Şimdi Ara

MMORPG OYUN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ali ağaoğlu projesine hoşgeldiniz :))
  • Valla öncelikle kolay gelsin diyorum.
    Bu işin pek kolay olmayacağını söylemeliyim. Yeni çıkacak Guild Wars 2 gibi oyun yaklaşık 4 senedir geliştiriliyor ve harcanan para milyon dolarların üzerinde. Maddi sıkıntınız yoksa bir şirket kurun. Senaryoyu fln oluşturduktan sonra kendinize bilgisayar müh.lerinden fln oluşan ciddi bir ekip kurun. Aranızda işbölümü fln yaparsınız. Bu iş bayağ bir resmi olur. Hem de başarabilirseniz çok ciddi paralar kazabilirsiniz ve biz de gururlanırız. Sonuçta bu işleri hep yabancılar yapıyor. Biz niye yapmayalım.
  • bence mmo larda en önemli şey hikaye tabanı benim için oyunun hikayesi çok önemli mesela wow gw aoc who bunlar tabanında sağlam hikayeler olan oyunlar bence kendinize iyi bir yazar bulmalısınız önce
  • İlginiz için teşekkür ederim. Hikaye ile çalışıyoruz şuan.
  • Bu arada fikirleriniz var ise dile getirmketen çekinmeyiniz :)
  • Grafikler Forsaken World
    Pvp sistemi Knight Online
    Pve sistemi partiye dayalı seviye atlama , kolay ve sıkıcı olmayan görevler
    Hikaye mmorpg olacaksa hiç önemi yok.
  • burada bırbırımızı ıgnelemektense fıkırlerımızı sunup bu fıkırlerın artısını eksısını yada baska fıkırlerı konusalım. ko dusmanlıgınıda bırakalım kı ko kendını gelıstırememıs eskı zamanın kalıtelı oyunlarındandı ...

    aslında bıraz temelden bahsedersenız sızlere fıkırlerımızı sunarak gelıstırme adına daha yardımcı olabılırız bence. su anda herkes ayrı daldan soyluyor. mesela oyun tarzı fantastık mı yoksa uzay cagımı olacak yoksa arada bır yer mı ? yanı ıllakı bır temel vardır aklınızda. bu arada zombı ye karısıyım demek ıstemedım ben ben sadece hangı karakterler olursa olsun uzerıne gıyecegı elbıseler zırhlar ve kullanacagı sılahlar o karaktere bır karızma katmalı . bu benım forumlardan ve oyuncu arkadas kıtlemden edındıgım en buyuk beklentı. sevıye atladıkca degısen armorlar bırbırınden farkı ve karızmatık olması gerek .
  • Oyunda kesilen Moblar (yada sizde Zonbie) kesilen şeyle alakalı itemler düşsün misal kestiğin bi hamam böcegi düşen bir sword olmasın ..

    Birde Binek yaparsaniz Sırf Ulaşim amaçli olmasın onların üzerinde PvP yada Büyük bir alanda Playerlarin(ırkların) kapişması olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducklaw41 -- 23 Kasım 2011; 3:02:18 >
  • Zombiler moblar olacak. Karakterler insan.

    Zombilerin bulunduğu dönemde bayağı teknolojiler ilerlemiştir. Fakat şehirden uzak bir oyun düşnüyürozu. Kapalı mekanlar (bina içi falan) çok fazla düşünmüyoruz. Hikayeye göre seçeceğiz mekanı.
  • çok fazla walking dead izlemişsin
  • Doğruyu söylemek gerekirse walking dead hiç izlemedim :)

    Zombi koymamın asıl nedeni hayvanların kullanılması artık sıkıcı olduğu kanaatindeyim.

