Şimdi Ara

MKE KURUMUNUN “MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİ“ BASIN AÇIKLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MKE KURUMUNUN “MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİ“ BASIN AÇIKLAMASI

    MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ (MKEK) KURUMUNDA ÜRETİMİ SÜREN MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİNİN “YERLİ OLMADIĞI” YÖNÜNDE 17, 18 VE 19 TEMMUZ 2010 TARİHLİ BİR KISIM YAZILI VE GÖRSEL BASINDA YER ALAN HABERLER İLE İLGİLİ AŞAĞIDAKİ BİLGİLENDİRMENİN YAPILMASINA İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR.



    1. HABERE KONU OLAN MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİ ÜRETİMİ ÖNCESİNDE, MKE KURUMUNCA YÜRÜTÜLEN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI SONRASINDA; İKİ PİYADE TÜFEĞİ VE BİR MAKİNALI TABANCANIN YİVLİ SETLİ AV TÜFEK MODELLERİ ÜRETİLEREK BİR KISIM NATO ÜLKELERİ VE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNE İHRACATINA BAŞLANMIŞTIR. BU ÇALIŞMALARA PARALEL OLARAK TASARIMI DAHİL TAMAMEN YERLİ, ÖZGÜN MİLLÎ SNIPER (KESKİN NİŞANCI) TÜFEĞİ BORA-12 DE ÜRETİLEREK KULLANIMA ALINMIŞTIR.



    2. MKE KURUMU, KAZANDIĞI ALT YAPI VE KURUMSAL POTANSİYELİNİ KULLANARAK MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMÜŞ, SONUÇTA 5,56 MM ÇAPINDA BASINDA MEHMETCİK-1 DİYE ANILAN ERKEN PROTOTİP İLK MİLLÎ TÜFEKLERİ ÜÇ AYRI MODEL OLARAK 2008 YILINDA ÜRETİLMİŞTİR.



    3. KURUM BÜNYESİNDE ULAŞILAN BİLGİ BİRİKİMİ VE TEKNOLOJİK ALTYAPI DEĞERLENDİRİLEREK SAVUNMA SANAYİ İCRA KOMİTESİ KARARI İLE SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI VE MKE KURUMU ARASINDA 22 OCAK 2009 TARİHİNDE 7,62 MM ÇAPINDA MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİ YAPMAK ÜZERE SÖZLEŞME İMZALANMIŞTIR. PROJEDE, MKE KURUMU YANINDA ÜLKE SANAYİCİSİ VE ÜNİVERSİTELERİN GÜCÜNÜN DE BİR ARAYA GETİRİLMESİ HEDEFLENMİŞTİR. BU AMAÇLA; BASINDA ADI GEÇEN SARSILMAZ SİLAH SANAYİ FİRMASI DA DÂHİL OLMAK ÜZERE BU ALANDA FAALİYET GÖSTEREN BÜTÜN FİRMA, KURUM VE KURULUŞLARIN TESİS, ALTYAPI, TEÇHİZAT, MAKİNA, ARGE, BİLGİ BİRİKİMİ VE BENZER YETENEKLERİ DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMUŞ VE SONUÇTA, KALEKALIP FİRMASI MKE KURUMUNUN ALT YÜKLENİCİSİ OLARAK BELİRLENMİŞTİR. AYRICA BAZI KOBİ VE ÜNİVERSİTELERİN DE PROJE KAPSAMINDA BİRARAYA GETİRİLMESİ SAĞLANMIŞTIR.

    GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ANA VE ALT YÜKLENİCİLERİN SEÇİMİ, TAMAMEN OBJEKTİF KRİTERLERE VE BUNA DAYALI OLARAK YAPILAN PUANLAMA ESAS ALINARAK GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

    4. TSK İSTEKLERİ ESAS ALINARAK; DÜNYADA MEVCUT SON NESİL PİYADE TÜFEKLERİNİN EN İYİ ÖZELLİKLERİNİ TEK BİR TÜFEKTE TOPLAYAN, TASARIMDAN İTİBAREN TAMAMEN ÖZGÜN ÜÇ AYRI PROTOTİP 14 AY İÇERİSİNDE MKE KURUMU KIRIKKALE SİLAH FABRİKASINDA ÜRETİLMİŞ, MAYIS-HAZİRAN 2010 İÇERİSİNDE İSE İLGİLİ KURUMLARDAN UZMAN PERSONELİN DE KATILIMIYLA YAPILAN TEST VE ATIŞLARI BAŞARIYLA TAMAMLANARAK, SEÇİLEN PROTOTİP İÇİN KALİFİKASYON SAFHASINA BAŞLANMIŞ VE EYLÜL 2011’E KADAR DA SERİ ÜRETİME HAZIR HALE GETİRİLMESİ PLANLANMIŞTIR.



    5. MKE KURUMUNCA GELİŞTİRİLEN MİLLÎ MODERN PİYADE TÜFEĞİNİN BUGÜNE KADAR İLGİLİLER DIŞINDA HİÇBİR KİŞİ, KURUM VE KURULUŞA TANITILMAMASINA VE HERHANGİ BİR BİLGİ VERİLMEMESİNE RAĞMEN, GÖRSEL VE YAZILI BASINDA YER ALAN TAMAMEN GERÇEK DIŞI VE HAYAL MAHSULÜ HABER, YORUM, YAYINLAR İLE KAMUOYUNUN YÖNLENDİRİLMEYE ÇALIŞILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.



    KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

    http://www.mkek.gov.tr/foHaberler.aspx?iKodHaber=144
    Zamanında ve hâla gelişmeleri görmek istemeyen arkadaşlar sürekli,özgün milli tüfek için imitasyon,patendi başka ülkeye ait... gibi bir söylem içinde olmuşlardı. Bu basın açıklaması MKEK'in teknolojisi ve mühendisleri özgün piyade tüfeği üretebildiğini, somut icratlarından sonra basın açıklaması ile tekrar ilk ağızdan deklare edilmiş oldu.







  • Yani görende Kıtalararası Nükleer başlıklı füzeler imal ediyoruz sanacak.Basit bir piyade tüfeği için şu çıkan spekülasyonlara bakın.Öncelikle yapılan işleri hiç küçümsememek lazım.Güçlü bir orduya sahip olmayı inanın herkesten çok ben istiyorum.Ama çok geri kalmışız malesef.Bu gün Savunma Sanayinin geldiği konum itibarı ve ürettikleri ile iftihar etmek lazım ama gelin görün ki benim için çok da bi anlam ifade etmiyor.

    Peki neden ?

    Bu gün söz konusu bu piyade tüfeğinden 8000 tane üretildi deseler nasıl da gururlanırız.Oysaki bu rakam ne ki.Milyonlarca silah üretilmesi gerek orduyu donatabilmek için.Fırtına Obüsü, yerli tankımız Altay.Bunlardan 1000 ila 1500 arası bir kapasiteye ulaşmamız gerek.Yerli savaş helikopteri T-129.En az 50 - 70 adet üretilmesi gerek.ve daha sayamadıklarım.Tüm bunların tamamen orduya dahil olma süreci olarak, 2025 2030'lu yılları gösteriyorlar ( Bir kaynakta böyle okumuştum ve mantıklıda..) Dünya da o yıllarda ne gibi silah sistemlerinin üretilebileceği hayal gücünüze kalmış.Yabancı devletlerin zamanında " siz üretmeyin, biz size tedarik edelim bunları " diyerek ve Amerikanın bize hibe ettiği !!! hurda yığını M 48 / M 60 tanklarına, yine bu ülkeden etek dolusu paralara yedek parça satın aldığımızı da unutmamak lazım.

    Milli silah sanayimizi nasıl hızlı bir şekilde geliştirebilirz bilmiyorum.Hayırlısı diyelim.Hiç bir arkadaşımda DUYGUSAL DÜŞÜNÜP bizim ordumuz güçlü, biz dünya ya kafa tutarız deyipte kendisini kandırmasın.O bir asır önceki Osmanlı Orduları için geçerliydi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.