Şimdi Ara

Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
7
Favori
16.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altın Orda

    Touch cover tanıtımdaki gibi "yüksek performans" veriyor mu

    Touch covera alisinca iyi bir performansi var, alisilmasi gerekiyor sadece.
  • cihaz pateses hiç bişey yuklenmıyoo ama pro modelı dehset olur heralde onu alcam..
  • Herkese merhaba,

    Bende Surface Rt 64 gb sahibiyim. Almayı düşünen arkadaşlar için bende bir kaç konuda bilgi vermek istiyorum.

    Öncelikle, yeni gelen internet explorer güncellemesi ile artık, flash desteği mevcut cihazda. Rahatlıklar flash içerikli sitelere erişebilirsiniz. Sadece güvenli bulunmayan bazı sitelerde açılmıyormuş, ancak ben daha böyle bir duruma rastlamadım.

    Cihazı düşünen arkadaşlar gerçekten çok iyi araştırma yapsınlar. Gerçekten doğru amaç için alınıyorsa çok faydasını görebilirsiniz. Önemli olan neyi ve nasıl kullanmak istediğinize net karar verip, tüm cihazları inceleyin. Ben uzun süre Android işletim sistemli Galaxy tab 10.1 kullandım. Gerçekten çok keyif aldığım bir cihazdı. Galaxy tab benim için sürekli epostalarımı kontrol ettiğim ve internette gezindiğim bir cihazdı. Her ne kadar bir çok programın alternatifleri olsa bile, bazı noktalarda benim için zayıf kalıyordu. Belki alışkanlıklarla alakalıdır, ancak alternatif programlar benim adıma orjinallerin önüne geçemediler ( Polaris office, vb ) Çok oyun oynayan biri değilimdir, hatta ayda yılda bir minik bir oyunu yükler, bir iki günde bıkar ve silerim. Bu yüzden Galaxy tab'in oyun kısmından fazlasıyla yararlandığım söylenemez. Kesinlikle Android ile Windows 8 RT kıyaslaması yapmayacağım. Bence ayva ile armut gibi. ( Elma ile armuttur demek istemedim :) ) Surface RT'ye geçmeden önce en az 2 hafta araştırma yaptım. Gerçekten bir çok cihazı hem mağazalarda denedim, hemde neredeyse olan tüm yorumları okudum, videoları izledim. Bir çok sitede olan incelemeler gerçekçi gelmedi. Hep taraflı gibiydi. Galaxy tab'in yetmediği ve kullanmak istediğim herşeyi listeledim. Fiyatlarıda düşününce iki model arasında kaldım, Acer W510 32 gb (windows 8 işletim sistemli) ve Surface Rt 64 gb ( windows 8 rt işletim sistemli), internet üzerinde ikisini karşılaştırmak ve arasında seçim yapmak en zor olan durumda. Ancak mağaza da 20 dakikadan fazla cihazların başında test edince kolayca karar verebildim :)

    Acer W510 ile ilgili artıları ve eksileri mümkün olduğunca çok okumuştum, cihaz gerçekten çok güzel. Ekran nedense beni büyüledi. 10.1 inç bir cihaz. Windows 8 işletim sistemi yüklü. Dolayısıyla 3. parti yazılımlar yüklenebilir. Cihazın teşhirdeki ürününün şarjı bitmişti. Deneyebilir miyim? diye sorduğumda şarjını taktılar, incelemeye başladıktan en fazla 5 dakika sonra arka sağ kısım oldukça ısındı. Bu çok rahatsız edici bir ısınma gibi değildi ancak ben sadece metro arayüzdeki akıcılığa bakıyordum. Yani henüz bir ağır bir işlem yapmadan bu kadar ısınması, ileride çok artabilecek gibi geldi. Ayrıca arka yüzde kullanılar plastik hiç hoşuma gitmedi. Ama tam tersi cihazın dış yüzeyini çok beğenen bir çok kişi var. Bu arada çıkarılıp takılan klavyesi bana kullanışsız geldi. Zaten tablet pc taşıyacaksam, bu parça bana anlamsız geliyor, ayrıca klavye ünitesine bağlandığında inanılmaz kalın bir cihaz oluyor fakat klavye takıldığında 18 saate kadar çalıştığı iddia ediliyor.

