Şimdi Ara

Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hasenk kullanıcısına yanıt
    Tp-link 8970 ve 8980 in cekim kuvveti/kapsama alani beklenildigi kadar iyi degilmis.

    Kaynak:

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=78146575


    TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74517625&p=1#74517625



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 7 Mayıs 2014; 0:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden
    Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 22:53:44 >
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    Ayni odada 3 cizgi cekmesi imkansiz gibi birsey :)
    hangi modem/pc olursa olsun.

    wifi kartinizi guncelleyin, ayarlara vs bakin. illa ki vardir birseyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @alierr
    Çekim kuvveti konusunda ki konuda 8980'nin çekim gücünün kötü olduğundan bahsedilmiş sanırım, yoksa ben mi yanlış anladım. Çünkü başka yerlerde de 5 Ghz 'ın çekim alanının 2.4'ten daha az olduğunu okumuştum.

    @fatihto

    Diğer modemlerin kronik hatası sürekli wifi'da bağlantı kopması diye biliyorum ben. Ürünü kullanan sayısı az olduğu için sizin yorumunuz çok değerli :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasenk

    @beyazkaplan18 evet modem daha çok yeni olduğundan her yerde bulunmuyor. Yeterince geri dönüş yok daha. Şikayet olmama sebebi daha bu modeme sahip olan kişi sayısının çok az olması olabilir. Tabii çok memnun da olabilir kullanıcılar. Sonuçta bir üründen memnun değilsek her yerde bağırıyoruz. Yok eğer memnun isek mutlu mesut bir hayat sürüp pek ses çıkarmıyoruz. İnsan olarak huyumuz böyle nefret ettiğimizi çok kolay söyleriz de, nedense sevdiğimizi çok zor söyleriz ve çok zor överiz.

    Linkini verdiğiniz konuyu okumuştum. Hatırlatmanız üzerine yeniden okudum.Yeni açılan ana konu denilen konudan daha ayrıntılı ve açıklayıcı.
    Konuyu okuyunca aklıma geldi @connaught ve @fatihto bu modemi kullanıyorlar 10-15 gündür. Sizlerden bir yorum alsak modem hakkında. Çekim gücü, stabilite, USB performansı(yani diskten okuma yazma ve uzaktan erişim), ısınma, Mac filtreleme kaç cihaz kadar destekliyor? Daha önceki Asus modellerinin kronik sorunları bu cihazda var mı?


    Oncelikle kablosuz yayin icin modem alinmaz
    Bugun 50 liraya satilan bir modemle 400 liraya satilan bir modemin kablosuz yayini genelde aynidir nedeni ise modemler genelde 100 mw ustune cikmaz
    Yani kablosuz yayin icin aliyorsaniz bunun yerine acces point alip mevcut modeminizin yayini genisletmek daha mantikli onun icin bu yonde alim yapacaklar dikkat etsin

    Bu cihazda asil one cikan diger ozellikleri ve bana gore konuda gecen diger modemlerden one cikiyor ve tavsiye ederim yinede tercih meselesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 6 Mayıs 2014; 23:28:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @alierr , @fatihto
    Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Asus gibi bir markaya yakışmadı yakın mesafede zayıf çekim gücü.Tabii sorun modem kaynaklı ise.
    Şimdi elimizdeki verilere göre Tp-Link çekim gücü zayıf-sorunlu, Asus çekim gücü zayıf-sorunlu, Airties hakkında çok bir yorum yok. Ben bu gidiş ile modem almaktan vazgeçip dumanla haberleşip telapati ile internete gireceğim.

    @fatihto benim sizden ricam; mümkün ise eğer işyeri dizüstünüzü alıp evde Asus modem ile deneyip buraya sonucu yazmanız.

