Şimdi Ara

Milli Muharebe Tankımız 'ALTAY' özel video (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
9.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6milyon $ pahali dedi adam ya !!!! 6miy $a 10 tane ev, 10 tane de araba alinir dese sasirmam artik :D

  • İnşallah devamı gelir
  • Savaş uçakları ve içerisinde kullanılan yazılımlarıda dahil olmak üzere Silahlarımızın tamamını Türkiye Cumhuriyeti olarak kendimiz üretmeliyiz bunada mecburuz
    ancak bu şekilde teknolojik olarak üstünlük sağlayabiliriz ve tam bağımsız olabiliriz aksi takdirde ABD ve israil gibi ülkelerin silah kartellerinin bize uygun gördüğü kendi ülkelerinin silah envanterinden çıkartılmış eski teknoloji ürünleri ile kör topal
    yürümeye devam ederiz 1974 kıbrıs barış harekatında Abd ve batılı ülkelerin bize uyguladığı silah ambargolarını unutmayalım bu barış harekatında jet yakıtımız olmadığı için savaş uçaklarımızı bile kaldıramamıştık birtek libyadan bu ikmali yapılabilmiştik .....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    topa neden gyro koymamışlar anlamadım? bu cihaz asfalt üzerinde gitmeyecek ki? engebeli arazide giderken topun hedefine kilitlenebilmesi lazım. bu sistem alman tanklarında var mesela.

    Elektronik stabilizasyon var tankta merak etmeyin. Arazide tam hızda giderken nokta atışı yapabiliyor Altay. Zaten bu güncel tüm tanklarda standart ve zorunlu bir özellik. Bu teknolojiye Volkan Atış kontrol bilgisayarı projesinde Leopard 1 üzerinde deneyimleyerek sahip olmuştuk uzun yıllar önce.
  • adamların 30 yıl önce yaptığı tankı biz daha yeni çıkartıyoruz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marge Simpson

    adamların 30 yıl önce yaptığı tankı biz daha yeni çıkartıyoruz...

    Türkiye 30 yıl önceki Türkiye değil çünki ..o yüzden çıkarıyoruz tabi...
  • Yerli olsun çamurdan olsun be :) Çok seviniyoruz böyle haberlerle. Bu arada Donanımhaber ekibinin aralıksız çalışma temposu da gözümüzden kaçmıyor :) çok iyi gidiyorsunuz.

  • IDEF'te görünen taret aynı ağırlıkta bir mockup. Ancak gerçek taret takıldı ve atış testleri de şereflikoçhisarda yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

    Şu an iki prototip var: MTR ve FTR

    MTR'nin açılımı "Mobility Test Ring" yani "hareket test aracı". Bu araçta atış yapamayan bir kule var. Amacı aracın hareket kabiliyetini test etmek. Asfaltta, çölde, karda, çamurda, eğimli arazide... Allah ne verdiyse artık.

    Diğeri ise FTR yani "Fire Test Ring" bu da atış testleri için. Bu araçta atış yapabilen kule var. Atış testleri bununla yapılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jyggalag

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2'sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2'yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)
    Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.

    İhtiyaç duymamış olabilirler. Ona bakarsan Amerikan M1A2, Alman L2A7 ve İsrailli Merkava 4'de de gariban doldurucu var.

    ihtiyaç duyulmamış mı? parası neden ödendi o zaman?

    1- Autoloder sayesinde tankın silueti daha küçük olur (bakınız XK2 taret)
    2- Autoloder insandan daha hızlı doldurur
    3- Her konuda daha güvenlidir
    4- Fazladan bir kişinin eğitimi, kumanyası, maaşı, ıvırı zıvırı her şeyiyle çok pahalıdır.
    5- Bir tank imha olduğunda 3 kayıp vermek yerine neden 4 kayıp yani koskoca bir can veresin?

    1975 lerde dizayn edilen tankları bana örnek göstererek bak onlar yapmadı bizde yapmıyoruz iyi işte demek yanlış.
    m1a2 ikinci mermiyi atana kadar autoloder olan bir tank çoktan 3 mermi atmış olur.

