Şimdi Ara

mini cooper motordan çıkan hafif duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba, 2012 mini cooper 1.6 Dizel aracımda hafif bir yanık kokusu aldım ve sağa çekip motoru durdurdum. 120-130km yol gelmiştim. Aracımda herhangi bir arıza ışığı yanmıyordu, aracın sesinde veya çekişinde de hiç bir problem yoktu. kaputu kaldırdığımda biraz duman ve sıcak ile karşılaştım. Plastik motor koruma kapağını çıkarttım. Zaten üzerimden paniği atar atmaz, sonra videoyu çekmeye başladım. videonun en baş kısmında, hafif bir duman gözükmekte. Ertesi gün sanayide iyi olabilir diye düşündüğüm bir tane ustaya götürdüm. tabelasında mini cooper, bmw, audi araç logosu vardı. zincir sesi gelmediği halde (zincirin değişmesi gerektiği zaman ki sesini az çok duyduğum için biliyordum), triger zinciri, yok motor kulağını değiştiririm vs gibi bir şeyler sayıp 35-40 bin tl tutar dedi. bilen arkadaşlar veya tahmini olan arkadaşlardan bu konuda bir yardım bekliyorum en azından bu dumana ne neden olabilir. veya ne gibi bir sorun beni bekliyor. bir ustaya gideceğim zaman en azından şusu bozuk veya şundan şüphelenebiliyorum diyebileyim. üstelik bu dumanın geldiği parçası nedir onu dahi bilmiyorum. buna sebebiyet veren şey hakkında, biraz fikrim olabilirse, en azından 3 aşağı 5 yukarı bir piyasası vardır biraz bilgi ile gidebilirsem iyi olur durduk yere beni yolmaya çalışmasınlar.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axuhakan -- 17 Mayıs 2022; 18:51:6 >







  • egzoz manifoldundan olabilir. hiç elleme böyle kullan. artarsa yaptırırsın. eğer manifold contasındansa bin liralık iş.

  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim.  Sanayide usta arayışlarımı bu konu üzerinde devam ettireyim. Ekonomik olarak zor dönemimiz de ciddi bir arızaya sebebiyet vermeden çözeyim.  

  • birisi çıkıp, birsürü parça sayıp 30-40 bin tutar diyorsa muhakkak yetkili servise götürün, en azından bir baktırın derim.

  • Yakın zamanda yağ bakımı yapıldı mı ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.