Şimdi Ara

modemden hız sınırlaması yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    aslında bu soru daha önce de soruldu zannedersem ama bana uygun bir çözüm yolu bulamadım. yardımlarınızı rica ediyorum. hikaye aynı; modemi 2-3 kişi ortak kullanıyoruz(komşu komşunun netine muhtaçtır:)) biri download programını açınca diğerlerinin hızı bariz yavaşlıyor gak guk. bunu önlemek için pc'lere IP/mac bazlı bağlantı hızı sınırlaması yapmak gerekiyor ama nasıl?
    PClerden birine proxy server kurmak çözüm ama bu hem zahmetli hem de o PC kapanınca diğerleri serversız kalacak. ayrıca bu iş için uygun modemler de var ama elimizde airties rt-103 modem ve 8li dandik bir switch var. rt-103'de hız sınırlaması yapma gibi bir özellik yok sanırım, kullanma klavuzunu okudum böyle birşeyden bahsetmiyor. pclere ayrı ayrı netlimiter gibi sınırlayıcı programlar da kuramayız ayarları herkes rahatça değiştirebilir.
    bu işi modemden veya yazılımla nasıl çözeriz acep? acil yardımlarınızı bekliyorum. hele bi fikir verin balalarım







  • yok mu bir fikri olan?
  • Modem üzerinde yapamıyorsanız ve bir proxy ile de çözmek istemiyorsanız bence bu işin en mantıklı çözümü sosyal mühendislik olur. Interneti paylaşabilen komşuların arasında güvene dayalı bir ilişki olduğuna göre bu arkadaşlığı Internet kullanımı sırasında yavaşlık görünce birbirinizden download ları kısmayı isteme yöntemiyle halletmeyi deneyebilirsiniz. :)
  • üstad sosyal mühendislik yolu işlemiyor o yüzden bu arayış zaten:) QoS diye bir servis varmış modemlerde bunu kullanarak hız sınırlaması yapılabiliyormuş diye duydum. Airties destek hattını aradım bizim modemde böyle bir özellik yokmuş, zaten olsa da bu servisle etkin bir hız sınırlaması yapamazmışım çünkü telekomun altyapısı buna müsait değilmiş. telekomla ne alaka anlamadım ama yetkili böyle dedi. airtiesın hiçbir ürününde modemden sınırlama yapamazsınız ancak komple engelleme yapabilirsiniz dedi. tek çözümüm firewall cihazı almakmış
  • hız sınırlaması yapılabilen modemler var piyasada.en tutulan modem de tplink.biraz araştırırsan rahatlıkla bulabilirsin.ancak fiyatları normal modemlere göre biraz yüksektir.
  • ISA Server'da bile Quality of Service ayarı yok.. Tek çözüm o servisi veren bir modem..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.