    Yanlış anlama, kimseye buraya cevap atması için zorlamıyorum, illa yorum yazacağım diye kendini kasma diye söylüyorum :)

    Bazen farkediyorum, söylemek isteyipte çekinenler oluyor. lütfen önerilerinizi söylemekte çekinmeyin :)
  • hikaye ne üzerine varsa bi kopya gönderin bi kaç reklam metini falan yazmışlığım var bir kaç online oyunla ilgilide hikayeler yazmıştım ama bence 2 ırk haricinde birde oyunun tarafsızlara ihtiyacı var yada hainlere bence yani ırk içerinsiinde savaşlarda tarafını satıp para item kazana bilmeli oyuncular ama sonradan olucaklar iyi planlanmalı
  • Ben pve ye hiç önem vermeyen birisiyim benim için pvp çok önemli yani insanlar kasarken veya bir şey yaparken ödüllendirileceğini bilmeli ve bağlamalı şimdi dersin item düşüyo vs vs ama bunları kullanıcağı alanları arttırmalısınız.
    Ve bir süre sonra monotona dönmeyen pvp sistemleri olmalı.Pvp Sistemi iyi olmayan oyunu denemeden bırakan bir insanım ve etrafımda bir çok böyle insan var. Pvp sistemi çok önemli Krallık vb olmalı ve Cw ler Mesela 3-4 ırk var her ırkın Kralları olmalı.
    Knight taki bu sistem çok hoşuma gitmiştir.Ve bu kralların bazı yetkileri olmalı bazen krallık savaşları olur yani kralın seçtiği bir grupla diğer ırkın kralının seçtiği bir grubun savaşı.
    Ülkelerin puanları olmalı hangi krallığın önde olduğu ve bu göz önünde olmalı yani insanlar çaba harcamalı ödüller olmalı vs vs.
  • K.O daki gibi PVP sistemi olsun
  • PVP konusunda Ko ve Rising Force Online'a bakmanızı tavsiye ederim. Birde benim şöyle bir görüşüm var. Eğer pve yi takım tarzında yaparsanız sağlam clanlar oyuna başlayıp oyunda yerlerini alırlar ama clanı olmayan tek takılmayı sevenler oyundan çıkar. pve yi Silkroad'daki gibi bireysel yaparsanız (en azından benim zamanımda öyleydi) clanı olmayan herkes clan arayışına girmeksizin fazla zorlanmadan usul usul kasabilecekleri için oyunda kalırlar.
    Grafik konusunda ise Aion tarzı grafikler (türü yada herhangi bir ismi varmı bilemiyorum) olursa bence gayet güzel olur.Fakat unutulmaması gereken bir nokta var. 1 lvl ile end game item ları kendi levelini göstermeli. karakter oyuna yeni başladığında sefil bir üst başa sahipken end game de oyunun kingi tarzında itemlere sahip olmalı. Diğer bir konuda çevre grafiği; eğer oyun basit dizayndaki binalara sahip olursa direk alt+f4. Yapılan iş yaptım oldu şeklinde değilde gerçekten bir ağaç, bir ev hissi uyandırmalı.
    Oynanabilirlik konusunda bence olmazsa olmaz konu w,a,s,d. Ko daki gibi bir oynanabilirlik koyarsanız (klavye kullanarak daha seri skill atma tarzı) bence iyi olur, fakat bunu sadece ko'daki gibi bir oynanabilirlikle sınırlı tutmayabilirsiniz. Aion'daki chain türü skill sistemide gayet hoş olur. Diğer bi konuda kamera görüntüsü; woi yada boi'deki gibi yani tamamen üstten görünüş bana göre itici ve basit kalıyor. Kamera açısı karakterin arkasından yani ko daki tarzda olursa iyi olur.
    Skiller; basit elini uzat skill vur şeklinde skiller beni oyundan soğutabiliyor. Bunun yerine dozajı kaçmamış skill efectleri (örnek: Silkroad) çok güzel olur. Karakter skill vurduğunda gerçekten birşeyler yaptığını bize hissettirmeli. Bu konuda Silkroad'a hayranım. Hem Skillleri kasma konusunda (Skill puanı ile skill açmak) hemde skillerin efekti konusunda. Yüksek levelli bir glave yada blade karakterin videolarını izleyin ve bana hak verin derim.
    Hikaye; bence gelecek zaman hikayeleri pek tutmuyor. Tutanlar yok mu? Elbette var. Ama bana sorarsanız alışılagelmiş eski zaman silahları daha çok tutuluyor. Gerçi siz karaktere bir orjinallik verdiğiniz taktirde kimsenin umurunda olmaycaktır hikayenin ne zaman geçtiği. Yeterki oynadığınız karakter size "işte bu benim karakterim sıkıyorsa kesin beni" dedirtecek asillikte ve canlılıkta olsun. "ulan adama bak be shell giymiş" dedirtecek kıyafet orjinalliği ve görselliği olsun.
    Daha çok şey eklenebilir ama malum işten geldik yorgunuz :)




