Şimdi Ara

Mimarlık hakkında ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mimarlık önceden popülerdi. Ama şu an eski albenisi yok. Ve bu dönemde kontenjanları en fazla boş kalan ikinci bölüm haline gelmiş. Ayrıca her yere fakülte açıldığından puanları iyice düşmüş. Önceden puanları çok iyi bölümlerle yarışırdı. Şu an mezun olanlardan bazıları işsiz gibi. Bir de ne kadar maaş alıyorlar aceba biliyor musunuz? Çevrenizde mimar varsa, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam işim gereği bir çok mimar ile görüşüyoruz.Artık diplomadan ziyade insanlar referanslara bakıyorlar.Şu an ben iç mimar olsam resmi olarak şirket açar sağlam bir ekip kurarak işe başlardım.Şimdi artık her şey internet üzerinden yürüyor.İnsanlar evini tadilat'a sokacağı zaman sosyal medya'Dan referanslara bakarak işler yaptırmaya başladı.Yani diplomayı al sana iş gelsin olayları pek kalmadı.

  • Anladım sağolun.Referans nasıl bulabiliriz peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük referans yapılan işler aslında.Ben sizin yerinize olsam firmalarda tecrübe edindikten sonra yaptığım işleri profesyonel fotografcılara çektirerek(işlem sonu) kendime bir yol çizerim.Yapılan işlemleri sosyal medyalarda paylaşarak müşteri bulmaya çalısırdım.Biz mimarlar ile beraber çalışıyoruz.Tadilatlık vb iş olduğu mimar ile görüşüyoruz belli bir plan proje yaptıkdan sonr mülk sahibine giderek tadilat hakında sunumumuzu yapıyoruz.2 taraf anlaştıkdan sonra işlere başlanıyor.Burada biz ona iş pasladığımız için bize belli oranda payımızı ayrıyor.Satılık/ kiralık yer oldugu zamanda biz de ona payını ayırıyoruz.Bu şekilde 2 tarafında kazandığı bir sistem ile çalısıyoruz.Biz işi riske atmıyoruz işi ehil kişilere veriyoruz mimar arkadaşlarda pratik bir şekilde iş almış oluyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 5 Ocak 2021; 20:45:12 >
  • Anladım sağolun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim şimdiden bol şanslar

  • Teşekkürler

  • HER MESLEKTE OLDUĞU GİBİ ÖNCELİKLE KİŞİNİN KENDİNİ GELİŞTİRMESİ SÜREKLİ GÜNCEL TUTMASI ÇOK ÖNEMLİ. MİMARLIK MESLEĞİDE GERÇEKTEN GÜZEL PROFESYONEL BİR MESLEK (AB ÜLKELERİ GENELİNDE MİMARLIK, TIP VE HUKUK TEMEL PROFESYONEL MESLEKLER OLARAK AYRICALIKLI VE KALKINMADA ANA KRİTER MESLEKLER OLARAK ELE ALINMIŞTIR.)

    SON YILLARDA 10 SENE ÖNCESİNE KADAR KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİN ÇOĞUNDA İLK 3 TE YER ALAN MİMARLIK SIRALAMALARDA ÇOK KAN KAYBETMEYE BAŞLADI..BUNDA ÜLKENİN GENEL EKONOMİK DURUMU, AÇILAN BİR ÇOK VAKIF OKULUNDA MİMARLIK BÖLÜMLERİNİN NİTELİKSİZLİĞİ VE BUNUN SONUCU OLUŞAN AŞIRI MEZUN SAYISI VE NİHAYETİNDE YENECEK PASTANIN ÇOK DAHA KÜÇÜK PAYLAŞIMLARA İNMESİ.... MESLEK SAHİPLERİNİN KAZANÇLARININ DÜŞMESİ..SONUCUNDA ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLEBİLİRLİĞİNİN AZALMASI...(HEMEN HEMEN TÜM MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNDEN YÜKSEK PUANLA VE YA DENK PUANLA GİRİLEN BÖLÜM ŞUAN DA ÇOĞUNUN ALTINA İNMİŞ DURUMDA..) ANCAK BU DURUMUN ÇOK UZUN SÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM ÜLKENİN GENEL YAPI STOĞU VE ALTYAPI VS EKSİKLİĞİ DÜŞÜNÜLÜRSE BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKLİLİĞİ BU MESLEK KOLUNUN TEKRAR ÖN PLANA ÇIKMASINI GEREKTİRECEKTİR.. (ŞUNUDA SÖYLEMEK GEREKİR MİMARLIK MESUNLARININ ÇALIŞMA ALANI SADECE PROJE VE YAPI İLE SINIRLI DEĞİL GRAFİK TASARIM, ENDÜSRİYEL TASARIM, ÜRÜN GELİŞTİRME, SATIŞ VB. ÇOK GENİŞ BİR YELPAZEYİ İÇERMEKTEDİR..).. ÖZELLİKLE ODTÜ-YTÜ-İTÜ GİBİ KÖKLÜ OKULLARDA DAHİ CİDDİ PUAN DÜŞÜŞLERİ OLMUŞTUR (BU OKULLAR GENELDE 2% İLA 4% MAKSİMUM 10-15BİNLERDE ÖĞRENCİ ALIRKEN ÖĞRENCİ ALIRKEN..ELEKTRİK , MAKİNA MÜH. GİBİ BÖLÜMLERİNHİÇ BİR ZAMAN GERİSİNDE KALMAZKEN ARTIK GERİLERE DÜŞMÜŞTÜR..) BUN DA ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİDE SON ZAMANLARDA MEDYAYA POMPALANAN SİHA. İHA. TANK, TOP , UÇAK VB ENFORMASYONLARINDA GENÇLERİ ETKİLEMESİ VE O MESLEK GRUPLARINA YÖNELİMİ ARTIRMASIDIR.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.