Şimdi Ara

Mitsubishi Lancer Hakkında! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
11
Favori
236.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ESP Kia concept model de standart, benzin tüketimleri liste verilerine göre neredeyse aynı lancer NCAP 5 yıldız yeni cerato henüz teste girmedi. Sağlamlık sorunsuzluk estetik konusunda hem fikirim. Yanlız ricam daha objektif ve düzeyli yaklaşımlar ( şunu bunu napcan tarzı iletişimi benimsemiyorum) Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filenperno

    ESP Kia concept model de standart, benzin tüketimleri liste verilerine göre neredeyse aynı lancer NCAP 5 yıldız yeni cerato henüz teste girmedi. Sağlamlık sorunsuzluk estetik konusunda hem fikirim. Yanlız ricam daha objektif ve düzeyli yaklaşımlar ( şunu bunu napcan tarzı iletişimi benimsemiyorum) Teşekkürler.

    ESP olabilir. Onlarda da concept, cool filan diye donanım seviyeliri var doğru. Lancer'ın inform mopdelinde esp yok misal.
    Liste verilerine baktım:
    Lancer için:
    http://www.mitsubishi-motors.com.tr/lancer/index.asp?pg=teknik

    Cerato için:
    http://www.kia.com.tr/index.php?p=modeller/cerato/teknik

    Otomatik viteste değerler yakın. Zaten siz de otomatik bakıyormuşsunuz. Tüketim konusunda hata yapmışım. Bakmadan söylemiştim. saanırım Astra'nın değerleri kalmış aklımda.
    Ben kullanıcısı olarak eski aracım colt ve şimdiki aracım lancer'da bu tüketim değerlerini hep tutturdum. Kia da tutarlı ise bu konuda değerler güzel. Beygir gücü de güzel aracın.

    Açıkcası ben de kia ile ilgilendim zamanında. Bu cee'd modeline bakmıştım. Gerçekten hoştu içi filan. Ama kia'nın biraz daha kendini ispatlaması lazım bu konuda diye düşünüyorum. Alınmaz mı alınır? Hele ki dizel motorları oldukça başarılı diye biliyorum. cerato dizel yok henüz. Ben ceed için konuşuyorum. ama ceed için de donanım düşük oluyordu dizelde. O halde bile fiyat olarak iyiydi araç ben baktığımda. neyse konu ceed değil.

    Ncap olmasa da yakında girerse 5 yıldız alır sanırım. Gerçi bu 5 yıldızın da alınma şartları yine yenilendi. emin olmamakla birlikte alamama durumu da var. Ama şu da var ki Lancer'da bu verilerle zamanında aldı ama şimdikilerle alamayabilir. Zira yaya güvenliği yeni sınırın altında.

    Ne yapacaksın edeceksin derken siz beni yanlış anladınız. Şimdi 1.8 versiyonunda 9 hoparlörlü Rockford Fsgate müzik sistemi var biliyorsunuz. Bizimkilerde ise 6 hoparlör var. Aralarında kalite olarak çok fark var. 30 GB'lık bir sistemi bizim kolonlarla kullanmak sisteme yazık etmektir bence. Ha dersen ben kolonları da değiştireceğim ona bir işey diyemem. Ben bu konuda Rockford fosgate firması ile yazışmıştım bu sistem bize uygulanamaz mı diye olmadığını söylemişti. Mitsubishi yaparsa o başka demişlerdi. Çünkü onlar üretip veriyormuş firmaya.

    Yine de bu yorumum için düzeysizlikle suşlanmak hoşuma gitmedi.




  • Sanırım siz lancer a teorik olarakda pratik olarakda bir hayli hakimsiniz, Şöyle bir şey okudum yerli ve yabancı forumlarda, bilginiz varmı: 2007-2009 arasıydı sanırım bir fren problemi yüzünden araç amerikada geri çağrılmış ve sonrası amerikada bir hayli güven, sükse kaybetmiş. Okuduklarım doğru ise umarım problemli seriyi avrupa ve amerika dışı ülkelere ihraç etmemişlerdir.
    not: Sizi suçlamak için yazmamıştım sadece tercihimi belirtmiştim, fakat yinede özür dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filenperno

    Sanırım siz lancer a teorik olarakda pratik olarakda bir hayli hakimsiniz, Şöyle bir şey okudum yerli ve yabancı forumlarda, bilginiz varmı: 2007-2009 arasıydı sanırım bir fren problemi yüzünden araç amerikada geri çağrılmış ve sonrası amerikada bir hayli güven, sükse kaybetmiş. Okuduklarım doğru ise umarım problemli seriyi avrupa ve amerika dışı ülkelere ihraç etmemişlerdir.
    not: Sizi suçlamak için yazmamıştım sadece tercihimi belirtmiştim, fakat yinede özür dilerim.

    o konuda anlaştığımıza sevindim. öyle bir niyetiniz yoktuysa özüre de gerek yok zaten.

