Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
8
Favori
9.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnşallah diğer projelerde atak helikopteri gibi dünyada bir numara olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    hayırdır abi sen bu projeleri hep eleştirirdin beğenmezdin,bazen bu yüzden sana çok kızardım şimdi progrmaını yapıyorsun hayırlı olsun :)

    Merhaba,

    Benim eleştirdiğim şey projeler değil projeleri kendileri geliştirmiş gibi sunan politikacılardı. Ama halkımız politikacıları babalarından çok sevdikleri için onlara laf geldi mi algıları kapanıyor gerisini dinlemiyorlar.

    Göktürk-2'i ileri teknoloji Casus uydu, terörle mücadelede iş görecek diye tanıtanlar da yapan mühendisler değil yine politikacılardır. Kaldı ki videoyu izlerseniz Göktürk-2 için ne dediğimi duyarsınız.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Mesut Bey,

    öncelikle böyle bir milli seri yaptığınız için çok teşekkürler.

    konumuza gelirsek, bir noktayı atlıyorsunuz sanırım. Bu gibi projeler için para lazım, bu projelere inanan siyaset adamları lazım. Bu güne kadar bu gibi projeler yok muydu?
    yapılması gerekenleri bir lise talebesi bile yazabilir. insansız hava aracı, gelişmiş uydular, süper savaş uçakları, kendi işlemcimiz, kendi tıp araç gereçlerimiz, kendi tohum bankamız vs.

    Asıl mesela, ülkenin profesörlerine, mühendislerine yani bu ülkenin zeki insanlarına kaynak ayırmak. Parayı onların ayaklarının altına sermek.

    e biri de çıkıp hortumları kesip parayı vatanına milletine harcıyorsa bırakın da biraz övünsün değil mi?

    çocuk gibi seviniyoruz en ufak milli bir projemiz olunca. neden? çünkü daha önce den yaşamadık böyle duygular. yakında herkes alışır, sıradan bir hale gelir aynı amerikada ki gibi ve çok önemli projeleri bile mühendisler taktim eder.

    saygılar.

    Para var tabi ama nereye gittiğini söyleyeyim ben size ayakkabı kutularına diyanete ayrılan kısma . Asıl mesele zeki insanlara kaynak ayırmak demişsin birileri kendine kaynak ayırmaktan başka ne yapıyor bu eğitim sisteminde güzel verimli öğrenciler yetiştirmek mümkünmü sence birde bunu sormak lazım ?
    Biz hiç birinin çıkıp hortumları kestiğini görmedik daha çok saray gibi sembolik unsurlarla uğraşıyor. ha bu arada aynı amerikada gibi demişsin amerikadan şuan neredeyse 100 yıl gerideyiz eğer onların seviyesine gelmek istiyorsak siyasilerin çıkar ilişkisi gözetmemesi lazım din devlet ayrılması lazım diiyanete harcanan para bilime harcanması lazım ama bunlar içinde iyi eğitimli cahil olmayan bir halk lazım geçen gördük cübbeli denen ucube herif nasanın uzay çalışmalarına gereksiz deyip dalga geçti aslında bilmiyorki dalga geçilecek olan kendisi bu tip bu tarz düşünen insanlarla bir yere gelemeyiz sineği kartal gibi göstermemek lazım birde yok yüzde 100 yok dünyanın en iyi tankı felan bir kere motoru alman malı bunu biliyorsunuzdur umarım .




  • Savunma sektörüyle ilgili donanım haberlerinin olması da iyi. Helikopter konusunda pek sıkıntım olmadı, fakat tank ve insansız hava uçağı konusunda hala tatmin olamadım. Türkiye'nin çabalamasına çok sevindim elbette, ancak daha ileriye götürmesi gerekir bu çalışmaları. Geçen yaz mevsiminde İsrail tanklarıyla ilgili videolar seyretmiştim, çok fenaydı. Tam bir bilim ve teknoloji harikaları. Türkiye'nin yaptığı makineler eski versiyonları gibi. Yine de iyi bir yatırım, ülkemizin başına bela kesilmiş PKK terörüyle ve IŞİD terörü tehdidiyle mücadele için hepsinin de pozitif yararı olacaktır. Ancak güçlü bir devlet ile mücadelede yetersiz kalacaktır diye tahmin ediyorum. Diğer ülkelerin elindeki teknolojilere yüzeysel bir araştırma bile yaparsanız anlayabilirsiniz. Türkiye'nin bu adımlarını takdir ediyorum, adım adım olacaktır bu işler, umarım küresel nitelikte üretim yapabilir gelecekte. Hatta dileğim odur ki öncü olmasını isterim. Bu bizi de sevindirir.


