Şimdi Ara

Mikrofondaki aşırı dip gürültüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mikrofon ile odadaki sesleri çok hassas olarak dinlemek istiyorum, dolayısıyla mikrofonu olabildiğince kazancını arttıryorum. Fakat bu seferde çok fazla dip gürültüsü meydana geliyor. Bu dip gürültüsünü yok etmenin yolları nelerdir?

    Topraklı priz kullanıyorum fakat emin olabilmek için kasayı haricen direk duvara bir kablo çekerek topraklasamda sonuç değişmedi.

    3 ayrı PC mikrofonu kullandığımda dip gürültülerinin ve ses duyabilme yeteneklerinin farklı farklı olduklarını gördüm. Fakat hiçbiri istediğim hassasiyeti ve temiz sesi sağlayamadı.

    Ses kartım Creative Audigy Value, Sistem Asus kasa ve P5b board.



  • o bildiğimiz pc mikrofonları ile istediğiniz sonucu alamazsınız, bunlar frekans aralıkları belli bir seviyede, bozulma oranları yüksek ve anca yakın mesafeden konuşulunca msn gibi ortamlarda kullanmak için ya da basit ses kayıtları yapmak için müsaittir..

    bu gibi bişey için bildiğimiz mikrofonlardan kullanmanız lazım..

    ayrıca kazancı arttırmanız, dip gürültüsüne sebep olacaktır.. mikrofonun normal girişini 0dB olarak kabul edersek sizin kazancı arttırma işleminiz sonucu atıyorum +10dB'lere kadar çıkar, mikrofon kalitesiz olunca da gürültü kaçınılmaz olur..
  • aşağı yukarı 40 mt2 bir oda için konuşulanları rahatlıkla dip gürültüsü kabul edilebilir düzeyde olacak bir mikrofon almam gerekiyor sanırım. Bunun için birisi kondansatörlü konferans mikrofonlarından önerdi fiyatları 50YTL civarında. Sizce bu ayar bir mikrofon işimi görecek midir? Yoksa bu iş için daha fazla para mı harcamalı mıyım?

    Mikrofon insan seslerini alacak.
    MSN ile görüşme yaparken bağırmadan normal ses tonuyla oda içinde tüm konuşulanları almayı hedefliyorum.
  • fazla bir bilgim yok..
    ama özellikle uzaktaki sesleri almaya yatkın, sırf bunun için kullanılan mikrofonlar biliyorum, yani duydum.. bir araştırın isterseniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.