Şimdi Ara

Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


    Tasarım: ASX Lancer'la başlayan köpekbalığı formuyla halen satılmaktadır. 2. makyajla beraber ön görünümde küçük değişikliklere gidilmiş olup Gündü farlarına kavuştu. Ayrıca en üst donanım seviyesinde de xenon far sistemi ve far yıkama donanımıyla gelen ASX biraz eskiyen yüzüne gençlik aşısı uygulanmış durumda.

    Motor, Performans: ASX'de diğer Mitsubishi grup araçlarından farklı olarak PSA grubundan alınma otomotiv dünyasının kanıtlanmış olan 1,6 dizel ünitesi görev almakta. 6 ileri manuel şanzımanla donatılmış olan araçta 4 çeker sistemi opsiyonu bulunmamaktadır. Dizel ünite 117HP güç 270Nm torka sahip olup boş ağırlığı 1380Kg olan aracı kaldırmakta herhangi bir sorun yaşatmıyor. Ülkemizdeki dizel araç hastalığı neticesinde ortaya çıkarılan ve 1,6lt ile vergi avantajı sunan motoru testlerimiz sırasında hızlanma ve ara hızlanma değerlerinde başarılı buldum. Motor ile şanzıman gayet uyumlu bir şekilde çalışmakta olup yalnızca 1. vitesin dişli oranının çok kısa olduğunu belirtmek isterim. 1. vitesi sadece ilk kalkış sırasında kullanmak yeterli oluyor. Motorun Performansı gayet iyi olup yol tutuşu da 18" jant ve lastik sayesinde de sorunsuz durumda.

    Donanım Konfor: Araç galerici ağızıyla full+full donanıma sahip. Havayastıklarından, ESP'ye Xenon fardan, Deri koltuğa, Elektrikli ve ısıtmalı koltuklardan, cam tavana kadar herşey mevcut. Donanım olarak eksikliğini duyduğum iki şey var. Biri Outlander'da kullandığım hız limitleyici boş yolda kaptırıp gidersek ve radara yakalanmamak adına hızı limitleyip o hızdan daha yukarı çıkmamamızı sağlayan donanımı Outlander'da kullanırken çok beğenmiştim. ikinci dezavantaj ise arka kısımda bir ışıklandırma olmaması. Cam tavan boyunca olan ambiyant aydınlatma arkasını ışıklandırmak için pek işe yaramadığından Outlander gibi üçüncü koltuk sırasının olduğu kısma veya sağ sol arka kapı üstlerine lamba takılsaydı akşam özellikle arka koltuktan birşey alırken sorun yaşatmazdı. Koltukların siyah deri arka camların da karartılmış olmasından ve ön kısımdaki okuma lambalarının ışığının arkaya pek gelmemesinden arkası geceleri klostrofobik ve karanlık olabiliyor malesef. Koltukların deri olması yazın terleteceğini düşünsek de normal kumaş koltukla da sırtımın terlediğini düşünürsek bence çok da sorun yaşatacak bir durum değil. Kışın ise koltuk ısıtma havaladırmayı kullanmadan hızlı bir şekilde sizi ısıtıyor. Xenon farları bi-xenon merceklere sahip değil fakat uzunlarda kullanılan halojenler yeterince uzağı gösterdiğinden çok da sorun edilecek durumda değil. xenon merceklerinin altındaki halojen yardımcı ampuller ile de akşam görüş konusunda herhangi bir sorun yaşanmamakta. Yerden yüksekliği makyaj öncesi asx'e göre daha yüksek hissettirdi. Bu durum üzerine gelen yeni 18" jantlardan dolayı bu şekilde hissettiriyor olabilir. bu sayede binekten çok bir Crossover kullandığınızı daha çok belli etmiş durumda. 18" jantlardan dolayı konforu olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir sorun yaşatmayan araç yalıtım konusunda da baya bir yol katettiğini gösteriyor. Bir tek aynaların büyüklüğüne bağlı olarak 120km/h hızlardan sonra rüzgar sesi duyulan araçta dizel motor sesi yüksek devirde veya rölantide dururken duyuluyor. Çoğu rölantide de ASG özelliğinden dolayı stop eden aracın motor sesini bu sayede çok çok az duyuyorsunuz.

    Sonuç: ASX'in son makyajı ile gençleşmesi ve 1,6 dizel motoruyla dizel seven milletimizi sevdireceğini düşünüyorum. Fiyat olarak da rakiplerine yakın bir fiyat sunan ASX dizel manuel crossover düşünün kullanıcılara ben de buradayım dedirtiyor.

     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle


     Mitsubishi ASX 1,6 Dizel Instyle







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 14 Aralık 2015; 15:05:23 >







  • Sunum için teşekkürler, elinize sağlık.. Baştan sona izledim , oldukça kapsamlı olmuş ancak son ana kadar " 0-100 km hıza ilk denemede ... saniyede, ikinci denemede ... saniyede çıkmışız" tarzı bir ibare bekledim..
    (yada son dakika yazan alttan geçen bir uyarı vs..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 6 Mart 2016; 22:09:23 >
  • youtube video saniyesine bakarak yaklaşık ölçebilirsiniz. açıkçası bilimsel bir ölçüm ayarlamadığım için yazmadım.
  • Hocam şimdi tekrar baktım ve kaba ölçümüm ilki 11 saniye, ikinci deneme 10.5 saniye civarı..
  • Aracın renk tonu güzelmiydi, yada çiğ bir tonmuydu? Alırsam ben de kırmızı düşünüyorum..
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    avatarınızdaki fabia ya göre daha koyu bir renkte idi. hanım beğendi. ben Kahverengi, turkuaz veya kaya grisini seviyorum. çiğ tondan kasıtı da tam bilmediğimden böyle yazdım
  • Hocam tekrar selamlar.. Siz Ankaradaymışsınız ve orada gizli özellikleri açan bir yer yada oto-elektrikçi varmış, doğru mudur? Gizli özellikler nedir, açtırmaya değer mi? Ayrıca Mitsubishi forumda zivrisinek nickli bir arkadaş var, ona sordum ama dönüş alamadım, size de sormak isterim. 18 jantlara 235/55 mi, 225/60 mı olur.. Bu arkadaş 235/60 takmış ama sürtmeden bahsetmiş, uygun mudur?
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    ankara değilim ben. Uzman japonda yaptırabilirsiniz. orjinal boyutlardan şaşmamak gerek.
  • Asx Dizel yada benzinlide otomatik varmı,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk2050 kullanıcısına yanıt
    malesef
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.