    Bu planladığınız seriyi tamamladıktan sonra diğer ülkelerin elindeki donanımlarla ilgili de videolar hazırlayabilirsiniz, gerçekten, bilim-kurgu filmlerinden fırlamış teknolojiler var, bizleri de elinizden geldiğince ayrıntılı bilgilendirmiş olursunuz.




  • Ulan polonyalilarin hafif tankiyla bizim agir altayi bir tutmuslar bu neyin kafasi birisi elma biri armut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bi eksiklik var diyordum hep Yorumunuza çok hak veriyorum sanki maket gibiymiş geliyor banada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saint1

    Daha iyileri de gelecektir.
    İlk üretimler olmasına rağmen çoğu üst sınıf araçlar.

    +1903
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Al yine hükumete duyduğu nefret yüzünden MİLLİ üretime karşı kamiller geldi.
    Bu hükumet geçicidir kalıcı olan devlet.
    Gavura kızıp oruç bozmayı da geçtiniz artık gavura kızıp gavur olmaya ne gerek var.
    Şu ülke için yapılıyorsa iyi olan her şey desteklenir.
    Sen yine adamın sarayına kız, gemiciklerine konuş, yolsuzluklarını yüzüne vur ama her fırsatta ülkeyi yerme peşine düşme.
    Sen yap o zaman onların yapamdığını da sana helal olsun diyelim.

    evet bunlar ilk projeler gidipte almanın kiyle kıyaslayamassın ama 50 yıl sonra ülke bu şekilde yönetilirse almanyayı da geçecektir.
  • uzun süredir yazılımlar ile haşır neşirim orta seviyede gidip geliyorum diyelim,şöyleki yazılımı size aitse demiri motoru kime ait olursa olsun o proje size aittir :) göktür uydusuna gelince sanırım israil kamera alınmasına engel olmuş bi ara güney kore ile halledilecek denmişti ama olmadı sanırım yinede büyüyp ayaklarımız üstünde duraçağız zamnala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burhanezidane

    Vay arkadaş gerçekten insanımız çok aşırı ilginç.
    Hükumete geydireceğim diye devletine söven mi ararsın ?
    Aşağılık kompleksinden mi ne biz bir şey yapamayız, yalan bunlar diyen mi ararsın ?
    Sanki yaparken ona sormuşlar gibi bunların şu kadarı ithal vs diyen mi ararsın ?
    Sanki o an hayata başlamış gibi 0'dan en iyisini neden yapamadık diye çamur atan mı ararsın ?
    Yılların güçlü devletlerinin bilgi , beceri ve teknoloji birikimi ile karşılaştırma gafletine düşen mi ararsın ?
    Ve en ilginci komplo teorilerinde sınır tanımayıp bu sitenin , konunun ve dolayısıyla Mesut Bey'in ele geçirildiğine kanaat getiren mi ararsın ?

    Allah ilk önce bu kadar olumsuzlukla ve zihinlere örülmüş duvarlarla başa çıkmak zorunda olan insanlara yardımcı olsun .

