Şimdi Ara

$ milyar dolarlık bir program algoritması yazdınız, peki bunu nasıl lisanslarsınız !? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Örneği yok mu?

    Yazılımların crackleri, antimalvareler, antiviruslerde heuristic özelliği vs. nasıl yapılıyor büyük üstad Stack efendi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:8:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Hayatının 4 yılını böyle boş bir işle geçirmiş biri olarak hepi topu 15 kb olan ve içerisinde maximum 200 satır kod bulunan bir exe çocuk oyuncağı olmalı. Zaten şimdiye dünyayı fethetmiş olmalıydın Hem de bu dosyada extradan bir güvenlik falan da yok zaten. O yolladığın paper lar bizim sıkça karşılaştığımız akademik geyikler. İspatı, delili ve adam gibi bir örneği yok. Bakarsan sadece geyik var. Genel geçer literatürden bahsediliyor o kadar.

    Ben adam gibi canlı bir örneğini görmedim. Eğer gösterecekseniz buyurun işte hazır fırsat size. Yok mırın kırın yapacaksanız vakit kaybı yapmayın burada.

    EmuDev: Altta kalıp söylediğin o seviyesiz ve edepsiz laflara karşın sana bir ceza verilmezse bu forumdan bir nane olmaz. Önce herkes tarafından bunun bilinmesi gerekli. Geri kalan yazdıklarını çoğu kimse gibi zaten ciddiye alıp okumuyorum




  • O kadar lak lak ettin ama bir kelime teknik konuşmadın. Söylediklerime karşı bir argüman yazsan daha ileri seviyede karşılık vericem ama yok. Yazılımcımısın bakkal çırağı mı belli değil. 15 kb exe diyorsun, 200 satır diyorsun. Daha 200 satırın makinede neye tekabül ettiğinden, 15 kb'ta kaç tane opcode olduğundan haberin yok. 100 gb'lık oyunların tamamını exe zannediyorsundur sen şimdi.

    Neyse bu muhabbeti keselim, yeterince ezildin. Ceza konusuna gelince. Merak etme banlanırım ama o konuyu bayan mayan diyerek sen başlattın ben değil. Benim seni şikayet etmem lazım ama hiç uğraşamam. O yazdığını silersen ben de kendi yazdığımı silerim.
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Bu forumda herkes erkek olamaz. İhtimal dahilinde bayan olan varsa o şekilde de hitap edilebilir ki en ufak Türkçe bilgisine sahip kişi bile o cümleyi doğru yorumlar.
    Lak lak etmem ben. O exe içerindeki 200 satır kodun algoritmayı temsil eden "C++" kodu olduğunu söylüyorum. Bu ayrımı yapamıyor ya da konuyu saptırmaya çalışıyorsun. Bize lazım olan kısımdan bahsediyorum. Makine kodu bu noktada kimsenini işine yaramaz. Algoritmayı doğrudan temsil etmez!!!

    Bu kadar çene yapana kadar şimdiye o exe içerisindeki algoritmalardan birini gösterebilirdiniz. Ancak YOK!!! Teknik konuşuyormuş bak sen. Yürüyün gidin lan işinize!

    Onca hakarete ve seviyesizliğe karşın sana ceza falan verecekleri yok anlaşılan! Muhtemelen aynı ekiptensiniz. Bundan sonra serbestse bizde öyle konuşuruz artık.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:8:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş madem keyfin o kadar gıcır burada neden onca laf ediyorsun. Çok basit bir şey istedik seni ve öteki yandaşı(önce hakaret edip, sonra yazdıklarını silen, tükürdüğünü yalayan, forum yöneticisinin de ceza vermeyip utanmadan sıkılmadan kayırdığı kişilik: EmuDev) haklı çıkarmak için. Hemen göster çok ufak bir exe işte. Ya da yapabilecek arkadaşlarına yaptır 2 dakika. Bak normalde bir kaç mb den başlar bu exe ler. Bu sadece 15 kb o kadar.

