Şimdi Ara

Millet kıraathanesi neden güzel fikir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4632DFDE4

    En önemli seçim vaadi bu değil ki siz içinden cımbızlayıp bunu seçtiniz sadece.

    Erdoğan'ın manifestosunda neler var?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim manifestosunda öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

    - Tam kuvvetler ayrılığı ile Meclis yasa yapmaya ve hükümeti denetlemeye, hükümet etkili icraata, yargı da bağımsız ve tarafsız bir biçimde adaletin tecellisine odaklanacak.

    - Demokratik siyasetin kurumsallaştığı bu yeni sistemde, istikrar kalıcı hale gelecek. Hızlı karar, gecikmeyen icraat ve etkili yönetimle, ekonomik büyüme ivme kazanacak.

    - Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecek.

    - Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milli gelir artacağı ve tabana daha fazla yayılacağı için, gelir grupları arasındaki makas hızla kapanacak.

    - Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek.

    - Faizler, enflasyon ve cari açık düşecek.

    - Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek. İstanbul'daki yeni havalimanımız bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızda hizmete girecek.

    - Türkiye ekonomisini büyütecek ve dünyaya markalar sunacak küresel bir güç haline getireceğiz.

    - Dış politikamızın temel ilkeleri bağımsızlık, milli çıkar, milli güvenlik ve vicdani duruş olmaya devam edecek. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız.

    - Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. Altay tankımız gibi, Atak helikopterimiz gibi, İHA’larımız, SİHA’larımız gibi savunma sanayii değerlerimizi artıracağız.

    - Terör örgütlerine dünyayı dar etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

    - Türkiye, yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekatlarına yenilerini ekleyecektir.

    - AKP yürüyüşüne başladığımız günlerde 3-Y olarak adlandırdığımız yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele etmek, en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir.

    - Milletimizin refahını sağlamak ne kadar önemliyse, din ve vicdan hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak da bireysel özgürlükleri güvence altına almak da o kadar önemlidir.

    - Siyasi, ideolojik, dini, mezhebi, etnik farklılıklarımızı ayrışma ve düşmanlık noktaları değil, hayatın renkleri olarak gören herkesle, bu yolda birlikte yürümeye hazırız.

    - Kadına karşı istismar, şiddet ve taciz insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Bu ayıbı ülkemizden tamamen silene kadar bütün çabamız ve gayretimizle devam edeceğiz.

    Seçim vaatlerinde bunlar ama her zaman kötü niyetli olduğu için chp bunu içinden seçti diğer vaatlerden bahsedemiyor.
    Yeni bir parti galiba bu ak partisi , tamamen masalları döşemiş.Bunların çoğuna kimse itiraz etmezde olmayacağı ve şimdiye kadar yaptıkları ortada.
    2010 referandumunu hatırlar mısınız ?
    Çanakkale köprüsü ihale edildi maalesef bu sefer Euro ile yine fahiş bir garanti var , yeni bir deli dumrul köprüsü.




  • mgora kullanıcısına yanıt
    CHP yeni mi? Yeni bi parti mi olması gerekiyor?
    Şimdiye kadar bu ülkeyi bu kadar kalkındıran Ak parti bunları da yapabilecektir. neden yapamasın?
    Pat diye olmuyor hiçbir şey zamanla.

    Ya arkadaş size kalsa yemin ederim hiçbir şey yapılmasın şu ülkeye.
    Adam marmaray'a biniyor Ak partiyi erdoğanı eleştiriyor o hesap. Hiçbir şey yapmasa laf edersiniz yapsa laf edersiniz. boş insanlarsınız siz çünkü artık sizinkisi muhaliflikten öteye geçmiş bir şey olmuş. Düşmanlık açık açık.
  • Kutuphanenin ideolojisi yoktur. Her turden yayin kitap makale ansiklopedi vs bulursun. Konu sahibi AKP döneminde kac kutuphanein kapisina kilit vurulmus bir baksin. Dertleri kitap okutmak degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 yıldır iktidar bu partilerde ve bu söylediklerinin çoğunda daha kötüye gidildi.2010 referandumunda o kadar masal anlatıldı , ne oldu Fetö ne istedilerse verdiler.Hukuğu iyice guguk yaptılar.
    Ülkenin kalkındırıldığı falan yok , borç ile sanal bir zenginleşme dönemi yaşandı , ödeme zamanı geldi , ülkenin hali ortada ve bu daha sadece öncü sarsıntılar.
    Beton'da beton ya verilen garantiler , Osmangazi civarı gözümü dört açıyorum yanlışlıkla girmeyeyim diye yalova'ya 30 tl giderken köprü kaç lira kaldı ki köprü ücreti otomobilde 40 usd+kdv Haydi kdv'yi yoksay.185 tl şu an farkı birde devlet ödüyor geçen için , geçmeyen içinde bu bedel ödeniyor.Kaç senesi kaldı 16-17.
    Biz ticarette gördük bunun gibi çok vaka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4632DFDE4

