Şimdi Ara

Modem tavsiye + daire içi internet - bilgiye ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu konularda çok fazla bilgim yok araştırmaya çalışıyorum değerli forum üyelerinden tavsiye ve yardıma ihtiyacım var. Evimiz 120m2 aşağısı 1+1 yukarısı 1+1 şeklinde dubleks lakin yukarı çıkış kapalı, aslında 2 ayrı daire gibi de düşünülebilir. Yukarıda ana modemi konumlandırmak istiyorum hem yukarıda hem aşağıda wifi ve kablolu şeklinde internet kullanılacak. Mesh sistem vs onlardan bahsediliyor tam olarak bilgim yok açıkçası. Daha önce farklı katlar arası internet bağlamıştım da öyle rastgele yaptım internetten baka baka. Ana modemin arkasına lan kablosu takmıştım diğer lan kablosunu da başka modeme takmıştım öyle bi sistem yapmıştım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Çok özel sistemler olmasına gerek yok aslında günün sonunda ev halkı youtube girecek, yemek tarifi bakacak, vs vs.


    Modem tavsiyesi olarak daha güncel ve uzun yıllar götürecek bir şey istiyorum. Fiber altyapısı destekliyor 100mbit'e 8 şeklinde. Yan mahallemde gigafiber var yakın zamanda gelmese bile belki 1-2 seneye gelir diye düşünüyorum. O yüzden gigabit destekleyen modem almak istiyorum. wifi 6 falan da olsa fena olmaz.








  • Konuya yabancıyım deseniz bile mesh sistemine yönelerek en önemli kısmı halletmişsiniz.


    Sorunsuz bir internet için benim tavsiyem,


    Tplink Deco M4 ikili mesh sistemi;


    + Gigabit portları var

    - Wifi 6 yok !!!


    Tplink Deco X20 veya X50 ikili mesh sistemi;


    + Gigabit portları var

    + Wifi 6 var



    Modem tavsiye + daire içi internet - bilgiye ihtiyacım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 23 Ağustos 2023; 12:42:4 >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim kusura bakmayın dönüş yapamadım. Bilgim olmadığını belirttim tekrar bir şey sorayım size saçma olursa kusura bakmayın. bu ikili mesh sistemin birini ana modem olarak kullanıyoruz değil mi? diğeri de kablosuz şekilde direkt bağlanıyor heralde. totalde internete 7 tane falan cihaz bağlanacak wifi 6 daha iyi olur heralde bunun için değil mi? 2 gigabit port yazıyor mesela x20 modelinde bu 1 tane ürün için mi geçerli acaba? sitesine girdiğimde bunun hakkında bilgi bulamadım.

  • Mert103 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle rica ederim, bilgi paylaşıldıkça değer kazanır.

    Bu cihazlar router veya menzil genişletici olarak çalışıyor. Tekli ikili üçlü +++ kullanılabilir.

    Kullanım şekli olarak şu senaryolarda ayarlayabilirsiniz;

    1. Ana modem—-> ethernet kablosu—> birinci deco—->wifi mesh bağlantısıyla veya ethernet kablosuyla 2. Deco—-> ihtiyaç varsa aynı şekilde 3. Deco
    2. Gpon(Telekomun fiber cihazı)—> ethernet kablosu—-> birinci deco—->wifi mesh ile veya ethernet kablosuyla 2. Deco


    Wifi 5 olan Deco M40 , 100 cihaza kadar destekliyor.

    Wifi 6 olan Decolar ise 150 cihaza kadar desteklediği yazıyor. Tabi Wifi 6 olan X serisi 160 Mhz kanalını desteklediği için çok daha yüksek Wifi bağlantı hızlarına imkan veriyor.


    Ethernet girişi olayıda şöyle, üst düzey oyuncular ping sorunu olmaması için kablolu bağlantıları tercih edebiliyorlar. Böyle olunca 1. ethernet portunu diğer Decoya bağlantı için 2.portuda bilgisayarına bağlamak için kullanıyor. 3. Port başka bir bilgisayara bağlantı yapabilmek için esneklik sağlıyor. Kablolu bağlantılarla uğraşmak niyetiniz yoksa 2 portlu olması yeterli olur.

    Yani X20 de tek bir Decoda 2 port var.

    Mesh olayı ile “şu telefonum bağlandı, bu telefonum bağlandı sonra koptu” gibi sorularınız olmaz. Mobil telefon hatları gibi tüm decolar tek bir cihaz gibi çalışır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    şimdi anladım gibi çok sağolun. direkt modem olarak kullanabiliyoruz diye düşünmüştüm hatta allah allah anteni falan gözükmüyor nasıl olacak demiştim :) yine modem şart o zaman. Keenetic Hopper DSL modeni almak istiyordum 2.el o zaman onu alayım değil mi her türlü lazım olacak sonuçta. kafama yatmayan şöyle bir şey var yine de hem modem alıcam anladığım kadarıyla ve 2 tane deco alıcam. modemle 1.deco diyelim yan yana olacak ethernet kablosuyla birbirine bağlanacak, 2.deco ise 1.decoya wifi ile bağlı olacak. 2.decoya kablolu bağlandığında peki performans olarak nasıl olacak? mesela farklı bir senaryo yapsak yukarıda bahsettiğim modemi alsam ya da farklı modem önemli değil, 1 tane de deco alsam bunu da wifi mesh ile bağlasam ana modem yukarıda deco aşağıda şeklinde sonrada decoya kablolu şeklinde bağlanıp kullansam nasıl olur? duvar kalınlığı vs önemlidir büyük ihtimal ama arada 1 tane zemin duvarı olacak aslında. ana modemi yukarı salonda, decoyu da aşağıdaki salonda şeklinde diye düşündüm. eğer karışık ifade ettiysem kusura bakmayın sadece modem kurulumu yapmayı biliyorum :) kafamdakini ifade edemiysem tekrar anlatmaya çalışırım.


    umarım diğer arkadaşlara da yardımcı olur çevremde birkaç arkadaşım da bu konuyu düşünüyordu sizden öğrendiğim bilgileri onlara da aktaracağım.





  • Mert103 kullanıcısına yanıt
    Farkli marka ile mesh sistemi yapılmaz. Keenetic modem ile yola cikiyorsan yine Keenetic router modelleri ile mesh sistemi yap.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert103 kullanıcısına yanıt

    Keenetic te güzel cihazlar üretiyor. Hooper ile baska bir Keenetic cihaz alarak mesh sistemi kurabilirsiniz.

    Dublex müstakil dairelerde zemin betonu çok kalın olmuyor. 2. Cihazı modemin hemen altındaki odaya koyarsanız çok büyük ihtimal sorun olmayacaktır.

    İki cihazı kablolu bağlarsanız zaten en ufak hız kaybı olmaz.

    Mesh için aynı marka ve mesh destekli olması gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım şimdi oldu işte ben farklı düşünüyordum. Çok teşekkür ederim, sağolun. @tcebeci1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.