    @bjk__murat
    Asus DSL-N14U modem router ana konusunu başlatan kişi olarak bu cihaz hakkında yorum ve tavsiye bekliyorum.
    Bir eleştiri yapmadan da geçemeyeceğim. Ana konu diye açmışsınız ama Asus'un ürün sayfasında bulabileceğimizin üzerine pek bir artı katmamışsınız. Ne kullanıcı geri bildirimi, ne yapılmış bir test sonucu, ne de cihazın işlemcisi çipseti ram'i hakkında bir bilgi vermemişsiniz.Konu çok zayıf. Konu güncellenecektir en kısa sürede diye umuyorum yoksa bu hali ile ana konu olmaktan çok uzak.




  • http://www.asus.com/Networking/DSLN14U/specifications/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasenk kullanıcısına yanıt
    Yalnız şöyle bir şey var, bir önceki mesajımda da yazdım, ders çalışmaktan bulanmış kafamdan dolayı yanlış anlamış olabilirim ama çekim gücü şikayetleri 8980 modeli için. 8970 ' e çekim gücü kötü yazanı okumadım ben daha. İnceleme sayfasında yorumlar var biraz Tp-Linkle alakalı
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74517625&p=1
  • Paylastiginiz linkte yazmislar, iyi okuyun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasenk kullanıcısına yanıt
    ben kullanamadım cihazı kardeş

    bakalım bir şekilde elime geçme olasılığı var o olasılık olursa dediklerinin hepsini koyarım

    kullananları çağırdım konuya buraya yazdıklarını oraya yazmadılar ben napayım
  • Orijinalden
    Orijinalden

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orijinalden
    Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 22:54:17 >
  • Hasenk kullanıcısına yanıt
    Selam, karışmasın diye madde madde cevapayım

    * Modemi bir süre kendim de kullandım, çevremde kullanan arkadaşlarım da var hala. Kablosuz kapsama alanı olarak ortalama 120 m2 'lik bir ortamda güzel performans gösteriyor. Daha üstü için pek çok modem gibi bunda da tekrarlayıcı desteği gereki.

    * İnternetten düşme durumuyla hiç karşılaşmadım ama şöyle bir gerçek var ki, herhangi bir modem üzerinde trafik arttıkça ( Bağlanan sayısı, bağlı istemcilerin download / upload trafiği) pek çok modemde kasma yapabilir.

    * Cihazın 4. Portu WAN Portu olarak kulanılabiliyor. Dolayısıya Router olarak kullanılabiliyor. ( Ayrıca AP ve Tekrarlayıcı olarak da kullanılabiliyor)

    * Üzerine aynı anda USB yazıcı ve 2 TB WD disk bağadım. Samsung Smart TV üzerinden film izledim. Ben performansından memnun kaldım, kablosuz bağlantıda film boyutu arttıkça uzaklığa bağlı olarak bazen karelenmeler olabiliyor. Kablolu bağlantıda herhangi bir sıkıntı yok.


    Gigabit port genelde profesyonel iş yerlerinde, server sistemlerinde avantaj, ancak orta düzey kullanıcılar için hali hazırda uçuk bir fayda sağlamıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihto

    @Hasenk bu akşam şirket laptop'ını götüreceğim eve, ben de merak ediyorum deneyeceğim..

    @bjk__murat, @connaught bana mesaj atıp halihazırdaki başlığın kitlense de bjk_murat yeni bir ana konu açacak olmaz mı dediğinizde , olur niye olmasın dedim.. bence siz dahil, forumdaki büyük yanılgılardan biri, ben bir ana konu açayım da, millet orayı doldursun, anlatsın mantığı.. tabii ki insanlar toplansın bir ana başlık altında konuşsun tartışsın da, önce ana konuyu açarkan bir inceleme, ana konusunu açtığınız cihazın özelliklerinin detayları, kapasitesi, kullanımı ile ilgili rakamsal bilgiler verilmeli ki ana konu ana konuya benzesin.. sizde daha cihaz yok anladığım kadarıyla.. madem niye ana konu diye açma gereği duydunuz diye sorasım geliyor, sormayacağım.. modem hakkında bilgi almaksa amaç, bir önceki kilitlesek de yenisini açsak mı diye belirttiğiniz başlıkta ben dahil herkes birşeyler yazıyordu..