    CHP yeni mi? Yeni bi parti mi olması gerekiyor?
    Şimdiye kadar bu ülkeyi bu kadar kalkındıran Ak parti bunları da yapabilecektir. neden yapamasın?
    Pat diye olmuyor hiçbir şey zamanla.

    Ya arkadaş size kalsa yemin ederim hiçbir şey yapılmasın şu ülkeye.
    Adam marmaray'a biniyor Ak partiyi erdoğanı eleştiriyor o hesap. Hiçbir şey yapmasa laf edersiniz yapsa laf edersiniz. boş insanlarsınız siz çünkü artık sizinkisi muhaliflikten öteye geçmiş bir şey olmuş. Düşmanlık açık açık.
    g.Orwell kitapları olacak mı hocam ?
  • Baştaki dahil, en son okudukları kitap "Cin Ali" olanlar, millet kıraathanelerinde kitap okuyacaklarmış öyle mi? Vallahi çok güldüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

    O kadar güzel bir proje ki gerçekten 16 yıllık iktidarlarında yaptıkları en büyük icraat oldu. Hani cahil takımı bilmem ne diye eleştirdiğimiz adamlar bütün gün kağıt oynayıp saçmasapan işlerle uğraşmasınlar diye yapılmış bir hamle. Şu olay yaygınlaşırsa devrim niteliğinde olur çok ciddiyim.
    Bakin bir hayal kuralım; siz oturmuş kitabınızı okuyorsunuz, yan taraftan ise çay karıştırma sesi, çorba içerken gelen hüp hüp sesi, tatar böreğinin çıtır çıtır sesleri duyuluyor.Sizce böyle bir ortamda ne okuduğunuzu anlayabilir misiniz?Neden kütüphaneler sessiz ortamlardır?Vatandaşın eğitimini arttırıp kendi kendine kütüphaneye gitmesini sağlamak yerine neden çay,kek gibi vaatler veriliyor.Neden beleş kek gibi vaatler ile vatandaşın aklı celinmeye çalışıyor, vatandaşa sadaka verir gibi kek verecez yau diye vaat vermek size komik gelmiyor mu?Madem Erdoğan bu kadar okumaya önem veriyor neden kütüphaneleri kapatıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu aralar baya aktifsin, primler arttırıldı galiba. net eline ne kadar para geçiyor ben 3500 tl civarı diye duymuştum. kadro varsa ben de katılabilirim öğrenciyim istanbulda geçinemiyorum muhteşem ekonomimizde.

    geri dönüş yaparsan sevinirim.
  • Benim gencligimde Halk Kutuphaneleri vardi. Ucretsizdi, oturmak icin hem normal sandalye masa hemde puf koltuklari vardi. Muzik dinlemek icin bir suru radyo ve kulaklik vardi. AKP’nin yapmadigina eminim :)

    http://www.gazetekadikoy.com.tr/yasam/kadikoy-kutuphaneleriyle-guzel-h10320.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz ona kütüphane diyoruz kirathane cahil işsiz güçsüz boş adamların mekandır. Kirathane nedir biliyormusun içinde bolca sigara içilen okey oynanan boş mekanlardır. Birde kalkmış babadan oğula nesildir bunlar deme gibi kendini ortaya seren boyunu aşan laflar kullanmışsın. Bir had bil önce sonra gel. Cahil zırvalıklarını kendine sakla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç ders çalışmaksa Allaha şükür hepimizin apartmanında çardak var o da yoksa cam balkonlu evler var hadi o da yoksa sürüsüyle kafeler var sadece öğrencilerin geldiği...



    Elimizde son model telefonlar, internet paketleri gırla sürekli onlineız. Erişemeyeceğin bilgi yok(gerçi wikipediayıda kapattılar, neyse...)



    Amaç üzüm yemekse bağ çok ama bağcı dövmekten öteye gidemeyecek bir proje ve fuzuli masraf. Ben Ankara da yaşıyorum, Milli Kütüphaneye bir ellin parmakları kadar gitmişimdir, çünkü gerek yok. Bilişim çağında yaşıyoruz bilgiye erişmek bir tık ötende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.