    Surface rt ise gerçekten çok şık duruyordu. Tamamen kişisel fikrimdir, dış görünümü bile sağlam olduğunu bağırıyor. Benim için tablette gerçekten 3. parti yazılımlar çok önemli değil. Sonuçta Adobe Photoshop yada Dreamweaver bu denli donanımlarda zaten ne kadar verimli olabilir ki? Tabiki bazı programlar var hep yanımda olmasını isteyeceğim ancak bu programlar zaten Android'de de yoktu. Orjinal Office benim için en büyük avantaj oldu. Explorer 10 dokunmatik cihazlar için çok güzel bir şekilde düzenlenmiş. İnanılmaz kullanışlı geldi. Belki bir çok kullanıcı için uygulamalar şuan için oldukça kısıtlı. Ama benim için herşey yeterli gözüküyor. Eminim androiddeki kadar çok olmasada, uygulamalar artacaktır. Şahsen, Google playdeki bir çok uygulama zaten bana hitap etmiyordu, en fazla yüklü 10 uygulamam vardı, bu yüzden windows 8 rt benim için elverişli geldi. Ben kesinlikle tabletlerde klavye takılmasını sevmiyorum, yanımda onu taşımaktansa, notebook taşımak daha mantıklı geliyor. Ancak surface için henüz başka bir koruyucu alternatifi olmadığından touch cover ile beraber aldım. ( ayrı da satılıyor ). Kendi üstendeki hoparlorlerden çıkan ses gerçekten çok düşük, ama kulaklık ile ses düzeyi oldukça güzel.

    Baştada belirttiğim gibi ne amaçla kullanacağınıza göre değişir. Bence bir öğrenci için android cihazlarda fazlasıyla uygun üstelik çok daha makul fiyatlarla. Yada bir fotoğrafçı veya müzisyen için İpad'lerde fazlasıyla cazip.

    Biraz uzun yazmışım, daha söylenecek çok şey var aslında, sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim.




  • gülü güle kullan,harici klavye ve fare takabiliyormusun ve klavyede türkçe harf destegi ne durumda.Bozulma durumunda tamir olayı nedir Türkiyede hangi firma bakıyor?
  • Teşekkür ederim öncelikle.

    Dokunmatik ekranda klavye istediğin dilde oluyor o konuda sıkıntı yok ancak touch coverdaki klavye Türkçe değil. Eğer el yatkınlığın varsa bir sorun yaratmıyor. ( bu mesajı touch cover ile yazıyorum mesela) yinede ben henüz touch coverın rahatlığına alışamadım. Ama alışkın olanlar çok mutlu.

    Ben dün kablosuz Mouse taktım hiç bir sıkıntı yaratmadı gayet güzel çalıştı. Usb alıcısı acaba sıkıntı yaratırmı diye düşünmüştüm. Ayrıca bluetooth ile denemek için iş yerindeki klavyeyi de bağladım sonuç yine mükemmel. Bluetooth stereo kulaklıklarda gayet güzel çalıştı.


    Garantisi konusunda durum biraz muamma. Getiren firma kendi garantisini veriyor. Zaten ben bir yerde buldum. Arama motoruna yazarsan direk çıkıyor. Gsranti konusunda onlara güvendim bakalım hayırlısı.
  • Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucLear

    Merhaba arkadaşlar. Bölüm yeni açılmış gördüğüm kadarıyla.
    Bu başlık altında Microsoft Surface tablet sahipleri, sahip olmak isteyenleri toplanalım dedim.
    Almak isteyenlerde merak ettiklerni sorabilirler paylaşabilirler. Elimizden geldiğince cevaplarız.

    Ben 64GB Windows RT + Touchcover sahibiyim.

    Merak ettiklerinizden bazıları, Dokunmatik arayüzün arkasında bildiğimiz windows arayüzüde mevcut. Touchcover klavye olmasının yanında touchpad te içeriyor. Sağ sol tık ikiside var. Standart windows arayüzünde malesef exe tabanli bildiğimiz windows programları çalışmıyor. Sadece windows store üzerinden program edinebiliyoruz.
    Üzerinde Office 2013 yüklü geliyor.
    Alette henüz Türkçe dil yok. Türkiye bölgesini seçince sadece belli başlı günler saatler klavye felan Türkçe oluyor. Görnüm dili Türkçe çıkmadı henüz.
    live hesabınız Türkiye bölge ise windows store içeriği çok zayıf. Gerçi Amerika bölge isede farketmiyor sanırım store ip tabanlı kontrol ediyor. Amerika bölge hesapla girsem bile ücretli uyglamalar gözükmüyor.