    örneğin :http://forum.donanimhaber.com/m_90768584/f_//tm.htm#90922397

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihto

    AidCloud özelliği; local'de yani ev içerisinde dosya erişimi için kurulan süreç;

    Modem arayüzündeki açıkama:

    ASUS AiCloud uygulamasını telefona veya pad'e indireceğiniz yer :
    (Android ve IOS uygulama linkleri )

    iOS veya Android aygıtlarınızı Wi-Fi ile DSL-N14U'e bağlayın. AiCloud uygulaması sizi otomatik olarak kurulum sürecinden geçirecektir.
    (uygulamayı indirdiğiniz android/IOS cihazdan wifi ile modeminize wifi ile bağlı olduğunuzda uygulama direk kolay kurulum modunda açılıyor)

    Artık USB depolama aygıtınıza ve DSL-N14U'e bağlı Ağ yeri (Samba) etkin aygıtlara erişim sağlayabilirsiniz.
    (telefona indirdiğiniz AiCloud uygulaması ile dosyalarınızı görebiliyor, ve tam da istediğim gibi videolarınızı izleyebiliyorsunuz bir indirme süreci olmadan, altyazı olayı sanırım olmuyor, ya da ben henüz beceremedim..)
    En iyi görüntüleme ve dinleme deneyimi için bir geniş bant internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Aşağıdaki önerilere bakınız :
    Müzik için 768 Kbps veya daha hızlı yükleme bant genişliği önerilir.
    SD video için 5 Mbps veya daha hızlısı önerilir.

    720p video için 15 Mbps veya daha hızlısı önerilir.
    --tekrar değerlendireceğim

    benim hiç takılmadan şıkır şıkır ve downlad etmeden stream ettiğim dosya şu ;



    1080p HD video akışı için 30 Mbps veya daha hızlısı önerilir.
    İnternet yükleme hızları ISP’nize ve diğer faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. İnternet hızınızın ne olduğundan emin değilseniz, you ISP’niz ile temasa geçebilir veya ASUS Yönlendiricisine bağlı bir bilgisayardan çevrimiçi bant genişliği testini kullanabilirsiniz.
    Bir bulut diski oluşturmak için, bu yönlendiriciye bir USB depolama aygıtı kurmanız, ardından Bulut Diski AÇIK (ON) konuma getirmeniz gerekir. Varsayılan bulut diskine giriş yapmak içn yönlendirici oturum açma hesabını kullanın.

    Bu Bulut diskine bu URL'den giriş yapabilirsiniz :https://kullanici.asuscomm.com)
    yine aynı şekilde usb ayarları menüsünden yaptığım AiCloude tanımlarından sonra, pc üzerinden asuscomm.com/'dan yaptığım üyeliğie istinaden verilen subdomaine pc'mden girip (https://kullanici.asuscomm.com/ ) web üzerinden usb'ye erişebiliyorum.. dosyaları yönetebiliyorum..

    web üzerinden asuscomm.com üzerinden girebildiğiniz bu dizine, local ağınızda ftp programı kullanarak "ftp://192.168.1.1" adresinden de girebilirsiniz, kullanıcı adı ve şifresini yine yukarıdaki yazıları okuduğunuz sayfadaki link üzerinden oluşturabilirsiniz, oluşturacağınız bu kullanıcıya klasör bazında okuma/yazma yetkileri verebilirsiniz.. bu şekilde yaptığım ftp loglarındaki bir değer ;

    Dosya aktarıldı, 278.790.334 bayt/92 saniye kadarı aktarıldı
    ama bence buna takılmayın, zira flash belleğim ucuz yollu aldığım bir cihaz..
    --diğer açık uygulamaları kapatıp tekrar test edeceğim
     Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453)

    ve gayet güzel oynadı iphone 4s'de, yarın ipad mini ile de deneyeceğim..

     Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453)

     Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453)

     Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453)

     Modem Seçimi için Yardım (Asus DSL-N14U, Tp-Link TD-W8970, Airties Air 5453)

    özellik çok olunca beynim döndü resmen :) şimdiye kadar yanlış anlamadıysam, bir de webstorage özelliği ilehttps://www.asuswebstorage.com sitesinden yaptığım ve bana verdiği 3 gb alanı modeme takılı usb ile senkronize ediyorum ve iphone ile Asus WebStorage app ile telefonumdan yönetebiliyorum.. ama anladığım kadarıyla bu yukarıdaki gibi modem aracılığı ile değil, internet ortamı üzerinden yapılan bir erişim..

    sürçü lisan ettiysem affola, network işinden çok anlamam, bu akşam kurcaladıklarıma çıkarımlarım bunlar oldu, vaktim olursa diğer özellikler ile ilgili de detaylandırma yapmaya çalışırım..




    Hocam ben zaten hem pm ile hem konuda cihazin test amacli geldigini soylemistim gerci bunu konuyu actiktan sonra belirttim burda hatam var zaten silinmesini bu yuzden istemistim
    Benim dusuncem soru cevap seklinde olmasiydi yoksa detayli resimler cekip bir dunya yazi yazip veya video eklemek icin vaktim zaten yok
    zaten cihaz elimde olsa konuyu devam ettirirdim
    Murat arkadas vaktini ayirmis bir araya toparlamis guzelde olmus

    Herkesin ihtiyaci farkli siz wifi yonunde biraz sorun yasamissiniz onun haricinde memnun oldugunuzu belirtmissiniz
    Ben torren icin dusunuyorum ve denemelerimde gayet basariliydi cihaz
    Konu sahibi arkadasa gelince kendisi baya bir ikilemde kalmis ve konuda herkes birseyler tavsiye etmis artik karar kendisinin @bjk__murat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 7 Mayıs 2014; 11:46:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orijinalden ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 22:54:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihto

    dostum sonuç olarak elimizde tavsiye başlığı olan ama içinde modemlerle ilgili bilgi olan ilk başlıkla ana konu olan ama içeriğinde senin söylediğinden anladığım tavsiye amaçlı yazılmış bir ikinci başlık var :)


    herneyse.. hepsini ufaktan toparlayalım da almak isteyenler bilgi sahibi olabilsin.. :)

    ben akşam 1 tb takıp denemeye çalışacağım, video stream performansını test edeceğim vs. elimden geldiğince bilgi paylaşmaya çalışırım vaktim oldukça..

    Neyse konu ordan devam etsin yoksa burasi olacak ana konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları anakonuya aktarırım bu arada farketmez yahu neyin ne olduğu benim amacım sadece insanlara yardımcı olmak cebime para felan girmiyor bu işten. Ana konu amacıda orda toplansın diye bilgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

    @connaught
    Kablosuz yayın için modem alınmaz demişsiniz. Doğru da demişsiniz. Fakat elimdeki kullandığım modemi değiştireceğim ve diğer modemlere göre daha fazla verecek isem ve daha büyük 2-3 tane antene sahip olacak ise daha iyi çekmeli. Access Point önerinize gelince zaten bir AP var elimde. Kenar mahallede bir apartmanda olmama rağmen 10-15 wifi sinyali var çevremde AP koyarak sinyal sayısını artırmak daha çok çakışma ve sorunlara sebep oluyor ve sağlık açısından da bu sinyaller iyi birşey değil.

    @bjk__murat
    Ana konuyu açınca Asus'un bu modemine sahip olduğunu düşündüm. Bu nedenle sizi davet ettim. Çünkü ana konu ama çok yetersiz.

    @fatihto
    Şirketin dizüstü ile yapacağınız denemenin geri dönüşünü dört gözle bekliyorum.

    @pcdhcp
    AirTies modem hakkında geri dönüşün için teşekkürler. Biz de sarayda yaşamıyoruz zaten ev 100 m2 Bu ev içinde beni tatmin etsin yeter. Air 5453 modelinde router özelliği olduğunu bilmiyordum güzel bilgi Kablosuz ağdan haricideki videoyu izlerken hız düşmesi normal. Kabloluda bu kayıplar olmaz. Gigabit port istememin sebebi kablosuz olarak aktarım yapacağımdan performans düşmelerinden belki daha az etkilenirim diye düşündüğümden. Yani ben sonuçta NAS bağlamayacağım sisteme.

