Şimdi Ara

Modelleme İçin Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar arkadaşlar.Bundan birkaç sene önce forumda sizlerin tavsiyesiyle topladığım bilgisayarımı artık değiştirmem gerekiyor. Performans olarak yetersiz kalıyor.o zaman ağırlıklı olarak simülasyon ve render ağırlıklı bir sistem toplamıştım. Sistem özelliklerini yazayım :

    AMD Ryzen 5 2600 İşlemci
    Nvidia GTX 1050 Tİ Ekran Kartı
    16 GB RAM ( Yanlış Hatırlamıyorsam 2400 MHZ di).
    Asus B350M-K Anakart
    800 Watt 80+ Gold sertifikalı bir PSU ya sahibim.

    Mevcut sistemim bu şekilde. Düşüncem , ikinci bir sistem toplayıp ve mevcut sisteme yetecek bir PSU satın alıp diğer toplayacağım sistemde bu PSU yu kullanmak. Burada da siz değerli tecrübeli forum üyelerine danışmak istiyorum.

    Bilgisayarın kullanım amacı %80 oranda Solidworks ve Catia da(ağırlıklı olarak Solidworks) modelleme ve Ansys de analiz yapmak(burası da kendi içinde %80 gibi modelleme olacak.Analiz süresi çok aşırı önemli değil), kalan %20 oranda ise oyun oynamak. Aklımda hep fiyatından dolayı AMD vardı fakat mevcut bilgisayarımdaki işlemci muadili sayılacak intel işlemcilere göre geride kalıyor. Bir yandan da araştırmalarımda mevcut AMD işlemcilerin güncel ürünlerde intelin tek çekirdek performansını yakaldığı yönde oldu.Bu ne kadar doğru bilmiyorum. İş yerinde intel 9700k işlemci kullanıyoruz ve performansından memnunum(Her ne kadar montaj büyüdükçe kasmalar olsa da çalışmaya engel olmuyor). Ortalama 1000-1500 Parçalı montajlar yapıyorum 9700k ile. Benim kişisel bilgisayarımda başlarda bu kadar parça olmayacak fakat ilerleyen zamanlarda olabilir. Bu bağlamda size sormak istediğim nasıl bir sistem toplamalıyım ?

    İntel tarafında 10600k ya baktım. Yanlış öğrenmediysem 9700k dan biraz daha iyi performans sergiliyor fakat bundan tam performans alabilmek için sanırım Z490 PLUS anakart da almam lazım. Ek olarak ramler en nasıl olmalı ? 2400-2600 MHZ ramler ile 3000 ve üzeri arasında ciddi anlamda programda fark oluşturacak farklar var mı ?

    AMD tarafında 3700x hatta 3900x(fiyatından dolayı vazgeçtim) e de bakmıştım. Tek çekirdek performansı solidworkste önemli. Bu bağlamda arkadaşlar sizlerin önerisi ne olur ?

    BÜTÇE yazmadım farkındayım. Buradaki bütçem aslında 10600k ile 10700k ya uygun olacak anakart ve ram ile bir sistem kurabilmek.5-6 bin TL gibi rakamlar var kafamda ama bunun altı olabilirse çok iyi olur. Ekran kartı o kadar önemli değil eğer sistemde modellemeye etkisi olmayacaksa, ilk etapta alma işlemcinin üzerindeki yeterli derseniz ilk etapta almam da aslında.

    Biraz uzun oldu arkadaşlar farkındayım fakat yardımınıza çok ihtiyacım var. Ek olarak belirteyim eğer gerçekten gerekliyse daha önce hiç yapmadığım bir şey yapıp ek soğutucu da satın alacağım.

    Herkese saygı ve sevgilerimi sunarım. İyi forumlar dilerim... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihaydin61 -- 29 Haziran 2020; 22:52:50 >







  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha araştırma yaptım 9700k ile 10600k arasında çok az fark olduğunu gördüm fakat aşağıdaki linkte de bazı testlerde 3600 ün 10600k yı tek çekirdek performansında geçtiği yazıyor. Bu doğru mudur acaba ya da ben mi testi yanlış anladım. Solidworks için de bu geçerli midir ?

    https://www.techspot.com/review/2031-intel-core-i5-10600k/

    Cinebench r20 single core skorunda az bir farkla 3600 önde görünüyor. Bir de rakamlar arasında fark az fakat maksimum rakam da aşırı değil. 3-4 puanlık farklar ciddi farklar oluşturuyor mu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.