    Bunlarda canlı resimleri buyrun

     Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz  Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz  Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz
     Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz  Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz  Microsoft Surface Kullanıcıları / Sormak İstedikleriniz

    Merhaba,

    Düne kadar Türkçe dili bulamamıştım. Dün dil seçeneklerinde ayarlı olan Türkçe pakete bastığımda güncellemeyi buldu ve indirdi. Artık tamamen Türkçe cihaz,

    Bilgine :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    durum harbiden ciddiymiş gibi geldi bana...

    şunu açık açık yazayım.

    windows rt ile normal bildiğimiz windows birebir aynı değil.

    biri arm biri x86 tabanlı.

    siz x86 tabanlıya hemen hemen herşeyi yükleyebilirsiniz.

    ama arm tabanlı windows rt ye market dışında bişey yükleyemezsiniz.


    arayüz kullanım vs olarak bir farkı yok ancak platform farklılığı var.

    flash yok çünkü windows rt de x86 tabanlı hazırlanmış flash player çalışamaz.çünkü bünyesinde arm işlemci barındırmakta.



    Microsoft x86 tabanlı tablet te çıkaracak. Flash olayının sebebi bu değil. Metro modunda flash desteği yok x86 bile olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhabalar benim adim Cengiz tabletim 32 gb versiyon ve aldigima cok pismanim ilk once cihazin tabletle alakasi yok masa üstü pc ile tablet arasi sacma sapan birsey olmus microsoft gibi bir yazilim devinden bögle sacma sapan birsey cikmasi kesinlikle cok komigime gidiyor.Örnegin markette cok az sayida parmak ucuyla sayabilicegim kadar uygulama var alternatif browser secenegi yok internet explorer cok yavas heleki flash reklamlarla dolu bir sayfada cihaz fittiriyor resmen bazi flash destekli sitelerde sorun cikiyor sonra mkv destegi yok playeri cok zayif yeminle mumkun olsa ustune android kurup tegra islemcinin gucunden fazlasiyla yararlanicam ama mumkun degil Acaba cihaz hakkinda bilmem gerekenler varmi yada mkv oynatabilirmiyim yardimci olursaniz sevinirim.

    Bu arada kendi yaptigim unboxing videosu

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UUzTqSphKcE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless_tr -- 24 Mart 2013; 23:48:44 >




  • herkese merhaba,

    128 gb lık pro olanı dün öğleden sonra satın aldım yaklaşık 24 saattir kullanıyorum

    malzeme kalitesi oldukça güzel hatta ağır olması hoşuma bile gitti, kesinlikle bir ucuzluk hissi söz konusu değil
    ekran müthiş, o pixellerin tane tane cıvıl cıvıl ben buradayım dediğini hissediyorsunuz, daha önce asus infinity kullandım o da full hd olmasına rağmen cleartype olmadığı için bu kadar güzel görünmüyordu.

    istanbul bilişimde klavye kalmadığı için alamadım, ekrandaki klavye oldukça kullanışlı, dokunmatik tepkisi kusursuz

    batarya performansı fena değil, zaten içindeki işlemci performansa değil tasarrufa yönelik bir model, power save modunda yaklaşık 5-6 saat gidiyor. office 2013 deneme sürümü kurdum açma kapama çalışma hızı harika
    windows live movie maker indirdim, hd videolar editledim kestim biçtim yapıştırdım çatır çatır yapıyor banamısın demiyor,

    diablo 3 kurdum :) o ana kadar alette fan olduğunu farketmemiştim, arka taraftaki minicik bir aralıktan sıcak hava üflediğini görünce hoşuma gitti, o kadar sıkışık bişelenlerin arasına fanıda koymuşlar bu zor bir iş...
    diablo 3 full hd de medium ayarlarda oynanabiliyor, evet bu alet oyun oynuyor arkadaşlar

    aşağıdaki linkte oynanabilen oyunları görebilirsiniz
    http://leviathyn.com/games/news/2013/02/07/a-list-of-playable-games-for-the-microsoft-surface-pro/

