Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11 23H2 güncellemesine hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 11 23H2 güncellemesine hazırlanıyor
    Microsoft, ilk kez temmuz ayında Windows 11'in 23H2 sürümünü kamuoyuna duyurmuştu. Bunun yanı sıra şirket, özellik güncellemesi için sistem gereksinimlerinin değişmeden kalacağını da açıkladı. Yani, mevcutta Windows 11 çalıştıran sistemler bu güncellemeyi alabilecek. Öte yandan kısa süre önce Windows 11 23H2 ISO indirme gün yüzüne çıktı. Tüm bunlar, Windows 11 23H2 güncellemesin yaklaştığına işaret ediyor.



    Windows 11 23H2 güncellemesi geliyor



    26 Eylül’de yayınlanan oldukça kapsamlı Windows 11 22H2 (KB5030310) güncellemesini DH dışındaki çoğu yayın “23H2” olarak lanse etmişti. Ancak o zaman da dediğimiz gibi, Microsoft o güncellemeyi bu şekilde lanse etmemişti. Dolayısıyla önümüzdeki haftalarda veya günlerde Microsoft, Windows 11 23H2 sürümünü yayınlayacak.



    Microsoft, Windows 11 23H2 güncellemesine hazırlanıyor
    Yazılım devi halihazırda Windows 11 23H2 için temel çalışmalarının çoğunu tamamlamış durumda. Hatta öyle ki, Windows 11 23H2 Home China sürümleri için ISO indirme bağlantıları da gün yüzüne çıktı. Bağlantılar henüz yayında olmadığı için güncellemeyi indirmek mümkün olmasa da, bu bağlantıların varlığı, Windows 11 için 23H2 özellik güncellemesinin genel kullanıma sunulmasının oldukça yakın olduğunu doğruluyor.



    Windows 11 23H2 güncellemesinden beklenenler



    Windows 11 23H2 güncellemesi ise büyük değişiklikle ve özellikler getirmeyecek. Zaten bu sürümle gelmesi beklenen çoğu özellik KB5030310 ile yayınlanmıştı. Dolayısıyla 23H2 güncellemesi, daha revize edilmiş ve seri çalışan bir işletim sistemiyle sonuçlanacak. Dosya Gezgini tarafında yapılacak güncellemelerle hız ve deneyimin artması ana hedef olacak.



    Ayrıca Bkz.Şimdiye kadarki en önemli Windows 11 güncellemesi çıktı: İşte değişenler



    26 Eylül’deki büyük güncelleme Moment 4 olarak da biliniyor. Moment 4’ün içerisinde Windows Copilot, görev çubuğu, Paint, fotoğraflar ve daha fazlası yer alıyordu. Moment 4'teki tüm özelliklere ek olarak, 23H2 sürümü ayrıca yeni bir Sistem Bileşenleri sayfası, görev çubuğundaki Sohbet düğmesinin yerini alacak yeni bir Microsoft Teams (ücretsiz) uygulaması, bildirim merkezi iyileştirmeleri, 'Yakın Paylaşım' ayarlarında cihazınızı yeniden adlandırabilme özelliği ve küçük hata düzeltmeleri ekleyecek.




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-seemingly-quite-ready-to-release-windows-11-23h2-as-iso-download-links-are-spotted/







  • Windows 11'i çıktığı zamandan beri kullanıyorum, Her güncellemeyi aldım ve herhangi bir sorun da yaşamıyorum. Wİndows İnsider mekanizması kendini ispatlamış, içlerinde yüz binlerce program geliştiici, admin, IT uızmanı vs gibi kişilerin de olduğu milyonlarca kullanıcıdan oluşan, en küçük hata ve bug'ın bile ayrıntılı bir şekilde rapor edildiği bir sistem. Windows 10 bile artık kullanışsız gelirken sen kalkmış Linux diyorsun. Yok bence DOS en iyisi. Mercedes varken direksiyonu var, freni var, vitesi var diyerek ben Toros'a bineceğim diyene de hayırlı uğurlu olsun demek düşer bize.
  • Gene neyi bozacak ve hangi temel bilgisayar fonksiyonunu kullanılmaz hale getirecek acaba?! Hiç merak etmiyoruz doğrusu!

