Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
3
Favori
155.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadece bu konuyu okusan baştan sonra,
    bütün sorularının cevabını alırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliioglan

    Vallahi bir kaç aydır nerde en yazıyorsa okudum bu forumda dahil olmak üzere. Ancak yine de ikinci eli parça bulmak veya ucuz parça bulmak ile ilgili sorunlar hep kafama takılıyor. Al-satcı değiliz aracı kullanacağız. Yeri gelecek çukura girip cantı yamultacaz yeri gelecek kayıp öndekine dokunup çamurluğu yamultup tamponu kıracaz aradan 3-5 sene geçecek satalım yeni bir araba alalım diyeceğiz. Hepsini düşününce Lancerden değil ancak türkiyedeki koşulladan acaba diye soruyor insan kendi kendine. Burda belki benim kendimi inandırmaya çalışmama yardım edecek birileri olur diye yazdım. Mitsu ve Subaru türkiye de tutulmamış ancak kendilerini dünyada varklıkları ile her koşulda ortaya komuş öne çıkmış araçlar fiyat/performansta sanmıyorum daha üst düzeyde olacak araçlar olsun. Elbelte uzak doğu veya amerikada olsam hiç düşünmeden alacağım ilk araçlar olurlar. Ancak henüz analitik düşümeyi pek beceremediğimiz ülkemizde analitik değil ama şartlara uygun düşünmek zorunda kalıyor insan. Dolayısıyla şartları doğru anlayabilmek için hep soruyoruz.

    Teşekkürler.

    Aracı 3-5 sene kullanacaksanız sizin için biçilmiş kaftan. Motoru sağlamdır, sıkıntı çıkarmaz. LPG ile de uyumludur. Bakımları ortalama 300 TL çıkar, en pahalı bakımı ise 700 civarıdır. Özel serviste yarı fiyatına da yapılabilir, 5 sene kullanacaksanız servis bakımına kimse dikkat etmez bile.

    Parça meselesine gelince, Renault, Fiat, Hyundai gibi bir iki marka haricinde ucuz parçacı kalmadı. Ama bir Vw gibi pahalı değil asla. Yan sanayi parçalarının olmaması en büyük handikap. Serviste ne fiyat verirlerse onu almak zorundasınız nerdeyse... Söylediğiniz Civic ve Corolla'ların yan sanayi parçaları çokça var ama Lancer'in yok. Ama orjinal alırım derseniz Honda, Toyota ve Mitsubishi arasında pek fark olacağını sanmam.

    Mitsubishi'nin başına gelen en kötü şey TEMSA' dır. Sabancı ailesi Toyota'ya gösterdiği önemin sadece yarısını Mitsubishi'ye gösterseydi ne siz şimdi bu soruyu sorardınız ne de ben cevaplardım. Öyle de tuhaf bişey var.




  • Ekim 2011 tarihinde (yaklaşık 5 ay önce) 2004 model tiptronic Lancer aldım ve o dönem araç hakkında birkaç yorum yaptım. O günden beri yorum yazmamıştım. Aradan geçen zamanda arabaya çok ısındım. Aracın bakımları ve parçaları sanıldığı kadar pahalı değil. Daha önce dizel tiptronic corolla kullanmıştım. İki aracın bakım ve parça maliyeti aynı seviyede. Lancer'in birçok parçası rahatlıkla yan sanayi olarak uygun fiyatlara bulunabiliyor.

    Lancer çok diri ve sağlam bir araç, yol tutuşu çok iyi.. Kasis ve çukurlara nispeten hızlı girseniz de sıkıntı yaşamıyorsunuz, araç çizgisinde gitmeye devam ediyor, sağlam bir araç olduğunu belli ediyor. Aracın rampa yukarı performansı, frenleri ve durma mesafesi oldukça iyi..

    Kısacsı kalite, sağlamlık, konfor, yakıt tüketimi ve bakım maliyeti açısından oldukça iyi bir araç.

    Ve geleilm ikinci el piyasasına.

    Ben bu araçtan önce 2007 model dizel toyota corolla ve 2005 model honda jazz kullanmıştım. Her ikisi de piyasada tutulan ve ikinci eli güçlü araçlar olarak bilinir ve gerçekten de öyledir. Jazz'ı 1 ayda, Corolla'yı 2,5 ayda satmıştım..

