Şimdi Ara

mobil sistem doğalgaz tesisatı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
51.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    bu sistemin genel eksi yönleri nelerdir

    eksi yönlerini bize abd1984 hocamız söylesin. abd1984 hocam desi demişsiniz
    quote:

    yaw neyse hayrını görsünler derim güle güle kullansınlar sistem güzelde desi var işte


    birde maxfocus hocamız
    quote:

    Mobil, yada kollaktörlü dağıtım sisteminde yapılırken bu durumun sağlanması çok önemlidir.


    mobil yada kollektör sistemi demiş. ben şahsen bu sistemi kollektör sistemi olarakta biliyorum. yada kelimesi aynı manasınamı kullanılmış onuda öncelikle maxfocus hocamıza abd1984 ve diğer bilen arkadaşlara sormuş olalım:))

    bana sorucak olursanız ben plastik tesisat gördümmü hiç ayırd etmeden tüylerim diken diken oluyor şahsen eve sokmam. tam bir kombi düşmanıdır plastik tesisat. odanın ortasında gözükürse gözüksün yerden geçecek mecburi olan zemine bile izolasyon yapıp bakır tesisattan başka tesisat yaptırmam. bu resimdeki tesisatta betona gömülecek. bundada ayrıca ısı kayıpları olacak.

    yaptıran arkadaş işi bilmiş olsaydı hiç yaptırmazdı yerleri deldirmezdi diye düşünüyorum. zira ustalarımız için bu işler daha kolay. hep bakır tesisata kötü derler zor derler. ama bakınız zeminde bu şekilde kanal açmakmı zor. bu sistemi yapmak için. (yoksa biz bakır tesisat yapmayı bilmiyoruz diye dürüstçe itiraf etmekmi) bence düz plastik tesisat daha kolaydır yeri kazmaktansa. bu sitemin tek avantajı plastğe göre ek yeri olmaması ve rahat tamiri olabilir olması tekrar kazı yapmadan. buda şimdi moda oldu bazı aklı evveller öneriyorlar bak yenis sistem belki kar marjı daha yüksek olduğundandır. bence 5 para etmez. %100 fazla veririm param olduğunca. olmasada geç yaparım yine yapmam paramın olmasını beklerim. tercih meselesi sebeiyse bir kombi 7 yıl hiç arıza vermeden çalışrımı conta değişmedi ya.. plastik tesisat varken baymakla pazarı beklemden devamlı kilisede buluşuyoduk. onlarmı papazdı benmi bilmiyorum. kombi hala aynı kombi 2 komşumsa yeni kombi aldı birisi vaillanttı. ayrıca bakır tesisatta yere gömülse hayatta su kaçırmaz ömürlük olur.. 50-100 yıllık tesisat örnekleri var.

    son önerim tesisatlarını zemine gömdüren arkadaşlarımız ne yapıp yapıp biraz kanalı derin kazdırıp en az 3cm strafor ile veya izocam vs ile beteonu ve boruları komple yalıtsınlar betonu ısıtmasınlar. ben bütün arkadaşların güzel bilgilerinde öğrendiklerime ekldiğim kendi tecrübemle yazdım yazımı

    güzel konuymuş bu arada ben görmemişim daha evvel.




  • ben bakır borulu bir tesisat kullanıyorum ve memnunum ama mobil sistem daha performanslı ,ama bakır boru kadar oksijen geçirmezliği sağlayan bir mobil sistem borusu varmı bilemiyorum ,ama bakır boru sistemdede şöyle bir durum var ustasına yaptırmak gerekli bize yapan elemanlar 3 kişiydi yarısına kadarı bilen kişi yaptı ,sonra acil işi çıktı başka ile gitti iş için geriye kalanı kalan elemanlar yaptı ve 14 yerden su kaçırdı ,tabi onları yaptırmakta çok zahmetli oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    ben bakır borulu bir tesisat kullanıyorum ve memnunum ama mobil sistem daha performanslı ,ama bakır boru kadar oksijen geçirmezliği sağlayan bir mobil sistem borusu varmı bilemiyorum ,ama bakır boru sistemdede şöyle bir durum var ustasına yaptırmak gerekli bize yapan elemanlar 3 kişiydi yarısına kadarı bilen kişi yaptı ,sonra acil işi çıktı başka ile gitti iş için geriye kalanı kalan elemanlar yaptı ve 14 yerden su kaçırdı ,tabi onları yaptırmakta çok zahmetli oldu

    ustaların işi bilmemesini yazmıştım zaten. ama bunlar istisna tabiki.

    siz şimdi mobil sistemin nesine performanslı diyorsunuz anlamadım. karmı ettiriyor gazı azmı yakıyor. pompanın az çalışmasımı kar analayamadım. ben iddia etmiyorum ama plastiğe inanmam. komiye vereceği zarar cabası. yerden ısı kaybetmekte var gerektiği gibi yapılmazsa.

    bu sitemin aynızı bakırlada yapılır mutlaka ama değmez. elastik olmadığı için kıvrımlarla uğraşmazlar düşüncesndeyim.




  • onu bende düşündüm mobil sistemi tamamen bakır boru ile yapmak nasıl olur diye,mobil sistemin iyi tarafı şu her peteğe ana kaynaktan ayrı yollar ile sıcak su gitmesi dağılım çok iyi oluyor,ekonomik olarak ne kadar etki eder bilemiyorum
  • konuyu uzun zamandır takip etmiyordum:D

    arkadaşlar evde oturmak daha nasip olmadı ama kışın 3-4 gün deneme amaçlı yaklaşık 2-3 saat çalıştırıp kurcaladım vs. genel olkarak ısınmada herhangi bir sorun yaşatmadı bana vanaları kıstım açtım dereceyle oynadım tepki nasıl oluyor filan ölçtüm dediğim gibi ısınmada herhangi bir sorun çıkmadı aksine her odaya direk kombiden müdahale etmek basit ve istemediginiz odayı ısıtmıyorsunuz tabi bu nekadar tasarruf yapar bilmiyorum.

