Şimdi Ara

Mobil oyun tasarimi ve gelistirmesini (kisaca programlama) ogrenebilecegimiz yer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar

    Basliktada belirttigim uzere bu konuda egitim veren yerleri arastiriyorum mumkunse izmir cevresi diger illerdede olabilir bildiginiz yerleri konu icerisinde cevapliyabilirmisiniz

    C++
    Java
    Bd
    Delphi

    Vs vs programlama dilleri grafik icin ogrenme istegim yok fakat programlamayi merak ediyorum altyapim var biraz daha gelistirip neler yapabilecegime bakmak istiyorum umarim anlatabilmisimdir eger biryerden baslayabilirsem mmorpg olarak ilk turkce ve tamamen turk yapimi bir oyun tasarlamayi dusunuyorum senaryolar ve konu hazir gerisi bu ise kaldi.Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.



  • Udemy kursları satın alarak öğrenebilirsin. Türkiye'de böyle eğitimler pek verilmiyor. Üniversite olarak bile dijital oyun tasarımı 2 bölümde mevcut.

    Mmorpg bir oyun demek, arkasında sağlam bir sunucu demek, açık demek, hile demek. Oyun tasarımcıların en az yapmak istediği oyun türü demek. Çünkü o kadar emek karşılıksız kalabilir, oyuncu sayısı olmayabilir, şirket güncellemeyi karşılayamayabilir, hilelerin ardı arkası kesilmeyebilir.

    Her an güncelleme ister, yorucudur, sunucu ücreti yüksektir, p2w olur vs vs. Hayallerini yıkmak istemem ama bu gerçekle yaşamak lazım :)


    Unreal Engine/Unity kullanmaya başla, indir motorları bir bak. En kötü basit yapılar geliştirerek Unreal Engine'e falan koyarsın, para kazanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 11 Ekim 2018; 0:37:48 >
  • Oyun yapmak isteyen kişilerden biriyim ben de. MMORPG çok büyük bir proje, imkânsız değil fakat tek başına yapılabilecek birşey de değil. Sana tavsiyem, küçük RPG oyunlardan başla. Udemy'e bakabilirsin, 25 liraya kurslar var. Bedava birşey istersen, YouTube'da HeartBeast adlı kanalı takip etmeni tavsiye ederim. GameMaker ile RPG oyun yapmayı öğretiyor. Baya videosu var farklı RPG türlerinde. GameMaker ücretli bir program, fakat trialı ile öğrenebiliyorsun.
  • 0dan mmorpg ile uğraşmaya değmez




    bilindik oyunların özel sunucularını açıp fikirlerini orda gösterebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.