  • Bu güncellemeyle de bir şeyleri bozar, yine yavaşlatır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden güncelleme geldi mi Linux çekirdekli işletim sistemleri yada unix'ler çökerdi. Şimdi Windows a güncelleme geldi mi birşeyler bozuluyor. Bunun sebebi denetimleri yazılım ekiplerinin değil insider kitlenin yapması...

    Steam oyunlarının yüzde 80 i çalışıyor. Linux Mint kurup yola bakmak lazım. Discord var, Spotify var, CS2 var, Dota var, ofis var, PDF var, İnternet browser var Windows a muhtaç olmayan arkadaşlara davet bu...

  • muratcool kullanıcısına yanıt
    Windows 11'i çıktığı zamandan beri kullanıyorum, Her güncellemeyi aldım ve herhangi bir sorun da yaşamıyorum. Wİndows İnsider mekanizması kendini ispatlamış, içlerinde yüz binlerce program geliştiici, admin, IT uızmanı vs gibi kişilerin de olduğu milyonlarca kullanıcıdan oluşan, en küçük hata ve bug'ın bile ayrıntılı bir şekilde rapor edildiği bir sistem. Windows 10 bile artık kullanışsız gelirken sen kalkmış Linux diyorsun. Yok bence DOS en iyisi. Mercedes varken direksiyonu var, freni var, vitesi var diyerek ben Toros'a bineceğim diyene de hayırlı uğurlu olsun demek düşer bize.

  • Microsoft amca, bu güncellemeyi niye çıkarttın ?
    - Seni daha iyi gözetleyebilmek içiiin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her güncellemede hata veriyor ne iş yapıyorlar bunlar amaçları ne microsoftu batırmak mı.yada millet apple geçsin diye uraşıyorlar her halde.

  • bozulacak ne kaldı bilemedim :)

  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Windows 11'e "mercedes" demek biraz abartı sanki.

    Hem "mercedes" ise neden verilerimizi topluyor? Parasıyla değil mi? Yakında başlat menüsünde bile reklam görmeye başlicaz. Ayrıca bazı konularda Linux'a kıyasla hantal kalıyor, örneğin Windows Explorer'ın startup'ı aşırı yavaş.

    Diğer yandan, Linux'u, özellikle Cinnamon desktop'lu Linux Mint'i, küçümsememek gerek. "Toros" 'a benzetmek hata olur. Yıllardır kullandım, her türlü işimi gördü. Bir kuruş bile ödemedim.

    Linux bedava, sistemin güncellenmesi 2-3 dk sürüyor, çoğu kez update sonrası restart bile istemiyor, makina günlerce açık kalabiliyor. Oyun konusunda bile eskisi gibi değil.

    Sadece Windows'ta var olan ve Linux dünyasında alternatifi olmayan yazılımlar kullanmayacaksanız Linux fazlasıyla iş görür.

  • Daha seri bir windows bekliyoruz.

  • Windows 12 nin ads / bloatware altyapısı test edilmeye başlanıyor anlaşılan yeni güncellemelerle.


    Windows 10 22H2 19045.3570 güncellemesinden sonra ilk kez bildirim çubuğunda reklam bildirimi yer aldığını gözlemledim. Bildirimler > Önerilen şeklinde bir seçenek getirilmiş. Lisansı satın alınmış bir yazılım nasıl bana reklam gösterebilir? İyice kanunsuz bir işletim sistemi platformu haline gelmek üzere windows.


    Windows kullanma alışkanlığı sona erdirilmesi lazım uygulama geliştiricilerinin linux platformuna geçişi hızlandırılmalı.


    Windows 11'de de aynı durum söz konusu olabilir bildirim ayarları kısmını kontrol edin.

  • Yine neler bozulacak hata verecek acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt

    Kullanmayı bilmiyorlar sorsan cok iyi kullanıyorlardır her şeye bir laf ediyorlar windows 11 gayet sorunsuz bir işletim sistemi.

