Şimdi Ara

Microsoft'un Windows 11'deki Dosya Gezgini hatasını çözmesi bir yıl sürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un Windows 11'deki Dosya Gezgini hatasını çözmesi bir yıl sürdü
    Yazılım devi Microsoft, bir yılın ardından nihayet Windows 11 işletim sistemindeki "Dosya Gezgini" hatalarından birini düzeltti.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 23H2 güncelleme oyun performansını etkiliyor, sorun ise Defender



    Dosya Gezgini'nin sebepsiz yere kendi kendine açılması veya sistemin Explorer penceresine odaklanarak onu ön plana çıkarması gibi can sıkıcı bir sorundan bahsediyoruz. Bu sorun kritik olarak adlandırlmasa da birçok kullanıcıya göre dikkati dağıtıyor ve iş akışını engelliyor.



    Hata her an ortaya çıkabiliyor



    Hataya denk gelen kullanıcının ne yaptığı önemli değil. Bir sunumu düzenliyor ya da Microsoft Word'de yazıyor olabilir. Ayrıca, herhangi bir zaman kalıbı da yok ve hata rastgele aralıklarla ya da her saat başında ortaya çıkabiliyor.



    Microsoft'un Windows 11'deki Dosya Gezgini hatasını çözmesi bir yıl sürdü
    Hata düzeltmesi KB5033375 numaralı Aralık güncellemesiyle birlikte dağıtılmaya başlandı ve bu güncellemenin 2023'teki son kümülatif güncelleme olduğunu da belirtelim.




    Kaynak:https://www.windowslatest.com/2023/12/16/windows-11-update-finally-one-year-old-file-explorer-bug-that-causes-it-to-open-automatically/







  • Birde dosya gezgininin hantallığını çözsün. Kağnı gibi çalışıyor. Hazır çalışan şeyi bozdular ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zahmet olmuş çözmeseymiş

  • gün içinde saattlerce bilgisayar başıdayım. hiç ratlamadığım bir hata. ilginç

  • Linux'taki KDE ortamındaki Dolphin isimli dosya yöneticisinin Windows versiyonunu denemenizi öneririm. Dolphin'i File Explorer'a göre daha kullanışlı bulabilirsiniz.
    https://binary-factory.kde.org/job/Dolphin_Release_win64/https://binary-factory.kde.org/job/Dolphin_Release_win64/ adresinden indirebilirsiniz.

  • Yine milyonda bir (Lafın gelişi) rastlanan muhtemelen kullanıcı kaynaklı hatalardan biri… Windows 10 için de benzer haberler çıkıyordu, bu hataların çeyreğine bile rastgelmemişimdir. İnanıyorum ki sırf bu gibi haberleri yayan Microsoft karşıtı bir kitle var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 17 Aralık 2023; 20:58:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı hatasıyla ne alakası var demek ki böyle bir sorun varmış ki adamlar güncelleme yayınlamış.

  • bu hata ile denk geldiğimde biri sızdımı diyodum :) w11 pişmanlıktır diyenlere katılıyorum w12 söylentileri umarım hayal ürünüdür. w10 pro şuan gayet güncel yeterli cpu dostu bi sistem kıymetini bilmekte fayda var 11 oturmadan 12 bazı işleri berbat etmek gibi olucak gibi alel acele şeyler hep hüsranla sonuçlanıyor

  • bu hata benim cok basima geliyordu, genelde cift monitor kullanirken oluyordu. bir bakiyordum diger monitorde explorer on plana cikmis ve o aktif olmus.

