Şimdi Ara

Microsoft’un Kararını Sony Etkiledi, Hayıflanan Oyuncular Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Microsoft’un Kararını Sony Etkiledi, Hayıflanan Oyuncular Değil


    Microsoft’un gün itibariyle verdiği devrim niteliğindeki XBOX One kararını duymuşsunuzdur. XBOX One, bugün yapılan açıklamayla birlikte tüm online kısıtlamalarından vazgeçiyor. Sony’nin E3 esnasında açıkladığı ikinci el ve DRM konularının PlayStation 4 cephesindeki mükemmel kullanıcı dostu duruşu, XBOX One’ı öyle bir yerin dibine soktu ki, böyle bir hamle de elbet kaçınılmazdı. Gears of War’un yapımcısı Bleszinski ise savunduğu XBOX One politikasından vazgeçilmesi sonrasında elbette konuşmadan edemedi.

    Microsoft tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların sesine kulak verildiği söylenirken GEOW yapımcısının yorumu ise farklı. Bleszinski yaptığı açıklamada, bu kararın alınmasında internette isyan eden kullanıcılar değil Sony’nin karşı atağının etkili olduğunu söylüyor. Kapitalizmin firmaların kararındaki etkisinin kullanıcılardan (üzülerek söylüyormuş…) daha fazla olduğundan bahseden yapımcı DRM’ı desteklemesini ise “yapımcıların hakettiği parayı alması” isteği ile açıklıyor.

    Eğer Blezsinski söylediğinde haklı ise, XBOX One’ın kullanıcıları ikinci kere ciddiye almadığı aşikar. Bu nereye kadar böyle gider bilinmez ama konsol savaşlarının durulmayacağı kesin. XBOX One’ın PlayStation 4 karşısında düşen itibarının, tekrardan yükseltilmesi için yeni bir hamle ise beklenilenler arasında.


    Kaynak :http://oyungezer.com.tr/haber/34203-microsoft-xbox-one-drm-iptali

     Microsoft’un Kararını Sony Etkiledi, Hayıflanan Oyuncular Değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynini.delerim -- 22 Haziran 2013; 18:52:11 >







  • Madem Sony'e göre hareket edeceksin niye erken gösterip, açıklamalar yapıp rezil oluyorsun?

    Online 2. el tepkileri tartışmaları dedikoduları 1 seneden beri var. Erken önlem almayarak fail oldu M$
  • Xboxcı arkadaşlar yatsın kalksın Sony' ye dua etsinler. Kendi çıkardığı icatların altında ezilecek olan Microsoft' un geri adım atacağı yoktu, baktı Playstation 4 de her şey serbest ve ön sipariş patlaması yaşıyor. Bende Sony' yi örnek alayım dedi ve getirdiği katı kurallardan geri adım attı.

    Sony bir kez daha Xbox seven arkadaşların imdadına yetişti ve onları kurtardı. Onların adına gerçekten çok sevindim. Sonuçta para kolay kazanılmıyor. Saçma sapan kurallar yüzünden oyunlara fazla para ödeyeceklerdi. Şimdi doya doya oynasınlar. Sevindim vallahi

    Ama makine' nin çalışması için Kinect' in sürekli bağlı kalacak olması ve evi gözetlemesini, dinlemesini nasıl çözecekler ve birde işin Türkiye pazarına yatırımı ve Türkçe oyun ayağı var. Microsoft burada nasıl bir adım atacak hep birlikte göreceğiz.

    Sony' nin bu kıyağını unutmayın, yoksa paraya tapan Microsoft' un Xbox One konsolunda olacak olan bu saçma kısıtlamalarla, 8-10 yıl boyunca çok para kaybedecektiniz.




  • Sony nin söylediğini unuttunuzmu? Oyunlardaki drm 2. el koruma sistemi yapımcıya bırakılacak, 10 oyundan 8 i korumalı gelsin hadi bakalım ne oluyor.
    Olay MS ve Sony nin elinde değil, yapımcı ne istiyorsa o.
  • Eğer konsol işi microsoft'un tek elinde kalsa vay haline milletin. yağmurlu havada suya hasret bırakır milleti :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.