Şimdi Ara

Milli yüksek hızlı tren projesi hakkında merak edilenler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
2
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ya adamlar ne güzel üretmek için düşünmüşler . Yakında ilk meyvesini bile verebilirken hem seçimler de yakın . Daha neyin davasını yapıyorsunuz. Beniim evin önünden geçmediği için hızlı olması birşey değiştirmez diyor . Sen otobüsle git bakıyım aynı ne kadar sürede gidiyorsun . Böyle projeleri desteklememmiz gerekiyor . Ar-Ge kısmında geliştirmeler olmalı . Kuşların göç yollarına falan denk gelmesi bunlar hep kontrol edilmeli bunlar kontrol edilmeden yapılıyor buda doğaya haliyle bize zarar veriyor . Acaba yer altından yapılsa hava sürtünmesi falan azalır mı ? Yoksa hava sıkıştırılabilir olsada trene fazlaca basınç uygulayıp yavaşlamasına sebeb olurmu bunları düşünüp gelişmesi için yardımcı olmamız lazım aslında .
  • Bir yabancı gözüyle ve yurtdışında hızlı trene sürekli binen biri olarak yorumumu söyleyim.

    10-15 kere hızlı treni kullandım. Bir kere Ankara'dan İstanbul'a gidip geldim, diğerlerinde ise Ankara'dan Eskişehir'e gidip geldim.

    Öncelikle Ankara'dan Eskişehir'e olan 26TL lik bilet fiyatı normal seviyelerinde. Kimse otobüsle Eskişehir'e gitmeyi tercih etmiyor artık. Bu konuda ağzımı açmıyorum fakat, Bugüne kadar bir kere bile hızlı tren zamanında kalkmadı ve zamanında varmadı bu bir.

    İkincisi ise Terminallerde doğru dürüst yönlendirme yok. Örneğin Eskişehir'de peron 2 diyor Ankara hızlı treni, peron 2 ye gidiyorsunuz bir baktınız ki iki tane hat var iki tane tren var ve herkes birbirine soruyor hangisi Ankara hangisi İstanbul diye. Trende hatta bir kişi yanlış trene binmişti ona dahi denk geldim.

    Tren fiyatlarına gelecek olursak. 70TL'ye Ankara'dan İstanbul'a kimse kusura bakmasın soygunculuktur. Zaten varış noktası Pendik, bir de oradan karşıya geçmeye çalıştığınızı düşünün. Uçak bileti ben her daim 40-50TL arasına ortalama buluyorum. Kaldı ki Havaalanından sonra direk taksime neredeyse hiç durmadan 14TL ye hemen varabiliyorum "ayakta durmadan OTURARAK ve bavulumu vererek" Ankara'da havaş'a 8TL İstanbulda 14TL ettimi sana 22TL
    50TL de uçak bileti toplamda 72TL ile 3 saat sonra varabiliyorum. Ama Pendikde indiğimde Taksime geçmek için o kadar bir uğraşmıştım ki, yok metrobus yok vapur sonra dolmuş falan filan derken hem daha pahalıya gelmişti hem de eziyetti hem de ayakta resmen düşüp bayılacaktım. Otobüs seferlerini düşündüğünüz zaman da 55-60TL olsa da, 7saat yolculuk pek çekilir gibi değil. Hele ki yanınızdaki sigara molasına sürekli çıkıp duruyorsa veya başını üstünüze koyup uyuyorsa vs vs.... Kimse zorunlu olmadıkca zaten tercih etmez otobüsü.


    Sonuç olarak, 1.5 saat hızlı tren projesi güzel olabilir, ama herşeyden önce Pendik'den karşı yakaya devam etmeli tren. 70TL fiyat inanılmaz pahalı. Bu fiyatı tam için 50TL öğrenci için 30TL yaptıkları zaman işte o zaman daha fazla rağbet görülür. İnsanlar daha hızlı gitme derdinde olsa da, herşeyden önce sıkıntısız gitmeyi tercih ediyorlar. Yurtdışında bir dakikayı bırakın 30 saniye geç kalkmıyor trenler (almanya japonya ingiltere vs hiç denk gelmedim).




  • Hızlı trende çalışan 2 abim bence binmeyin canınızı seviyosanız dedi. Çünkü bir çok ayarları ve durumları göz ardı etmişler ve kaza yapmasına kesin gözüyle bakıyolar. Kalite kelimesi yok raylarda dedi. Tabi bu iç anadolu için yozgat için diğer yerleri bilmem.

  • Yok artık, arabaya da binme o zaman !

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.