Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer 2009 köpek balığı klima kompresörü arızası fikir yardımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba

    1 yıl önce 200.000 km de 2009 model mitsubishi lancer 1.5 aldım.

    1 yılda araç 250.000 km ye yükseldi.

    yaz sıcakları bastırınca klimaya gaz bastırayım dedim klima borularında kaçak varmış. usta boruyu ellemeden bi kompresörü kontrol edelim dedi arabanın altına yatıp klima kompresörünü eliyle bi kez çevirdi. sonra klima kompresörün arızalı hiç kurcalamayalım. direk klima kompresörü al gel dedi. klima kompresörü de öyle ucuz birşey değil 1000-1250 TL fiyatı var.

    sonuçla yaşlı bi araç değil kaç model eski araçların bile klimaları hala sorunsuz çalışabiliyor. 2009 da yeterince genç değil mi sizce bozulma ihtimali nedir ?

    birde araç çalışırken klimayı çalıştırınca rölantiye yük bindiğini hissediyorum . rölantiye yük binmesi klima kompresörünün çalışmasına işaret midir sizce ?

    anadolu yakasında nasıl bir yol izleyelim bu konuyu uygun yollu nasıl çözebilirim bi akıl fikir yol gösterirseniz sevinirim .

    hayırlı ramazanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_ERCAN -- 21 Haziran 2016; 16:14:04 >







  • Şöyleki;

    araç aynı değil lakin elimde 1 adet polo var 2000 model. klima kompresörü bozulmuştu. çıkmacıdan aldım parçayı ve eski kompresörüde yanıma aldım. Bazen çözümü kolay birşey bile olsa yapmıyor bizim zeki ustalarımız, size çıkma taktırırken sizden çıkanı tamir edip fahiş fiyattan satıyorlar. Bilginiz olsun olaki değiştirirseniz kompresörü, eskisini ustaya bırakmayın yanınızda götürün. Zaten sizden birde işçilik parası alıyorlar, bari kompresörü rüyasında görsün.

    Genelde kompresörde manyetik kaplinler bozulur (kaplinin kompresör şaftını çeviren bağlantısı plastik parçadan yapılıyordu eski araçlarda. yenilerinde metale dönmüşler (en azından vw için). bu kaplinin kırılması ile kompresör devreye girmiyor. Eğer sizin kompresördede aynı sorun varsa ustanızda başka marka kompresörlerin kaplinleri karşılaştırmasını isteyin ve benzerini bulduğunda acımadan taktırabilirsiniz.) kompresör üreten sayılı firma var ve ürün gamıda otomobiller kadar hızlı değişmiyor. elinize kompresörü alın ve kasnak kısmından dik bakın. Baktığınız yöndeki ile aynı kompresörü muhakkaki bulursunuz orada olmasa bile başka firmada garanti bulursunuz. bozuk olan parçaların tamiratını benzer kompresörden tamamlayabilirsiniz.

    Eğerki kompresörünüz pistonları yatak sardı ise kompresörü değiştirmek zorunda kalacaksınız. diğer türlü tamiratı olan bir otomobil parçasıdır kendisi.




  • kardeşim ilgine ve açıklama teşekkür ederim.

    klimayı çalıştırınca rölantiye binen yük kompresörün çalıştığına işaret sayılabilir mi ?
  • Mitsubıshı yetkili servisinde çalışıyorum klima kompresörü fiyatını aracın şase numarasıyla verebilirim size ama fiyatı yüksek çıkacaktır tahminen tamir yoluna gitmenizi tavsiye ediyorum başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • arkadaşlar bugun kartal oto sanayi girişinde bilim oto elektriğe gittim. ustaya durumu anlattım usta 50 liranı riske atarsan gaz basalım deneyelim bakalım dedi :D

    tamam dedim ama bu seferde gaz basamadık klima boruları denk gelmedi radyatörü değişmek zorunda kaldım. radyatör yan sanayi 230 tl aldım. sonrasında gazı bastı klima kompresörü çalıştı. klima çok istediğim gibi soğutamadı iş yerinde kullandığımız linealar soğuktan bunaltıyor bizimki onlara göre zayıf kaldı. klima açıkken araba oldukça çekişten düşüyor. ben hep uzun yol yapıyorum uzun yolda dilediğim gibi kullanamıcam sanırım. birde cam filimi çektireceğim o güneşi biraz keserse içerisi daha az ısınır diye düşünüyorum.
  • Bende bu araçtan vardı, kliması 1 dakika olmadan en sıcak günlerde içeriyi soğutuyordu, binen herkes fark ederdi. Bir sorun var belliki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.