Şimdi Ara

Milli uçağımız Hürkuş silahlandı, 2018’de etkin göreve başlıyor! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
0
Favori
11.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrikler TAI ve Savunma Sanayisi Bakanlığı Helal olsun.

  • reguse kullanıcısına yanıt
    O zaman ben sizi yanlış anlamışım Özür dilerim kusura bakmayın.

    Iha versiyonu olan Hürkuş Temel Kotil'in açıklamalarına göre muhtemelen üretilmeyecek. O dönem yapılan açıklamada Fikri Bey belki (karar verilme aşamasında olan bu çalışmayı) biraz da gaza gelerek insansız olanını da üreteceğiz demiş olabilir.

    Havada kalma süresi birkaç saat olacak iptal edilmesi mantıklı olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde mescit de olacak mı ? Saman ithal et, telefon dahi yapama, dışarıdan gelen parçaların birleşip burada yapılan Casper marka bilgisayarı kendi vatandaşın dahi almaz iken savaş uçağı uydururuz her seçim öncesinde olduğu gibi artistlik yapıp.

    Kaç ülke sipariş verdi bu uçak için sıfır değil mi ? Yerli piyade tüfeği dediler her tarafı yabancı çıktı, elektrikli otomobil dediler memlekette elektrik dahi yok doğru düzgün. Her gece 3'te jeneratör sesi ile uyanıyorum Ataşehir'de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 17 Şubat 2017; 1:25:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ITTF kullanıcısına yanıt
    Ben zaten konuyu açan arkadaşa ya da habere herhangi bir eleştiride bulunmadım. Sonuçta ulusal basının neredeyse tamamında aynı haber var, bu konuda sıkıntı yok.



    İlgili konuya attığım ilk mesaj direkt olarak hükümete, sizin mesajınıza verdiğim yanıt ise yalan haber mi yapılıyor cümlenize yönelikti. Ve o yanıtımda da hani nerde o afişteki uçak? diyerek yalan haberi sizin yapmadığınızı, hükümetin bu tarz konularda asılsız afişleri seçim politikası olarak kullandığını belirttim.



    Siz de yine Hürkuş ile ilgili bir video paylaştınız ve ben de en sonunda sitem ettim... Yani iletişim sorunu yaşadığımız kesin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Hocam yapma etme, pervaneli uçaklar en son Vietnam savaşında kullanıldı. Bu uçak savaş görevine gitse makineli tüfekle indirirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • es_umit kullanıcısına yanıt
    Bu konu günlerce konusulabilir maalesef ülkemizin en büyük problemlerinden biri seçimden seçime ilerleme kaydetmeye çalışmamız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse


    quote:

    Orijinalden alıntı: J.McNulty


    quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Referandum çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor

    Otomobil için denilenler neysede adamlar kullanıyor etkin olarak Hürkuşu. Silahlandırmaya başladılar belki okumada sorun vardır bilgi vereyim dedim.

    E biliyoruz zaten Hürkuş'u. Benim eleştirdiğim şey Hürkuş değil ki. Olayın seçim öncesi yapılan bir hamle olduğunu beyan ettim.



    Mesela Gss örneği ile açıklayayım. Şimdi seçim öncesi herkesin Gss borçları silinecek dendi. Sonra noldu? 25 yaş altındakilerinin borcu silindi. Yani Gss silinecek diyerek, borçlandırılan kişilerden oy toplandı.



    Yani klasik şeyler bunlar. Alıştık artık.



    Ha bir de şu durum var; Sayın Erdoğan'ın umre fotoğrafları 2011, 2015 ve 2017'de seçimlerden 2-3 ay önce servis edildi. Ara yıllarda Erdoğan umre yaptı mı yapmadı mı bilemem ama o yıllara ait herhangi bir resim yok.



    E insanlar da işkilleniyor ister istemez, din siyasete alet ediliyor ya da 2011'deki yerli yolcu uçağımız nerde falan diye.