  • Aslında biraz değişik bir fantezi olacak ama. Misal Alınan Yaylarrın attack olmasın . kullanılan ok(arrow) kalitesi ve özeliiğine göre hasarı olabilir. yada oyundaki karakteri statlarına göre hasar def olabilir..

    Eşyalar sade şekil için olup karakterlerin (dmg def)kendi statlarinda saklı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChanOfRight

    quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    Grafikler Forsaken World
    Pvp sistemi Knight Online
    Pve sistemi partiye dayalı seviye atlama , kolay ve sıkıcı olmayan görevler
    Hikaye mmorpg olacaksa hiç önemi yok.

    ko'cu arkadaşımız geldi bunun dediklerini dinleme oyununu dibe vurdurmaya niyetli

    Sana cevabı ben değil aşağıdaki yorumlar vermiş.Knight Online Pvp yönünden çok gelişmiş zamanının en iyi ve şuan bile en iyi oyunlardan biridir.Grafikleri eskise de hile olmazsa çok zevk alınabilecek bir oyun.2 ırk var np sistemi var hem pve hem pvp yapılan alanları var.




  • PVP sisteminde savaş arenası(haritası) olucak her halukarda. Oyunun haritası geniş olacağı için ve oyuncuların tek başına kesme durumunun imkansız bir zombi akımı olacak fakat bunu başaranlar listelerde adı yankılanır. Sabit ve değişken korunumlu yer olacak. Sabit olan NPC'lerin olduğu yerler(askeri üs) hep sabittir. Değişken olan korunaklı yerleride oyuncular oluşturacak. Planlıda gidebilirsin, bodoslamada dalabilirsin karar senin ^^.

    Radyo olayı var. Tek kanal günün belirgin saatlerinde şu bölge korunaklı diye haber verilecek.

    Oyunda yıkık dökük şehir ve doğa alanlarınıda planlıyoruz.

    Bİr tek Zombiyi hikayeye nasıl bağlıyacağız o kalıyor. Sıradan birşey olmasını istemiyoruz.

    Birde oyuncuların PVE'den zevk alması için RCI parçalanmalar yapacağız. Mesela kuvvetli bir silahta zombinin sol koluna vurduğunuzda o kol parçalanır.
    Eklediğimiz her apartman,site,villa,dükkan farketmeden içine girebilinecek. Mermi bulursunuz belki radyo bulursunuz falan.

    Tarih bizim dünyamızın 100 yıl ötesi olabilir. Yeni maddeler ortaya çıkabilir. Oyunun dünyasına göre onları dağıtacağız. Craft sistemini bu oluşturuyor. Dünya geniş olacağı için 3 ayrı uçtan maddelerin birleşimiyle işte bu benim bebeğim diyeceğiniz silahlar olusturabilirsiniz kim bilebilir. Her madde karışabileceği için belkide kimsenin bilmediği bir silah olusturabileceksiniz.(CBT'ye kadar 30 Madde Düşünüyoruz)

    Son olarak item özelleştirme var, itemin rengi (texture=doku) 20 farklı renkten özelleştirebilirsiniz. İsim kazıma özelliği veya seçtiğiniz .TİF formatında resimlerinizide bastırabilirsiniz. Aynı şekli zırhdada düşünüyoruz. (Açıkcası bu özelliği yapmak için 40 fırın ekmek yemek lazım, çoğu geliştirici buna kalkışamaz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanotel -- 23 Kasım 2011; 23:04:17 >




  • Yıl 2012.

    Yer sahra çölü kuzey 27 derece 17 saniye batı 1 derece 54 saniye.

    Uçak uzun yılların çalışmaları sonunda tasarlandığı şeyi tam anlamı ile yerine getiriyordu.