    @connaught , @fatihto , @bjk__murat
    Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum ve aynı zamanda özür diliyorum.
    Ben sadece bilgi almak amaçlı sordum. Ne kimseyi kötülemek, ne küçük düşürmek, ne ortalığı karıştırmak, ne de insanları birbirine düşürmek gibi bir amacım yok.
    Bir yanlışım varsa affola.

    @connaught
    Senin de dediğin gibi kafam iyice karıştı. Sonuçta iyi bir modem alıp mutlu mesut olarak hayatıma devam etmek istiyorum
    Atomu parçalamaya çalışmıyorum. Bu arada modemin sizde sadece test amacı ile bulunduğunu ve artık bu modemden elinizde olmadığını bilmiyordum.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasenk

    Merhabalar;

    @connaught
    Kablosuz yayın için modem alınmaz demişsiniz. Doğru da demişsiniz. Fakat elimdeki kullandığım modemi değiştireceğim ve diğer modemlere göre daha fazla verecek isem ve daha büyük 2-3 tane antene sahip olacak ise daha iyi çekmeli. Access Point önerinize gelince zaten bir AP var elimde. Kenar mahallede bir apartmanda olmama rağmen 10-15 wifi sinyali var çevremde AP koyarak sinyal sayısını artırmak daha çok çakışma ve sorunlara sebep oluyor ve sağlık açısından da bu sinyaller iyi birşey değil.

    @bjk__murat
    Ana konuyu açınca Asus'un bu modemine sahip olduğunu düşündüm. Bu nedenle sizi davet ettim. Çünkü ana konu ama çok yetersiz.

    @fatihto
    Şirketin dizüstü ile yapacağınız denemenin geri dönüşünü dört gözle bekliyorum.

    @pcdhcp
    AirTies modem hakkında geri dönüşün için teşekkürler. Biz de sarayda yaşamıyoruz zaten ev 100 m2 Bu ev içinde beni tatmin etsin yeter. Air 5453 modelinde router özelliği olduğunu bilmiyordum güzel bilgi Kablosuz ağdan haricideki videoyu izlerken hız düşmesi normal. Kabloluda bu kayıplar olmaz. Gigabit port istememin sebebi kablosuz olarak aktarım yapacağımdan performans düşmelerinden belki daha az etkilenirim diye düşündüğümden. Yani ben sonuçta NAS bağlamayacağım sisteme.

    @connaught , @fatihto , @bjk__murat
    Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum ve aynı zamanda özür diliyorum.
    Ben sadece bilgi almak amaçlı sordum. Ne kimseyi kötülemek, ne küçük düşürmek, ne ortalığı karıştırmak, ne de insanları birbirine düşürmek gibi bir amacım yok.
    Bir yanlışım varsa affola.

    @connaught
    Senin de dediğin gibi kafam iyice karıştı. Sonuçta iyi bir modem alıp mutlu mesut olarak hayatıma devam etmek istiyorum
    Atomu parçalamaya çalışmıyorum. Bu arada modemin sizde sadece test amacı ile bulunduğunu ve artık bu modemden elinizde olmadığını bilmiyordum.

    Saygılar.

    Modem elime temelli gelecek bunuda belirteyim bu ara iss degistirme arefesindeyim
    Bir cihazin ustundeki anten kalabakligi veya uzunlugu o cihazin cok iyi bir cekim alani oldugunu gostermez burda firmalar goz boyuyor
    Ap sinyal karismasi zarari vs bunlar bir kac ayarla en aza indirgenir
    Cevrede veya evinde cep telefonu telsiz telefon baz ostasyonu vs derken insan zaten bunlara maruz kaliyor cok dert etmeye gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 22:59:1 >
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    Son mesajlarda ortam biraz gerildi gibi geldi bana. O nedenle öyle yazdım. Kimsenin kalbinin kırılmasını istemem ufak bir konu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasenk -- 7 Mayıs 2014; 16:39:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.