    peki sana bi soru,eleştirdiğin yazıların hepsi birer düşünce mi,düşünce.ve sen hoşuna gitmese bile bu düşüncelere saygı duymak zorundamısın,evet.yani millete vay efendim insanımız çok garip,allah yardımcı olsun demek marifet değil. ben senin düşüncene saygı duydum,tüm sorularına cevap veriyorum.
    Biz bişey yapamayız diye yorum yapanı görmedim daha,varsa bile elin beş parmağıyla sınırlıdır.
    Başkaları parçalar ithal dediyse bilgi vermeye çalışmış niye öyle sitem ettinki?
    Neredeyse kimse en iyisini neden yapmadın demedi,hatta herkes yürümeyi öğrenmeden koşulamayacağı hakkında yorum
    Yazmış
    Evet güçlü devletlerle karşılaştırıyoruz,ki eksiklerimizi görüp eleştri yapabilelim devlet daha iyisini yapsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumları Okuyunca Güzel Ülkemin düşmana hiç ihtiyacı olmadığını içinde haddinden fazlasını barındırdığını anladım . Gurur duyup daha iyisini yapmak için destek olmak yerine bazıları hazımsızlık problemi yaşarcasına ne diyceğini nasıl karalıyacağını şaşırmış durumda . Ergen genç misali bir teknolojinin elde edilip geliştirilmesi aşamalarından bi haber , kılavye profosörleri baya artmış. Düne kadar tek projesi olmayan ülkemde şimdi hemen her alanda bir çaba ve gayret içinde olduğunu görmeyenler ya kör yada başta belirtiğim kesimin gizli mensubu . Yapılanları Gururla izledim , arkası gelecektir ve emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim .

  • güzel olmuş 2.yayınını isteriz

  • başbakan davutoğlu bir konuşmasında demişti tv'de depremle ilgili tartışma programı izleyip deprem profüsörü olan bir milletiz!!!!

  • Yok şu ondan iyi yok bu ondan kötü, sıcak harbe girmedikten sonra silahınızı gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilemezsiniz. O yüzden Altay iyi mi kötü mü bilinmez şu anda. Örneğin Otokar Kobralar, Kirpiler, obüs toplarımız kullanılıyor ve gelişim devam ediyor.

    Motor konusunda tankın motoru yerli olacak ama helikopter için bu iş çok kolay değil. En büyük sebebi mali, üretirsiniz belki ama satmanız lazım yoksa zarar edersiniz. Zaten şu anda birim maliyet olarak Atak çok ucuz değil, üstüne bir de motor eklenirse iyice artar. Rotorları gibi bazı yedek parçaları üretir hale geldik. Ama helikopter sen de olduğu müddetçe motoru bir şekilde temin edersin, zaten aynı anda hem Rusya,hem Avrupa,hem de Amerika ile savaşa girecek halin yok, girdin diyelim istediğin kadar motorunu kendin üret yenilirsin yine.

    Siyasiler konusuna gelince, siyasiler hep aynıdır zaten.