    Tsk'nın istememesinin sebebi performansından memnun kalmamasıydı yanılmıyorsam. Ayrıca her konuda daha iyi değildir autoloader. Daha hızlı doldurmaz hatta hız konusunda insana henüz yetişebilmiştir bu sistem. Daha güvenli değildir. Ayrıca dördüncü bir kişi dezavantaj değil tam tersine avantajdır.

    Leopard, Challenger ve sizin de yazdığınız gibi Abrams dört kişilik ve autoloader kullanmıyor. Sorun olacak bir şey değil kısaca.

    Ayrıca şu atacağım linkteki mesajları okuyun. Manual doldurmanın daha avantajlı olduğunu göreceksiniz.

    http://www.defencetalk.com/forums/army-security-forces/should-m1a3-use-autoloader-11470/

    Bilgi için teşekkürler. Eski autoloder sistemlerini yenilerle karıştırmamak lazım örneğin fırtına 15 saniyede 3 mermi atabilme kabiliyetine lazım. Ayrıca autoloder zırha gelen mermilerden korkmaz, engebeli arazide dengesini korumaya çalışmaz, elindeki mermiyi düşürmez. Geri tepen toptan korunma prosedürlerini uygulamaz. vs vs vs




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    quote:

    Orijinalden alıntı: Divinity

    Merak ettiğim bir konu var, top namlusu neden yivsiz?

    Tankların genelinde yivsiz namlu kullanılır.Zırh teknolojisi geliştiği için gereksiz görülmekte artık yivli namlular.Ama tabanca veya silahlarda yivli mermiler daha ağır hasar verir sonuçta insan bedeni çelikten değil.


    Edit: Bir üstteki arkadaş yanlış bir bilgi vermiş.Onu düzelteyim.Yivli mermi daha hızlı gider hızı yivsize göre daha fazladır.



    Söylediklerinize ek olarak şöyle bir durum var:

    Namlunun yivsiz olmasındaki en büyük sebep diğer tanlara karşı kullanılan kinetik enerji mühimmatı. Bunu ince uzun bir çelik ok gibi düşünebilirsiniz. Yapılarından dolayı (dediğim gibi ince uzun) bunlar füzelerde olduğu gibi dönmeden, kanatçıklarla hareket etmek durumunda. Bu nedenle yivli namludan atılamıyorlar. Kinetik enerji mühimmatları tanklara karşı en büyük tehdit. Füzeleri hard kill sistemleriyle falan durdurabiliyorsunuz ama bu mühimmat şu an karşı koyulması en zor antitank mühimmatı durumunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.


    be süper zeki insan zaten tank Kore den lisanslandı. Biz kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda geliştirmeler yapıyoruz. Çok beğendiğiniz leoparlar abraamslar kaç senede bu hale geldi bilmiyor musun? Bak Rusya ya herkese sattığı t-80 ler savaş meydanın rezil kepaze oldu diye biraz geliştirip adını t-90 yapmak zorunda kaldı.

    Çok akıllıca işler yapıp lisans alıyoruz. Bakın savaş uçağı için Saab dan destek alındı ve yıllar sürecek tasarım aşaması çok kısa sürede şekillenmeye başladı.

    Neden doldurucu yokmuş. Çünkü TSk istemedi. anlamsız anlamsız yorumlardan midem bulandı.

    Aslına bakarsanız yola böyle çıkılmıştı ancak şu anda kore kökenli çok fazla bir şey kalmadı. Kore'den alınan en önemli destek süspansiyon konusunda. Benzeri tanklar torsion bar tipi süspansiyon kullanırken, Altay K2'de de bulunan hidrolik süspansiyonu kullanıyor.




  • 30 yıl ve daha öncesinde ki yıllarda iktidar da olanlar, vecihi hürkuş, necmettin erbakan v.b gibi insanlara destek olup bu gibi tankları , uçakları dışarıdan ithal etmek yerine , yerli üretime önem verselerdi , 30 yıl önce tanklarımız üretmiş olur ve dünyaya ihracat ediyor olurduk. Buradan gelen maddi imkan ve teknoloji ile şimdi tank yerine füze ve uydu sistemlerini üretmek için konuşuyor olurduk.

    Yorumlarda ve konularda devamlı adı geçen leopard tankların baş mühendisi necmettin erbakandı !

    http://www.ostim.org.tr/tr/video/leopar-tanki-ve-prof-dr-necmettin-erbakan/40


    Hürkuş ve Devrim arabalarınıda inceleyin bir ara, bakalım neden şu anda uzaydan balistik füze atamıyoruz ya da kendi yerli arabamıza binemiyoruz !