    youtube da crysis 2 bile oynayan var

    gelelim eksi yönlere

    sanırım alette kronik bir wi-fi sorunu var, wifi bağlantısı sürekli koptu, bağlandı, limitli erişim dedi, hız çok düşüktü
    bu çok canımı sıktı başladım nette araştırmaya, rt de dahil bir sürü cihazda bu sıkıntı varmış, microsoft fena batırdı gibi konuları okudukça canım iyice sıkıldı
    update leri yaptım düzelmedi, aynı sıkıntı devam ederken microsoft forumunda aşağıda linkini vereceğim yere düştüm

    http://answers.microsoft.com/en-us/surface/forum/surfwinrt-surfnetwork/wifi-adapter-problem-system-hangs/7b2a2694-dc99-4211-92cf-f20337e0ab34

    burada da aynı dertten muzdarip bir abimiz her yolu deneyip sonunda biraz daha spesifik bir yaklaşım uygulamış


    802.11 n bandını disable edince daha stabil olmuş

    802.11 a
    802.11 b
    802.11 g protokollerinde sıkıntı yok, bunları modeminizin ana sayfasından değiştirebilirsiniz, a/b/g gibi birlikte kombinasyonlarda var, fakat n de varsa iptal edin
    daha sonra da reg editten surface'in wifi adaptörünü b ve g ye kitliyoruz, işlem aşağıdaki gibi açıklanmış



    I'm having the same issue with the same type of Surface (RT with 64Gb).

    It is not clear for now from where the exact problem comes, but is other threads people found that disabling 802.11n band makes Wi-Fi more stable.

    I've locked my surface to 802.11 b/g mode and got no "limited" connection for 12 hours.

    To lock Surface to 802.11 b/g band you can use 'Regedit'.

    Open Desktop -> Search -> regedit

    Open regedit. Select menu Edit -> Find...

    Enter "AutoUse40Mhz" -> do search.

    There are 2 such entries in registry. We need to change one, located under "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\" branch.

    Set "AutoUse40Mhz" to "0" (it has value "1" by default)

    Set "Band" to "4" (it has value "6" by default)

    Reboot and Surface will connect using 802.11 b/g band.



    bundan sonra alet tam bir canavar oldu, firefox kurdum, hıztestinde tam hız verdi ve nette dolaşmakta bir keyif halini aldı, eğer wifi problemi hallolmasaydı aleti gerei verebilirdim o derece can sıktı

    aynı problemi yaşayanlara umarım referans olur

    iyi günler




  • fiyat inebilir... aslında yurt dışından getirmek en karlısı...
  • 20 mbps den fazla hiziniz varsa bu yöntemi uygulamayin. cunku o zaman en fazla 20 mbps görebiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rt sürümünde adobe flash desteği varmı arkadaşlar ?

    Edit: şimdi gördüm bir yorumda flash desteğinin bulunmadığından bahsedilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi $developer; -- 2 Temmuz 2013; 1:57:15 >
  • merhaba,

    tegra3 surface nasıl? takılma vs. yaşanıyor mu?
    ben aslında yüksek kapasiteli 80-120 mb arası pdf'leri okumak ve üzerine not almak için kullanacağım. bunları açarken kasar mı?

    boşuna i5 işlemcili almak istemiyorum çünkü pil süresi ve sadece internet, video ve pdf için i5 işlemcili almak mantıksız geliyor, 3 saate bir sarj etmek istemiyorum.

    surface kullananlar ne önerir;
    rt tegra3 mü i5 pro 'mu?
    yoksa samsung ativ mi?
  • RT sürümünde flash desteği vardır. Metro arayüzü üzerinden girilen intenet explorer da flash yok. ama klasik arayüzden girilende var.

    @tmelcan, PDF leri sorunsuz açar. Ama RT lere her istediğin pc yazılımı yüklenmiyor. En kötü yanı o.
    Atom işlemcili Samsung Ativ tavsiye ederim. Şuan onu kullanıyorum. internet için ve pdf kullanımlarında sorun yaşamadım. x86 tabanlı olduğu için bildiğin pc gibi her yazılım yükleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucLear

    RT sürümünde flash desteği vardır. Metro arayüzü üzerinden girilen intenet explorer da flash yok. ama klasik arayüzden girilende var.

