Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
8
Favori
9.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok iyi işler yapıyoruz.Daha çok alanda yerli üretim olur inşallah.
  • elbetteki bunların ülkemizde yapılabiliyor olması çok güzel ama Nuri DEMİRAĞ bunları 80 yıl önce yapıyordu 1931 yılında istanbul boğazına bugünki 3.köprünün tüm özellikleri taşıyan bir köprü tasarlamış maliyetini karşılayacak kredileri ayarlamış ama dönemin başbakanı İnönü ve ulaştırma bakanı Ali Çetinkaya olmaz bı iş demişler yaptırmamışlar yılmamış 1936 yılında uçak fabrikası kurmaya karar vermiş çeşit çeşit uçaklar yapmış bügünki Yeşilköy hava okulu ve Atatürk hava limanı onun eseridir, önce fabrikasına el koymuşlar sonrada nato standartlarına uymuyor diye kapatmışlar. aradan 80 yıl geçmiş...harbi geçmiş olsun hepimize...

    inşallah bu sefer birileri çıkıpta aynı oyunları oynamaz...

  • ccwolf C kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzfan dolayı sizi tebrik ediyorum. Az kaldı. Bazı şeylerin olması zaman alacak. Bu yapılanlar bile on yıl önce hayaldi. Bir tane ihalesi için 10 yıl bekşenmişti acaba hangi ülkeye versek ihaleyi diye. Şimdi ilk etap üretimi ortaklı ikinci etapta ise tam yerli üretim geliyor. Yeni uydu projeleri yazılım ve kontrol noktasında yerli olmakla da büyük bir başarı elde edilmiştir. İnşallah devamlı ve hızlı bir gelişim olur. Allah milletimize ve decletimize yardımcı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlerin ortalık yerde dolaşmasının bir sebebide hiç bir önem ve ehemmiyetinin kalmamasıdır. Troller tarafından kalkınmaymış gibi veya kendileri yapmışmış onlar olmasa olmayacakmışmış gibi sunulması siyasi reklam aracı olarak kullanılmı vs. Yani bu ülkede F16 üretiliyor safkan devlet malı böyle özel şirketlere ait değil ama hiç bir sırrını ortalık yerde bulamazsınız. Bu sizin ordunuzun en büyük zafiyeti olur. Her türlü silahın bir açığı vardır. Yerli malı BMC zırhlı ve mayına karşı dayanıklı askeri araçlar üretiyordu devlet sahip çıkmadığı için battı. 100 milyon dolar borcu vardı hepsi bu. Şimdi araplara ait. 5 milyara saray yapıldı. 1 milyara uçak alındı. 1 milyara makam aracı alındı.

    Birde ordunun otoritesinin kalmadığının kanıtı hiç bir ordu açık seçik bilgilerini kendi halkıyla dahi paylaşmaz. ABD de Boing firması F16 yı insansız olarak uçurdu.
    Görebildiğiniz ve alabildiğiniz tek bilgi uçağın gerçekten insansız olarak uçtuğu.

    Bundan 4 5 yıl önce asker karalama kampanyaları vardı işte o asker artık yok o asker olmayınca bunların hiçbir ehemmiyeti yok.

    İsrail arap savaşını zekasıyla kazandı elindeki silahlar araplarınkinden daha kötü olmasına rağmen. Niye çünkü arapların herşeyi ortalık yerdeydi ve bütün açıklarını zaafiyetlerini israil öğrendi ve bir kaç saat içinde 6 arap ülkesini yerle bir etti sadece 3-4 uçakla. Araplar büyük bir şok yaşadı ve savaşı kaybetti. Bu günkü israil devleti kuruldu.O uçakları kendisi üretemişti. Arapların uçaklarınıda o satmamıştı. Ama nereden aldıklarını ne model uçak kullandıklarını bu uçakların nerelerde bulunduğunu tek atışta nasıl vurulacağını radara yakalanmadan nasıl uçulacağını öğrendi.