    Ayrıca roket sistemlerinde de şu an arge çalışmalar devam ediyor ve 600 km menzilli roketlerin testleri yapılıyor.

    Ve son olarak şu haberi okuyun bakalım 380 yıl önce roketi kullananan ilk millet kim ?

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=-52725



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 14 Mayıs 2013; 1:40:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirmik

    IDEF'te görünen taret aynı ağırlıkta bir mockup. Ancak gerçek taret takıldı ve atış testleri de şereflikoçhisarda yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

    Şu an iki prototip var: MTR ve FTR

    MTR'nin açılımı "Mobility Test Ring" yani "hareket test aracı". Bu araçta atış yapamayan bir kule var. Amacı aracın hareket kabiliyetini test etmek. Asfaltta, çölde, karda, çamurda, eğimli arazide... Allah ne verdiyse artık.

    Diğeri ise FTR yani "Fire Test Ring" bu da atış testleri için. Bu araçta atış yapabilen kule var. Atış testleri bununla yapılıyor.

    Selam, arac giderken topu sap gibi sallaniyor diyenler icin dedim. 2012den beri takip edemedim ftr modeli ne zaman teste basladi? Birde bu sene zirh testlerine baslanacakmis onun durumu nasil gidiyor? Birde anliyorsaniz hocam, biliyorsunuz zirh ha diyince iyi kalitede uretilen birsey degil. Iyi bir zirh icin senelerin birikimi gerekir. Bizdeki zirh bittiginde bi merkava, leopard 2a7 gibi olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erchamion


    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    Bu arada çoğu arkadaş tankın namlu ve silah sisteminin MKE de üretildiğini bilmiyor.MKE şu anda alt üstlenici konumunda olduğu için ismi pek geçmez ama tankın en önemli iki parçası namlu ve silah sistemi (silah sistemi 350 ye yakın alt parçalardan oluşur) Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında üretilmektedir.Kendim de orda çalışmaktayım.Özellikle şu habere bakabilirsiniz.Namlular bizzat fabrikada dökülmekte ve son aşamaya kadar işlem görmektedir.Silah sisteminin norm parçaları hariç hepsi fabrikada üretilmektedir.

    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=61100&rid=4369&p=1&hid=21631147

    Edit: Silah Sistemi nedir diyenler 15. fotoya bakabilirler.

    Kırıkkale'de misin?

    Evet hocam Çelikteyim siz?

    Yanlış anlaşıldı. Ben MKE'de değilim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jyggalag

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2'sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2'yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)
    Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.

    İhtiyaç duymamış olabilirler. Ona bakarsan Amerikan M1A2, Alman L2A7 ve İsrailli Merkava 4'de de gariban doldurucu var.

    ihtiyaç duyulmamış mı? parası neden ödendi o zaman?

    1- Autoloder sayesinde tankın silueti daha küçük olur (bakınız XK2 taret)
    2- Autoloder insandan daha hızlı doldurur
    3- Her konuda daha güvenlidir
    4- Fazladan bir kişinin eğitimi, kumanyası, maaşı, ıvırı zıvırı her şeyiyle çok pahalıdır.
    5- Bir tank imha olduğunda 3 kayıp vermek yerine neden 4 kayıp yani koskoca bir can veresin?

    1975 lerde dizayn edilen tankları bana örnek göstererek bak onlar yapmadı bizde yapmıyoruz iyi işte demek yanlış.
    m1a2 ikinci mermiyi atana kadar autoloder olan bir tank çoktan 3 mermi atmış olur.

    Tsk'nın istememesinin sebebi performansından memnun kalmamasıydı yanılmıyorsam. Ayrıca her konuda daha iyi değildir autoloader. Daha hızlı doldurmaz hatta hız konusunda insana henüz yetişebilmiştir bu sistem. Daha güvenli değildir. Ayrıca dördüncü bir kişi dezavantaj değil tam tersine avantajdır.

    Leopard, Challenger ve sizin de yazdığınız gibi Abrams dört kişilik ve autoloader kullanmıyor. Sorun olacak bir şey değil kısaca.

