Şimdi Ara

Mimarlık için laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bu sene mimarlık okumaya başlayacağım. Ilk 3 sene her ne kadar bilgisayar gerekmeyecek olsa da artık bilgisayarımı yenilemem gerekiyor ve bu işe uygun bir bilgisayar seçmek istiyorum.
    Ince ama fazla ısınmayan
    Ozellikle ekran kartı güçlü olan
    Ekranı güzel ve ips olan
    Ve pili uzun giden
    bir bilgisayar var mıdır?

    Bütçe olarak da 3500 4000 verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben daha 12 yim acikcasi pclerle aram pek yok 2 senedir ama bende seneye pc muh. Okucam ben mac pro retina almaya karar verdim bence senin için en uygun olani o internetten bence sen onu iyi bir araştır çünkü (cevremde yok ama) internette mac alipta pişman olanini pek görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşa katılıyorum. mimarlık öğrencisiyim birkaç ay macbook kullandım gayet memnun kaldım. ayrıca ilk 3 sene bilgisayar gerekmiyor diye bir şey yok
  • testamentt kullanıcısına yanıt
    Hocam kaçıncı sınıftasınız? Modelleme için falan cok güçlü bir bilgisayar gerekiyor diyolar. Yoksa benim de gönlüm macbooktan yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ürüne bakabilirsinsiz mimarlar odası:)
    https://www.pcdepo.com/asus-n550jx-cn064h-notebook?keyword=n550jx
  • c63_AMG kullanıcısına yanıt
    Hocam o laptopa baktım. Çok güzel görünüyor fiyatı da uygun. Mimarlar odasından mısınız? Mimarlık programları çok sistem istiyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravez

    Hocam o laptopa baktım. Çok güzel görünüyor fiyatı da uygun. Mimarlar odasından mısınız? Mimarlık programları çok sistem istiyor mu?

    valla daha mimar olamadım:)

    ürün güzel özellikleride sağlam mimarlık programları hk bilgim yok kardeşim ama öle çok aşırı bi sistem istemez diye düşünüyorum
  • asus n550jk serisinden bir model alın istediğinizden daha uzun süre idare eder
    https://www.pcdepo.com/asus-n550jk-cn090h-notebook
  • 2.sınıfa geçtim. modelleme programı kullanmadım macte fakat photoshop, illustrator, premiere pro ve after effects kullandım ki bunları da kullanacaksın bölümde. bu programlar çok akıcı ve stabil çalışıyor hiç bir kasma takılma vs. olmuyor. arkadaşımda da n550jk var o da gerçekten güzel bilgisayar.
    modelleme programlarında render işlemi yapılırken işlemci performansı önemli oluyor diye biliyorum ben mac i 6 ay filan kullandım ama dediğim gibi modelleme programı denemedim hiç. hafiflik, pil süresi ve ekran konusunda macbook n550jk dan bir adım önde.

    bu arada 3dsmax kullanılıyor genelde modelleme işinde ve 3dsmax mac için çıkmıyor sadece windows a var. 3dsmax kullanmak için mac e bootcamp programı ile bir de windows kurmak gerek. istediğin zaman windows ile mac arasında geçiş yapabiliyosun.
  • Masaüstü al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimarlık 3 deyim tavsiyem monster almandır max cad solid kullanacan senin için performans/fiyat olarak en iyisi monster dır emin ol workstation a bak onlardaki ekran kartı quadrodur yani vertexleri yani çizgi noktaları en iyi tanımlayan ve en seri alan ekran kartıdır monster almanı tavsiye ediyorum sana ...
  • O dediğiniz quadro ekran kartlı workstation modellere baktım. Ancak hem fiyatları çok uçuk hem de pek taşınabilir cihazlar değiller. Mesela ben şimdi bir gaming notebook alsam sıkıntı ceker miyim ileride?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bravez kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem gamig book tur mimarlık öğrencileri genelde msi kullanırlar msi nin özlellikerinde 5bin monsterda 3 bin olduğunu fark ettim monsterı tercih edicem bende macbook fln hikaye acayip bi sistem var onlarda bi halta yaramaz hiç bi işinide görmez anca hava cıva ya yarar saten ilk 2 sene sağlam bi laptop lazım olmaz sana ilk iki sene genelde autocadi kllanırsın oda çoğu laptop kaldırır ama iş max e revite gelince oyun laptopbu sana lazım yada workstation dediğim gibi.
  • Arkadaşlar bütün cevaplar için çok teşekkür ederim. Yorumlarınız üzerine macbooktan vazgeçip MSI GS60 Ghost aldım. Ve ne kadar doğru karar verdigimi şimdi anlıyorum.
    Her şey için teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.