  • UMARIM BU PROJELERİN DEVAMI GELİR BUNU UMUTLA BEKLİYORUM
    Ama eleştirmek istediğim noktalar var bu projeler trollerin anlattığı şekilde gidip dünyadaki belli başlı savumma sanayini bilen şirketlere anlatsanız şaşırıp kalırlar herhalde dag fare doğurdu derler lakin teknoloji transferi ve bu alana küçükte olsa yatırım yapılması acısından bizim için çok çok önemlidir daha önemlisi cumhuriyetin kuruluşunda uçak fabrikası 1960larda yapılan devrim arabaları gibi sonradan kenara bırakılmasın
    GÖKTÜRK-1 Projesi TELESPAZIO şirketinin ana yükleniciliğinde TUSAŞ sorumluğu olduğu bir proje ile yapılırken GÖKTÜRK-2 kazanılan tecrübelerle tubitak-TUSAŞ birlikde üretti ve çinden fırlatıldı bu bile önemli bir dedaydır GÖKTÜRK-2 8gb+32gb hafızaya sahip 5m kapasiteli bir fotoğraf makinesinden ibarettir dünyanın etrafında güneş yörüngesi esası ile dolaşarak fotoğraf çekmektedir 5m kapasitesi uydunun ilk başlandığı dönemler içim oldukça iyi olabilir ama şu an çok abartılacak bir şey değil
    https://www.tai.com.tr/tr/proje/gokturk-1
    https://www.tai.com.tr/tr/proje/gokturk-2
    Projenin asıl önemli yanı göktürk-1 yabancı şirkete yaptırılırken bundan tecrübe kazanılarak göktürk-2 nin Türk mühendisleri tarafından yapılmasıdır mağlesef bu mühemdisler ve ekip siyasi idare tarafından beğenilmeyerek dağıtılmış kazanılan tecrübeler yok edilmiştir projenin fikir babası olan olan Orgeneral Bilgin Balanlı ödül olarak hapse atılmıştır Tübidak'da bir dönem tecrübeli ekip tasfiye edilerek yerine lise mezunu acık öğretim mezunu yöneticilerin atandığını belki duymuşsunuzdur şimdi parelel falan onlarda tavsiye ediliyor yerine gelecekler malun arkadaşlar başarının anahtarı bana oy veren değil ülkeye gönül veren insanların tekniker mühendis olarak alınmasıdır (bu söyleşiye bakınızhttp://haber.sol.org.tr/bilim-teknoloji/eski-bir-tubitak-calisani-anlatiyor-gokturk-2yi-yapanlar-nasil-tasfiye-edildi-haberi)
    PARDUS PROJESİ : Çoğu kişinin bildiği gibi ülkemizde önemli bir yazılım hamlesi yapıldı ve PARDUS kuruldu ne oldu peki pardus ekibi beğenilmedi dağıtıldı şimdi google da (pardus ekibi neden dağıtıldı diye aramanız yeterli)
    ATAK PROJESİ : Arkadaşlar öyle birden bire bahsedildiği gibi teknoloji üretilemiyor son 10 yılda 80 yıldan çok şey yapılamıyor yapılabilen şey bina saray duble yol gibi tüketime dayanan şeyler tabiki onlarda gerekli ve önemli lakin öncelikli değil Cumhuriyet kurulduğu yıllarda başlayan uçak fabrikamız devam etseydi şu an devasa bir seviyede olurduk 1995 yılında ön araştırmaları incelemeleri yapılan proje 2007 yılında ihaleyi kazanan AgustaWestland firması tarafından başlatılmıştır burda projenin yerli ve önemli olması Türkiyeye teknoloji transferidir ATAK T-129 A-129 tasarımı kullanılarak yapılmıştır umarım bu proje devam eder ve yüzde yüz yerli üretim hedefine ulaşılır umutla bekliyoruz
    Lütfen inceleyiniz önce bilgi sahibi olalım bizi kimsenin kandırmasına izin vermeyelim ve başarı küçük büyükde olsa övünelim
    http://www.agustawestland.com/product/t129-0
    http://tr.wikipedia.org/wiki/T-129_ATAK
    MILLİ-GEMİ PROJESİ Bu proje hakkında acıkcası tek bildiğim şey koç gurubu ile çekişmedir umarım sonucu güzel nostaljik bir gemi değil sürekli üretilen 10larca yüzlerce %100e yakın milli bir gemi olur


    Olayın siyasi yönü hakkında; bu projeleri inanılmaz büyük gösterip siyasi malzeme yapmak doğru değildir Örneğin küçükde olsa 1985 yılında kurulan 5 MW kapasitedeki Reaktör, ülkemizde enerji üretiyor bunu kimse bilmiyor yada az kişi biliyor eğer son yıllarda yapılsaydı beynimize kazınmış olurdu ak partili arkadaşlara sesleniyorum burdan eğerki bu projelerden gurur duyuyorsanız ve bir şeyler yapmak istiyorsanız gidin partinize üye olun koltuk sevdasını iş bulma sevdasını bir yöne bırakın ve bu projelerin artması için sürekli yöneticilerinize baskı yapın projeleri takip edin ortamı işgüzarlara bırakmayın kardeşim madem gönül bağan var git projeyi engelleyenleri engelle en azında deşifre et destek verenlere destek ver bu projeler bir partinin malı değildir Kardeşim projede görev alan bir mühendis olamayabilirsin ama bir tanesini bulup sadece bir teşekkür mesajı bile iletsen yada onu absürt bahanelerle işten kovanlara acaba neden işten çıkarıldı yada istifaya zorlandı bu doğru mu diye sorsanız bile yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realy078 -- 21 Kasım 2014; 23:17:30 >




  • Hazımsızlık sorunu yaşayanlara 90 senede ülkeye bir ağaç dikilmediğini hatırlatırım. Böyle şeylere açız köstek olacağınıza bi proje yapın takdim edinde destek olun görelim bilginizi herkes prof. Haaa ayrıca hazımsızlığınızı çözecek bi ilaç laksefenol alın rahatlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin düşmana ihtiyacı yok. Kurtuluş savaşında iman gücüyle yetersizliklerle savaştık ama içimizde ki bu hazımsızlar ve vatanı herşeyden üstün tutmayanlar yüzünden bir savaş çıksa kesin mağlubuz. 7 düvel değil 2 ülkecik bile bize yeter.

