Şimdi Ara

Modem arayüzüme göre internetim nasıl? (TTNet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Mrblar,
    Foruma daha yeni kayıt oldum ve konuyu doğru yere açtımmı bilmiyorum.
    Forumdaki uzman görüşlerle modemimin arayüzünde bir sorun olup olmadığını görmek istiyorum.
    Eski binamızda bir sorun yoktu ama interneti taşınınca yeni oturduğumuz yere aktardık 3 - 4 ay oldu ve 3 - 4 aydırda internet mesela 1 saat oynadıktan sonra gidiyor.Sonra bi modemi açıp kapayalım diyoruz.Yine gidiyor ttnet destek hattını aradıktan sonra bu arada aramalarımızın sayısı bi hayli çok rutin işlemleri yaptıktan sonra (hattınız kontrol ediliyor beyefendi bekleyin) diyorlar hepsi tamam anladım.Arıza kaydı oluşturuyorlar akşama telefona mesaj geliyor düzeltilmiştir diye ama 2 gün veya 1 gün sonra bu hata devam ediyor kullandığım modem eski 2 - 3 senelik ama gerçekten de onda bir sorun yok.telefonsuz internet kullanıyoruz zaten sadece bi hat kablosu bağlıyoruz.Hat kablosundada problem yok binadakilere danıştım herkez ttnet kullanıyor (3 kişi) bir sorun olmadığını sölüyorlar çünkü binadaki kabloları yenilemişler eee hiç bir şey kalmadı ama yinede internet gidiyor.TTnetin uğraşmadına yanmıyorum adamlar uğraşıyor ama ne yapıcağımı artık bilmediğim için bu konuyu açtım eğer benim gibi böyle bir sorun yaşayan veya bu işlerde usta varsa yorumlarınızı bekliyorum.




     Modem arayüzüme göre internetim nasıl? (TTNet)







  • hat zayıflaman çok az ya kablolarda sıkıntı var ya da modemde öyle gözüküyor. kablolar yenilendi diyorsun, bence başka modemle test et hat değerlerini bu tip eski modemler çok verimli çalışmayabiliyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuso92 -- 1 Şubat 2015; 4:08:29 >
  • yuso92 Y kullanıcısına yanıt
    teşekkürler denicem
  • Arkadaşın dediği gibi farklı bir modemlere değere bakın. Zayıflama değerleriniz güzel muhtemelen fiber kutuya bağlı hattınız ve mesafeniz yakın ancak snr değerleriniz sınırda, tesisat kaynaklı olma ihtimali zayıf çünkü tesisat kaynaklı olsa hat zayıflama değerleride fırlar, bağlı olduğunuz saha dolabı/kutusunda fazlaca abone olduğundan muhtemelen abone başı tahsis edilen güç düşük bu yüzden snr değerleriniz sınırda seyrediyor. Zayıflama değerlerine göre yorumlarsak bu hat 100 mbit vdsl2 sinyalini alır, vdsl2 de hatta verilen güç yüksek tutulduğundan snr değerleriniz sıkıntı yaratmayacak seviyeye gelecektir. Ancak adsl2 sinyali için bu snr değerlerine göre alabileceğiniz son hızı almaktasınız.
  • Gayet güzel kopma yaşıyorsan telekoma arıza kaydı bırak kontrol etsinler devrede sıkıntı olabilir.
  • Bu modemin modeli nedir?
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    farklı bir modem denicem ama şuan alamıyorum.1 - 2 Hafta sabredicez artık :) problem "modem" yüksek ihtimal çünkü 3 senedir idare ediyor.ilk fırsatta değiştiricem ve denedikten sonra cevabımıda yazıcam yorumlarınız için çok teşekürler
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TP-Link TD-W8901G version:3.1 - ^3 Senedir kullandım %90 ihtimalle modemde sorun 3 senedir kullanmaktayım.Ayrıca tek tek yorumlarınız için çok teşekkürler.
  • Selam. Yeni bir modem alırsan fayfası olacaktır, zira bu modemler tedavülden kalkalı çok oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.