Şimdi Ara

Millenicom Youtube'u throttle ediyor (hızını kesiyor) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
8.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vexra V kullanıcısına yanıt
    Ölü taklidi yapıyorlar çünkü, onlar da gayet iyi biliyor ortada problem olduğunu çünkü bu konudan haberleri varmış ve teknik birime bakan yöneticileri konuyla güya ilgileniyormuş ama 2 hafta oldu ortada çözüm falan yok malesef.
  • Sorun yaşayan arkadaşlar konuya yazarlarsa sesimizi daha rahat duyurabiliriz.
  • Bende sorun yok full hd

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar aşağıda paylaştığım konudaki çözümleri uygularsanız 4K video bile izliyebilirsiniz çatır çatır, benim hızım 6MBPS'den 70MBPS seviyesine kadar çıktı, üstelik vpn vs kurmadan yasaklı sitelere de erişebiliyorsunuz.
    1080P doğru düzgün video izliyemezken şimdi inadına 4K video izliyorum çatır çatır, akşama kadar da izlemeyi düşünüyorum gerisini Milleni düşünsün. https://forum.donanimhaber.com/internetimizi-hijack-eden-iss-lar-encrypted-sni-ile-korunmak-gizlilik-icin-programlar--143028930#143028930



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 4 Ağustos 2020; 9:54:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    Arkadaşlar aşağıda paylaştığım konudaki çözümleri uygularsanız 4K video bile izliyebilirsiniz çatır çatır, benim hızım 6MBPS'den 70MBPS seviyesine kadar çıktı, üstelik vpn vs kurmadan yasaklı sitelere de erişebiliyorsunuz.
    1080P doğru düzgün video izliyemezken şimdi inadına 4K video izliyorum çatır çatır, akşama kadar da izlemeyi düşünüyorum gerisini Milleni düşünsün. https://forum.donanimhaber.com/internetimizi-hijack-eden-iss-lar-encrypted-sni-ile-korunmak-gizlilik-icin-programlar--143028930#143028930
    Yaralı bir konuya benziyor hocam. Müsait olunca kesinlikle bakacağım. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostlar, ben de 2 gün öncesine kadar bu sorundan muzdariptim. Normal şartlarda 70+ mbps olan internetim youtube ve benzeri video servislerinde 6 mbps ile sınırlanıyordu.

    VPN kurmak bu sorunu çözüyordu ancak bunun cihaz başına yapılması gerektiği ve ücretsiz vpn servislerinin bütün verileri takip etmesi büyük dezavantajlardı. Tüm cihazlara etki edecek, modem seviyesinde vpn kurmak içinse ücretli vpn servisleri kullanmak gerekiyordu. Zaten internete para verirken bir de buna para vermek mantıksız geldi.

    Sorunun çözümü için defalarca müşteri temsilcisiyle konuştum. Bana hep hat değerleri normal, bölgede yoğunluk vardır dedi. Ben diyorum ki “kardeşim hat değerim zaten normal. İndirme yaparken 70 alıyorum. Video izlerken 6da kalıyor sadece. Yoğunluk açısından da gece 2-3te bile bu sorun var. O saatte de mi yoğunsunuz?”. Cevap olarak hat değerleriniz normal bizde sıkıntı yok demekten ileri gitmiyorlar. İnsanı, bu şekilde sorunu çözmekten uzak hatta çözmeye çalışmayan müşteri temsilcileri delirtiyor. Sürekli aynı şeyleri söyleyip yeri geldiğinde sizi suçlu çıkarıyorlar. Neymiş, 1080p ve üstü kaliteler çok veri tüketirmiş de bunların takılması normalmiş! Yahu youtube 720p kalitesini hd bile saymıyor artık ama adamların dediğine bak. Bu yılda 720p kullanına getiriyor lafı.

    Ben bu adamları cimere btkya falan da şikayet ettim hep aynı cevabı veriyorlar.

    Velhasıl ben sorunu nasıl çözdüm? 3 ay önce kullanıp memnun olduğum türk telekoma geri döndüm. 20 mbps hız kaybım oldu ama 90 tl gibi bir fiyata 50 mbps alıyorum ve aynı alt yapıyı kullandığım halde bu sorunu yaşamıyorum. Bu üçkağıtçı firma kendi sunucularını güçlendirmek, oralara yatırım yapmak yerine; aciz sunucuları zorlanmasın diye en çok veri kullanımına sebep olan sitelere yavaşlatma uygulayarak sizi zorla düşük çözünürlükte izlemeye zorluyor. Haberiniz bile olmadan para verip aldığınız hizmet kısıtlanıyor. Kimse de bu adamlara hop sen napıyorsun demiyor gözünü sevdiğimin ülkesinde.

