Şimdi Ara

Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
14
Favori
14.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankay2

    quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyni

    mini 801 kameramda kayıt başladıktan sonra aşırı dalgalanma oluyor bazen kendiliğinden kayboluyor ancak çoğunlukla böyle, neden olabilir?

    Farklı bir şarj adaptörü ile kontrol edin isterseniz. (Daha önce bir arkadaşın başına gelmişti, şarj cihazında sorun varmış)

    Eğer ondada aynı sorun devam ederse önce 10 TL pil alıp değiştirin. Bunlar ile düzelmez ise anakartta sorun olabilir...

    teşekkürler deneyeceğim
  • SELAM ARKADAŞLARR
    bende aliexpresten bir tane Mini 0801 S alarak aranıza katıldım, ürün 10 günde geldi kapıma kadar.. 44 dolara aldım... burdakileri okuyarak epey bilgi sahibi oldum ama birkaç şey daha var öğrenmek istediğim.... 64 gb kart taktım 35 saat kayıt gösteriyo bu çok iyi bişey nerdeyse geçmişe dönük iki günlük kaydı izleyebilcam,,,,,

    --- kaydı izlerken ses yok, kayıt sırasında bakıyorum üstteki düğmeden ses kaydı açık ama izlerken ses kaydı yok.. üstteki düğme acaba hangi konumda olmalı kırmızı konumdamı diğer normal konumdamı ???

    ---- ikinci sorum.. üç konum çıkıyor menüde bazan,, normal,, park,, birkonum daha var ,, bu nedir ,,, ben normalde tutuyorum ama peki park konumu nedir ??

    ------ birde elektriği direk versem çakmaktan dağilde aküden ve 24 saat çalışsa sürekli kayıtta kalsa bir sıkıntı olurmu mesela aküyü bitirirmi acaba ???




  • demirel71 kullanıcısına yanıt
    Kameranız hayırlı uğurlu olsun.

    Sorularını madde madde cevaplamaya çalışayım.

    Kamera modeli farklı olduğu için düğmenin hangi konumda olması gerektiğini bilmiyorum. Kamera kaydını, "RegistratorViewer" isimli bir program var. Onunla görüntüleyip tekrar dener misin? (Aşağıda linkini verdiğim sitede indirme linki var.)

    https://liutyi.info/registrator-viewer-6-0/

    Normal, Park vb. gibi konumlar benim cihazımda bulunmuyor. Bilen varsa ve cevaplarsa ben de sevinirim.

    Elektrik besleme için kullanıcılar değişik yollar uyguladılar. Sigorta kutusuna direk kablo çekmek (Aküye değil) en uygun seçenek gibi görünüyor. Ancak sürekli kayıtta bırakırsanız sabaha kadar akünüzü bitirebileceği kaçınılmaz.

    sk67a Arkadaşımızın bu duruma çözüm bulmak için açtığı konu linkini aşağıda verdim. İkinci link yine aynı arkadaşımızın kamerayı güneş enerjisinden yararlanarak çalıştırması ile ilgili. Sürekli kayıt için bu konulara bir göz atabilirsin.

    https://forum.donanimhaber.com/arac-kamerasini-7-24-surekli-kayit-icin-kullanmak-park-halinde-bile-kayit-yapmak--103163994#103189194

    https://forum.donanimhaber.com/arka-camda-gunes-enerjisinden-faydalanmak--102863639-3#102934454




  • teşekkürlerr,,,
    ses çıkmaması olayını çözdüm medya player desteklemiyor başka oynatıcıda gomplayerda izleyince ses normal, sıkıntı yok demek ...

    elektrik olayını kendim yaptım sigorta kutusunun oralarda kontak kapanıncada kesilmeyen bir elektrik buldum oraya bağladım 7/24 kayıt yapcak,,, bakalım nasıl olacak şu an gözlemliyorum,, ama akü biteceğini sanmıyorum sonuçta çok zayıf bir akım çekeyior alet
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 2.5 yıl önce Mini0806 aldım Gearbest sitesinden. Kameranın kablosunu sigorta kutusuna doğrudan bağlattım. Araba çalışınca açılıyor, kapanınca kapanıyor. Kameradan da genel olarak memnunum.

