Şimdi Ara

Mitsubishi carısma yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ımzamdakı aracın suan bir arızası var.ama arızanın neden kaynaklı oldugu hakkında bılgı sahıbı olamadım.sızden yardım ıstıyorum.aracım bayramın 2. gunu umranıyeden bayrampasaya bayram zıyaretıne gıtmek uzere yola cıktı koprude bırden devır dusmeye ve tıtremeye basladı aynı anda motor arıza ısıgı yaktı.korktum bırden noluo dıe sonra saga cektım bekledım 2 dkk sonra tekrar mars bastım aldı ve rolantısı normaldı.3 km gıttım gene aynısı oldu dura dura gıttım.donuste gene aynısını yaptı suanda da normal calısmıo sureklı ıstop edıyor.sebebı ne olabılır bunun?nasıl bır cozum yolu vardır?



  • Hava hortumlarını ve ateşleme bobinlerini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
  • Bakımlarını 200 km once yaptırdım bujıler degıstı acaba bujıler uyum saglamadı mı ? bıde araba egzostan bı sıvı akıtıo kalkısta puskurme seklınde gıderkende damla seklınde
  • Lupara'nın yazdığı gibi ateşleme bobini böyle bozulur gerçekten. Platin denilen mekanik anahtarın yerine geçen, beyin denilen silikon yarı iletken 'switch' de böyle bozulur. Ama büyük ihtimalle bujiler değişirken bir hata yapılmış. Kablolar sökülürken hırpalanmış, veya iyi takılmadığı için nem alıyor olabilir.

    Bujiler iyi sıkımamış da olabilir. Alüminyum bloklarda fazla sıkmak da iyi değil. 15-20 nm torkla sıkılmalı.
  • Bujilerı degıstıren adam motor ustasıydı ama banada fazla ozen vermeden taktı gıbıme gelıyor cok kolay taktı hepsını bırde yakıt deposu pıslıkten tıkanmıs olabılır gıbı bır duyum aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutu22

    Bujilerı degıstıren adam motor ustasıydı ama banada fazla ozen vermeden taktı gıbıme gelıyor cok kolay taktı hepsını bırde yakıt deposu pıslıkten tıkanmıs olabılır gıbı bır duyum aldım.

    hocam nedenini öğrenince burda paylaşırsanız öğrenmiş oluruz bizde :) ayrıca başka bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlar çıkar bence :)
  • sabah goturdum aracı kadosan a pc ye bagladılar bakıolardı ben dondum ısım oldugu ıcın tanıdık usta sıkıntı yok yanı bakalım ne cıkıcak bende merak edıorum ama yazıcam konuya arızayı merak etmeyın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.