. Bir tane sağlam oyun yaparsın, tutturursun. Sonra bunu üçleme ya da dörtleme yaparsın. Üzerine koya koya gidersin. Sony'nin yapmadığı şeyler değil. Hatta genel olarak oyun dünyasında herhangi bir oyun için olmamış şeyler değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Mart 2023; 5:27:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resistance gibi bir potansiyeli unuttu Sony, o dururken Killzone gibi vasat bir serinin devamini yaparlarsa yaziklar olsun..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e tamam işte böylece COD xbox exclusive olacağını kabul etmiş oluyorsun.

    dürüst ol canımı ye.

  • 10 sene içerisinde call of duty'e denk gelebilecek bir markayı yaratamazsın, bu anlaşma playstation markasının sonunu getirecek dileklerim bu yönde.

  • Kuruş para harcamadan deli gibi satış yapıp kar yapmak varken.
    Niye COD ayarında bir oyun yapmak için dünya kadar para yaksın sony.

    Bunu kabul eden firma enayidir, ister sony olsun ister Microsoft.

    Sony ağlamakta haklı kendi çapında.

  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt
    Xbox tekel olsa ne olacak aldıkları firmalar yeni ürün ortaya koyamıyor bi kaç oyun dışında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendileri neden Call of Duty'nin alternatifini yapamamış ve Halo gibi bir çöp oyunu çıkarmışlar acaba ? Bir sormak lazım

  • Ya microsoft elinde o kadar firma var doğru dürüst oyun yaptığın yok hala firma alma paşindesin. Aldığın firmalara oyun yaptır sen

  • Hani Microsoft, PlayStation var olduğu sürece ona Call of Duty sağlayacaktı? Süre sınırı olmadan?

    https://www.donanimhaber.com/microsoft-soz-verdi-call-of-duty-serisi-playstation-da-kalacak--155313

    Sony'nin reddetmesini umarak tribünlere oynamayı umuyordu, ama Sony "Getir kağıdı kalemi, imzalayalım." deyince şimdi cayıyor. "10 yıl yapalım şunu." diyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun resmen bağımlılık 1.96 kd...

  • Microsoft Fable, Ryse, Scalebound, halo 5, Gears gibi bunu da batırır... Sıradan bir oyuna dönüşür 10 yıl sonra

  • Sony çok kapitalist bir firma. Ps den Xbox a geçmiş birisi olarak bayılıyorum. 120 fps desteği klavye, mause desteği. Harika indirimler. Game pass ayrıcalıkları. Ayrıca 2 yıldır cod warzone oyuncusuyum. Halo baya iş gören tatlı bir oyun. Haloya çöp demek hakarettir. Sony önce çıkardığı oyunları paylaşsın sonra konuşsun.

  • Sonynin esas endisesi coddan gelecek paranin kesilmesi. Hicbi exclusive cod kadar satmiyor. Eninde sonunda alim onaylanacak bi amerikan sirketi baska bi amerikan sirketini almaya calisiyor, gayet dogal. Sonunda da sonynin tepeden asagi kayisini hep beraber izliycez.

  • Abi Xbox tekel olmamalı diyorsunuz iyi güzel de Call Of duty artık iyi bile değil? Sony istese 10 yılda call of duty'den 2 kat daha iyi oyun çıkarır ama para harcamak istemiyorlar. Call Of duty artık iyi bile değil ve 10 yıla kat kat kötü olacak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.