    Birkaç hafta önce hareket olsun diye Lancer'i pazara çıkarttım. Yarım saat içinde ciddi bir alıcı çıktı ancak fiyatta anlaşamadık. Ondan hemen sonra bir başka alıcı çıktı, fiyatta anlaştık ve el sıkıştık. Alıcı tampon ve kaputun ön kısmındaki çizikleri kaskodan yaptırmamı istedi, ben de kabul ettim. Kapora vermeyi teklif etti ama ben satmaktan vazgebilirim diye kaporayı kabul etmedim. Ertesi gün arabayı servise bıraktım. Birkaç gün sonra servisin sahibi aradı ve arabayı satıp satmadığımı sordu ve satmadıysam yeğeninin arabayı almak istediğini söyledi. Bu bahsettiğim 3 alıcı adayı da araca benim verdiğimden daha fazla para teklif etti.. Sonuç olarak, Lancer ikinci eli düşük bir araç olarak bilinse de boş şeylere değil kalite, güvenlik, konfor gibi kriterlere önem veren kullanıcılar tarafından her zaman tercih edilen ve bu kitle arasında ciddi piyasası olan bir araç..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avbarisco -- 3 Mart 2012; 0:22:32 >




  • Değerli Lancer kullanıcıları,

    Max. 30bin TL bütçem var ve ikinci el yakıtta beni üzmeyecek, en az 3-4 sene kullanabileceğim bir araç arıyorum.
    Lancer da hoşuma gidiyor.
    Sizce bu araç alınır mı?
    Son fiyat 28bin TL söylendi araç için.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-odaktan-mitsubishi-lancer-1-5-invite-71658528/detay/
  • Yukarıda linkini vermiş olduğunuz aracın kilometresinden yola çıkarak söylüyorum ki, bence o araç oto kiralamada kiralık olarak kullanılmış. Oto kiralamacıların ve o arabayı kiralayanların ne kadar özenli(!) davrandıklarını da çok iyi biliyorum. O yüzden her ne kadar fiyat iyi gözükse de biraz daha sabredip ilanları takip etmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Yukarıda linkini vermiş olduğunuz aracın kilometresinden yola çıkarak söylüyorum ki, bence o araç oto kiralamada kiralık olarak kullanılmış. Oto kiralamacıların ve o arabayı kiralayanların ne kadar özenli(!) davrandıklarını da çok iyi biliyorum. O yüzden her ne kadar fiyat iyi gözükse de biraz daha sabredip ilanları takip etmenizi tavsiye ederim.

    Bilgilendirme için teşekkürler. Beyaz ve gri renk araçların oto kiralama veya filo aracı olma ihtimali yüksek. Tavsiyenize uyup, uygun ve temiz bir tane bulana kadar bekleyeceğim.


  • 2004 Model 1.6 Comfort Otomatik Lancer aracımızı aldık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:Power:.



    2004 Model 1.6 Comfort Otomatik Lancer aracımızı aldık


    :)

    Aynen Allah bize de nasip etti tıpkısının aynısından.

    Allah kaza bela vermesin

    :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trcn

    quote:

    Orijinalden alıntı: .:Power:.



    2004 Model 1.6 Comfort Otomatik Lancer aracımızı aldık


    :)

    Aynen Allah bize de nasip etti tıpkısının aynısından.

    Allah kaza bela vermesin

    :)



    Çok teşekkürler, umarım siz de alır kazasız belasız binersiniz
  • arkadaşlar merhaba,

    98 daewoo nubiradan, 2005-06 lancer almayı düşünüyorum.
    daha önce kullanan birisini de tanımadığımdan çok yorum yapamıyorum.
    iki araç var, birisi 2005, 112 bin'de otomatik plus versiyon, diğeri 2007, 188 binde, manuel vites, comfort. fiyatları 17500 TL civarı. ikisi de lpg'li sadece bu özelliklere bakarak hangisini tavsiye edersiniz? genelde japon arabalarında kilometre sıkıntı olmaz diye bir kanı var ne dersiniz?

    teşekkürler, herkese iyi forumlar.
  • bir şey daha sormak istiyorum, benzer fiyatlarda chevrolet lacetti ler var piyasda, bunlarla karşılaştırıldığında nasıldır acaba?
  • bende 2006 lancer almayı düşünüyorum fakat parçaları ne kadar pahalıymış.bir arka sis farı 300 tl olur mu?tek bir amortisör 200 tl den fazla çıkma kaput 1000 tl bu aracın tutmamasının sebebi parçalarının çok pahalı olması mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanea_06

    bende 2006 lancer almayı düşünüyorum fakat parçaları ne kadar pahalıymış.bir arka sis farı 300 tl olur mu?tek bir amortisör 200 tl den fazla çıkma kaput 1000 tl bu aracın tutmamasının sebebi parçalarının çok pahalı olması mı?