    Ayrıca şu atacağım linkteki mesajları okuyun. Manual doldurmanın daha avantajlı olduğunu göreceksiniz.

    http://www.defencetalk.com/forums/army-security-forces/should-m1a3-use-autoloader-11470/

    Bilgi için teşekkürler. Eski autoloder sistemlerini yenilerle karıştırmamak lazım örneğin fırtına 15 saniyede 3 mermi atabilme kabiliyetine lazım. Ayrıca autoloder zırha gelen mermilerden korkmaz, engebeli arazide dengesini korumaya çalışmaz, elindeki mermiyi düşürmez. Geri tepen toptan korunma prosedürlerini uygulamaz. vs vs vs

    Zaten karıştırmıyorum yanlış anlamayın. En basitinden verdiğiniz örneğe bakalım. Bu dakikada 12 mermi yapar. Ki aslında kendiniz cevabını verdiniz. Şöyleki bir insan dakikada 15 mermi yükleyebiliyor ki bunun testlerini yapan bizzat Us Army. Ayrıca verdiğiniz örnekteki araç artillery ki burada autoloader daha avantajlı oluyor hız bakımından ona bir şey diyemiyorum. Fakat aynı şey tank için geçerli değil. Ayrıca ammo seçeneğini ortadan kaldırır autoloader. Olası bir teknik sorunda tankı zor durumda bırakır. "Zırha gelen mermilerden korkmaz ve daha güvenlidir" kısmı için birkaç şey kopyalamak istiyorum izninizle.

    "The most common autoloaders store their ammunition in the turret basket, increasing the possibility of a catastrophic explosion should the armor around the hull or turret be penetrated. More armor protection, and isolation/separation of the ammunition from the crew compartment has traditionally been available in tanks with a human loader, which can decrease the possibility of cook-off, or protect the crew in case of an ammunition explosion."

    "However, some newer autoloader designs also store the ammunition in an isolated compartment in the turret bustle, with blow off panels on top and the ramming mechanism underneath or in the middle. This allows for much better crew protection, but is disadvantaged because the loading mechanism located in the ammunition compartment reduces the available space and number of rounds that can be carried considerably compared to a similar sized compartment without machinery. With such a design, the loader crew member can be eliminated, but only half the ammunition can be carried ready, in the compartment with the autoloader. Therefore, such a tank usually stores additional ammo in compartmentalized storage at the bottom of the fighting compartment, like older manual loading tank designs. This storage can be surrounded by water, and compartmentalized to some extent, but the reduced crew must still transfer this ammunition to the autoloader at some point. However, such a design can also allow for the rapid replacement of the autoloader and reloading of the ready ammunition by making the compartment at the rear of the turret a modular component that can be easily replaced with appropriate support equipment, similar to how the US MLRS system is reloaded, but possibly even faster. Another possible advantage is that the door that separates the turret can only be large enough for one round of ammunition to slide through, rather than extending across the entire rear of the turret as in the case of the M1 Abrams - this could save additional mass and reduce the power necessary to operate the door, by using less massive armor for the same level of protection, since it would be part of the turret instead of a sliding component in a heavy frame."

    İlk paragrafta yarattığı sorunu okuyabiliyorusunuz. Fakat ikinci paragrafta, yeni nesil autoloaderlarda yapılan çalışmaların bu sorunu engellediği görülebilse de başka bir taraftan açık vermiş olunuyor.
    Benim şahsi görüşüm 120mm için hala en uygun yoldur manual doldurma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wol4onak


    quote:

    Orijinalden alıntı: kirmik

    IDEF'te görünen taret aynı ağırlıkta bir mockup. Ancak gerçek taret takıldı ve atış testleri de şereflikoçhisarda yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

    Şu an iki prototip var: MTR ve FTR

    MTR'nin açılımı "Mobility Test Ring" yani "hareket test aracı". Bu araçta atış yapamayan bir kule var. Amacı aracın hareket kabiliyetini test etmek. Asfaltta, çölde, karda, çamurda, eğimli arazide... Allah ne verdiyse artık.

    Diğeri ise FTR yani "Fire Test Ring" bu da atış testleri için. Bu araçta atış yapabilen kule var. Atış testleri bununla yapılıyor.

