Şimdi Ara

Microsoft Windows ve Office Lisans - Yurtdışı Alım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu ile ilgili bir bilgisi olan ya da daha önce böyle bir şey ile karşılaşmış olan vardır belki de bana bir örnek verir diye açıyorum başlığı.

    Şimdi özetle durum şu;

    Şirketteki eksik lisansları tamamlamaya karar verdik. Daha önce OEM alınan, Sistem-D paketleri ile gelen, laptoplarla gelen Home editionları, vs. vs. Prof. sürümlere upgrade edicez, ayrıca hiç olmayanlarada sıfır lisans alıcaz. Bu durumda 30 kullanıcı için Office Standart ve Windows Pro upgrade paketleri alınacak. 1-2 yerden fiyat aldım rakamlar birbirine yakın ve 15.000 civarında.

    Şimdi bu noktada bazı süper arkadaşlar var diyorlar ki Malezya'dan, Singapur'dan çok çok ucuz fiyatlara alırmışız (İngilizce versiyonları) çatır çatır kullanırmışız BSA açısından da hiç bir sorun olmazmış. Bende ufak bir araştırma yaptım gerçekten UzakDoğu ülkelerinde ki fiyatlar bizdekilerden acayip ucuz. Ama böyle bir alım yaptığımızda Türkiye'de ki yasal durum ne olur? Bunlar gümrükten nasıl geçer? (Ki daha önce almış ve gümrükten geçirmiş bir firmayı da referans alıyorlar ama nasıl yaptıkları belli değil, sadece kulaktan dolma bilgi)

    Hiç bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Daha önce böyle bir şey yapmış ya da görmüş, duymuş biri varsa lütfen bana bilgi versin.







  • Benzer bir durum abimin sirketinin basina gelmisti 4-5 sene evvel, BSA sirketeki bilgisayara ait lisanlari istemisti. Diger abim microsoftta calisiyor, ordan ucuza lisans alip yollamisti. BSA lisanslarin faturalarini istemisti ve Turkiyedeki Microsottan lisan olmadigi icin kabul etmemisti, sonra pasa pasa lisans aldilar. Ayni durum hala gecerlimidir bilemiyorum. Eger lisanslarin Turkiye'de yetkili kurulusu varsa ordan alman gerekiyo olabilir, BSA bu konularda problem cikarabiliyor.
  • ev kullanıcıları için sorun olmaz ama herhalde yurtdışından almak/getirtmeck ucuza?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.