    Çölün üzerine inmek üzere tasarlanmış bir uçak sektor21 in çalışmalarına bakılınca çocuk oyuncağı diye düşündü pilot. Bir tuşa bas ve bekle… Bu kadar basit olmasını biraz sorun yapmıyor değildi.

    — Küflendim bu lanet uçak yüzünden kahve ve donat konusunda sıkıntım yok ama biraz da ben sürsem kendimi acil sürüş robotu gibi hissediyorum.

    Tam bu sırada, pilotun yakarışlarını duymuşçasına cızırdayan telsizden robotik bir ses duyuldu.

    — İniş için 10 saniye…

    Pilot koltuğunda doğrulup beyazlamış saçlarını karıştırdı. Ön konsolda bir kumanda ve bolca tuş takımını bulunuyordu. Pilot, uzanıp bir kaç tuşa bastı ve uçağın alt kapakları açıldı. Özel iniş takımları çalışır çalışmaz sanki çöl canlanmış gibi ayağa kalktı. Pilot neredeyse her hafta sevkıyatta gördüğü bu görüntüye bayılıyordu.

    —Adeta eski çağlardan kalma bir yaratıkla, bir kum canavarıyla savaşıyorum.

    Diye geçirdi içinden… Uçak yavaşça iri gövdesini yere koydu. Yumuşak kumlar koca uçağı kucaklar kucaklamaz pilot olduğu yerden kalktı ve kabinin en arkasına, uçağın tek pilot giriş ve çıkışına yöneldi. Bilim adamları pilota bunun onun iyiliği için olduğunu söylemişlerdi. Oysa içinden;

    — Siz onu külahıma anlatın koca uçağı bana verin ama içindekileri görmem ve kurcalamam konusunda bana güvenmeyin.’’

    Diye geçiriyordu. Kapıyı açan pilot kumun yatıştığını, etraftaki askerlerin taşımacıların ve profesörlerin olduğunu gördü. "İt sürüsü" Tek kelime karşılığı buydu pilota göre. Bir kişi hariçti. Pilotu sevmedikleri gibi o adamı da sevmezlerdi.

    —Bir Türk! Tanrım ne kadar ilginç bu kadar ateisttin arasına bir Müslüman koymak…

    Diye geçirdi içinden. Bu fikre hep gülüyordu ama en azından o adam süper kahve yapıyordu ve onunla konuşma zahmetine giren tek adam da oydu.

    Yaklaşan bilim adamlarından biri bağırmaya başladı.

    — Pilot er Mc Galvin, lütfen araçtan inip yanımıza gelin. Size söylemek istediğim bir şey var.

    Pilot adamın büyük koca gülümsemesine baktı ve yumruklarını sıktı şimdi gidip suratını dağıtmalıyım der gibi bakarak;

    — Geliyorum sayın başkan...

    Pilot tek hamlede uçaktan atladı ve adama doğru yürümeye başladı. Çevrede gördüğü, görmediği yüzden fazla silah ona bakıyordu. Yanlış zamanda öksürmek bile kevgire dönmek demekti.

    —Er pilot sanırım gene geç kaldınız. Tam tamına 2 dakika 43 saniye...

    —Evet, sayın başkan kahvemi bitirmek için Lübnan da biraz mola vermiştim.

    —Er pilot sizin için sayın başkanla görüşeceğim sizin yerinize daha ciddi birini bula bilir umarım.

    Pilotun dişlerini sıkarak,

    —Aradığınızda selamımı da iletirseniz sevinirim. Kahvemi şekersiz ve sütsüz alabilirim lütfen? İyi günle…

    Pilot son sözden sonra arkasını dönüp hızla, arka tarafta kumların içine gömülü kapıya doğru yürüdü. Başkan ağzı açık ve parmağı havada pilotun arkasından baka kaldı sadece…




    bu hikaye tamamen bana ait ilk 7 bölümden sonra yazamadım ama bu hikayeyi kullanabiliriz eğer isterseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtsman -- 24 Kasım 2011; 9:31:07 >




  • Hİkayeniz çok güzel, elinize sağlık. Kullanmak isteriz tabiki.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.