  • mızrak-u ve levent yerli füze ve yerli hücum botu bunlarıda bekliyoruz :)
  • Güzel olmuş devam etmesi dileğiyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzozan

    Bu projeleri sonuna kadar destekliyorum, ayrica bu projelerin akp ile hicbir alakasi yok cami degil bunlar, savunma sanayi

    cami yaptırma derneği ile karıştırıyor olmayasın?

    bu ülke de projeler millidir ve devletindir ama o projeler kendisini yapabilecek bir siyasi irade yani hükumet gelene kadar sadece proje olarak bekler.

    örnek;

    marmaray projesi. daha önce planlanmış ama a4 kağıdında kalmış.

    at binenin kılıç kuşananın...

    İlgisi yok.

    Akp ecevit'in ve önceki dönemlerin projelerini hacıladı.

    Ecevit döneminde gerçekleştirilememesinin sebebi ekonomikti. Yapılan ambargolar yüzündendi.

    Erdoğan'ın kendine ait tek projesi, bilimsellikten ve akıldan yoksun çılgın projesi olan "kanal istanbul" projesidir.

    Bilmeden konuşmayalım. Manipüle etmeyelim.

    Bende onu diyorum işte, Ecevit Döneminde niye para yoktu? Yoksa Erdoğan'ı görünce ülkeye para dolu gemiler mi gönderdiler?

    Artık şunu kabul edin. Ecevit devleti çökertti, iflas ettirdi. Erdoğan yükseltti zengin etti.
    Hortumları kesen Erdoğan bunu bilin.

    Manipüle eden ben Değilim. Artık gerçekleri görme vakti gelmedi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her şeyin başı eğitim kim ne derse desin.

    Ben bu ülkede eğitim verildiğini göremiyorum. Liseye kadar 12 sene okudum ve müfredata baktım ici boş bir sürü konu. Masal nedir? Gerçekten gülesim gelmişti 12. Sınıftayken bòyle bir konu vardı.


    Ben çok kısa bir örnek vereyim.

    Japonyaya 2 tane atom bombası atıldı onların yasadığı sefaleti ekonomik sıkıntıyı hangi ülke çekti? Ama gel gelelim onlar işe ağır sanayiden değil her zaman olduğu gibi eğitimden başladılar.



    EĞITIM EĞITIM EĞITIM! Çalışmayan kafada tokat eksik olmaz. Ben 12 sene okuyup o zamanın ÖSS sınavına girmek için dershaneye gidiyorsam burda bir anormallik vardır. Demekki Türkiye'nin okullarında hiç bir şey öğretmiyorlar.

    Akıllı insan varsa yerli üretim vardır akıllı insan varsa güçlüsün demektir.

    Siz şu an tankı tüfeği boşverinde A.B.D'nin 2020'de kullanımına başlayacağı dünyadaki ilk füzyon reaktörüne bakın. Burdaki çoğu kişi yeni duyacaktır ne işe yaradığını söyleyeyim.

    1 litre deniz suyu ile İstanbul'un 1 günlük elektrik enerjisini karşıyalabilecek enerji üretmesi anlamına geliyor. Bu reaktörün oluşum asaması Eğitim = Akıllı insan = Para = Füzyon Reaktörü. Bana şimdi ülke kalknıyor zenginleşiyor diyen insanlar konusup durmayın. Gördüğün tabloda para ekonomik güç her zaman 3. Veya daha geri plandadır. Türkiye'de eğitim verilmediğine kanıra kanıra hem fikiriz.

    Bunlar boş iş. Birde yağmur yağmadığı için elektriğe ve doğalgaza zam yapan bir hükümetin açıkladığı ekonomik büyüme gerçekten düşündürücüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.