Şimdi Ara

Milyonlarca Modem Çöpe Gidebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet daha da hızlandığında ve IEEE'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni veri transfer protokolü 802.11n dünya standartı olarak kabul edildiğinde hızlı internet isteyen milyonlarca kullanıcı yeni modem almak zorunda kalacak.



    AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, DSL hatların yaygınlaşması ile dünyada milyonlarca kullanıcı, maksimum 125 Mbps hızını destekleyen modem kullanmaya başladı. Ancak dünyanın en büyük meslek örgütlerinden olan IEEE, (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) bir süredir üzerinde çalıştığı yeni veri transfer protokolü olan 802.11n'ye son şeklini 2009'un ilk çeyreğinde verecek ve genel standart olarak dünyanın her yerinde kullanılacak.

    802.11n, standardı, maksimum veri transfer hızını 300 Mbps'ye taşıyacak, bunun yanında eş zamanlı olarak çoklu veri iletişimi yapılmasına imkan tanıyacak. 802.11n standardını bu kadar hızlı yapan mantığın altında çoklu anten sistemi kullanılan MIMO (Multi Input, Multi Output) teknolojisi yatıyor. Evlerde kullanılan modemler, maksimum 125 Mbps hızını desteklediği için yüksek hızlı internet isteyen milyonlarca kullanıcı, internetin de hızlanmasının ardından eski modemleri ''çöpe atmak'' ve yeni modem almak zorunda kalacak.

    Şu an piyasada 802.11n protokolünün ''taslak'' metinlerine göre dizayn edilmiş ''Draft-N'' logolu ve çok antenli bazı modem modelleri bulunsa da internet forumlarında bazı analistlerin, ''muhtemel sorunlara karşın, standart kabul edilmeden modem alınmaması'' yönündeki uyarıları dikkat çekiyor.

    -IEEE NEDİR-

    IEEE, bilim dünyasında, mühendisliğin yaratıcılık, geliştirme, bütünleştirme, paylaştırma işlevine, elektro teknoloji ve bilgi teknolojisine, insanlığa yararlı bilimlere ve uzmanlık alanlarına katkıda bulunan kar amacı olmayan teknik bir mesleki organizasyon olarak biliniyor.

    AIEE (Amerikan Elektrik Mühendisleri Enstitüsü) ve IRE (Radyo Mühendisleri Enstitüsü) topluluklarının birleşmesi ile 1963 yılında resmen kurulan IEEE, dünya genelindeki en büyük teknik organizasyonlardan birisi. 2007 yılı itibariyle 160 ülkede 375.000'den fazla üyesi bulunan enstitünün üyelerinin yüzde 35'i ABD dışında yaşamakta.

    IEEE tüm dünyada Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği yayınlarının yaklaşık yüzde 25'ini tek başına yayınlamakta ve birçok elektronik cihazın standartlarını belirliyor.

    AA







  • Yaygınlaşana kadar derenin altından ne sular akar.Ne oldu vdsl2
  • yalan ve boş laflar
  • o kadar hızlı interneti alacak para nerde biz yine eski sisteme devam ederiz onları alacak olanlar büyük işlerle uğraşanlar olur.
  • konudışında da açılmıştı bu konu gereksiz bi haber hatta balon daha o hıza ulaşadan neden modem değiştirelim ki?
  • Ultra sıkış veya kopi-peyst haber. 802.11n, 802.11a,b,g gibi bir WLAN standartıdır. Şu an en hızlı 802.11g standartı ile 54Mbps hıza çıkılabiliyor ve bu yeni standartla teorik olarak 300 Mbit/s hıza çıkıldığı söylenmekte.. DSL standartıyla alakası yok!! Modemlerin çöpte işi yok

    Ayrıca yeni çıkıcak 802.11n destekli cihazlarda da mutlaka b ve g desteğide olur.
  • bizde bu telekom olduktan sonra elimizdeki modemler 10 sene daha gider
  • modemle alakasıyok ki bu habber kaynağına.
    Executioner haklı:
    Modemler dursun, AP alınacak yeni...
  • Harbiden ne oldu bizim süpersonik hızlı Vdsl'imize?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: grimser

    Harbiden ne oldu bizim süpersonik hızlı Vdsl'imize?


    Bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_26571193/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    modemle alakasıyok ki bu habber kaynağına.
    Executioner haklı:
    Modemler dursun, AP alınacak yeni...


    Herşeyden önce bir kere 802.11n'nin 802.11g/b gibi resmi standartlaşması lazım.

    Ondan sonra ADSL modemler hızla 802.11n'ye terfi ederler ama 802.11b/g de uyumlu olarak. Ama bir modem modeline karşın 2 tane AP/router ortaya çıkar...
    Tabi bu orada, global olarak VDSL2'nin de nereye kadar yayılabileceğini de henüz tam bilemiyoruz.
  • türkiye için 100 yıl sonrasından bahsediyo bunlar.. arkadaşlar acele etmemize gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 19 Eylül 2008; 0:21:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.