    Eğer video servisleri sizin için önemliyse bu firmadan uzak durun. Evet sorunun etrafından dolanarak çözebilceğiniz yollar mevcut ama en basitinden televizyondaki youtube uygulamasında ne yapacağız? Oraya da mı vpn kuralım. Tek çözüm bu firmadan uzak durmak. Arkalarında socar var. Güçlü şirket iyidir falan dedik. Onlar da üçkağıtçı çıktı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Benim şuan düzeldi.

    Millenicom Youtube'u throttle ediyor (hızını kesiyor)
  • Arkadaşlar saat 17.00 gibi millenicom düzelmesi lazım bu sorun müşteri hizmetleriyle görüştüm üç tane millenicom hattım olduğunu hepsinde bu sorunun olduğunu bakip tespit ettik severlerini gözden geçiricekleri söylediler ve kontrolleri sağladım üç hatta düzeldi konuştuğum kişi covid den dolayı hız kesintileri olduğunu ilk döneminde bu daha sonra düzeltilmiş millenicom tarafından ama dns sunucusunda bag oluşmuş olabilir dedi şuan halletmiş anlaşılan üç hattım da açıldı
    Millenicom Youtube'u throttle ediyor (hızını kesiyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millenicom Youtube'u throttle ediyor (hızını kesiyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda benimde düzelmiş, hata kendilerinde olduğu hâlde burada onlarca kişiye inanmadılar ve neredeyse 3 hafta bu sorunu çözmediler malesef Millenicom sorun çözümü ve tüketici memnuniyeti konusunda sınıfta kalıyor.
  • Şöyle söyleyeyim konu anlamak için üç farklı teknik personelle konuşmam gerekti kapatıp tekrardan bağlandım en sonunda belkide kendilerinden sorun olucağına söyleyen Bi teknik personelle görüşebildim konuyu anlatıyorum youtube, netflix, twich, gibi popiler sitelerde hız kısıtlaması bulunmakta diye hemen hat değerleri kontrol edip sorun olmadığını iddia ediyorlar en sonun kendileri telefon internetiyle denediğimi ve iyi aynı pc ile başka Bi iss bağlantı kurup denediğimde sorunsuz şekilde 8k video bilene izliyebildiğimi söyledim ondan sonra bana dns sunucuların kontrolunu sağlıyacaklarını söylediler yani sonuçta çözüm varken bilmeyen teknik ekip yada uğraşmak istemeyen personeller yüzünden sıkıntı yaşadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de düzelmiş gözüküyor. 35Mbps internetim var, Youtube'da 27Mbps görmeye başladım. Eskiden en fazla 7Mbpsydi. Düzeldi, umarım bozulmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 11 Ağustos 2020; 22:36:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bölgesel olarak bazılarında düzelmiş anlaşılan çünkü bende hala kısıtlama mevcut.
  • Banım yeni açıldı o yüzden yeni yazabiliyorum; bende düzelttiler durumu ama anladığım kadarıyla herkeste düzelmemiş. Fiyata da 10 lira zam gelmiş bu arada. Konuyu canlı tutalım ki bu saçmalık tarihe karışsın.
  • cuauhtemoc C kullanıcısına yanıt
    Hayır. DNS sunucularıyla hiçbir alakası yok. DNS sunucusu URLleri IP adresleriyle eşleştirmeye yarar sadece. Youtube veya başka bir siteden aldığınız veri DNS sunucusundan gelmez. Sizi telefonda açık açık yanıltmışlar siz de yemişsiniz. Millenicom'un bu konudaki taktiği kullanıcıyı bir sorun olduğuna ikna edip o sorunu bir türlü çözemiyor almak lakin ortada bir sorun değil şirketin kasıtlı band genişliği kısıtlaması var.
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    İnanmadılar değil, her şeyin farkındalar. Kendileri "hatalı" değil çünkü hata kelimesi bilinçsiz bir şekilde yapılan bir yanlışı tanımlar; band genişliğinizdeki sınır tamamen bilinçli ve planlı.
  • KyLeGs kullanıcısına yanıt
    Hocam sorununuz devam ediyor mu? konuyu güncel tutalım şu saçmalık son bulsun artık.
  • https://www.youtube.com

    bu linkten giriş yaparak hıza bakabilir misiniz.ve hızda düzelme olursa foto atarmısınız
  • Bende sıkıntı ortadan kalktı arkadaşlar. Youtube ve twitchte takılmadan video ve yayın izleyebiliyorum artık. Konum izmir bornova. Ssleri birazdan atarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Tam düzeldi diyemem.
    Önceden 5mbit ile yüklüyordu videoları. Şimdi 15-16 mbit'e çıkmış ama 90mbit internetim varken bu rakamlarda kalması yine bir kısıtlama olduğunu gösteriyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.