Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.370
Cevap
12
Favori
97.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rica ediyorum lütfen edep.. Düzey.. Lütfen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    Rica ediyorum lütfen edep.. Düzey.. Lütfen..

    Aaaağğ ay lütfen bence de

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    misafiriz, kullanımını çok iyi bilmiyoruz. çalıştırdıktan kısa süre sonra f53 hız sensörü teknik hatası veriyor. Bizimle alakalı mı ve yapılabilecek bir şey var mı? Çamaşırlar da içeride kaldı.
    Fişini çekip tekrar denedik yine benzer hata.
    Acil yardım, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyy

    Selamlar,
    misafiriz, kullanımını çok iyi bilmiyoruz. çalıştırdıktan kısa süre sonra f53 hız sensörü teknik hatası veriyor. Bizimle alakalı mı ve yapılabilecek bir şey var mı? Çamaşırlar da içeride kaldı.
    Fişini çekip tekrar denedik yine benzer hata.
    Acil yardım, teşekkürler.

    Tako jeneratör problemi var makinenizde

    Veya motor kömürleri bitmiş olabilir fakat bunun olacağını pek sanmıyorum.

    Ana kartta motoru kontrol eden röle ve tansistörde de sorun olabilir.

    Garantisi devam esiyorsa sevis çağırın, etmiyorsa söylediğim kısımlara bakarak sorunu bulabilirsiniz.

    Son olarak makinede kalan çamaşırları çıkarmak için boşaltma pompası kapağının arkasında turuncu bir halka var. Bu aşağı doğru çektiğinizde kapak açılacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar miele edition 111 w5872 model çamaşır makinam su sızıntısı yapmaya başladı. Sızıntıyı tespit etmek için üst kapağı açtım fakat yan kapakları bir türkü açamıyorum. Bir yolunu bilen var mıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz cevap gelmemiş. Ne yaptığınızı merak ettim. Rica etsem paylaşır mısınız?
  • arkadaşlar wdd 025 model çamaşır makinesini aldım. Bu ürün nasıldır? Sizce doğru tercih mi?
  • Hermés kullanıcısına yanıt
    hocam aldınız mı siz bu makineyi?
    memnun kaldınız mı?
  • mmavcu kullanıcısına yanıt
    WDD020yi aldım, ama aklım powerwashta kaldı ne yalan söyleyim . 1 yıla yakın süredir kullanıyorum, gayet memnunum. Özellikle sıkma performansı dillere destan diyebilirim. Makineden beklentiniz nedir bilmiyorum ama bizim beklentimizi karşıladı.

    Tek sıkıntısı, diğer markaların bazı konularda sağladığı kolaylıkları sağlamıyor. Örneğin program bittiğinde uyarmıyor. Yikarken ve durularken su miktarını artırabiliyorsunuz ama durulama sayısını tek tuşla artıramıyorsunuz, makine ayarlarından girip yapmanız gerekiyor. Bizim ihtiyacımız olmadı ilave durulamaya, su miktarını artır dememiz yeterli oluyor.

    Bu tarz kolaylıkları edinmek için bir bu kadar daha para verip üst model makine almak gerekiyor ne yazık ki. Onun dışında ona verilmiş basic çamaşır makinesi görevlerini fazlasıyla yerine getiriyor. Gerçekten ince detayların düşünüldüğünü hissedebiliyorsunuz, yıkama esnasında tambur diğer markalardan daha hızlı dönüyor mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 23 Eylül 2019; 11:36:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hermés kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Sizlere bir sorum olacak.

    Yeni eve taşınırken bazı eşyalarımı yeniliyorum ve çamaşır makinesi de bunlardan birisi olacak.

    Miele'nin WDB 020 WCS makinesi şu anda indirimle birlikte 5.500 TL gözüküyor.

    Sorum şu; bu model bu fiyata alınır mı? Yoksa bugün için demode mi kalır?

    Electrolux'un 4136 modeli fiyat olarak daha cazip (3.000 TL) ve belli ki kullanıcıları çok memnun. Fakat olur ya bir sıkıntı çıkardığında servis çilesi çekmek istemiyorum. Annemde Miele var ve hem makineden hem servisten memnun.

    Yani diğer markalarla kıyastan ziyade öncelikli sorum şu: Bu makine bu fiyata alınır mı? Alınır derseniz pek beklemem, indirimi kaçırmak istemiyorum. Alınmaz derseniz araştırmaya devam edeceğim.

    İyi yıkama ve sessiz çalışma en büyük önceliklerim. İşin teknolojisi epey gelişmiş bu arada. LG'nin çift yıkama, Samsung'un çamaşır ekleme kapağı teknolojileri çok hoşuma gitti. Bir de telefonla bağlantıları tabi. Buharlı temizlik teknolojisini de merak ediyorum. Olmazsa olmaz bir özellik midir? Eh, herhalde her özellik bir makinede toplanmıyor. Toplansa bile fiyatı çok kişiyi aşıyor

    Cevaplarınızı merakla bekliyorum.