  • Zen2 sistemimde aynı kullanımla Windows 10’dan daha fazla işlemci kullanıyor ve bilgisayarı yoruyor. Aynı zamanda bilgisayarı cayır cayır ısıtıyor Windows 11. Windows 10’daki atiklik yok. 3-4 defa şans verdim Windows 11’e her defasında ya ram’de sızıntı yaptı yada üstte yazdığım sorunları yaşattı. Ram sıkıntısı yok 64gb ram var. Ancak ramde sızıntı yaptığında hantallığı ve işlemcinin aşırı yorulduğunu hissettiriyor. Windows 12 çıkana kadar, Windows 10 ile devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    Hocam izinsiz veri topladıgı ispatlanmış bisey degil. Hatta şehir efsanesi. Belki bizim gibi ulkeler bisey yapmaz ama AB microsoftu hoplattirir. Ben windows 10dan 11'e ücretsiz yükselttim. Windows 12 eger senelik abonelik olmaz ise muhtemelen bu yükseltme de ücretsiz olacak. Kusura bakma ama linux her işini görüyorsa bilgisayari pek kullandığın söylenemez. Yazılımların yuzde 1'i bile linux için yazılmıyor. Programlama dilleri, oyunlar, eğlence yazılımları, güvenlik yazılımları, appler vs hepsi windows ortami için geliştiriliyor. Adamlar haksiz da degil, zira Dünyadaki tüm bilgisayar işletim sistemleri arasında sadece yuzde 1.2 si linux. Windows Kullanımı çok daha basit, pratik, görsel, cok daha kapsayıcı ve içeriğe sahip. Icerigine bakarsan Muhtemelen windows linuxdan 50 kat daha fazla satır kod içeriyor, explorer'ı da bir tik yavaş ise olsun o kadar. Hoş ona da emin değilim, zira yavaş denilen çoğu şey hardware kaynaklı oluyor. Bi SSD koysan yazılımı linuxda çalışmaz bile çoğu markanın. Hocam Sen seviyorsun belli, hayırlı uğurlu olsun ama kusura bakma Linux yaninda Windows'u mercedese benzetmek bile bence az kalıyor, Lamborghini falan demek lazımdı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt

    Valla.. çok varsayımda bulunuyorsunuz. Örneğin "verileri izinsiz topluyor" diyen olmadı. Aynen Google, Facebook, Apple, Samsung gibi MS ta aynen verilerimizi sunucularında topluyor. İzin vermemek elimizde olsa bile, şuan bunun Windows'ta nerden engellendiğini, kaç checkbox'u kaldırmam gerektiğini bilmiyorum örneğin. Kaldı ki bu EULA 'ları hangimiz okuyor ki?


    Sorun, para ödüyoruz, buna rağmen start menu'de reklam gösterecem demeleridir.


    Bunun dışında bazı konulara değinmişsin, örneğin programlama dilleri, oyunlar, vs. yani Linux'un neler yapabildiğini pek bilmediğin, merak etmediğin ortada. Bu sorun değil, fakat diğer yandan söylediklerin gerçeği yansıtmıyor.


    Programlama dilleri demişsin, hangileri? Ben yazılımcıyım, şunu rahatlıkla söyleyebilirim, özellikle C#, Excel macroları vb MS teknolojileri kullanılmayacaksa Linux fazlasıyla iş görür. Ayrıca Linux 'ta C# dev için Mono projesi var. Kardeşim Linux'ta Unity, yani C# ile 3D oyun geliştiriyor örneğin.


    > Windows Kullanımı çok daha basit, pratik, görsel, cok daha kapsayıcı ve içeriğe sahip.


    Windows'a alışkın olduğun için sana öyle geliyor. Ubuntu, Linux Mint ve denediğim diğer distrolarda "ileri" diyorsun birkaç kez, 10 dk'da kurulum tamamlanıyor. Herşeyin checkbox'u var. Bundan daha basit ne olabilir.. bilemiyorum. Windows update'te bir restart istiyor, yarım saat yazıları okuyoruz "az kaldı", "hazırlıyoruz", "bitti bitecek", "ha gayret"..


