Şimdi Ara

MINI DV KASET AKTARIMI HAKKINDA YARDIMA İHTİYACIM VAR.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Easy Capture Usb aktarımı ile Mini Dv kasetimi bilgisayara " DVD 720x576 PAL " formatında bilgisayara aktarıyorum.Pinnacle Studio 12 ile de " MPEG-2 DVD 720*576 6000 kb/s " formatına dönüştürüyorum.Sorunum şu kayıt esnasında önizleme görüntüsü çok net olsa da bilgisayara aktardığım görüntü de Studio programı ile dönüştürdüğüm görüntü de kötü oluyor.Sebebi nedir sizce?Ayarlarda mı yanlış yapıyorum yoksa Mini Dv kameraların çözünürlüğü bu kadar mı oluyor.Görüntüyü USB ile televizyonda izlemek istiyorum.Mini Dv kasetteki görüntü de HD destekli değil oynatıcı kamerada HD destekli değil.



  • Sorun görüntüyü analog olarak capture yapmanızdan kaynaklanıyor. Kameranın iee1394 firewire çıkışı varsa (ki miniDV kameralarda vardır) desktop pc ye takılacak PCI firewire kartı ile capture yapmalısınız. MiniDV çözünürlüğü zaten 720x576 daha iyi olamaz. Ama en azından aktarımı analog değil de dijital olarak yaparsanız nispeten daha az kayıp olur. Kasetten bilgisayara aktarırken 25Mbps DV avi olarak atarsanız aynen kasetten okuduğunuz gibi oynatırsınız. Bunun dosya boyutu da çok büyüktür. 1 saati yaklaşık 12GB falan tutar. DVD ye basarken mecburen 6Mpbs ile kodlarsınız orjinal kayıda göre yaklaşık 4 katı düşük kalitede olur. Oynatıcının önemi yok her halükarda SD oynatacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Sorun görüntüyü analog olarak capture yapmanızdan kaynaklanıyor. Kameranın iee1394 firewire çıkışı varsa (ki miniDV kameralarda vardır) desktop pc ye takılacak PCI firewire kartı ile capture yapmalısınız. MiniDV çözünürlüğü zaten 720x576 daha iyi olamaz. Ama en azından aktarımı analog değil de dijital olarak yaparsanız nispeten daha az kayıp olur. Kasetten bilgisayara aktarırken 25Mbps DV avi olarak atarsanız aynen kasetten okuduğunuz gibi oynatırsınız. Bunun dosya boyutu da çok büyüktür. 1 saati yaklaşık 12GB falan tutar. DVD ye basarken mecburen 6Mpbs ile kodlarsınız orjinal kayıda göre yaklaşık 4 katı düşük kalitede olur. Oynatıcının önemi yok her halükarda SD oynatacaksınız.

    Cevap için teşekkür ederim hocam.1394 kart aldım ve deneme yaptım dediğiniz gibi net görüntü elde ettim.




  • eyreki arkadaşında dediği gibi 1394 den imkna yoksa sa yada kartın yoksa vatandan satın alabilirsin bunada imkan yoksa analog yatığın kaydı export etemden önce 6000 mps olan kısmu costumuze ederek 10000 yada 8000 arası ayarlaman gerekir böyle yaparsan sorun cözülür böylelikle cok yer kaplama 4 gb civarı tutat 1 saatlik video
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.