    Tek sorun pil. Geçenlerde kamera sürekli kendi kendine düşük pil uyarısı vermeye ve kapanmaya başladı. Çin'den pil sipariş edip bir elektrikçide pili değiştirttim. Sorun geçici olarak çözüldü ama şimdi de yolda giderken iki elektrik kablosunu birbirine sürttüğünüzde çıkan kıvılcım sesine benzer hafif bir ses çıkıyor. Ses yüksek değil ama sürekli olduğu için rahatsız ediyor. Ses aletten mi yoksa GPS modülünden mi çıkıyor onu da tam çözemedim. Kabloyu iyice inceledim bir hasar yok.

    Bu sorunla karşılaşan ve daha da önemlisi çözebilen var mı?

    Kapasitörlü olan Mini 0806S modeline geçmek gerekir mi? Elbette fiyatı da dikkate alın.




  • erkan79 E kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki kapasitörsüz kamera kullanıcılarının ergeç başına gelen durumla karşılaşmışsınız.

    Ben bataryayı kısa bir araştırma ile bir elektrikçide bulmuş ve kendim değiştirmiştim. Zaten ilk sayfada nasıl yapılacağını gösteren video var.

    Ancak kamera ilk alındığı zamanki performansına kavuşamıyor. Tam verim alamadım kısacası. Bazen seyir halindeyken kapandığını fark ediyorum. Tuşuna basıp açınca kayıt etmeye devam ediyor ama güven de vermiyor işte.

    Tam gerekli olduğu anda kapalı olmayacağının garantisi yok. Bir de bu torba şeklindeki bataryayı canlı canlı görüp elime aldığımda patlama ve yangın tehlikesi olur mu diye kararsız da kaldım. Sürüş esnasında böyle bir olayın olması kazaya davetiye çıkarır.

    Aralık ayında arabayı değiştirdiğimde eski arabadan söktüğüm kamerayı bir daha takmadım. Şimdilik kamerasız kullanıyorum. Kamerayla araba kullanmanın verdiği kendini güvende hissetme duygusunun yoksunluğunu hala çekiyorum.

    Yenisini almak istiyorum ama belirttiğiniz gibi döviz fiyatları da ortada. Muhtemelen yeni kameram kapasitörlü olacak. Ama şimdilik beklemedeyim.

    Sizin sorunuza gelince. Gelen sesin sebebini kameranın dış kabuğunu açıp o haldeyken çalıştırarak bulmanızı tavsiye ederim. Eğer elektriksel bir sorun varsa can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atarsınız.




  • OlguErhan kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kamerayı nasıl açtın, ne yaptıysam beceremedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankay2

    Herkese Merhaba,

    Dashcam forumundan niko isimli arkadaşın izni ile pil değişimi için cihaz açma fotolarını paylaşıyorum.
    Kaynak:https://dashcamtalk.com/forum/threads/disassembly-inside-mini-0803.6310/

    Öncelikle ilk kez yapıyorsanız, İşlemi dikkatli ve hassas yapmanız önemlidir.

    1- Cihazı açmak için öncelikle cihazı tutan 4 minik vidanın çıkartılması gerekiyor. Bu vidalar cihaz açma kapama tuşunun olduğu kısımda gizlenmiş şekilde. Vidalara erişmek için açma kapama tuşunun etrafından bulunan halkayı çıkarmanız gerekiyor.
    Bu halka çift taraflı bant ile tutturulmuş durumda, ince uçlu bir tornavida ile ucundan esneterek açabilirsiniz. Ben yorgan iğnesi ile hallediyorum.


    2- Vidaları çıkardıktan sonra sıra geliyor ayar halkası çıkartmaya. Burada önemli nokta ekran tarafında bulunan minik metal topa dikkat ederek çıkartmanız! Resimde bir aparat kullanılmış ama ben elimle yavaş yavaş çekerek çıkartıyorum. Sorun olmuyor :)


    3- Ayar halkası çıktıktan sonra (Enerji kablosu olduğu için tam çıkmaz!) bir tornavida yada bıçak yardımı ile üst-alt kısımları dikkatlice ayırın. Geçmeli tırnaklar tutuyor. Çok hızlı çekmeyin kasa ve kart üzerinde kablo ile bağlı olan parçalar mevcuttur.


    4- Kasayı açtıktan sonra pili göreceksiniz. Bu aşamadan sonra iki yolunuz mevcut;
    a. Eski pili kablolarını pile yakın bir yerden keserek çıkartmanız
    b. Havya v.s. gibi ekipmanlarınız varsa devre kartı tarafından müdahale etmeniz.
    Ben a metodu ile hallettim. Yeni pilin kablolarını bu kablolara bağladıktan sonra elektrik kablosu ile izole ettim.

    Hey gidi yıllar.


