Şimdi Ara

Milli savaş uçağı KAAN’da kullanılan ASELSAN sistemleri açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nato savunmak için kullandıkları argüman; 30 sene önce Kurtuluş Savaşı veren ülkeyi olası işgalle korkutmak :)



    Daha beyinsiz bir argüman sunulamaz herhalde



    Tayvan gibi tam bir ülke bile sayılamayacak ülkenin 100 yıldan fazladır varlığını devam ettiği dünyada bizim devam edemeyeceğimizi iddia edenler var hala :)

  • 7 düveline mikronlarına kadar siyallaştırıp uçağın üstüne akape yazısını yapıştırıcıklar. Bizde burda gördükçe kusucaz iğrenicez.

  • jubeii kullanıcısına yanıt

    secimler yaklasti ya,bak akp yapti digerleri yapamadi süsü vermek,halbusiki TAI ve Aselsan daha akp var olmadan önce kuruldu,akillarinca akp yapti dedirtmek.

    Iki bogaz köprüsü yapildi,eski bogaz köprülerinden pahali bunlami gurur duymasi gerek milletin :)))..

    Gecen sene secimlerden önce bolca karadenizde gaz bulundu yalaniyla milleti gazladilar,madem bulunduysa neden halen türkiyede gaz pahali,neden hükümet venezuela ile gaz ve petrol anlasmasi yapiyor,hic inandirici gelmiyor.

    Altay tankinin basit dizel motorunu üretemiyen ülke nasil teknik bakimindan,daha zor bir seyi türkiyedekiler yapsin,yakinda bu kaan projeside ,altay tanki gibi kenarda motor icin bekleyerek paslanir durur..

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Hayal dünyanıza göre kim kimi çökertemiyor bilmiyorum ama birkaç noktayı hatırlatmama izin verin!
    - Rusların Osmanlı topraklarından çekilmesinin sebebi Lenin ve grubunun yaptığı Ekim İhtilaliydi!
    - Tıpkı Ruslar gibi İtalyanlar'da Kurtuluş savaşı sırasında Azerbeycan Türklerine ve Anadolu Türklerine Kurtuluş Savaşı için silah satmışlardır.
    - Almanların Anadoluya girmemerinin birden fazla sebebi var. Türkiye'nin işgali için Hitler emri ile Gertrude Planı adında bir operasyon planı hazırlanmıştır ama Ruslar ile uğraşmaları yüzünden bu plan uygulamaya konamamıştır!
    - 2.Dünya savaşını Amerikalı'ların veya Avrupa'lılardan ziyade Ruslar neredeyse bütün Avrupayı fethederek Berlin'i işgal etti!
    - 2. Dünya savaşı galibi olan Sovyetler Birliği, İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolü ile doğu karadeniz ve doğu anadolu topraklarının büyük bir kısmının kendilerinin birer parçası olan Sovyet Gürcistan ve Sovyet Ermenistan'a ait olduğunu iddia etmiştir.

    Nacizane tavsiyem, herhangi bir konu hakkında bir bilginiz yoksa önce araştırın sonra fikir edinin! Tarihi bilginizin eksik veya hiç olmaması ne buraya ne de herhangi bir yere yanlış bilgi yazmanızı haklı çıkartmaz! Sizin yanlış bilginiz, konu hakkında bilgisi olmayanları hatalı bir yola sokar! Okumanız için ki okumayacağınız aşikar, aşağıya üstte yazdığım konuların linklerini bırakıyorum!

    Ekim Devrimi ve Rusların Anadoludan çekilmesi ile ilgili bilgi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Rus_Devrimi_(1917)

    İtalyanların Kurtuluş Savaşındaki Askeri Teçhizatları ile ilgili bilgi
    https://belleten.gov.tr/tam-metin/2451/tur

    Hitler'in Türkiye'nin işgali için hazırlattığı operasyon planı
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Gertrude_Operasyonu

    Sovyetler Birliği'nin Türkiye üzerindeki toprak iddiaları
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sovyetler_Birli%C4%9Fi%27nin_T%C3%BCrkiye_%C3%BCzerindeki_toprak_iddialar%C4%B1





  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    kağıt üzerindeki hedefleri o. f22 kadar olmasa da f35 den daha iyi olacak deniyor. olur yada olmaz bir hedef belirlemişler. inşallah da olur. ama şuana kadar başarısı ispatlanmış yani savaş görmüş bir uçak da yok dünyada. belki f18 diğerleri henüz test edilmediler. kaan da dahil.

  • Tendürek T kullanıcısına yanıt

    sovyetler toprak talep ediyordu o dönemi araştırmadığım için doğruluğunu bilmediğim bir konu. bulgarların edirne yada kafkasyada bazı bölgelerin talep ediğdiğini hatırlıyorum. yani sovyetler bir dost değildi. ama nato da toprak istemese bile güclenmemizi asla istemiyor. biz de potansiyelli bir ülkeyi bize karşı güclenecekken en başta durdurmak isterdik zaten.

  • yok o bize düşman şu bizim sırtımızdan vurdu tantanası yapacağınıza ülkede bi birlik ülke çıkarına ve bagımsızlığa kimin faydası olacaksa ona yakın duracaksın diğerlerinlede baglantıyı koparmayacaksın.

  • Aselsan ve bağlı kuruluşları bu ülkenin siyaset üstü, devlet aklının yan odasıdır. Hangi hükümet gelirse gelsin en az mevcuttaki kadar desteklemelidr.

    İlk yerli telefonu ürettiğinde şimdi gördüğü desteği görse dünyaca ünlü bir teknoloji markamız milenyumun belki de ilk yıllarında olacaktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walla ben yarın ne yiyeceğimi düşünüyorum.Uçak Kaan Umrumda deil.Akşam rüyamda üç harfli marketlerin Akşamdan sabaha etiket değiştirdiğini görüyom bu beni kabus görür gibi uyandırıyor.Uçak kanadı yenmiyor.

  • onur_duran O kullanıcısına yanıt

    sen birilerinin fikirlerini burda dogruymus gibi yansitamazsin,azebeycanin topraklarinin bir kismnini ruslara niye biraktigini arastir derim,1813 lerdeydi sanirim..

    Turkiyenin bogazlarini kim eline gecirirse o avrupa,orta sya ve ortadoguya hakim olur,ne amerikalisi nede sowyetler bunu istemez,o zamanki amerikan yalaniyla halk kandirilmistir,bosuna bosuna lozan anlasmasi yapilmadi.

    Hitler sandi blitz krieg gibi rusyayi ele geciririm ama hitlerin ordusunu ruslar degil rusyanin soguk hava kosullari kirdi,hitler türkiyeye girmeye calisamazdi,onu yapmaya kalktigi anda,amerikalilar bolca silah verirdi türkiyeye,bunu riske atamazdi,birinci dünya savasi gösterdi türklerin savas kabiliyetini.

    Amerikalilar dedi birak komunistlerle irkci almanlar birbirini kirsin ben sonra mudahale ederim ve öylede oldu..

    Tarih bilib bilmeden konusuorsun diyorsun,birilerinin yazdigi fikir dogru anlamina gelmez,turkiyenin bogazlarini ne sowyetler nede amerika birilerine yedirmez,Atatürk olsaydi ne derdi,geldikleri gibi geri giderler..





  • Tabii canim cok eskilere dayaniyor. Hatta ilk fikri veren Fatih Sultan Mehmet dir. Yani o kadar eski. Yoksa AKP ile ne ilgisi var caniiim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.