    Saygılar,




  • Cevap yazan olmadı fakat stoklar tükenir endişesiyle siparişi geçtim. Sanırım stoktaki son ürünü almış oldum çünkü artık "stok tükendi" olarak gözüküyor.
  • yattara11 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Bu başlık uzun zamandır ölmüş. Geç yazıyorum ama almakla iyi yapmışsınız. Ben de 3 ay önce twindos ve 1600 rpm devir özelliğine sahip olması nedeniyle WWI860 WCS modelini aldım. Cihazdan çok memnunum. Malzeme kalitesi çok iyi. Diğer markalarla arasındaki fiyat farkı da bence kullanılan yüksek malzeme kalitesinden kaynaklanıyor.

    Twindos özelliğinin olması çok gerekli değil zaten. Miele’nin twindos sıvı deterjanları, çamaşırları çok güzel temizliyor ve cihazı çalıştırmadan önce deterjan eklemeyle uğraşmıyorsunuz; fakat 6 aylık deterjan için 745₺ ödemek gerekiyor. Bu rahatlık için yılda yaklaşık 1500₺ deterjan parası ödemeye bence gerek yok.

    Sizin aldığınız cihaz da 1400 devir ve piyasadaki birçok cihazın ulaşabildiği max devir de bu. Zaten 1600 deviri çok kısıtlı program tiplerinde kullanabiliyorum. Genellikle 1400 ve altı devirlerde de cihaz oldukça güzel kurutma yapıyor ve eski kullandığım arçelik marka çamaşır makinesine göre de çok daha sessiz çalışıyor.

    Program tipleri ve çeşitliliği oldukça tatmin edici. Her çamaşır tipine ve ihtiyaca uygun program var. Bu arada bu fiyata alacağınız diğer marka makinelerde de aynı hatta daha kapsamlı programlama özellikleri olabilir ama beni fazlasıyla tatmin ediyor.

    Ekran paneli keşke daha da gelişmiş olsaydı. Benim makinenin ekranında sadece tek bir satır çıkıyor ve programlama aşamasında aşağı/yukarı oklarla lcd panelde programları değiştirmek 2020 teknolojisinde tuhafıma gidiyor. Ekranlarda artık led panele dönülmesi ve kullanımı daha pratik olacak şekilde tüm modeller için standartlaşması gerekiyor.

    Cihazı satın aldığınızda servise aktivasyonu için 150₺ ödemeniz gerekiyor. Artık bu saçmalık için ne desem bilemiyorum. Mieleye verdiğim tonla paranın üzerine aktivasyon için ayrıca 150₺ verdim. Bunu da tüketiciden alma artık. Yazıklar olsun MİELE!

    Cihaz 2 yıl garantiyle birlikte geliyor. Servis kurulum esnasında bana ilave garanti süresi satın alarak garanti süresini uzatmak isteyip istemediğimi sordu ve eğer o anda ilave garanti süresi satın almadığım taktirde garanti süresini bir daha uzatamayacağımı söyledi. Sonra öğrendim ki yalan söylemiş. Yani 2 yıllık garanti süresi dolmadan cihazın garantisine ilave garanti süresi satın alabiliyorsunuz. Ama servisin beni yanlış yönlendirmesiyle ben kurulum esnasında 1450₺ daha vererek ilave maksimum süre olan 8 yıl garanti süresi daha aldım ve cihazı 10 yıl garantili hale getirdim. En azından 10 yıl kafam rahat, cihaz arızalansa bile 10 yıl boyunca servis ücreti ödemem. 8 yıl ilave garanti süresi için 1450₺ çok fazla tabi ama cihazın fiyatını ve yedek parça ile servis ücretlerini de göz önünde bulundurunca o da olsun dedim. Cihazın 2 yıllık garanti süresi bitmeden size de garantisini uzatmanızı öneririm.

    Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Antikes kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve hayırlı olsun dileğiniz için çok teşekkür ederim.

    Ekran olayı üzücü evet, bir de anladığım kadarıyla benim satın aldığım modelde yıkama bitince sesli uyarı da vermiyor o daha da üzücü ama Miele'de bütçem buna yetti.

    Ben en çok buharlı temizlik teknolojisini merak ediyordum. Çok çığır açan bir teknoloji ise çağın gerisinde kalmayayım diyordum. Çağrı merkezinden verdikleri bilgiye göre hijyenle değil kırışıklıkla alakalı bir teknolojiymiş. Bu bilgi doğruysa benim için çok olmazsa olmaz değil. Zaten çoğu zaman yıkadıktan sonra kurutma makinesi kullanacağım.

    Bir de sonradan çamaşır ekleme özelliği yokmuş. Makine tarafından suyun boşaltılıp yeniden doldurulduğu sistemden ziyade Samsung'un ikinci kapak teknolojisi ilgimi çekmişti. Bu özellik de benim için olmazsa olmaz değil.

    Belki en çok işime yarayacak özellik ise 'gecikmeli başlatma' olacaktır. Bir de olur ya gece kullanmam gerekirse komşuları rahatsız etmeyecek kadar az gürültülü çalışması iyi olur ki bu konuda sıkıntı yaşatacağını sanmıyorum. Hatta diğer markalar da yaşatmıyordur herhalde.