    Forumdaşımız, fotoğraflarla nasıl açtığını belgelemiş. Biraz eliniz yatkınsa hiç zor değil.


    Hala bu ürünü kullanmanız çok güzel. Benimkinin pili bittikten sonra, iki defa yeni pil almama rağmen iflah olmadı. Sanıyorum, piyasada satılan pillerin de raf ömrü dolmuş.


    Geçen süre içerisinde yaşadığım büyükşehirden, nüfus ve trafik yoğunluğu az, suç oranı düşük yurdumuzun güzide bir şehrine taşındım. Bu nedenle şimdilik Fiyat/Performans ürünü B1W ile yoluma devam ediyorum. Bundan sonra da alacağım ürünlerin pilli değil, kapasitörlü olmasına dikkat edeceğim.


    B1W, itiraf etmeliyim ki Mini 801 kadar güzel çekimler yapmıyor. Ancak belirttiğim gibi bulunduğum şehirde bana yetiyor. Bu ürünü alırken arabamı da değiştirdiğim için biraz bütçe sıkıntım vardı. Ancak ileride B1W'yu arkaya alır, öne daha iyi bir şey alırım düşüncesindeydim. Sanıyorum yaşadığım şehir beni rehavete sürükledi ki, bu düşünceyi realize edemedim.


    Bu vesile ile, büyükşehirden kaçmak isteyen forumdaşlarıma, Allah gönüllerine göre versin dileklerimi ileteyim.


    @ARTHUR.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 17 Aralık 2020; 11:36:51 >




  • Yourumunuz için teşekkür ederim. Halen kullanıyorum bendeki cihaz bataryasız kapasitörlü olan mini 0801s modeli. Ayrıca işlemcim amrella deği.


    Kamerayı biraderim kullanıyor bu işlerden anlamadığı için her şeyini ben yapıyorum. Bir kaç ay önce kamera park moduna geçmiyordu, bana verdi hallet diye. Bende can sıkıntısı uğraşırken olgu beyin youtubedeki 0805 model güncellemesini cihaza salladım belki olur diye . Çünkü bu kameralarda yazılımda sıkıntı var park moduna geçmede problem oluyor. cihaz çöp oldu ve hiç bir yerde orjinal yazılımı yok 1 aydır denemediğim uğraşmadığım yol kalmadı. Bir kaç gün önce alexpresten bu cihazın aynısından satan satıcıyı buldum rica ettim yazılı gönderdi nasıl kuracağımıda anlattı. Sanırım kamerayı ondan aldığımı sanıyor ama ben gearbestten almıştım ve gearbeste sorduğumda artık o satıcı yok dedi  


    İçini açmak için bayağu ugraştım resimdeki yer hiç aklıma gelmedi . İçini açmak istememdeki sebep cihaz normalde çekim moduna geçtiğnde sarı yanan ışık mavi yanıp sönüyordu. Ama şimdi ne olduysa ne park moduna geçiyor nede o mavi ışık yanıyor . maci ışık arasıra yanar gibi oluyor gene sarıya dönüyor ama çekime devam ediyor . Benim biraderde takmış o mavi ışığa bu akşam birdaha söküp bakayım temassızlık falanmı var .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 17 Aralık 2020; 13:24:24 >




  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt

    Çalışıyorsa ne mutlu.


    Çünkü gerçekten 801'in çekimlerini ve kullanımını özledim. GPS'inin olması gerçekten çok büyük bir artı.


    "RegistratorViewer" diye bir program ile kayıtları izlemek inanılmaz keyifli oluyordu. Anlık sürati, arz ve tulü göstermesi çok güzeldi. Sesli kayıt çok başarılıydı.


    B1W'nun ne yazık ki GPS'i yok. Özellikle gece kayıtları 801'in yanına bile yaklaşamaz. Bir önemli husus gece veya gündüz 801 plakaları çok başarılı kayıt ediyordu. B1W'nun kayıtlarından kamera okumak oldukça zor. Tek iyi yanı cep telefonu ile WiFi'den bağlanabilmek.


    Şu pandemi bitip uzun yolculuklara çıkmaya başlamadan iyi bir tane almayı düşünüyorum. Bu nedenle hale "OlguErhan"ı takipteyim. Hoş yüksek döviz fiyatları nedeniyle orta halli kameralar bile ateş pahası olmuş artık.


    Umuyorum kameranızdaki sorunu çözersiniz. O kalitede bir kamera bulmak gerçekten zor artık.





  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.