Şimdi Ara

Mide yanmasi(heeelp) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
9.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler kendinize işkence çektirmeyin. Eczanede mide yanması için tabletler satılıyor. Bunlar çok hafif tabletler, öyle yan etkisi felan yok. Gece mideniz yandığı an bir tane alın, mışıl mışıl uyuyun.
  • kaptaneagle K kullanıcısına yanıt
    Mide sorunun var ve filtre kahve içiyorsun
  • xyro kullanıcısına yanıt
    Karbonat olabilir hocam sagolun
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    3 kutu antibiyotik bitirdigimden veri (1 yildir var) bagirsaklarim yeteri kadar bozuldu zaten hocam. Duzeltmek icinde kefir ve probiyotikli seyler tuketmeye ozen gosteriyorum daha da bozacak bisey kullanmak istemiyorum acikcasi. Tavsiyeler icin tesekkur ederim hocam sagolun devam etme durumunda uygulamaya baslarim.
  • vukuatname V kullanıcısına yanıt
    Filtre kahveden dolayi oldu diye dusunuyorum cok uzun zamandir ilk defa ictim dun aksam. Bidahada icmem herhalde. Yastikta dediginiz gibi yaparak uyudum sabahtan biraz. Baska yatilmiyo zaten bu durumdayken. Ayrica tavsiyeler icin tesekkur ederim sagolun.
  • ekin_can kullanıcısına yanıt
    Devamlilik gosterirse mecbur alicam zaten hocam. Uykusuzluga hic tahammulum yok uykusuz kalinca dunyam beyblade gibi donuyor.
  • Hocam daha once olmamisti boyle ilk defa oldu. Bilsem hicbir kuvvet iciremez bana zaten
  • Tavsiyede bulunmak pek uygun olmaz doktora danışmak lazım elbet ama aynı sıkıntıya maruz kalmış birisi olarak şunları söyleyelim sana ;

    Öncelikle hemen aç karnına nexium isimli mide hapını al mide asidik düzenleme yapıyor yanmayı 1 saat içinde keser yememe göre ortalama 1 hafta tık demez miden bende hemen etki gösteriyor doktora gittiğinde gaviscon verecek direk ama çok etkili olmadı bende.

    Sonrasında yapacağın yediklerinden midene zararlı olanları keşfetmeye çalış ben bu şekilde aştım bu sorunu eskiden üç dört günde bir nexium atardım şimdi yaklaşık 4 5 aydır hiç kullanmadım

    Tespit için biraz uğraşman gerekiyor ben mesela sabah kahvaltı için yediğim simit poaça v.b hazır kahvaltılık hamur işleri mayalı hamur ile yapılan herşey duman ediyor onları bırakınca çözüldü sorunum, çok yağlı bozuk eski yağlı ve buna benzer bir çok şey sebep oluyor takip edip tespit etmen gerekiyor yediklerine dikkat ettiğin sürece de bir daha mide sorunu çekmezsin




  • walkererdem W kullanıcısına yanıt
    Cevap icin cok sagolum hocam dediklerinizi dusununce yukardada defalarca belirttigim gibi FİLTRE KAHVE ben yaptim beni bidaha icme diye bagiriyor resmen. Ama bunun disinda yine de dikkat edicem baska Sıkıntı yaratan baska bise var mi diye.
  • Bende genelde susamdan ve poğaca falan kullanılan yağlarda ve çikolatadan yanar onları yememeye dikkat ederim bu şekil yediğinden olabilir. Tavsiyem Eczaneden Birtane Gavıscon al evde dursun bu şekil durumlarda bir kaşık alırsın bağımlılığı ve zararıda yoktur. Mide yanmasi(heeelp)
  • RutbeliBamya kullanıcısına yanıt
    Cok sagol hocam tekrarlama durumunu olursa ve beni cok zorlarsa kullanirim. Evde vardi yanilmiyosam ilaclarin oldugu yeri bi kurcalamam lazim.
  • En kısa zamanda endoskopi yaptır. Vücüdun uyarı veriyorsa ciddiye al.
  • fb_hunter1907 kullanıcısına yanıt
    Sureklilik gosterirse ve ilac yada bitkisel seylerlede cozemessem hemen hocam zaten bu mide bagirsak sıkıntıları sakaya gelmiyor. Halamin mide ameliyatini ve babamin crohn hastaligindan yasadiklarini gordugum icin gerektiginde direkt hastaneye giderim beklemeden illa son raddeye getirmeye gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptaneagle

