Şimdi Ara

Mitsubishilendim, 2006 otomatik lancer aldım....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Uzun yıllardır kullandığım 1999 model proton 418imi yakın bir arkadaşıma satıp kendime bir 1.6 AT lancer aldım. Araç 2006 model, otomatik ve 45bin km de. İstanbul'dan alıp Eskişehire getirdim ve yolda araç beni bayaaa tatmin etti.

    Şimdi gelelim sorularıma:

    1. Bu lancer ların comfort (benimki böyle) modeli ile plus modeli arasında ne farklar var?

    2. Ben bu arabaya LPG taktıracağım, protonumda BRC vardı ve 4.5 yıldır hiç sorunsuz ve zevkle kullandım, uzun yolda 8lt şehir içi 11-12lt civarı tüketimle. LPG dönnüşümü için marka ne önerirsiniz, veya ne kullanıyorsunzu ve ne kadar yakıyorsunuz. Atiker fiatı ile beni cezbedip duruyor, bunu kullanan varmı?

    3. Bakımlar için yetkili servis düşünmüyorum açıkçası, ama parça için önerebileceğiniz biryer varmı, proton günlerinde Istanbul'dan ergin otomotiv (protonparts.com) kargo ile tüm ihtiyaçlarımı karşılıyordum, böyle birşey olursa son derece iyi olur...

    4. SON ve EN !!!! ÖNEMLİ !!!! olarak: Şanzuman bakımları 40 binde bir görünüyor, benimkinin 40 bin bakımının yaılmadığından eminim. Bu bakımda ne yapıluıyor, filtre değişiyormu? Yaptıranlar kaç lt yağ konulduğunu hatırluyormu acaba? ve ne kadar tutuyor.

    İlgilenen herkeze peşinen teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 6 Ekim 2010; 21:01:24 >







  • Hayırlı olsun aracınız.
    BRC'de sorun çıkartmamışsa tekrar uygulatabilirsiniz çünkü Proton motor ve elektroniği Mitsubishiden alır.
    Şanzuman ile iligili bakımının yapılıp yapılmadığını ve hangi km'lerde yapılması gerektiğini servisten öğrenebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun,

    2006-2007 model lancer almayı düşünüyoruz kardeşime, bu aracı epey araştırdık, bizim için ağır basan seçeneklerden biri Lancer. Genel olarak şikayet normalden biraz fazla yaktığı yönünde. Bununla ilgili bilgiler verebilirsen sevinirim. Birde otomatik vites geçişleri nasıl, ayrıca genel izlenimlerini yazarsan sevinirim. Çok oldu biliyorum ama ne kadara aldığınıda yazar mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 23 Eylül 2010; 15:59:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamthekid

    2006 lancer m/t aracımı 44500 kmde aldım aldığımın ertesi günü atiker lpg taktırdım şu an 73500 km oldu atiker lpg sisteminden hiç sorun yaşamadım 32 lt lpg ile yazın 340-350 km kışın 310-320 km yol yapıyorum
    yakıt bence çok iyi ama benzinde ne yaktığını hiç hesaplamadım forumda 1 depo benzin ile 510-530 km gittiğini söyleyen arkadaşlar var
    hesaplıyorum 17 eylül 2010 tarihi itibari ile lpg de 19 kuruş yakıyor benzinde de 30 kuruş yakması gerekiyor demekki lpg ile 3190 tl tasarruf etmişim lpg ruhsat işlemesi dahil 1200 tl masrafım oldu yani 2000 tl kârdayım
    lpgsi olmayan arkadaşlara tavsiye ederim


    Başka bir topicten alıntı, belki sana bir fikir verir..
  • Atikerde de sorun olacağını sanmıyorum bence brc kadar prof çalışıyorlar ama tabiki malzeme kaliyesi brc nin daha iyidir.
    Bir konuda emin ol PROTONUN YERİNİ TUTAMAYACAK
  • lancer benim de çok sevdiğim bir model..
    ancak proton kullanan biri olarak yılmaz arkadaşımızın protondan sonra - yol tutuş-konfor-iktisat gibi konularda yorumlarını merakla takip edeceğim.
    kendisine yeni aracının hayırlı olmasını dilerim.
  • bence brc
  • Henüz daha totalde 1000 km oldu aracı alalı, 700 km ise LPG, de.