    Fren problemini açıkcası duymadım. Oradaki serinin burada satılma şansı yok. ilkin mitsu aklını yemediyse böyle bişi yapmaz. ikincisi Amerikada 2.0 altı motor yok zaten. Yanlız forumda abs problemi yaşıyan bir arkadaş vardı. Onunki de bu konu ile ilgili midir bilemiyorum. Öyle ise burada da problem olabilir. Ama o kadar arkadaş var şimdiye kadar bir kişiden duydum. Hepimiz abs'nin devreye erken girmesinden genelde şikayetçiyiz. Ama bunun asıl nedeninin üzerinde gelen lastikler olduğunu da biliyoruz. donlop lastiklerin maalesef fren performansı iyi değil. dozlamaya dikkat etmezseniz abs çok çabuk devreye giriyor. e panik frenlemede de dozlama filan yapamıyporsunuz.

    not: amerikadaki geri çağırılma konusunu inceledim. Bir şekilde bizde de var mı diye incelemek lazım. Ama orada söylenene göre sanırım yeterli frenlemenin sağlanamamasından bahsediliyor. BU otomatik ve cvt şanzımanlı araçlarda mevcutmuş diye okudum. Şimdi tek düşündüğüm Mitsubishi Motor North America diye bir firma var sonuçta acaba onlar orada mı üretildi? Zira bu tip başka bir haber bulamadım nette.




  • Başka fikri olan varmı frenleme konusunda?
  • Alanya NECATİ OTOMOTİV ALANYA DA 2009 MODEL MİTSUBİSHİ LANCER HALKIN SÖYLEDİĞİ GİBİ KÖPEKBALIĞI ARAÇ ÇOK GÜZEL BEN OLSAM NİSSAN YADA MİTSUBİSHİ ALIRDIM TİRİPTONİK VİTES 35.00 MİLYAR ÇOK GÜZEL ARAÇ TAVSİYE EDERİM

    http://www.sahibinden.com/2009_kusursuz_sifir_tertemiz_alanya_da-14WQQaXQQ23422213WQQpXQQdisplayitem

    BAKABİLİRSİNİZ
  • 2001 den 2006 ya kadar 1986 model dizel lancere bindim 5 sene de bir defa motoru sıfırlattım , bide üstüne minübüs uçtu , kaskodan kasayı boya felan sıfırlandı , arabanın kasa çürümeseydi halende kullanıyordum :)
    özlüyorum ama
  • bende 10/05/2010 da 2004 lancerım 6 takla attım 45 metre lastik izim 45 metre takla atarak ve beton ve çelik levhaları yerinden sokerek ilerledim..beton direk ön cam ve çıtalarına denk geldi diyeceğim şu ki 3 otomabil servisi bana bu kazayı 407 passat gibi araçlarla yapsan yine ölmüştün dedi,bmw mercedes ötesi zor atlatılır dediler.hala hayattayım kimse ölmedi ve araçtan burnum bile kanamadan çıktım..kaldırıma vurma hızımda 130 du bu arada!bi dahaki arabam yine lancer artık vazgeçmem ben bu araçtan ve herkesede şiddetle tavsiye ederim..resimler ön sağ koltuk önde görünüyo onu bagajdan eşyaları alabilmek için arka koltugu katlarken öne eğdik ve çektik

     Mitsubishi Lancer Hakkında!




  • arka taraf 3 levha ve 1 trafik ışıgı devirdi..şasede hiç bişey yok

     Mitsubishi Lancer Hakkında!
  • kardeş büyük geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış ne diyeyim.
    Anlattığın tarz bir kazadan bu şekilde kurtulmuş olmanı sadece araca bağlama bence. Allah'ın sevdiği kuluymuşsun vesselam.
    tekrar geçmiş olsun.
  • çok geçmiş olsun arkadaşım gerçektende şanslıymışsın.
  • Çok büyük geçmiş olsun Allah bir daha kimseye yaşatmasın bende de aynı model aynı renk Lancer var biraz tuhaf oldum doğrusu.Herkese kazasız sürüşler.
  • aminnn..allah sizlere kazasız belesız binmeyi nasip eder işallah!o kazada ölmemem allahın bi lütfu hikmeti zaten!!
  • Büyük geç miş olsun. Allah Kimseye kaza bela vermesin.
  • Büyük geçmiş olsun. Allah daha büyük kazalardan korusun
    (ama bizimde kendimizi korumamız gerekiyor)
  • Gece gece bende tuhaf oldum büyük geçmiş olsun ALLAH kimseye kaza bela göstermesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taha27

    aminnn..allah sizlere kazasız belesız binmeyi nasip eder işallah!o kazada ölmemem allahın bi lütfu hikmeti zaten!!