    @tmelcan, PDF leri sorunsuz açar. Ama RT lere her istediğin pc yazılımı yüklenmiyor. En kötü yanı o.
    Atom işlemcili Samsung Ativ tavsiye ederim. Şuan onu kullanıyorum. internet için ve pdf kullanımlarında sorun yaşamadım. x86 tabanlı olduğu için bildiğin pc gibi her yazılım yükleniyor.

    Hocam ben tableti dizi,film ve sitelerde gezmek amaçlı kullanıyorum, kardeşlerimde genelde facebook'tan flash oynamak istiyor . İpad 3 kullanıcısıyım ve bu dediklerimi genelde yapamıyoruz. Film izlemek bile sıkıntı bir saat html5 destekli film sitesi arıyorum (Bazı arkadaşlar puffin browser diyebilir. Ondada görüntü kötü ve düşük fpsli oynatıyor) . Kardeşim farmville gibi flash tabanlı oynlar oynayacak oynayamıyor. Açıkçası 1500 tl para verip aldım cihaz boş boş duruyor. Sizce flash player için ipad'i satıp windows rt almak mantıklımı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi $developer; -- 11 Temmuz 2013; 1:54:58 >




  • Atom islemcili ve tegra3 lu olan win8 tabletleron performansi nadil mesela asis vivotab 400 vs @nucLear

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede rt sürümü 32 gb lık var türkçe dil desteği yok nasıl türkçe yapabilirim ve cihazı satacağım dükkanıma bakarsanız ilanı görebilirsiniz göremezseniz mesaj atın.yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

    http://www.sanalpazar.com/dukkan/Tekno-shop__u299493



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_fatih56 -- 24 Temmuz 2013; 6:08:06 >
  • Şu anda amerikadayim.Bilgisayar almak istiyordum microsoftun standını gordum baktım hem bilgisayar hem tablet seklinde. Dedim iste benim aradigim ozellik ! 650 dolara microsoft windows 8 rt touch cover ve kılıf aldım.otele döndüm bir heyecanla actim kutuyu ilk basta hersey cok guzel geldi.sonra program indireyim dedim itunes indireyim dedim.bilgisayar izin vermiyor ! Boyle sistemmi olur? Madem oyle ozaman sadece tablet yap bilgisayari niye yapiyorsun?alalım 2 gun oldu Simdi iade etmek istiyorum kutusu fişi duruyor inşAllah iade yaparlar. Kesinlikle rt versiyonunu almayin arkadaslar paraniza yazık ipad alın. Pro versiyonunu bilmiyorum onda da mı boyle ?

    Edit: arkadaslar iade etmeden once format atayim oyle iade edeyim dedim 1 saattie bekliyorum %2 oldu daha.masaustu bilgisayarima veya 2 yil once aldigim netbookuma 2 kere format atmistim şimdiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hk@n -- 27 Temmuz 2013; 19:03:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hk@n

    Şu anda amerikadayim.Bilgisayar almak istiyordum microsoftun standını gordum baktım hem bilgisayar hem tablet seklinde. Dedim iste benim aradigim ozellik ! 650 dolara microsoft windows 8 rt touch cover ve kılıf aldım.otele döndüm bir heyecanla actim kutuyu ilk basta hersey cok guzel geldi.sonra program indireyim dedim itunes indireyim dedim.bilgisayar izin vermiyor ! Boyle sistemmi olur? Madem oyle ozaman sadece tablet yap bilgisayari niye yapiyorsun?alalım 2 gun oldu Simdi iade etmek istiyorum kutusu fişi duruyor inşAllah iade yaparlar. Kesinlikle rt versiyonunu almayin arkadaslar paraniza yazık ipad alın. Pro versiyonunu bilmiyorum onda da mı boyle ?

    Edit: arkadaslar iade etmeden once format atayim oyle iade edeyim dedim 1 saattie bekliyorum %2 oldu daha.masaustu bilgisayarima veya 2 yil once aldigim netbookuma 2 kere format atmistim şimdiye.

    Hocam RT 350 dolara düşmüş olması gerek seni kazıklamışlar iade et zaten. Normal Surface al alabiliyorsun RT olanını değil, normal versiyonu istediğin gibi kullanabilirsin eski PC uygulamalarını yükleyebilirsin ama pil ömrü RT'nin yarısı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.