    700 km de toplam 150 liralık gaz yaktı. Biraz daha düşebilir ben arabaya alıştıkça.
    Protonun yerini tutmuyor çünkü protonum 1.8 idi ve torku ve gücü bunun 1.6 sından (160nm vs 140nm) (115 vs 98bg) daha yüksekti. İki arabanın da otomatik olduğunu gözönünde bulundurunca eksilen beygir ve torkun önemi çok daha net biçimde ortaya çıkıyor, yakıt olarak ise proton biraz daha başarılıydı çünkü gaza daha az abanmak gerekiyordu. Yol tutuş protonun alçak yapısı nedeniyle protonda hissedilir bir biçimde daha iyiydi. Protonu 4 yıl boyunca abartmadıkça kaydıramazken lanceri çok rahat kaydırabiliyorum. Ha konfor ve sessizlik dersniz protondan sonra lancer bir üst sınıf bir araçmış hissi veriyor. Deri direksiyon ve vites topuzunun yanı sıra otomatik iklim kontrolü bu hissi daha da arttırıyor. Onun haricinde neticede ikisi de şöyle ya da böyle mitsubishi, vurup kırmadıktan sonra zaten kolay kolay bozulmayan arabalar.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 6 Ekim 2010; 14:43:26 >




  • Ya su basligi her seferinde "Sorunlarim basladi" diye okuyorum yanlis anlamaya mahal vermeden bir degistirseniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankura

    Merhaba arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun,

    2006-2007 model lancer almayı düşünüyoruz kardeşime, bu aracı epey araştırdık, bizim için ağır basan seçeneklerden biri Lancer. Genel olarak şikayet normalden biraz fazla yaktığı yönünde. Bununla ilgili bilgiler verebilirsen sevinirim. Birde otomatik vites geçişleri nasıl, ayrıca genel izlenimlerini yazarsan sevinirim. Çok oldu biliyorum ama ne kadara aldığınıda yazar mısın?

    Bende 2005 model Lancer var alırken Otomatik Şanzıman konusunda uzman Maslak Oto Sanayiden bir arkadaş ile test sürüşü yaptık. Vites geçişlerine hayran kaldı!Şnazıman çok çok iyi durumda zaten Alman ve Japon araçlarda çok absürd bir kullanum olmamışsa şanzıman sorunu yaşamazsın demişti. Aynı şekilde otomatik vites geçişleri hissettirmiyor ancak yakıt konusunda çok başarılı değil maalesef tam bir ölçüm yapmadım ancak takriben ş.içi max 0,40 TL/km yakıyor. Manuel tiptornik kullanmak acayip zevkli ve motorun gücünü sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. Devirli kullanımda çok sportif bir araç oluveriyor kerata!




  • Arkadaşlar merhaba, bu bölüme ilk defa girdim ve 3 yıldır kullandığım 2006 model lancer 1.6 mt arabam hakkında yorum yapmaya karar verdim. aldığımız gün Landi Renzo marka lpg taktırmıştık, BRC ve atikere göre daha pahalıydı. hiç bir sorun çıkarmadı 3 yıldır. gayet uygun yakıt yaktığını ve performansının iyi olduğunu düşünüyorum.

    lastikler 195 / 60 / 15 88h bridgestone turanza.

    arabanın kullanımı, 3500 devirden sonraki aşırı tepkili ve güçlü motorundan çok memnunum. yüksek hızlarda hızlanması da çok güzel.

    lancer ile ilgili tek problemim yol tutuş. düz yolda hiç bir sorun yok gayet oturuyor yola. fakat basit virajlarda bile inanılmaz yatıyor ve beni korkutuyor. örneğin otoban virajlarında o kadar yan yatıyor ki yoldan çıkacak sanıyorum. ankarada şehir içinde odtü'nün karşısındaki kavşağı bilenler vardır. oradan biraz sert döndüğümde her seferinde araba arkayı bırakıyor, hızım 30 km iken bile.

    bu konuda ne düşünüyorsunuz? bu arabanın yol tutuşu neden bu kadar sıkıntılı? geliştirmek için neler yapılabilir?

