Şimdi Ara

Microsoft’un Bing yapay zekası için reklam dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft’un Bing yapay zekası için reklam dönemi başlıyor
    ChatGPT ile başlayan yapay zeka sohbet botu trendinde yeni Bing ile rekabette Google’ın önüne geçen Microsoft, elbette ki bunu tamamıyla insanlık yararına yapmadı. ChatGPT’nin arkasındaki firma olan OpenAI’a yapılan 10 milyar dolar değerindeki yatırım sonrasında şirketin teknolojileri Bing’e eklenmişti ve şimdi Microsoft, sohbet modunda nasıl reklamlar göstereceğini araştırıyor.



    Ayrıca Bkz.Yapay zeka kaç kişiyi işsiz bırakacak? İşte en çok etkilenen ülke ve meslekler



    Bing reklamları geliyor



    Microsoft kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi, yayınladığı blogda şirketin "sohbet deneyimine reklam yerleştirmeyi araştırdığını" söyledi. Bu sadece araştırma sekmesi altında kalmıyor, halihazırda zaten reklamların görülebileceği söyleniyor. Microsoft iletişim direktörü Caitlin Roulston, yaptığı açıklamada "Evet, reklamlar yeni Bing'de, özellikle sohbette gösterilecek (geleneksel arama sonuçlarında olduğu gibi) Yeni Bing önizleme aşamasında olduğundan, şu anda nasıl göründüğü konusunda bazı farklılıklar olabilir. Hâlâ reklam deneyimleri için yeni fırsatlar araştırıyoruz ve ilerleyen dönemde daha fazlasını paylaşacağız."



    Microsoft’un Bing yapay zekası için reklam dönemi başlıyor
    Microsoft bir süredir reklamları Bing'de test ediyor. Reklamların nasıl görünebileceği hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız üstteki ekran görüntüsüne bakabilirsiniz. Ucuz bir araç sorgusuna verilen bir yanıtta Bing’in yanıtlarının sonunda “Ad/reklam” kutucukları yerleştirdiği görülüyor. Kendi denemelerimde böyle bir reklamlı cevaba rastlamadım. Burada önemli olan reklamların gelmesi değil aslında, önemli olan reklamların dengesinin nasıl sağlanacağı. Microsoft bu dengeyi sağlıklı bir şekilde kurabilirse kazan-kazan senaryosuyla yoluna devam edebilir. Eğer kuramazsa, zaten web aramalarındaki reklamlardan usanan kullanıcıların tepkisiyle karşılaşabilir.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/3/29/23662476/microsoft-bing-chatbot-ads-revenue-sharing
    Kaynak:https://blogs.bing.com/search/march_2023/Driving-more-traffic-and-value-to-publishers-from-the-new-Bing







  • İşte bu sistemlerin korkutucu olmaya başladığı zamana geldik. Nasıl olsa internette aradığı, eğitildiği (doğru zannedilen) bilgiyi bize servis ediyor diye araştırmadan sorgulamadan sorduğumuz soruya verdiği cevabı kabul edersek, gelecekte görmek veya duymak istediklerimizi bize göstermeyeceği ne malum?

  • Bing sitesindesin, chat e soruyorsun,

    - iphone mu alayım, samsung mu?

    Sana diyorki şaomide kampanya, 1 alana 1 bedava.

    - Diyorsun ki onu mu sorduk?

    Diyor ki tamam sana özel kılıflar da benden, o da güzel abimin hatırına mı diyecek artık reklam olarak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.