    > ... 50 kat daha fazla satır kod içeriyor...


    demişsin, fakat kod miktarı birşey ifade etmiyor yazılım dünyasında. Linux'ta bir dosyaya sağ tıkladığımda anında context menu çıkıyor karşıma. Windows'ta bazen 4-5 sn bekletiyor, belli ki arka planda birşeyler kontrol ediyor, tamam da, sonuç olarak hangisi daha "kullanıcı dostu"? Kaldı ki, Linux'ta antivirüs'e ihtiyaç yok.


    Linux'ta bazen donanımlar için sürücü bulmak sorun olabiliyor, fakat SSD'lerin sorun çıkaracağını sanmıyorum.


    Windows bazı konularda vazgeçilmez, örneğin en son oyunlar yada iş hayatında uyumluluk için (Word, Excel, Outlook) Windows daha uygun tabii ki.


    Özetle söylemek istediğim, "beleş atın dişine bakılmaz" demişler. Windows bedava değil, eksiği doğal olarak göze batıyor.





  • msegmx M kullanıcısına yanıt

    Hocam start menüsünde reklam konusu bir ara gündeme getirildi. Ama işletim sistemini ücretsiz kullanmak isteyenler için böyle bir projenin olabileceği gibi bir söylenti bi ara vardı ama bişey çıkmadı ondan. İşletim sistemini ücretsiz kullanmak isteyenler için bence gayet mantıklı bir yaklaşım. Bu pazarlama taktiğini kullanmayan dünyada kaç tane firma var? Adamlar taş mı yesin, bi yerden para kazanmaları lazım. Ya satın alırsın ya reklam izlersin. Ha eğer şu anda olduğunu söylüyorsan bir yanlışın var, ben Win 11 pro kullanıyorum ve daha tek reklam görmedim. Yani söylentiler üzerine konuşmanın bir anlamı yok bence.


    Linux ile neler yapılabileceğini tartışmıyorum. İstersen James Webb teleskopunun server'ı olabilecek kadar yetenekli bir işletim sistemi olsun. Bana ne kadar hitap ediyor? Hangi yazılım şirketi Linux için program hazırlıyor? Banka uygulumam, antivirüs programım, ofis veya PDF uygulamalarım, video ve resim editing programlarım, online veya single player oyunlarım, işimle ilgili kullandığım Origin, Mestrenova, Chemdraw gibi uygulamalar ve daha binlercesi. Kimse kullanıcı sayısı toplam oranın %1.2'si olan bir OS için yazılım yazmıyor.


    Zaten hızlı çalışmasının sebebi de o. Linux uygulama açısından o kadar fakir ki, Windows kadar protokole ihtiyaç duysa, windows kadar arka planda program çalışsa daha yavaş çalışacağına eminim.


    Ben işyerinde bir cihaza bağlı Linux kullanıyorum arada bir. Vallaha alışkanlıkla alakası yok, bence hiç pratik değil. Bana ara yüzü Windows 95 kadar demode geliyor. Az opsiyon sunması da fonksiyonsuz gibi hissettiriyor. Bu benim hissettiklerim.


    Bence Windows verdiğim parayı fazlası ile hakediyor. Ücretsiz üst sürümlere yükseltmeme de izin veriyor. Müşteri hizmetleri çok sağlam. Benim gözüme eksiği çok batmıyor açıkçası.





  • Yayınlandı, indirdim kuruyorum bakalım.


    Microsoft, Windows 11 23H2 güncellemesine hazırlanıyorwww.microsoft.com
    Download Windows 11
    https://www.microsoft.com/software-download/windows11
  • windows 11 pişmanlıktır.

  • 31.10 2023 güncelleştirmeleri 1 haftalığına duraklat deyip ardından güncelleştirmeleri denetle deyince windows 11 23h2 hazır indir butonu çıktı birden bugün itibariyle ben indiriyorum siz kullanırsınız veya size geldimi bilemem

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.