    Ben bi bok çıkaramayacağınızı söylüyorum size. Kendim çıkaracağımı zaten söylemiyorum lafı çevirmeyin boşuna. Olmaz böyle bir şey diyorum başından beri. Siz çıkarırız diyorsanız ispatlanması gerekli. Lütfen ama!

    Böyle olursa önüne gelen birşey atar ortaya. İspat yok, delil yok! O zaman SEO19 da çok haklı yani böyle yapmakla.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:8:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patentleyebilirsin. Misal buraya bir tweet bırakıyorum.https://twitter.com/linkibol/status/1208952142158909441

    Ancak milyon dolar değeri algoritamya nasıl değer biçilir onu gerçekten merak ettim
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Senin bahsettiğin işlemleri ve daha fazlasını yapmak mevzu değil. Zaten o işleri hazır tool' larla yapabiliyoruz marifet değil kullanması.
    Ancak 15 kb lık bir exe den dahi onu C/C++ gibi bir dille yazan kişinin algoritmik olarak ne yaptığını bilmek imkansız diyorum. Gerisi artık geyik muhabbeti.

    Burada bu kadar geyik yapana kadar ufak tefek sonuç babında bir şeyler yazabildin bile. Ancak öyle bir şey zaten yok sen de biliyorsun.
    Ne yap biliyor musun? Sen SEO19 a şöyle yüklü bir para yolla o da sana bahsettiği sıkıştırma şeysini göndersin

    Para yollayacaz da iş yapacakmış efendi! Ulan kelin ilacı olsa bir tarafına sürer. Zaten öyle bir nane yiyebilsen bize laf mı yetiştirirsin!
    Senin şirketteki ASM cilere selam yolla da şu 15 kb lik exe yi bir ellesinler. Bu exe "içerik modellemesini" nasıl yapıyor bir anlatsınlar hele. Ha önce "içerik modellemesi" nedir onu bilmeleri gerekli değil mi? Hımmm. O nasıl olacak? İşler yine karıştı. G.tlerinden uydursunlar o zaman ne yapalım




  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:8:54 >
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:9:23 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:9:36 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Kanıt ve ispat mı? Yoldaş bunu sen göstereceksin çünkü lafı ortaya atan sen ve öteki yandaştı(EmuDev). Gerçekten çok ilginç bir durumla karşı karşıyayız yeminle!
    Ne güzel herkes ortaya bir şey atsın sonra tersini ispatlamak diğerlerine düşsün. Harikasınız ya!

    Yapılması marifet değil dediğim şey, hazır tool ları kullanarak ASM kodları üzerinde gezinmek. Oradan bir şeyler çıkarmak değil önce cümleyi doğru anla! Ayrıca 5 dk da çöz demedik. Forumda bizlere cevap yetiştirmeye harcadığın zamanın 1/4 ü ile bir şeyler yapabilirdin bile...

    Verdiğin örnek linkte görüldüğü üzere ancak şunu çözüyorlar

    int count = 0;
    for (int i = 0; i < 10; ++i)
    {
    count++;
    }
    std::cout << count;


    Özetle gerisi geyik. Bunları filmlerden dizilerden görmekteyiz. Bahsettiğin şekilde Reverse Engineering yapılsa zaten ortada kapalı kaynak yazılım/algoritma falan kalmazdı. Yorma kendini artık. Daha 15 kb lik dosyaya bile yeltenemiyorsunuz! Ayıp ama çuvalla para kazanan adamların düştüğü hale bakın
    Kaldı ki alana özel algoritmalar hakkında bilgi sahibi olunmadan kimse ne çözdüğünü ve çözeceğini asla ama asla bilemez ve anlayamaz. Bunlar başka şeyler. Yani algoritmik çalışıp matematik üzerinden ürün üretip gidenlerle, hazır toolları kullanarak oyun oynayanlar (ve sonra komik duruma düşenler) çok farklıdır. Hiç bir zaman bir olamazlar.