    İşkilleniyor mu ? Anayasa mahkemesi onaylı AKP'nin dini siyasete alet eden bir parti olduğu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1. Bu uçak yerli merli değil.
    2. Bu tip uçaklar ta 2. dünya savaşında kaldı.
    3. Bu uçağa nükleer bomba bile koysan onu atana kadar on kere düşürürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar siyasi görüşlere değil kişilere muhalif olunca böyle çirkin söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Ülkede iyi kötü ne yapılırsa gözleri kapalı karşı çıkmayı siyasi muhalefet olarak algılayan bir güruh varken ne yazık ki bu ülkeden bir cacık olmaz ,başa hangi parti gelirse gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    Biraz eski model yani birazdan fazla eski model bir tarzı var. Ama güzel hoşuma gitti

    Ayrıca buda bir şeydir hiç üretmemekten , bugün bunu yaparız 5 sene sonra daha iyi nicelerini. İnşAllah.

    Aslinda pervaneli olmasi eski model olmasi anlamina gelmiyor. Alcak ucuslar ve yavas ucuslar icin pervaneli ucaklar kullanilir. Dediginiz gibi insallah daha iyileri ne yapariz. Yapamazsak buralarda var olamayiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki tek pırpır motorlu uçağı otomatik silahlar ve roket atarlar monte edip savaş uçağı diye piyasa sürmek ile bu arabaya Honda S2000 motoru takıp yarışa sokmanın pek bir farkı yok.

    Bu uçak bozuntusu hedeflenen menzile ulaşana kadar savaş biter.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • leoga66 L kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde çok etkili olabilecegini düşünmüyorum egitim uçagından ileri gidemez bu haliyle sonuçta pervaneli motorlarlar en iyi dönemini 2. dünya savaşında yaşadılar ama gövde tasarımı iyi olmuş düşük irtifada 2 küçük çaplı jet türbiniyle oldukça başarılı işler yapabilir helikopterlerden filan daha etkili olabilir tank avlamak konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasetcilerin cikar icin kullanmasina ben de karsiyim fakat bizim icin F-16 vb gibi devasa maliyetli jet fighter'lardan daha kullanisli. Teroristlerin cok kullandiklari guzergahlar belli zaten. F-16 nin bir saatlik maliyetine bununla 2 gun devriye geziyorsun. Birim ucak maliyetini zaten cok daha dusuk. Ayrica AK-47 nin yatay atista etkili menzili 300 metre civarinda. Karada yaya giden terorist grubu zaten yaya iken dusuk hizla seyredecek. Ellerinde ucaga karsi etkili fuze olsa bile yarim saate bir uzerlerinden gecen bir IHA ya da Hurkus ile avlanmalari kacinilmaz. Fuzelerin bile menzili 10 km ye kadar ulasmiyor aslinda, o da var. Yaya unsurlari yoketmek icin bence cok etkili olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 17 Şubat 2017; 1:53:24 >
  • Yerli uzay gemimizin yapımı da tamamlanmak üzere %100 yerli onun haberi nerede?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Siyasetcilerin cikar icin kullanmasina ben de karsiyim fakat bizim icin F-16 vb gibi devasa maliyetli jet fighter'lardan daha kullanisli. Teroristlerin cok kullandiklari guzergahlar belli zaten. F-16 nin bir saatlik maliyetine bununla 2 gun devriye geziyorsun. Birim ucak maliyetini zaten cok daha dusuk. Ayrica AK-47 nin yatay atista etkili menzili 300 metre civarinda.

    Hop hop bir saniye, ne o yahu güvenlikten tasarruf mu yapıyorsunuz ? İtibardan tasarruf olmaz deyip uçakları özel donatan, uzun Mercedesler alan, konvoyunda onlarca araba, sarayında binlerce oda olan bir Cumhurbaşkanımız varken güvenlikten tasarruf yapmak da neyin nesi bize yakışır mı ? Daha Osmanlıyı kurup cihan hâkimi olacaktık hani ?

    F-16'lar zaten aynı birliklerdeki askerler gibi aralıksız 2 saatte bir devriye atarlar yurdun üstünde.

    Ne o attan inip eşeğe mi biniyoruz ?

