Şimdi Ara

Millenicom ZTE H298A modem ARP tablosunu düzenleme [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Network te bulunan pcler için WAKE ON LAN olayını ayarlamaya çalışıyorum. Bios ve Windows ayarları tamam ama modem ARP tablosuna MAC-IP eşleşmesini kaydetmem gerekiyor. Kayıt yapmazsam Pc kapatıldıktan sonra 1-2 dk geçiyor ve bu veriyi siliyor ve WOL Çalışımıyor. Bunu yapmanın bir yolu varmı. Millenicom Yetkililerine durumu söylüyorum anlamıyorlar tam bi aptal sürüsü. A1RP - IP:MAC eşleştirmesi yapmak istiyorum diyorum Modemi sıfırlayıp duruyorlar. Kısacası yardımınıza ihtiyacım var...



  • DHCP bölümünde ip rezerve diye yer varsa olası o routerda ip & mac binding var mı?
  • Selamlar aynı durumdan ben de muzdaribim. Elimde TTNET in eski modemimi değiştirerek bana verdiği yeni ZXHN H298A modem bulunuyor. Ancak keşke değiştirmeseydi diyorum.


    Bu modem ile Wake on Lan işlemi çalışıyor ancak Wake on Wan işlemi yani asıl işimize yaraması gereken internet üzerinden cihaz uyandırma işlemi çalışmıyor. Cihazı kapadıktan hemen sonra internet üzerinden cihazı uyandırabiliyorum ancak bir kaç dakika sonra cihaz internet üzerinden denediğimde uyanmıyor. Ancak lokal ağa bağlı isem WOL işe yarıyor. Muhtemelen cihaz offline duruma geçtiği için modem port yönlendirme verisini kaldırıyor. DHCP Binding kısmından ip rezerve yaptığım halde çalışmıyor.


    Eski Zyxel modemimde port yönlendirme yaparken bu işlemin WOL için yapıldığına dair bir tik vardı. Bu modemde onun gibi bir şey bulunmuyor.

  • Sanırım bir yerde eksik veya yanlış bir bilgi var. WOL paketi tüm cihazlara gönderilir. IP ve MAC adresinden bağımsız olarak. Yapısı itibariyle 6 tane 255 ve MAC adresinin 16 kere tekrarından oluşan bir veridir. Ağa bağlı olan Wake-On-LAN özelliğine sahip ve aktif olan tüm cihazlar bunu okur. Eğer kendi MAC adresi ile uyuşuyorsa sistemi uyandırır, uymuyorsa birşey olmaz.


    Günümüzde enerji taarrufu yapan switchlerin bazıları porttan veri alınmıyorsa o portunu kapatıp enerji tasarrufu yapıyor. Doğal olarak o porta herhangi bir data da göndermiyor. Yani PC kapandıktan bir süre sonra switch portunu kapatıyor ve siz WOL paketi gönderseniz de o porta o veriyi iletmiyor. Makine de açılmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 10 Ekim 2020; 15:2:7 >
  • aeronics kullanıcısına yanıt

    konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. enerji tassarufu yüzünden wake on wan kullanamıyorsak aynı şekilde wake on lan özelliği de etkilenmez mi? konuya tam hakim değilim ama benim deneyimlerime göre de arp tablosu güncellendiği an kapalı bilgisayarı internet üzerinden açamıyorum.

  • FreshCloud F kullanıcısına yanıt

    Wake on WAN'ın çalışabilmesi için Wake on LAN'nın çalışabiliyor olması lazım. Ayrıca modemden UDP olarak 9 numaralı porta bir port yönlendirmesi yapılması lazım.

  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Wake on LAN sıkıntsız şekilde çalışıyor. 7,8,9 numaralı port yönlendirmelerini yapmıştım. tek sıkıntı bilgisayarı kapattıktan birkaç dakika sonra WAN üzerinden tekrar açamıyorum. uyku modundan ise WAN ile sorunsuz çıkabiliyorum. tüm bu bilgilere göre sorun arp tablosu mu yoksa ethernet portunun tamamen kapanması mı anlayamadım

  • FreshCloud F kullanıcısına yanıt

    Wake on LAN düzgün çalışırken Wake on WAN düzgün çalışmıyorsa bunun bir kaç nedeni olabilir. Modeminiz DHCP'yi ne kadar sürede yeniliyor bu önemli. modeminiz ARP için DHCP listesini kullanıyor olabilir. Örnek veriyorum DHCP'niz IP listesi rezervasyonlarını 10 dakika tutuyorsa, 15 dakika sonra ARP'tan da siliyor olabilir. Bir diğer olasılık ise (ki bence daha olası bir durum) modeminiz WAN'dan gelen WOL paketlerini LAN'a dağıtmıyordur. Bildiğim kadarıyla piyasadaki bir çok modem/router WAN'dan gelen bu tip paketleri LAN'a iletmiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.