    Cok kotu duruma gelmedikce hicbir konuda ilac icmem hocam malum bir suru yan etkileri var dedigin gibi. Bakalim ilerleyen gunlerde ne olacak gorucez.
    yediklerine içtiklerine dikkat et sıkışırsan karbonat soda işini görür

    birde talcid gaviscon gibi basit şeyler yeterli gelir

    yediklerine dikkat etmeyip hap bağımlısı olmana gerek yok

    ayrıca streste çok buyuk etken hareketsizlikte ayrı bir problem

    ama bir turlu geçmiyorsa rahatlamak için midene bir hortum saldırırsın

    o hortumu salarken artık nasıl salarlar orasıda belirsiz

    en iyisi kendini kollamak
  • gren kullanıcısına yanıt
    Hocam mideyede bagirsagada o hortumu nasil saldiklarini teoride biliyorumda pratik yasamadim hic :) insallah duzgun beslenerek halledebilirim.
  • al bi pantpas içinde 30 tane falan hap var sabah atıyosun sonra istediğini ye günde 1 tane atsan yeter sabahları
  • Bende de var.Yeme içme ile artıp azaldığı doğrudur , spor hareketli yaşam bol su içme ile düzeliyor amma en önemli faktör psikoloji stres
    Not her sabah 2 kupa kahve içerim
  • Hocam benzer bir sorun yaşamıştım. Bende arada mide yanması ile birlikte gaz vardı. Dahiliyeden içeri girer girmez hemen boğazına endoskopi borusunu sallıyorlar. Ben diyorum midem yanıyor, gaz sorunum var. Doktor endoskopi sonucu reflü diyor ve reflü ilacı kitliyor. Yanına da günlük 1200mg antibiyotik yazmıştı. Olan sorunlarım daha çok artıyor.

    Kısaca doktor sizi ertelemeye çalışıyor. Endoskopi ile alınan biyopsi sonucu 2 hafta sonra geldi. Bu sefer Helicobakteri pylari gibi bir mikrop çıktı. Durur mu doktor antibiyotik dayadı. Günde 3000mg antibiyotik aldığımı farkedince araştırdım ve bu bakteri insanların %70'inde hatta ülkemizde %90'ında olan bir şeymiş. O kadar antibiyotik içtim ve bıraktıktan 1 gün sonra yine eski hale geldim.
    Doktor diyor hala gel kontrole. Tabii ki de gitmedim. Allah'ın belası herif.

    Dahiliye gidecekseniz endoskopi, kolonoskopi, helicobacteri pylari vs. bunları iyice araştırın. Bilmeyeni oyalamak üzerine bir sistem kurulu. Bu özel ve devlet, her ikisi için de geçerli.
    Özele gidince karaciğer yağlanmasından şüphelenmişler. Ama bana en ufak soru sormuyor. 21 yaşında hiç alkol almamış, sigara içmemiş insanım. Bir sorsa başka tanı koyacak. Sonra turp gibisin dedi yolladı. Akşam karın ağrısından kıvrandım.

    Sonra gittim karnıma sıcak su torbası koydum. 1 hafta günde 2 kez falan yaptım. Düzenli beslendim ve bitkisel çaylar içtim. Sorunum kalktı.
    Modern tıpa çok güvenmeyin. Kendinize dikkat edin.

    Bunları niye bu kadar detaylı yazdım diyorsanız belki sizin de başınıza gelir. Dikkatli olun hocam. Özelde para çıkarmak, devlette ise sizi postalamak amaçlı doktor çok dolu.




  • VincentCorleone kullanıcısına yanıt
    Hocam oyle yaparsam ilacsiz kaldigimda yedigim herseyden suphe ederim bu sefer ama problem devam ederse mudehale edecem direkt.
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    Hocam en son mezun senemin sonunda yani gectigimiz temmuza kadar ayik tutsun diye iciyodum bende ve herhangi bi problemim olmamisti . O zamandan bu zamana kadar cok ictigim soylenemez belki 2 en fazla 3 kere icmisimdir ama boyle oldugu yoktu. Ufak bi uyari mahiyetinde oldu benim icin onemli bise ciksada cikmasada bundan sonra daha duzgun yasayacagima eminim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.