    Biraz da lüksten, gösterişten tasarruf yapsanız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 17 Şubat 2017; 2:02:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tur askeri araclari reklam niyetine kullanmak yada siyasi malzeme yapmak ancak gelismemis toplumlarda insanlari uyutmak icin kullanilir.



    O zaman abd baskanida hergun benim donemimde milli ucak yaptik bilmem iphone yaptik marsa gittik diye sabahtan aksama kadar konussun reklam yaptirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Guzel kardesim, birine mesaj atmadan once bir saniye acip eski mesajlarini okuyuver sana zahmet. AKP ile ile olan tek irtibatim ayni ulkede yasamak zorunda olmamiz. Yoksa benden uzak Allah'a yakin olsunlar diyecek seviyede bir gorusum var kendilerine karsi. Ayrica o bahsettigin sahsin da ulkeye verdigi zararlari gorebilecek kadar da okumam yazmam var diyelim. Benim yaptigim yorum sadece bu ucagin bize yararli olacagi konusu. Siyaset yapmak icin yanlis adami sectin. Hangi partiye uye oldugumu yazsam utanip mesajini silersin herhalde.
  • Sanki her projeniz denildigi gibi cikti da bunda da kusur arayanlarda suc buluyorsunuz



    Altay tankina bir motor yapamadiniz



    Yerli savas ucagi diyorsunz Rolls royce tan motor istiyorsunuz



    Yerli otomobil saşisi Saab



    Hadi bunlar tamam da o zaman Yerli diye servis etmeyin ve icraat yapin ama yok secim zamani ortaya cikarlarr sonraki secime kadar oyalan dur



    Yeni gelen bakan oncekini yalanlar amac arac degil marka uretmek der sanirsin ki gecmisinde Bmw mercedes var bu ulkenin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    dünyada hiç bir üretici %100 yerli sloganı üzerine yoğunlaşmaz, %100 yerli demek extra ar-ge, üretim tesisi, üretim elemanı, ham madde, sevkiyat, enerji vs. yani maliyet demektir, önemli olan fikir, proje ve devletin buna verebildiği maddi destektir. bugün %50 yerli olur yarın öbür gün bu oran git gide artar.

    Ecevit 2002 de eğer imf den borç alamazsak çok kısa bir zaman içinde emekli ve memurumuzun maaşını veremeyeceğiz dediği bir Türkiyeden 3-4 yılda bir ekonomik krize batıp çıkan bir ülkeden, bugün bu projelere sonsuz destek verebilen, insansız silahlı hava aracından tut, uydusuna kadar, savaş gemisine kadar, bir çok hava ve kara aracına kadar üretip, dahası bir çok teknolojik alanda atılımlar yapan üretemesede ürettiren bir Türkiye var.

    buraya yorum yapanların çoğu 2002 lerin TR sini hatırlamazlar zira o zamanlar çoğunun bir tarafı bezde idi, amerikaya oraya buraya bakıp ülkelerini kıyaslayan onun bunun yönlendirmesi ile papağan misali tekrar yapan basiretsiz küçüklerime şunu söyleyim:

    senin yaşadığın ülkenin başındakiler bir zamanalar, cephede 1 sn bile düşünmeden inancı ve vatanı için canını malını veren bu Müslüman milletin evlatlarının kılığı kıyafeti inancı ile uğraştığı kadar, bilim, teknoloji, kimya, fizik, matematik ile uğraşsaydı şuan Türkiye dünyanın en önde gelen milletlerinden biriydi.

    şuan hükümetin başarısını CHP genel başkanı olan kılıçtaroğlu bile itiraf ediyor, 2015 seçimlerinde NTV de kaynağınız ne diye sorulduğunda son 12 yılda bütçede oluşan para diyor, neden son 12 yıl diyor ? öncesi eknomik krizlerin, hortumcuların, faiz ile devleti ve halkı sömüren tabakanın ülkesiydide onun için.

    bu mevzuyu tartışmayı normal insanı geçtim akıl hastanesindeki delilere bile yakıştıramam şaşırırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmo1 -- 17 Şubat 2017; 2:49:6 >




  • tutankenshta kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.