    Çağrı merkezi 3 yıllık ek garantinin 645 TL, 8 yıllık ek garantinin 1.495 TL olduğunu ve kurulum esnasında garantiyi uzatırsam 150 TL'lik aktivasyon ücretini vermeme gerek olmayacağını söylediler. Bu durumda 3 yıllık garanti cazip gelmişti ama henüz karar vermedim. Belki dediğiniz gibi sonradan 10 yıla uzatırım daha rahat ödeyebileceğim bir zamanda.

    Değerli paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.




  • yattara11 Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam,

    Ben kırışık azaltma özelliğini henüz hiç kullanmadım, hatta şimdi siz söyleyince bu özellik aklıma geldi :) Kullanmadığıma göre demekki çok ihtiyaç duyulan bir özellik değil. Çamaşırlar zaten neredeyse kırışmadan çıkıyor.

    Çamaşır ekleme özelliği bence de olmazsa olmaz değil. En son ne zaman makineyi çalıştırdıktan sonra çamaşır eklediğimi bile hatırlamıyorum. Gerçi bizde çocuk/bebek yok, son dakika çamaşırları o yüzden hiç olmuyor. Miele’de cihaz çalışırken ilave çamaşır eklemeyi de hiç denemedim ama sonuçta mümkün. Bildiğim kadarıyla suyu tamamen boşaltmıyor, kapak açılabilecek şekilde su seviyesini ayarlıyor.

    Cihazın sessizliğinden ben çok memnunum. Gece çalıştırmak istediğinizde daha da sessiz çalıştırmak için sessiz modu bile mevcut. Daha düşük devirde yıkıyor sanırım, onu da hiç kullanmadım :)

    Garanti satın aldığınızda 150₺ aktivasyon ücreti ödemiyorsunuz, haklısınız. O yüzden ilave garantiyi aktivasyon sırasında almak bütçeniz uygunsa daha mantıklı.

    Tekrar hayırlı olsun hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • yattara11 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada cihazın programı bittiğinde sesli ikaz etmesi beni çıldırtıyor. Cihazı kapatana kadar ötüp duruyor. PS4 oynarken ya da film izlerken o çıkarttığı sesi susturmak için banyoya gidip kapatmak zorunda kalmak gerçekten sinir bozucu benim için. Ses o kadar gıcıkki banyoda yankılanırken benim kulaklarım da fikiliyor. Keşke o sesi iptal etmenin bir yolu olsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antikes kullanıcısına yanıt
    Sizi çok iyi anlıyorum Ben de gıcık olduğum için Beko kurutma makinemin sesli uyarısını kapattım. Ama çamaşır makinesinde işeme yarayabilirdi çünkü kullanım şeklim genelde yıkama bitince çamaşırları bir an önce kurutma makinesine atmaya dayalı oluyor. Hele sessiz çalışan bir çamaşır makinesinin yıkamayı bitirip bitirmediğini anlamak için sık sık bakmam gerekecek

    Sizinkinde iptal etme özelliğinin olmaması da ilginç olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cmax141

    Bu arada tüm Mieleler için zorlu testlerden söz ediim: 95 derecede pamuklu programında 10.000 saaat aralıksiz çalıştırma testi. bu da hf da 5 gün pamuklu programını kullanan standart kullanıcı için 20 yıl kullanım ömrü demek. testin 10.000 saaat aralıksız sürmesi hele ki 95 derecede olması extrem bi durum.

    makına kapağı metal kromajlı ve 60.000 kez kapatılıp açılma testi. bunun 30 000 i normal 30.000 çok sinirli kapatama şeklinde. bu da gün de 1 jez makınanın kullanılması halinde 164 yıl denk geliyrmuş.

    bir de en son dengesiz yukte çalıştırma testi vardi: oda imbalans halde yapılıyor yuzlerce saat makına bu koşulda sıkma yapıyor.

    aklıma takılıp bulamadığım sorular: bu makına prof seri motor kullanıyormuş(w 5874). nette Fu motorlar diye buldum. acaba bu motorlar fırçalı mı fırçasız mı?
    Miele UK sitesinde 5000 ve 5964 için fırçasız motor kullanmkatadır deniyor. diğerleri icin demiyor.
    bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    Birşey sormak isterim, bu 10 bin saat çalışma, 30 bin soft 30 bin hard kapak kapatma testleri vs vs için bir belgeniz var mı yoksa forum sallamacası mı dizdiniz?




  • Arkadaşlar yıllardır sorunsuz Miele kullanırdım ama bu firma son 6 aydır çok değişti.

    Şu an kimseye tavsiye etmiyorum.

    Bir problem yaşamanız halinde çözemezsiniz, ticari ahlakları sıfır. Tüm satış ve satış sonrası prensiplerini değiştirdiler 2020 den beri.

    Gidin yerli marka alın. İyisini bulmaya çalışın. Yada gidin Bosch veya Siemens alın.

    Bu firmaya sakın yanaşmayın.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Hocam neden böyle düşünüyorsunuz? Yaşadığınız olumsuzlukları paylaşabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.