    Selam, arac giderken topu sap gibi sallaniyor diyenler icin dedim. 2012den beri takip edemedim ftr modeli ne zaman teste basladi? Birde bu sene zirh testlerine baslanacakmis onun durumu nasil gidiyor? Birde anliyorsaniz hocam, biliyorsunuz zirh ha diyince iyi kalitede uretilen birsey degil. Iyi bir zirh icin senelerin birikimi gerekir. Bizdeki zirh bittiginde bi merkava, leopard 2a7 gibi olur mu?

    2012 kasım/aralık gibi atış testleri başlamıştı. Öncelikle güven atışları yapıldı. Yani içinde insan olmadan uzaktan kumandayla gerçekleştirildi atışlar. İnsanlı atışların da bu aralar başlaması lazım zannediyorum.

    Zırh konusu tam bir muamma bizim için. Bir tankın en "gizli" tarafı zırhıdır. Dünyanın genelinde böyle. M1 olsun, leopard olsun, challenger olsun her tankla ilgili her türlü bilgiyi elde edebiliyorsunuz ama zırhın ayrıntılarını öğrenmek çok kolay değil. Umarım roketsandakiler iyi iş çıkarıyordur :)




  • Bu video IDEF'te gösterilmişti. Başlangıçtan bugüne kadarki bütün testler gösteriliyor sanırım. Atış testlerine ait görüntüler de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jyggalag

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jyggalag

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2'sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2'yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)
    Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.

    İhtiyaç duymamış olabilirler. Ona bakarsan Amerikan M1A2, Alman L2A7 ve İsrailli Merkava 4'de de gariban doldurucu var.

    ihtiyaç duyulmamış mı? parası neden ödendi o zaman?

    1- Autoloder sayesinde tankın silueti daha küçük olur (bakınız XK2 taret)
    2- Autoloder insandan daha hızlı doldurur
    3- Her konuda daha güvenlidir
    4- Fazladan bir kişinin eğitimi, kumanyası, maaşı, ıvırı zıvırı her şeyiyle çok pahalıdır.
    5- Bir tank imha olduğunda 3 kayıp vermek yerine neden 4 kayıp yani koskoca bir can veresin?

    1975 lerde dizayn edilen tankları bana örnek göstererek bak onlar yapmadı bizde yapmıyoruz iyi işte demek yanlış.
    m1a2 ikinci mermiyi atana kadar autoloder olan bir tank çoktan 3 mermi atmış olur.

    Tsk'nın istememesinin sebebi performansından memnun kalmamasıydı yanılmıyorsam. Ayrıca her konuda daha iyi değildir autoloader. Daha hızlı doldurmaz hatta hız konusunda insana henüz yetişebilmiştir bu sistem. Daha güvenli değildir. Ayrıca dördüncü bir kişi dezavantaj değil tam tersine avantajdır.

    Leopard, Challenger ve sizin de yazdığınız gibi Abrams dört kişilik ve autoloader kullanmıyor. Sorun olacak bir şey değil kısaca.

    Ayrıca şu atacağım linkteki mesajları okuyun. Manual doldurmanın daha avantajlı olduğunu göreceksiniz.

    http://www.defencetalk.com/forums/army-security-forces/should-m1a3-use-autoloader-11470/

    Bilgi için teşekkürler. Eski autoloder sistemlerini yenilerle karıştırmamak lazım örneğin fırtına 15 saniyede 3 mermi atabilme kabiliyetine lazım. Ayrıca autoloder zırha gelen mermilerden korkmaz, engebeli arazide dengesini korumaya çalışmaz, elindeki mermiyi düşürmez. Geri tepen toptan korunma prosedürlerini uygulamaz. vs vs vs

    Zaten karıştırmıyorum yanlış anlamayın. En basitinden verdiğiniz örneğe bakalım. Bu dakikada 12 mermi yapar. Ki aslında kendiniz cevabını verdiniz. Şöyleki bir insan dakikada 15 mermi yükleyebiliyor ki bunun testlerini yapan bizzat Us Army. Ayrıca verdiğiniz örnekteki araç artillery ki burada autoloader daha avantajlı oluyor hız bakımından ona bir şey diyemiyorum. Fakat aynı şey tank için geçerli değil. Ayrıca ammo seçeneğini ortadan kaldırır autoloader. Olası bir teknik sorunda tankı zor durumda bırakır. "Zırha gelen mermilerden korkmaz ve daha güvenlidir" kısmı için birkaç şey kopyalamak istiyorum izninizle.