    Yaa Tamam arablar komle salak ya bizimde onlardan kalır yerimiz yok bu ATAK ğın pervaneleri çok sağlammış ne yapılabileceği gayet açık ve net motor da kurşun geçirmiyor o zaman pervanelerini bu helikopteri düşürmek için kullana biliriz.

    Olay bu kadar basit.

    Bazı şeyler öyle bir anlatılıyorki sanki önceden ordu filan yoktu. O olmayan ordu hiç silahta üretmese dünyanın 3. caydırıcı gücüne sahipti.
    Ya şimdi kafasına esen Türkiyeyi tehdit ediyor, uçağını vuruyor, gemisini vuruyor kendi elimizle kendi düşmanımıza silah vermek zorunda kalıyoruz. Hayırlı İşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 21 Kasım 2014; 10:17:05 >




  • İnsanlık namına yine bişey yok. Hadi onu geçtim yerli diyorsunuz ama motoru siz üretmemişsiniz. "Yerli" ne demek tam anlayamadınız sanıırm.Sadece montaj yaparak yerli birşey üretmiş sayılmıyorsunuz. Umarım ilerleyen senelerde farklı alanlarda güzel çalışmalar olur.
  • emeğe saygı teşekkürler.inşallah çok daha iyilerini yaparız.
  • Agalar, seçimler yaklaştı mı heryerden petrol, doğalgaz fışkırır ya, bu tür haberler de nedense bana bunları hatırlatıyor, gelişmişlik sadece top tüfekle olmaz, ekonomi olarak olur, demokrasi olarak olur, eğitim olarak olur, genel mutluluk indeksi ile olur. Şimdi objektif gözle bakalım hangisi bizde var da övünelim. Yani fazla moda girmenin manası yok!

  • Merhaba,

    Olumsuz yorum yapan arkadaşlara anlam veremiyorum adı üstünde MİLLİ PROJE. Yok amerika uydularımızı tek füze ile indirir gibi safsataları ve bence çöplük bilgileri burada paylaşacağınıza yararlı bir iş yapın. Size örnek vermem gerekirse, yakın geçmişte cep telefonlarının işlemci üretimleri hususunda herkes az ya da çok bilgi sahibidir muhakkak. Amerika merkezli firmalar işlemci üretimi konusunda lider fakat mediatek firması işlemci üretimine başladığında yerel halk sizin yaptığınız gibi safsatalar ürettiler mi? veya xiaomi ilk telefonu ürettiğinde hazır iphone var boşver üretmeyi dediler mi? Ya da şimdi rusya devleti kendi işlemcisini üretme planları yaparken rusya basınında ne gereği var intel kullanın gibi söylemler duydunuz mu? Nihayetinde milli proje, devrim arabaları gibi bırakın üretmeyi fabrikayı kapatın mı denmeli. El birliği ile geliştirilmeli.

    Ülke olarak yapıcı eleştiriye ihtiyacımız var artık ve üreten, geliştiren insanlara..





  • Eve gidince izleyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel gelişmeler bunlar. ancak akp düşmanlığı bazılarının o kadar çok kanına işlemiş ki, ülkesinin gelişmesini destekleyenler akp'li gerici yobaz diye damgalanıyor. onlara necip fazıl'ın sözüyle cevap veriyorum. Biz, bize gerici diyenlere, ancak “deh” demek için gerideyiz.
  • İkinci bölümü merakla beklememe sebep oldun Mesut abi,devamı gelsin lütfen

    Birde bu bölümler her hafta mı yayınlanacak yoksa belirli bi zaman takvimi olmadan kafanıza göre mi yayınlayacaksınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede hükümet ve devlet kavramlarını karıştıran milyonlarca vatan haini var. hükümeti sevmezsin, siyasi bakış açısı sana uymaz ama devletini herzaman ve her koşulda sevmeli ve korumalısın. okullarda bu iki kavramın gençlere çok iyi anlatılması gerek.
    bugün dışarıda görüyoruz adam akp ye son derece karşı çıkmış dışarıda milletin devletin malına saldırıyor. aynı şey sanal ortamda da mevcut. milli imkanlarla yapılan projeler her konuda çok bilmiş! insanlar tarafında karalanır ve aşağılanır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tihilu

    İnsanlık namına yine bişey yok. Hadi onu geçtim yerli diyorsunuz ama motoru siz üretmemişsiniz. "Yerli" ne demek tam anlayamadınız sanıırm.Sadece montaj yaparak yerli birşey üretmiş sayılmıyorsunuz. Umarım ilerleyen senelerde farklı alanlarda güzel çalışmalar olur.