    Crack işiyle de zamanında uğraşmıştık. Belli atlama noktalarını arar (JP, JNP) oradan işi hallederdik. Diğer şeyler bizi ilgilendirmezdi. Çünkü amaca ulaşılmıştı.
    Konuyu lüzumsuz uzatma! Bir ata sözü vardır ama biraz ayıp olduğu için yazamayacağım burada.

    Konuyu netleştirdiğimize göre algoritma patentleme konusuna dönelim şimdi.

    - Eğer gerçekten arkan sağlam değilse, yani büyük bir şirket değilsen ne yaparsan yap patent işi akıllıca değil. Bu algoritma patenti mevzusu uluslararası bir patent gerektirir ki her ülke/ülke kümeleri için ayrı masraf yapılmalıdır. Özetle normal kişilerin ocağı batabilir. Kapalı kaynak daha sağlam gibi.

    - Diyelim ki masraf yaptın aldın patenti. Nasıl koruyacaksın fikrini. Patent açıklanması sonrası hızlıca Çinliler ve Hintliler farklı projelerde kullanıp kapalı kaynak sunarlar. Patent sahibi de hiç bir hak iddia edemez. Getir kaynak kodlarına bakacağım diyemez. Öyle bir hak yok zaten.

    - Ancak kaynak kodunu/algoritmaları neyin makine kodundan çözenler(mghfreud, EmuDev ve elbette SEO19) devreye girip algoritmanın kullanıldığını ispatlarlarsa iş başka tabi
    Bu son cümlede gülmekten yerlerdeydim özür...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    x
    Attığım tweette şu yazıyor "birey olarak bu işlerden para kazanmak zor". Çünkü ihlal durumunda mahkeme uzun yıllar sürüyor. Tabi mahkemeye gitmezsen de tanıkmak bir faliyet. Yine de başarılar.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 16 Haziran 2020; 0:10:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    x
    Mesele şu sen sadece o gerçeği kendinin keşfedeceğini varsayıyorsun. Tarihteki bir çok gelişmeye bak, genelde bir şeyi bir kişi bulmamıştır. Paralel de aynı şeyi keşfedenler olmuştur.
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Sen başlattın bu komediyi. Daha beter batma istersen.
    Geyiği bırak, Matematik bilirim. Emin ol senden çok daha iyiyimdir.

    Bana göstere göstere 40 yıllık IBM örneğini mi gösteriyorsun. Bunlar tam olarak ne olduğu bilinmeyen magazin haberleri. Daha yakın zaman ait bir örnek versene? Sen bile yokmuşsun dünyada. Ne olmuş ne bitmiş 40 yılda neler değişmiş.

    Kod çözüyorlarmış, algoritma çıkarıyorlarmış, mış mış mış. Hass...... ordan!
    Biraz ciddi olsan burada sağa sola laf yetiştirmez şu 15 kb lik dosya üzerinde bir şeyler yapardım. Yapamıyorsan yapamıyorum de bitsin işte

    Para yollayacak mışız efendiye bize ispat yapacakmış. Ulan dedikoduyu magazini bir kenara bırak ve bahsettiğin parayı bana yolla sana bunun nasıl olamayacağını iki dakikaya ispatlayayım Senin basit düz mantığın misali. İnan benim de çok işim var ve bunu göstermek de kolay değil hani biliyorsun...

    Nasıl seviyesiz bir forumsa yellenen yellenene. Üfür babam üfür! Meydan boş zaten!
    SEO19 1, sen 2 numara oldun

    Bu kadar komiklik ve şebeklik yeter değil mi? Hadi sen o tomarla para kazandığın işlerine bakıver. Burada takılıp zaman kaybetme. Yoksa inandırıcılığını kaybediyorsun.




  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    hocam zenginsen beni hayrına yurt dışında computer science okutur musun?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.