  • Bir sürüm çıkarırken birazcık düşünün. Türkiye de hala 10 yıllık dizüstü kullananlar var😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TyzelCrow T kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı yanlış anlamayın lütfen, Microsoft ürünlerini çok severek kullanmıyorum ama dosya gezgini isimli programın eskiye oranla daha hantal çalıştığını düşünmüyorum. Yazılımlar kullanılan kütüphanelerden dolayı eski sistemlerde her geçen gün daha yavaş çalışırlar, çünkü görsellik, hata kontrolü, güvenlik gibi özellikleri daha ileri ve daha fazla miktarda olmaya başlar. Yok eğer Dosya Gezgini'nin her zaman hantal olduğunu düşünüyorsanız bu konuda size hak veriyorum, Windows 95 zamanından beri, örneğin uzun bir işlemi iptal etmek istediğimizde bizi dakikalarca bekletebiliyor, FTP yada SMB bağlantısı gibi bağlantılarda çok miktarda dosya olduğu durumlarda bir FTP client kadar performanslı çalışmayabiliyor, liste gelirken donmalar olabiliyor. FTP desteği hâlen var mı bilemiyorum ama bir örnek olarak yazmak istedim. Uzun bir işlemi iptal etme durumundaki çok uzun bekleme süreleri macOS Finder'da da var gerçi ama Dosya Gezgini programını çok da beğenerek kullanmıyorum. Dosya Gezgini'nin alternatiflerinin de kusursuz olmadığını unutmamak gerekir.
    Dosya Gezgini'nin bir özelliği mi, yoksa Windows'un bir özelliği mi bilmiyorum ama dosya kopyalarken ekranda hız grafiği göstermesi, kopyalama işlemini pause edebilme özelliğinin olması gibi şeyler macOS ortamında bile olmayan şeyler ve gerçekten çok güzel özellikler. WIndows'ta böyle özelliklerin diğer işletim sistemlerinden taklit edilmeyerek gelmesini hiç beklemezdim.





  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    İş gereği bütün günüm PC'de geçiyor.

    Kendi kendine açılmadı ancak başka bir şeyle uğraştığım sırada kendini öne çıkarması durumunu çok yaşıyorum.

    İlk zamanlar bilgisayarıma biri bağlandı sanıyordum sonradan hata olduğunu farkettim.

  • Sonra da kalkıp sürekli güncelleyin yok işte en üst işletim sistemine geçen gibi şeyler söylüyorsunuz. Ondan sonra 1000 tane hata başımıza bela oluyor daha o Windows 10u bile adam gibi düzeltemediler bir sürü hata alıyorum hâlâ.

  • erdem552 kullanıcısına yanıt

    Güncel bir bilgisayarmı kullanıyorsunuz? 2023 intel 2021 iki ayrı amd sistemde hiç görmedim. bende de başka saçmalıklar oluyorda bunu ilk defa duydum.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Evet 11. nesil i7 işlemcili iş laptopumda yaşıyorum problemi.


    Saçma bir hata zaten. Bazı saçma hatalar yaşadığım oldu. Güncelle ve kapat dediğimde güncellemeden sonra açık kalma problemi de vardı bi ara onu da düzeltmişler sanırım artık olmuyor. Çantaya koyuyordum sonra bi fark ediyorum laptop ateş ediyor :)

  • erdem552 kullanıcısına yanıt

    11 yükledikten sonra bilgisayarımın pili tuhaflaştı aniden kapanma yaşadım. windows 10 da çok daha fazla sorun yaşıyorum şuan. arama çubugu sürekli kilitleniyor mesela ctfmon komutunu çalıştıra yazmadığım gün yok. ama 11 sorunsuz neredeyse pil hariç. %82 pil sağlığı olmasına ragmen bunu yaşıyorum üstelik.

  • Win11 arayüz olarak çok güzel fakat, dosya gezgini win10'a göre bariz yavaş, alışamadım bir türlü tekrar win10 yükleyeceğim

  • windows 10 ile sevişerek evlendik... artık windows 11 bacım olur... sen bana namahresin bacım...elimi sürmem sana...

  • sen hele bi hdd bad sektör varmı diye bi tarama yap... bir sürü hata alman demek diskin arızalı demek... windows' u diskten hatalı okuyor... bu yüzden hata alıyorsun...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.