    "The most common autoloaders store their ammunition in the turret basket, increasing the possibility of a catastrophic explosion should the armor around the hull or turret be penetrated. More armor protection, and isolation/separation of the ammunition from the crew compartment has traditionally been available in tanks with a human loader, which can decrease the possibility of cook-off, or protect the crew in case of an ammunition explosion."

    "However, some newer autoloader designs also store the ammunition in an isolated compartment in the turret bustle, with blow off panels on top and the ramming mechanism underneath or in the middle. This allows for much better crew protection, but is disadvantaged because the loading mechanism located in the ammunition compartment reduces the available space and number of rounds that can be carried considerably compared to a similar sized compartment without machinery. With such a design, the loader crew member can be eliminated, but only half the ammunition can be carried ready, in the compartment with the autoloader. Therefore, such a tank usually stores additional ammo in compartmentalized storage at the bottom of the fighting compartment, like older manual loading tank designs. This storage can be surrounded by water, and compartmentalized to some extent, but the reduced crew must still transfer this ammunition to the autoloader at some point. However, such a design can also allow for the rapid replacement of the autoloader and reloading of the ready ammunition by making the compartment at the rear of the turret a modular component that can be easily replaced with appropriate support equipment, similar to how the US MLRS system is reloaded, but possibly even faster. Another possible advantage is that the door that separates the turret can only be large enough for one round of ammunition to slide through, rather than extending across the entire rear of the turret as in the case of the M1 Abrams - this could save additional mass and reduce the power necessary to operate the door, by using less massive armor for the same level of protection, since it would be part of the turret instead of a sliding component in a heavy frame."

    İlk paragrafta yarattığı sorunu okuyabiliyorusunuz. Fakat ikinci paragrafta, yeni nesil autoloaderlarda yapılan çalışmaların bu sorunu engellediği görülebilse de başka bir taraftan açık vermiş olunuyor.
    Benim şahsi görüşüm 120mm için hala en uygun yoldur manual doldurma.

    Gerçekten verdiğiniz bilgiler önemli. Umuyorum işin ehli kimseler AR-GE ve mali hesaplarla en iyi çözüme karar vermiştir. Bir haberde okuduğuma göre 2 versiyon üretilecekmiş biri autolader biri manuel ama bu kararda bir değişiklik oldumu bilmiyorum.
    Allah kullanmayı gerekıtirmesin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5

    30 yıl ve daha öncesinde ki yıllarda iktidar da olanlar, vecihi hürkuş, necmettin erbakan v.b gibi insanlara destek olup bu gibi tankları , uçakları dışarıdan ithal etmek yerine , yerli üretime önem verselerdi , 30 yıl önce tanklarımız üretmiş olur ve dünyaya ihracat ediyor olurduk. Buradan gelen maddi imkan ve teknoloji ile şimdi tank yerine füze ve uydu sistemlerini üretmek için konuşuyor olurduk.

    Yorumlarda ve konularda devamlı adı geçen leopard tankların baş mühendisi necmettin erbakandı !

    http://www.ostim.org.tr/tr/video/leopar-tanki-ve-prof-dr-necmettin-erbakan/40


    Hürkuş ve Devrim arabalarınıda inceleyin bir ara, bakalım neden şu anda uzaydan balistik füze atamıyoruz ya da kendi yerli arabamıza binemiyoruz !

    Ayrıca roket sistemlerinde de şu an arge çalışmalar devam ediyor ve 600 km menzilli roketlerin testleri yapılıyor.

    Ve son olarak şu haberi okuyun bakalım 380 yıl önce roketi kullananan ilk millet kim ?

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=-52725


    Rahmetli Erbakan'ın en büyük hayaliydi ağır sanayi hamlesiyle hem savunma sanayi hem de diğer endüstrileri yurtiçinde geliştirmek...ama hep kestiler önünü..




  • Bu ortaklığın Almanlarla yapılıp orduda Leo'ları görebilsek çok daha sevinirdim ve Erbakan hocanın, zamanında siyaseti ile değilde mühendisliği seçip motor konsundaki deneyimlerini ülkeye katmasını.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.