    şuan evin tamamen tadilat işi bitti yarın sizin için bitmiş tesisat resimlerinide çekerim şekil ve uygulama olarak güzel oldu ortada boru filan gözükmüyor dediğim gibi odalara kısa yoldan müdahale edebiliyoruz ama söylendiği gibi tasarruflu ve uzun ömürlümüdür onun hakkında birşey söyleyemem..

    tesisatta dizayn oksijen bariyerli borular kullanıldı petekler eca kombide eca confeo plus..
    fiyat olarak şuan pek hatırlamıyorum ama faturalara bakıp yarın onuda yazarım dicemde üstünden yaklaşık 1 yıl geçti o yüzden fiyat bağlayıcı olmaz şu durumda herşeye zam geldi kombi fiyatına baktım az önce ben geçen sene daha uyguna almıştım onu hatırlıyorum bana 1.050 tl ye filan gelmişti öyle hatırlıyorum başka soruları olan arkadaşlar varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

    bunun dışında yaptırmayı düşünen arkadaşlara tek tavsiyem bu uygulamayı kanımca yeni yapılan ev ve tamamen tadilata sokulacak ev için yaptırın baya zahmetli çünkü kırma dökme çok oluyor.ama bazı arkadaşların bahsettiği gibi ev için bir zararı yok çünkü evin tabanındaki şap kısmı kırılıyor sonra örtülüyor bir arkadaş betonla kapatınca izolasyon yaptırın demiş ama zaten borular kılıflı ve şöyle birşey var denemelerimde şuna dikkat ettim bu borular diğer borulardan farkındanmıdır bilmiyorum ama mesela benim tesisatta kombi mutfakta boru dağılımı orda başlıyor ve tüm borular holden geçiyor haliyle borularda alttan geçiyor hol ve mutfagın petekleri kapatsam bile yerdeki ısı yetiyor bir nevi yerden ısıtma olayıda olmuş oluyor:D salondanda diğer odaların ve banyonun boruları geçiyor ordada durum aynı yerdende bir kısım ısınmış oluyorsunuz tabi bu durumda arkadaşın söylediğide doğrulanmış oluyor ısı kaybı oluyor..


    yani işin kısacası tavsiyem bu sistemi yapmak isteyen arkadaşlar eğer evinde hiç tesisat yoksa ev yeni yapılıyorsa yada tamamen tadilat yapılıyorsa yapsınlar.yoksa daha önceden bir tesisat var ve bununla değiştirilecekse bence eski tesisatta devam etmeniz size toplam maliyette geri dönüşü daha ekonomik olur gibi geliyor..
    şahsi fikrim tasarrufta diğer tesisat şekillerinden çok bir farkı olacagınıda sanmıyorum kendi evim için söylemem gerekirse benim gördüğüm sağlasa sağlasa diğer tesisattan %5-15 arası birşey sağlar.bunuda kısmetse gelicek kış anca ölçebilirim:D




  • basınçla ilgili arkadaş bişey yazmış ben bu konularda pek bilgili değilim ama yazdığından sonra googleda ufak bir araştırma yaptım bu sistem için pompa gücü min dur deniyor.yani diğerlerinden daha az bu risk diye anladım ben bunu.
    su kaçırırmı olayı içinde şunu söyleyebilirim düz boru dışardan biri çivi çakmadıkça delmedikçe bu sistem su kaçırmaz borulardan.çok zor bu durum ya borular aşırı dandik olucak yada biri delicek.

    bunun dışında su kaçırsa kaçırsa petek bağlantı noktasından ve kombi bağlantı noktasından kaçırır oda yapılması çok basit diğer taraflardan kaçırması çok zor düz boru dediğim gibi dirsek filan yok ek yeri yok.
  • arkadaşlar merhaba benim evimde de kollektör sistemi var, kombi çalışırken sıcak su dağıtımı çalışacak ancak soğuk su vanaları kapatılacak mı açık mı kalacak, birisi bilgilendirirse çok memnun olurum.
  • tkgm06 T kullanıcısına yanıt
    Soğuk su vanası dediğiniz vanalar, peteklerde ısısını vererek soğuyan suyun geri dönmesini sağlar. Kapatırsanız peteklerden geri dönüş olmadığı gibi peteklere geliş de olmaz. Anlayacağınız devri daim olmaz ve petek ısıtma yapamaz...

    edit: Bundan sonra aşağıdaki linkten devem edin...

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_760/tt.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 10 Kasım 2013; 9:48:49 >
  • garcia1905 G kullanıcısına yanıt
    kombiden kollektöre girene kadar cok dirsek kullanmıs be 8 petekli bir ev kollektörü için 32 mm baglantı daha uygun olurdu
  • tkgm06 T kullanıcısına yanıt
    açık kalsın soguk su vanasının kalorifer tesisatıyla bi alakası yok
  • arkadaşlar bir sorunum var. üst kattaki boruların toplandığı yerde bir boruda çatlak var sanırım su sızdırıyor. üst kattaki kollektör balkonda duruyordu. sanırım dış etkenlerden etkilendi.dışındaki renkli boru tam kapatmıyordu içteki boruyu. o kısımlarda diğer borularda da dışradıdan bakıldığında çatlaklar var. acaba değiştirmeden silikon tarzı birşeyle borunun dışını kaplasam işe yarar mı?
  • Iyi günler mobil sistem jeotermalle ısınmada kullanılıyor mu? Acil yanıtlarsınız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.