    Hemen her markanın fiyatları böyle zaten. Olası bir çarpışma sonucu ihtiyaç duyulabilecek yedek parçalar için zaten kaskolu binmek lazım. Onun dışında 5 yıl 70 bin küsür km kullandığım Lancer aracımda yedek parça ihtiyacım olmadı. Şuan kullandığım Civic Type-S arka reflektörlere (sadece tampondaki plastik parça) servis 392 TL istedi. Diğer araçların yedek parça fiyatları ile kıyaslayın çok büyük farklar yok. Hatta parcatreni vs. gibi sitelerden daha kolay karşılaştırma yapabilirsiniz.




  • MERHABALAR 2004 MODEL LANCER 1.6 CONFORT ALDIM VE ARANIZA YENİ KATILDIM ARAÇ 52000'DE AMA BAZI PARÇALARI LAZIM MESELA ARKA TANPON ÜZERİNDEKİ SİS LAMBASI ÇİFT OLARAK VE HAVA FİLİTRESİNE GİREN VE FİLİTREDEN ÇIKAN PLASTİK BORULARI SU RADYATÖRÜNÜN YEDEK SU TANKI LAZIM ÇIKMA OLURSA SEVİNİRİM ÇÜNKÜ YENİLERİNİN FİYATLARI ÇOK YÜKSEK YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    0531 657 23 77 SELİM

    esila.41@gmail.com
  • invite 1.5 otomatiklerin yakıtları nası ne kadar yakar acaba,bide vites geçişlerinde sarsıntı oluyor mu
    bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kar_tepe

    MERHABALAR 2004 MODEL LANCER 1.6 CONFORT ALDIM VE ARANIZA YENİ KATILDIM ARAÇ 52000'DE AMA BAZI PARÇALARI LAZIM MESELA ARKA TANPON ÜZERİNDEKİ SİS LAMBASI ÇİFT OLARAK VE HAVA FİLİTRESİNE GİREN VE FİLİTREDEN ÇIKAN PLASTİK BORULARI SU RADYATÖRÜNÜN YEDEK SU TANKI LAZIM ÇIKMA OLURSA SEVİNİRİM ÇÜNKÜ YENİLERİNİN FİYATLARI ÇOK YÜKSEK YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    0531 657 23 77 SELİM

    esila.41@gmail.com

    sefaköyde çıkmacılara bakıcaksın kardeş,
    bende ordan almıştım
    öbür türlü çok masraf çıkar
  • Hort! Beyler en son sigortayı kaça yaptınız verginiz kaç lira?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockonur

    Hort! Beyler en son sigortayı kaça yaptınız verginiz kaç lira?

    selam...

    1.6 * 2011

    \ sikorta 400 liracık
    \ vergi 415 liracık (6 aylık)

    araç antalya'lı iken 290 liracıktı, plakayı 06 yaptık 110 lira daha ödedik :/

    kasko olayı ise bambaşka. ilk defa üzerime araç aldım, ve yaş 27... fiyatlar 4000 liraya kadar yükselmişti. 1800 lira halksigorta'dan fiyat aldım, sanırım yaptırcem... sigortalatmak başka, "dıt"latmak başka: "dıt" adlı firma 1700 fiyat verdi fakat sikortacı arkadaş önermedi bilmem nedendir. o da eele bir dipnot olsun...

    hayde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathtrip

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockonur

    Hort! Beyler en son sigortayı kaça yaptınız verginiz kaç lira?

    selam...

    1.6 * 2011

    \ sikorta 400 liracık
    \ vergi 415 liracık (6 aylık)

    araç antalya'lı iken 290 liracıktı, plakayı 06 yaptık 110 lira daha ödedik :/

    kasko olayı ise bambaşka. ilk defa üzerime araç aldım, ve yaş 27... fiyatlar 4000 liraya kadar yükselmişti. 1800 lira halksigorta'dan fiyat aldım, sanırım yaptırcem... sigortalatmak başka, "dıt"latmak başka: "dıt" adlı firma 1700 fiyat verdi fakat sikortacı arkadaş önermedi bilmem nedendir. o da eele bir dipnot olsun...

    hayde...

    çok teşekkürler. güzel dıtlamalar. (korna) :) benimde yaş 27 bende lancer almak niyetindeyim şu güzide tesadüfe bakarmısınız.. Sıfır olsa fiyatlarda oynama olurmu acaba.. hmmm ... bi mitsu bayisine gittiğimde bu konuyu konuşayım.




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.