    Dunyada hic bir fabrika motor dahil uretim yapmaz. Dunyada hic bir fabrikada %100 yerli urun yapilmaz. Bu motor muhabbeti gercekten biktirdi artik arkadaslar, soyluyorum, motor ne kritik ne zor bir bilesendir savas ciksa size motor satmiyoruz deseler 3 ayda her turlu motor imal edilir.

    Yazilim mesela kritik bilesendir. Oyle devreler oyle algoritmalar var ki yapamazsin, parayla da alamazsin. Onlara da zaten kafa yoruluyor. Ama motor uretip uretmemek sadece maliyet tabanli ticari bir tercihtir tekrar soyluyorum savas ciksa petrolsuz dolarsiz kaliriz ama motorsuz kalmayiz birakin artik su motor muhabbetini.

    Tesekkur ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tihilu

    İnsanlık namına yine bişey yok. Hadi onu geçtim yerli diyorsunuz ama motoru siz üretmemişsiniz. "Yerli" ne demek tam anlayamadınız sanıırm.Sadece montaj yaparak yerli birşey üretmiş sayılmıyorsunuz. Umarım ilerleyen senelerde farklı alanlarda güzel çalışmalar olur.

    Dünyada Abrams, Leopard gibi ana tanklar dahil birçok silah bugün farklı ülkelerin farklı teknolojilerini kullanarak geliştiriliyor. Örneğin Abrams'a bakıldığında Alman tasarım ve üretimi Rheinmetall 120mm top kullanıyor. Altay'da kullanılan topun modelini ve menşeini bilmiyorum ama örneğin motoru yerli tasarım ve üretim olacak: http://www.tumosan.com.tr/tr/index.php/haberler/8-tuemosan/haberler/270-tumosan-altay-tanki-guc-grubu-projesi-ihalesini-kazandi

    Ayrıca Güney Kore ortaklığını da fazla dikkate almaya gerek yok, sadece ihaleye katılım şartlarından birisi yurtdışı firma ortaklığıydı, onun için Güney Kore firması ile anlaşılmış ancak ortaya çıkan ve devam etmekte olan proje tamamen Türk tasarımı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Arkadaşlar ben DH takipçisi değilim savunma sanayi tutkunu bir vatandaşım sizin teknoloji bilginiz gibi bende savunma sanayi alanında ciddi bilgiye sahibim. Bu nedenle tüm sorularınızı rahatlıkla cevaplayabilirim. Ayrıca Mesut Çevik bir hatanızı gördüm.T129 ve T129A diye modeller yok. T129A,B1 ve B2 modelleri var.Açıklamak gerekirse:
    A- Acil ihtiyaç için üretilen 9 helikopter,sadece güdümsüz hydra roketleri ve 20 mm topu var
    B1- Mızrak-u(UMTAS) ve Cirit gibi güdümlü füzeler kullanabiliyor.
    B2-Apache ayarında bir helikopter olacak.Apache'nin pervane kısmında bulunan Longbow radarıyla aynı işlevi gören milli MILDAR ismindeki radarımız entegre edilecek,RF karıştırıcılar vs. eklenecek.
    Diğer videolar için katkı yapmak isterim istediğinizi sorabilirsiniz.

    Merhaba,

    Lütfen bana mesutcevik@donanimhaber.com adresi üzerinden ulaşınız.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Metalurji ve malzeme mühendisleri kacırmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajim bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırdır abi sen bu projeleri hep eleştirirdin beğenmezdin,bazen bu yüzden sana çok kızardım şimdi progrmaını yapıyorsun hayırlı olsun :)

  • elinize sağlık video için. bir yerden başlamak lazım en azından.
  • Güzel bir program olmuş devamını bekleriz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.