    daha önceki arabam 1998 model mazda 323 familia 1.5 idi, lastikleri 13 jant ve 175 olmasına rağman direksiyonu nereye çevirsem hız farketmeden dönüyordu. 1998 model arabada bu kadar iyi yol tutuş varken 2006 model arabada neden olamıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iilkerr -- 26 Kasım 2010; 10:41:00 >




  • Merhaba ,
    Bende aynı aracın 2005 AT Plus ni kullanıyorum aynı lastikler var üzerinde ve ben inanılmaz memnunum yol tutusundan. Hiç yatığına şahit olmadım yatmak bi yana bilerek kaydırmayı yoldan cıkarmayı denedim banamısın demedi aracım. Benım de tek şikayetim alt takımları cok sert ve rahatsız edecek kadar ses yapıyor bozuk yolarda.
  • tekrar merhaba, sizin gibi bazı arkadaşlar yol tutuştan çok memnun. acaba bazı araçların süspansiyonlarını fabrika farklı çıkarmış olabilir mi?

    protondan sonra alan arkadaşta protonun yol tutuşunun daha iyi olduğunu yazmış. ben cidden şikayetçiyim yol tutuştan ama onun dışında tümseklerden falan geçerken çok rahat.

    keşke aynı şehirde falan olsak da görme şansımız olsa araçları.

    lancer, corolla veya civic gibi uzun seriler halinde satılmadığı için bazı partilerde farklı malzeme kullanılmış olabilir diye düşünüyorum.

    binseniz arabama yatmadığını söylemeniz imkansız olacak çünkü çok yavaş viraj dönerken bile ben kapıya yaslanabiliyorum bazen.


    ekleme:

    2005 ve 2006 da farklı malzeme kullanılmış olabilir kesinlikle böyle düşünüyorum çünkü göğüs de de farklılık var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iilkerr -- 26 Kasım 2010; 16:38:33 >
  • Virajların keskinliğine ve hızınıza bağlı olarak benzer bir durum bende mevcut. Araç her ne kadar yola iyi tutunsada daha önceden hız kesmeden araçla viraja girdiğinizde araç merkezkaçtan dışarı doğru savrulacakmış gibi hissettiriyor (yani araba dönüyr ama sanki siz de aracın içinde yatıp eğiliyorsunuz :)
    Bilmiyorum bir kere ciddi olarak başıma geldi benzer sorun ve bence birazda kaç km ile o sorunu yaşadığınız önemli(ama 30km çok düşük, o hızda kesinlikle olmamalı) ancak araba 90-100km hıza kadar hiç bir şekilde hızlandığını belli etmiyor dolayısıyla 30-40 la girdiğinizi sandığınız viraja daha hızlı girmiş oluyorsunuz misal 60km ve araç sanki şöyle bir savrulacakmış gibi oluyor ama olmuyor :))
    Örnek İnönü stadından Taksime çıkarken ilk stat etrafından dönen virajda lastikler ciyaklayarak kıç biraz savurdu ve yukarıda bahsettiğim tarzda dışa aracı çeker gibi bir his verdi ve bende biraz tedirgin oldum ve kaç km hızla girdiğime bakmak o an aklıma gelmedi. ve o yol tırmanma!

    Aracın tutuşunu biraz daha arttırmak için daha geniş ve yumuşak hamurlu Michelin marka bir lastik düşünebilirsiniz.

    LittleGreenMan'in yaptığı yorumdaki gibi alt takımın sesin rahatsız etmesi de oğru bir tespit. Her halde bunun gibi misal geri viteste geri giderken yapılan frende balataların ötmesi gibi kronik sorunlar mevcut. Ön kadran ışığının soluk kalması ve ayarının en ust seviyede bile yeterli şiddette olmaması diğer bir eksisi.




  • kadran ışığı konusunda haklısınız. kırmızı ışıklandırma güzel ama biraz karanlık kaçıyor bazen. 2006 corolla ve civic deki kadrana bak birde bizim kadrana bak. araba her türlü hoş ama bu ince detayı kaçırmışlar.

    koltuklar hakkında ne düşünüyorsunuz? koltukları biraz zayıf buluyorum virajlarda beni daha iyi tutması gerekir bence


    yol tutuş için:

    sizce kule gergisi nin faydası olur mu?

    sizce sadece 35mm yay seti almanın bir faydası olur mu? bunların zararları neler?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.