    Çok ciddi bir kaza atlatmışsınız. Büyük geçmiş olsun.
    Bu kazadan kurtulmayı, hatta yara almadan kurtulmayı Allah'ın takdiri diye nitelendirmek lazım.
    Allah beterlerinden saklasın.
  • ciddi kaza yapmışsın geçmiş olsun
    lancer da şase önden arkaya tek parça şeklinde gidiyormuş çoğu araçta bikaç parça olduğunu duymuştum
    şasenin bu şekilde olması darbe anında mukavemet direncinin daha fazla olmasını sağlıyor
    allah beterinden saklasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer

    2006 Lancer 1.6 AT sahibiyim 53.000 km de ön 2 balata değişti ve disklerim taşlandı.toplam maliyet 130 tl.yaklaşım 40.000 km de ise sileceklerim değişmişti onlara da 20 tl vermiştim.55.000 de ki aracımın bana bu 3.5 sene içindeki toplam maliyeti 150 tl yani.bu arada aracım lpg li.bakımlarını oto sanayide ustama yaptırıyorum.periyodik 10.000 bakımları 15.000 km de bir yaptırıyorum 150 tl veriyorum.4 buji 36 tl siz düşünün gerisini yağ çok para tutuyor sadece.80.000 de triger değişecek ağır bakım bekliyor beni şimdiden pazarlığımı yaptım 80.000 bkaımım triger + herşeyiyle 300 tl olacak.250 de anlaşmaya çalışıyorum hayırlısı artık.serviste 1000 tl gibi bir rakam çıkarırlardı herhalde aynı işlem için karşıma.yaşasın OTO sanayi:)


    Arabanızı satacağınız zaman haber verin de yanlışlıkla sizinkini almayalım.




  • bütün mitsubishilerin ....
    büyük ihtimalle neden böyle yazdığımı merak ediyosunuz, küfürbaz biri değilim, ama hissiyatım bu şu an lütfen kimse alınmasın.

    4 ay önce 2006 model lancer aldım. kazasız 3 parça boyası olan bi araç, 14.250 tl gibi bi fiyata geldi,
    alacak karşılığı aldım, baktım fiyatı da ucuza geldi, kaporta da fena değil, servise çektirip baktırmadım.
    Çok problem değil ufak tefek arızaları çıksa da dedim, hatanın büyüğü bende tabii ki
    188.000 km de bir araçtı, mitsular 300 ü rahat görür dedi herkes dert etmedim
    motor da iyiydi

    Arabayı aldım, 2 gün sonra motor lambası, 1 hafta sonra abs lambası yandı. Abs sensörü değişecekmiş, her lastikte 1adet var, tanesi 400 tl.
    Allahtan 1 tanesini değiştirdim düzeldi. Düzeldi ama arabanın freni iyi, ama bira hızlanınca kazık gibi oluyor ve tutmuyor, zorlarsanız birden tutuyor ve
    araba kıç atıyor 120-130 km de tam bir ölüm tehlikesi. Bi süre sonra abs ışığı yine yanıyor ve devreden çıkınca düzeliyor.

    sonra motora baktırdım, katalizatör arızası , servis 2600 tl dedi sıfırına, neyse başka bi yerden bişiler bulup ayarladık, söken adam abi bunun katalizatör çok da pis değilmiş dedi, yine de aldık, yine düzelmedi, müşürü varmış üstte onu değiştirdik (serviste 500 tl) dışarda yine düzelmedi. Meğersem bunlarda çift müşür varmış, alttaki müşür de (servis fiyatı 1000 tl) değişecekmiş. Belki arıza ondaymış, onda değilse diğer katalizatördeymiş, bunlarda çift katalizatör varmış vs vs.
    Servisi bile anlamıyor nereden arızası var diye sizin anlıycağınız.

    Kontak anahtarı bazen çevirince çalışmıyor, silecekleri açık bırakıyosunuz arabayı kapatıyosunuz silecekler çalışıyor, sanırım beyinle alakalıydı.
    salıncaklardan birini değiştirdim, yaptır Allah yaptır bitmedi.

    Baktım böyle olmuyca bari takasa veip kurtulayım dedim beladan, temizine 14 veriyolar takasta, benimkine 13 verdiler. Mitsubishi bayisi, servise çektirip baktırmışlar,1 sayfa liste çıkartmışlar, şanzımanın kulakçıklarından, devirdaim motorundan, baskı balatasından, kontaktan, direksiyon kutusundan herşeyine kadar yazmışlar. Serviste yaptırsam toplam masraf 8 milyar.
    Allah tan tanıdıktı çalışan, 13 yerine 12 saydı arabayı yerine güzel bir fiat aldım.
    Hatta aracın daha göremedikleri arızaları var, ben karlıyım 12 bile etmezdi araç. Beyinde bir arıza vardı, frenlerde garip bir arıza vardı otobana çıkınca anlaşılan
    Çok şükür bu beladan kurtuldum, Allah sizi de kurtarsın, bu kadar parçası pahalı, 2.eli dandik bir araç olur mu?

    Satınca mercedes gibi satıyolar, benim arabanın sıfırı 40.000 tl, 2006 modelini 15 bine heryerde buluyosunuz,
    2001 opel astra bile 15 bin ediyor, onu geçtim 2006 hyundai accent bile 15 ediyor, ki bundan 10 milyar daha ucuz.

    Araç kaliteli belki, ama bu kadar parçası pahalı, bu kadar 2.eli az olunca insan sakın bulaşmayın diyor.
    şimdi her mitsubishi reklamı gördüğümde küfür ediyorum, kusura bakmayın mitsu sahibi arkadaşlar belki kızıcaklar bana
    ama tek istediğim ben yandım kimse yanmasın




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.